Covinan pentru pisici

Covinan este un medicament veterinar pe bază de hormoni sintetici care este utilizat pentru reglarea activității sexuale la pisici. Un contraceptiv poate ajuta la prevenirea sarcinilor nedorite la animalele de companie. Și, deși medicamentul, atunci când este utilizat corect, este considerat sigur, poate fi utilizat numai după consultarea unui medic. Acest lucru se datorează faptului că afectează fundalul hormonal al animalului..

Covinan pentru pisici

Compoziția se bazează pe proligestone, un hormon steroid sintetic. 1 ml de lichid conține 100 mg din această substanță, care are un efect asupra sistemului hormonal și reproductiv. De asemenea, sunt incluse diverse componente auxiliare.

Depozitați Covinan într-un loc uscat și protejat de soare, dar nu trebuie să urmați condiții speciale. Principalul lucru este că temperatura aerului este cuprinsă între 4 și 25 ° C, iar copiii nu au acces la medicament. Este permisă păstrarea medicamentului într-un pachet închis timp de 3 ani. Puteți vedea data de producție pe ambalaj.

Notă! Suspensia într-un flacon deschis nu poate fi stocată.

Principiul de funcționare

Când un hormon sintetic intră în corpul unui animal, acesta are următorul efect:

 • previne maturarea foliculilor din ovare;
 • inhibă eliberarea de hormoni care reglează funcționarea sistemului reproductiv;
 • suprimă secreția glandelor mamare;
 • previne scurgerile de căldură.

În plus, componenta principală crește vâscozitatea mucusului în uter, care devine un obstacol în calea atașării unui ou fertilizat. Dacă medicamentul este administrat într-o perioadă de odihnă între perioadele de activitate sexuală, medicamentul va împiedica dezvoltarea căldurii..

Pisică surprinsă

Particularitatea medicamentului este că hormonul sintetic poate fi „depozitat” în organism. Se acumulează în țesutul adipos și ficat, obținând astfel un efect contraceptiv pe termen lung. Când este anulat, efectul său scade treptat. În medie, ciclul sexual al unei pisici este restabilit în 6 luni. Uneori, acest proces durează până la 12 luni și, uneori, merge mai repede - în termen de 2-3 luni. Hormonul sintetic, împreună cu bila, pătrunde în intestine, prin urmare, în cea mai mare parte este excretat din corp împreună cu fecalele și doar parțial cu urină..

Indicații și caracteristici ale aplicației

Conform instrucțiunilor de utilizare, Covinan este utilizat pentru pisici ca contraceptiv, adică pentru a preveni sarcina nedorită. Utilizarea medicamentului face posibilă reglarea căldurii sexuale a femeilor.

Medicamentul se administrează exclusiv subcutanat în următoarele doze:

 • pentru pisici cu greutatea mai mică de 7 kg - 1 ml;
 • pentru animale cu o greutate mai mare de 7 kg - 1,5 ml.

Pisica doarme pe solzi

Pentru o singură reglare a căldurii sexuale, injecția se face o singură dată, întotdeauna în perioada de „odihnă” (între estrus). Pentru a asigura o perioadă persistentă de calm sexual pentru o lungă perioadă de timp, se utilizează următorul regim de tratament:

 1. Prima injecție a unui agent hormonal se face într-o perioadă de odihnă completă.
 2. A doua injecție se repetă la 3 luni după prima procedură.
 3. A treia injecție se administrează după 4 luni.
 4. A patra injecție și următoarele injecții se administrează la intervale de 5 luni.

Nu trebuie să omiteți următoarea injecție cu utilizare sistematică, deoarece acest lucru afectează negativ eficacitatea medicamentului. Dacă injecția nu se face la timp, trebuie corectată cât mai curând posibil. În viitor, injecțiile se fac conform schemei prescrise anterior..

Cum se injectează corect?

Covinan trebuie injectat în conformitate cu o serie de reguli:

 1. Nu permiteți introducerea suspensiei în țesutul cicatricial, precum și a depozitelor de grăsime situate sub epidermă..
 2. Injecțiile intradermice nu sunt permise.
 3. Înainte de introducere, lichidul trebuie agitat bine, astfel încât să devină omogen..
 4. Locul injectării trebuie tratat cu alcool medical..

Notă! Dacă nu aveți suficiente abilități pentru a efectua singură injecția, este mai bine să încredințați procedura medicului..

Când utilizarea este interzisă?

Instrucțiunile indică faptul că Covinan pentru pisici are multe contraindicații. Ar trebui să refuzați utilizarea acestuia în următoarele cazuri:

 • în timpul sarcinii;
 • în timpul activității sexuale;
 • în perioada de lactație (producția de lapte se oprește);
 • cu patologii ale sistemului genito-urinar;
 • cu scurgeri vaginale care se observă o perioadă lungă de timp;
 • înainte de prima căldură.

Dacă animalul are diabet zaharat, nivelul zahărului trebuie monitorizat atunci când se utilizează Covinan.

Notă! Este strict interzisă utilizarea Covinan în combinație cu alte medicamente hormonale. Nu există informații despre interacțiunea medicamentului cu alte medicamente în instrucțiuni.

Efecte secundare

Deoarece medicamentul afectează nu numai sistemul de reproducere, ci și fundalul hormonal al animalului, acesta poate provoca reacții adverse grave. Din acest motiv, nu se recomandă utilizarea medicamentului fără consultarea unui medic..

Injecție subcutanată la o pisică

Locurile de injectare pot fi dureroase. Uneori, în aceste locuri, lâna luminează sau cade cu totul. De asemenea, Covinan poate provoca alte reacții adverse:

 • apetit crescut;
 • creștere în greutate;
 • îngroșarea endometrului;
 • piometrita;
 • lărgirea glandelor mamare;
 • apatie.

Medicamentul poate avea un efect profund asupra comportamentului animalului. Destul de des, proprietarii se confruntă cu un apetit crescut la o pisică. În acest caz, nu urmați exemplul animalului. Dieta, mărimea porției și frecvența hranei trebuie să rămână aceleași. În plus, animalul poate deveni mai agresiv, neascultător sau, dimpotrivă, prea apatic, poate cădea într-o stare depresivă. Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră cu privire la oportunitatea utilizării în continuare a medicamentului sau posibilitatea de a alege o altă metodă de contracepție.

Avantaje și dezavantaje

Principalul avantaj al medicamentului poate fi numit restabilirea nivelurilor hormonale după încetarea utilizării. Avantajele includ eficiența ridicată a medicamentelor, care este confirmată de numeroase recenzii ale medicilor veterinari și proprietari..

Medicamentul are mult mai multe dezavantaje:

 • Ambalaje incomode pentru proprietarii de pisici. Se utilizează doar 20 de părți din sticlă, restul trebuie aruncat.
 • O serie de contraindicații. Nu este întotdeauna posibil să utilizați un medicament. Înainte de ao utiliza, trebuie să vizitați un medic și să vă supuneți unui examen cuprinzător..
 • Efecte secundare grave. Sistemul de reproducere poate fi afectat, precum și comportamentul animalului.
 • Complexitatea injecțiilor. Trebuie acordată o atenție specială la administrarea medicamentului. Persoanele fără experiență pot greși injecția.
 • Preț mare. Prețul unei sticle de Covinan este de aproximativ 2000 de ruble.

Luând medicamentul din sticlă

Covinan este un contraceptiv eficient, dar trebuie utilizat numai atunci când este absolut necesar. Dacă nu intenționați să crească pisoi, medicii veterinari recomandă sterilizarea pisicii..

Recenzii proprietarului

Marina, proprietarul unei pisici non-genealogice:

„I-am dat lui Covinan două focuri pisicii lor. A acționat eficient. Nu au existat scurgeri, dar apoi au decis o operație. După intervenția chirurgicală, s-a constatat că pereții uterului au devenit mai groși, adică a început să se dezvolte endometrita - unul dintre efectele secundare ale medicamentului. Nu aș recomanda utilizarea acestui medicament fără o nevoie urgentă dacă sănătatea animalului de companie este importantă. ".

Valentina, amanta pisicii persane:

„Din motive medicale, Covinan a fost folosit pentru Jetta. Nu am observat nicio schimbare specială de comportament în această perioadă. De la al doilea estru după curs, a fost tricotată o pisică. Pisicuțele s-au născut sănătoase și pe deplin dezvoltate. Apoi au mai tricotat de 5 ori. Când s-a decis sterilizarea (uterul și ovarele au fost îndepărtate), nu s-au găsit probleme cu sistemul reproductiv. Un contraceptiv bun, deși costisitor ”..

Recenzii ale medicilor veterinari

Vladimir, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

„Folosim Covinan de peste 5 ani. Un preparat hormonal cu acțiune ușoară, atunci când este utilizat corect, este sigur pentru animale. Complicațiile nu se întâmplă aproape niciodată. Hiperplazia endometrială a apărut de câteva ori. În 2-3 estrus, animalul poate fi tricotat, vor exista descendenți sănătoși. Folosesc acest medicament nu numai pentru pacienți, ci și pentru pisica mea de 11 ani. ".

Maria, medic veterinar cu 16 ani de experiență:

„Acesta este un medicament hormonal eficient pe care îl puteți cumpăra cu ușurință la orice farmacie veterinară. Mă opun categoric ca astfel de medicamente să fie eliberate fără prescripție medicală, deoarece nu pot fi utilizate pentru toate animalele. Scriu acest lucru deoarece în practica mea au existat mai multe cazuri când acțiunile necugetate ale proprietarilor au dus la probleme serioase cu sistemul hormonal și reproductiv al pisicilor. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Covinan pentru pisici