Cum să dați unei pisici medicamentul `depo-provera`

Depo-Provera este un derivat sintetic de progesteron conceput pentru a întrerupe estrul și, în consecință, sarcina la animale. Inițial, instrumentul a fost utilizat în practica medicală pentru tratarea oamenilor și abia mai târziu creșele și crescătorii au început să-l folosească pentru a controla nașterea animalelor. Citiți mai multe despre acest medicament - mai târziu în articol.

Descriere și caracteristici

Acțiunea medicamentului se bazează pe mecanismul de suprimare a ovulației și, prin urmare, imposibilitatea concepției. Acest lucru se realizează datorită faptului că sub influența substanței active a medicamentului, oul nu părăsește foliculul.

Știați? Estrogenul este un hormon sexual feminin. Se crede că el este responsabil pentru trăsăturile feminine (moliciune, participare, formă rotunjită a corpului). În schimb, testosteronul este un hormon masculin (brutalitate, rezistență brută). Ambele sunt produse atât de corpul masculin, cât și de cel feminin, doar în proporții diferite. Mai mult, structura ambilor hormoni este aproape identică..

Astfel de medicamente au un număr destul de mare de efecte secundare (în mare parte din acest motiv, utilizarea lor în practica medicală este strict reglementată), care includ o încălcare a fondului hormonal normal. Deci, dacă nașterea pisoilor nu este deloc planificată, este mai oportun să se efectueze sterilizarea unei pisici, întrucât utilizarea frecventă a unor astfel de fonduri crește riscul de a dezvolta oncologie și alte boli, care vor fi discutate mai jos.

Compoziția și forma eliberării

Depo-Provera este produs sub formă de tablete sau sub formă de seringă-fiolă umplută cu o suspensie gata preparată (1 ml). Principala substanță activă a medicamentului este medroxiprogesterona - un analog sintetic al hormonului sexual progestogen.

Forma de eliberare a medicamentului Depo-Provera

Proprietăți, principiul acțiunii

Concentrația de medroxiprogesteronă în corpul unui animal crește brusc după administrarea medicamentului. Această circumstanță duce la faptul că maturarea oului este inhibată și nu atinge niciodată maturitatea necesară ovulației normale..

Analogii sintetici ai hormonilor sexuali se disting printr-un efect mai accentuat asupra organismului, tocmai din acest motiv hormonii sintetici sunt utilizați în astfel de mijloace. Dacă o pisică este în căldură a început deja, utilizarea medicamentului își pierde sensul și numai procedura efectuată la timp este eficientă.

Știați? Când tratați oamenii, Depo-Provera este utilizat nu numai pentru a preveni sarcina la femei. Instrumentul este utilizat în tratamentul diferitelor tipuri de cancer ale sistemului reproductiv și urinar, inclusiv al cancerului de prostată la bărbați.

Indicații de utilizare

„Depo-Provera” este prescris pisicilor dacă este necesar să se prevină o dată estrul și ovulația ulterioară. În plus, remediul poate fi utilizat în mod regulat dacă sterilizarea unui animal din anumite motive nu poate fi reținut.

Se folosește și în cazul în care țevile au fost legate de pisică, iar apoi estrul a fost reluat din nou.

Căldura pisicii

Imposibilitatea sterilizării poate fi cauzată de diverși factori:

 • boli ale ficatului, sistemului urinar, ale inimii;
 • intoleranță la anestezie etc..
Uneori, agentul este prescris ca adjuvant în tratamentul neoplasmelor uterine. Această metodă este destul de complicată, prin urmare, atunci când o utilizați, este necesară supravegherea constantă a unui specialist..

Important! Dozajul și vârsta de la care Depo-Provera pot fi prescrise pentru un animal sunt determinate numai de un medic veterinar. Nu ar trebui să o faceți singur, deoarece puteți dăuna grav sănătății animalului..

Metoda de aplicare, dozare pentru pisici

Veterinarul trebuie să administreze injecții animalului într-o clinică veterinară sterilă. Nu puteți face acest lucru pentru un nespecialist, mai ales în condițiile de zi cu zi..

Pentru o pisică adultă cu o greutate medie (până la 5 kg), este suficientă o fiolă cu seringă (1 ml de medicament). Dacă pisica este mai mare, este posibil să aibă nevoie de o injecție suplimentară cu încă o seringă. O doză mai precisă poate fi stabilită de medicul veterinar..

Aplicarea medicamentuluiÎnainte de a face o injecție, produsul trebuie agitat, iar locul injectării trebuie tratat cu un antiseptic. În cazul în care se efectuează o aplicare în grup a „Depo-Provera”, se utilizează o seringă separată pentru fiecare animal. Medicamentul este administrat intramuscular sau subcutanat

Contraindicații și posibile efecte secundare

Cele mai frecvente motive pentru excluderea utilizării remediului sunt următoarele:

 • animalul este deja în căldură;
 • animal poartă un făt;
 • intoleranță individuală;
 • oncologie mamară;
 • sângerarea organelor genitale, a cărei cauză este neclară;
 • boală de ficat.

Important! Utilizarea medicamentului „Depo-Provera” este asociată cu un risc ridicat de apariție a unui număr mare de efecte secundare. Din acest motiv, o pisică trebuie folosită numai pentru a preveni ovulația atunci când nu există o altă modalitate de a rezolva problema..

Depo-Provera are multe efecte secundare. Următoarele sunt cele care apar mai des decât altele:

 • oncologia sânului, a uterului și a anexelor;
 • inflamația uterului, însoțită de descărcare purulentă;
 • tulburări hormonale;
 • Diabet;
 • Pierderea parului;
 • un set ascuțit de exces de greutate;
 • boli cauzate de modificări hormonale, în special, disfuncție a glandei tiroide;
 • disfuncții ale sistemului nervos central;
 • disfuncționalități ale sistemului digestiv.

Efecte secundare ale utilizării medicamentului

Costul și analogii "Depo-Provera"

Prețul medicamentului este destul de accesibil și variază între 200 și 300 de ruble. pentru 1 doză. Dintre analogi, ar trebui să se distingă, în primul rând, „Covinan” - un remediu cu aceeași substanță activă și aceleași contraindicații și efecte secundare.

Vă recomandăm să citiți, cum să oferiți unei pisici un medicament contraceptiv "Sex Barrier".

Caracteristici de stocare și măsuri de securitate

Medicamentul este păstrat timp de 5 ani de la data producerii. Păstrați produsul într-un loc în care copiii nu îl vor găsi. În plus, un astfel de loc trebuie protejat de lumina soarelui, o temperatură adecvată este de + 20-25 ° С.Depo-ProveraPoate că singurul avantaj incontestabil al medicamentului „Depo-Provera” ar trebui considerat efectul său puternic stabil. Dar aspectul negativ al aplicației este probabilitatea mare de a dezvolta un număr mare de efecte secundare. Deci, dacă este posibil să faceți fără a utiliza acest instrument, faceți acest lucru și dacă pisoii nu sunt deloc incluși în planurile dvs., faceți-o sterilizarea unei pisici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dați unei pisici medicamentul `depo-provera`