Cum să dai o pisică `furagin`

Furagin„Furagin” este un medicament modern prescris unei pisici pentru tratarea sindromului urologic sau a bolii tractului urinar inferior. Citiți despre instrucțiunile de utilizare a medicamentului, doza, caracteristicile principale mai târziu în articol.

Compoziție chimică

„Furagin” este un medicament antibacterian destinat tratamentului infecțiilor tractului urinar inferior. Ingredientul său activ este furazidina. Prin structura sa chimică, agentul aparține grupului de medicamente care sunt derivați ai nitrofuranului.FuraginMedicamentul este activ împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, inclusiv Salmonella, Trichomonas, amoeba și unele tipuri de coccidii. Acțiunea principală a „Furagin” este bacteriostatică. În doze mari, are și efect bactericid.

Știați? Una dintre cele mai simple modalități de a reduce disconfortul vezicii urinare este eliminarea alimentelor bogate în acid și sare de masă obișnuită..

Formular de eliberare

Instrumentul este disponibil sub formă de tabletă. Livrat într-o sticlă de polimer sau în blistere. Fiecare comprimat conține 50 mg de ingredient activ.

Proprietăți biologice

Medicamentul este utilizat în tratamentul și prevenirea infecțiilor acute și cronice ale tractului urinar inferior, inclusiv cistita, urolitiaza și alte boli grave, atunci când utilizarea altor medicamente antibacteriene este ineficientă.

Aflați mai multe despre, cum se tratează urolitiaza la pisici și pisici.

Acțiunea furazidinei este multiformă. Întrerupe sinteza proteinelor bacteriene și deteriorarea ADN-ului bacterian, în urma căreia reproducerea bacteriană se oprește. Furagin activează, de asemenea, sistemul imunitar al organismului. Spectrul de activitate include un număr de bacterii gram-pozitive și gram-negative.Semne de boală

Se poate da pisicii „Furagin”?

Este posibilă utilizarea acestui medicament pentru pisici. Doza și durata cursului tratamentului trebuie prescrise de un medic veterinar. Având în vedere dificultatea de a vă hrăni animalul cu pastile, puteți discuta cu medicul înlocuirea pastilelor cu injecții cu acest medicament.

Știați? Pisicile trăiesc lângă oameni timp de aproximativ 10 mii de ani. aceasta unele dintre cele mai populare animale. Și acum există aproximativ 500 de milioane de pisici în lume..

Indicații pentru administrarea pastilelor

Furagin este utilizat pentru tratamentul și prevenirea infecțiilor acute și cronice. De asemenea, indicat pentru tratamentul infecțiilor tractului urinar necomplicat, inclusiv a infecțiilor recurente cu E. coli. Printre bolile în tratamentul cărora poate fi utilizat acest medicament se numără cistita, pielonefrita și alte boli infecțioase ale sistemului genito-urinar..Furagin

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Medicamentele trebuie utilizate întotdeauna conform recomandărilor medicului. Nu depășiți dozele recomandate - acest lucru nu va crește eficacitatea „Furagin”, dar poate dăuna sănătății animalului de companie.

Cursul de tratament pentru o pisică poate fi calculat timp de 7 zile cu aportul de 2-3 comprimate pe zi. Dacă simptomele se înrăutățesc sau nu se ameliorează în acest timp, informați medicul și vor face ajustări. Când se tratează forme avansate de afecțiuni, uneori iau o pauză și după 2 săptămâni se prescrie un al doilea cus.

Comprimatele trebuie administrate animalului împreună cu alimente. Dacă animalul de companie refuză să mănânce, atunci se utilizează o formă de tratament de injecție. „Furagin” nu este prescris pisicilor sub 1 an, pisicilor însărcinate sau care alăptează.

Important! Furagin nu este recomandat să fie utilizat simultan cu antibiotice. Acest lucru îi mărește toxicitatea..

Precauții

Din păcate, chiar dacă există indicații pentru utilizarea medicamentului, nu este întotdeauna posibilă utilizarea acestuia. Deci, un medicament este prescris cu precauție dacă animalul de companie este alergic la derivații de nitrofuran.Furagin

Efecte secundare și contraindicații

Utilizarea „Furagin” este contraindicată în cazul:

 • Diabet;
 • insuficiență renală.

Dacă există reacții adverse atunci când luați - trebuie să vă informați medicul despre aceasta. Ca toate medicamentele, „Furagin” poate provoca astfel de reacții, deși acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Printre principalele efecte secundare se numără următoarele:

 • greaţă;
 • vărsături;
 • scăderea poftei de mâncare;
 • ameţeală;
 • somnolenţă;
 • alergie;
 • vedere încețoșată;
 • frisoane.

Este imperativ să oferiți animalului acces constant la apă - acest lucru poate reduce intensitatea reacțiilor negative. Efectele secundare dispar de obicei rapid sau imediat după ce încetați să luați medicamentul.Pisică

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Perioada de valabilitate a medicamentului este de 5 ani. Nu utilizați medicamente cu termenul de valabilitate expirat. Acestea trebuie ținute la îndemâna copiilor sau a animalelor. Amintiți-vă că pisicile sunt săritoare grozave și, de asemenea, sunt foarte curioase. Temperatura în camera de depozitare trebuie să fie sub + 25 ° C.

Important! Studiile clinice au arătat că medicamentele din grupul nitrofuran au un efect negativ asupra funcției testiculare - reduc activitatea spermei. Prin urmare, dacă utilizați o pisică pentru împerechere, planificați-o pentru perioada în care animalul va fi complet sănătos..

Preț și analogi

Preparatele din grupul nitrofuran pot fi utilizate în mod interschimbabil. O mulțime de astfel de fonduri sunt produse, dar substanța lor activă poate avea același scop sau similar. Prețul "Furagin" - aproximativ 200 de ruble.

Unele medicamente analogice:

 1. „Nitrofurantoină” are efect bactericid în urină în doze terapeutice. Folosit pentru tratarea infecțiilor tractului urinar. Doza sa pentru câini și pisici este de 4,4 mg / kg. Medicamentul se administrează oral timp de 4-10 zile. În dozele standard, agentul nu are efecte secundare. Costul medicamentului este de 125-140 ruble.
 2. „Nitrofurantoină”
 3. "Furacilin" - corespunde în general „Nnitrofurantoinei” în ceea ce privește mecanismul său de acțiune, spectrul antimicrobian, activitatea și caracteristicile fizico-chimice. Este folosit pentru combaterea bacteriilor intestinale și a infecțiilor coccidiene. Preț - 68 de ruble.
 4. "Furazolidonă" Este un nitrofuran cu un spectru larg de activitate antimicrobiană. Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea infecțiilor intestinale. Costul medicamentului este de 89-111 ruble.
 5. Furazolidonă
 6. Furamag este, de asemenea, un analog al „Furagin” cu bioactivitate mai mare. Costul ambalării - 712 ruble.Furamag

Când utilizați orice medicament, acordați atenție bunăstării animalului de companie. Și în caz de reacții neașteptate, asigurați-vă că vă consultați medicul veterinar.

Feedback de la internauți

biseptolul nu este permis pentru pisici; vikasol oprește sângerarea, cel mai probabil are cistită, nu folosesc furadonină, ci furagină, ceea ce este aproape același lucru, dar este mai bine tolerat de mulți pentru orice "vagon" efect secundar sub formă de greață; smokehttp: //forum.bolen-kot.net.ru/index.php? s = 633fdec4859feb9204d5a53ea050c66b&showtopic = 15337&view = findpost&p = 239577

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai o pisică `furagin`