Supresoare sexuale la pisici

Dorința sexuală la pisici și pisici, ca și alte animale, este o nevoie naturală normală. Dar de foarte multe ori comportamentul unui animal de companie matur sexual este extrem de în afara normei, animalul începe să sufere și să-i deranjeze pe stăpânii săi. Cineva decide cu privire la pasul drastic al castrării sau castrării unui animal de companie, în timp ce alții recurg la mijloace simple și rapide. Vom vorbi despre ele, precum și despre siguranța lor. Ce mijloace există pentru a împiedica pisica și pisica să meargă - vom lua în considerare și în acest articol.

Astăzi, în ceea ce privește efectul lor, toate contraceptivele pentru animale pot fi împărțite în două grupe: cele care cauzează fals sarcina la pisici și cele care suprimă dorința sexuală. Toate sunt hormonale, dar aceasta din urmă este o opțiune mai modernă. De asemenea, împărtășesc contraceptive pe bază de plante naturale (ceai de plante „Bayun Cat”, „Fitx”) și hormonal („Contra-sex”, „Anti-sex”, „Barieră sexuală”). Primele sunt mai puțin eficiente și afectează mai mult starea mentală a animalului de companie, dar sunt și mai sigure pentru sănătate..

Toate contraceptivele pentru pisici sunt concepute pentru a suprima artificial dorința sexuală, precum și pentru a reduce manifestarea tuturor semnelor dorinței sexuale. Doza și timpul de administrare a „medicamentului” trebuie verificate la medicul veterinar sau consultați instrucțiunile.

Picături

Picăturile pentru suprimarea sexului și a dorinței sexuale la pisici sunt ușor de utilizat și sunt adesea utilizate în practica la domiciliu. Sunt capabili să producă efecte ușoare și rapide pentru o perioadă scurtă. De regulă, pot conține atât o bază naturală, cât și hormoni. De exemplu, picăturile „Anti sex”, cele mai renumite pe piața noastră internă, conțin hormoni care blochează apariția dorinței sexuale. Medicamentul este complet excretat din organism la 15 zile după terminarea utilizării.

Pentru pisici, poate fi folosit pentru a întrerupe și întârzia estrul, pentru ca pisicile să oprească activitatea sexuală. Nu poate fi utilizat mult timp și este necesară respectarea strictă a dozei. Medicamentul are contraindicații și, la fel ca alte picături, afectează negativ sănătatea animalului de companie, poate provoca perturbarea organelor interne. Pentru a nu face rău animalului, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile și recomandările medicului veterinar.

Pastile

Pastile - aceasta este o altă formă de eliberare contraceptivă orală pentru pisici și pisici, are o varietate mai mare în alegerea sa. În acțiunea lor, acestea sunt similare cu utilizarea picăturilor. De regulă, toate pastilele conțin o doză de hormon care blochează secreția naturală a hormonilor din organism, suprimând astfel funcția sexuală. Dozajul este indicat pe ambalaj și este de obicei un comprimat o dată pe zi. Nu poate fi utilizat mult timp, trebuie să faceți o pauză în cel puțin un ciclu sexual al animalului.

Pregătiri pentru mersul la pisici

  1. Stop-Intim este un medicament bine cunoscut care este utilizat pentru administrare intravenoasă, are un efect mai puternic decât tabletele sau picăturile orale. Suprimă apetitul sexual, întrerupe sarcina și oprește căldura la pisici.
  2. Gestrenol - medicamentul este disponibil în tablete, conține un hormon care previne sarcina la femei, inhibă libidoul.
  3. Bariera sexuală este un medicament obișnuit administrat pisicilor pentru a preveni sarcina și a reduce dorința sexuală. Disponibil sub formă de picături și tablete.
  4. Libidomin - utilizat pentru pisici și pisici, oprește ovulația la femele, reduce agresivitatea și iritabilitatea la bărbați. Disponibil în tablete, picături și suspensie.
  5. Contra-sex - picături hormonale și pastile pentru pisici, care reduc dorința sexuală. Poate fi administrat femeilor pentru a induce efecte false asupra sarcinii.
  6. Antisexurile sunt picături și pastile populare care conțin hormoni. Blocați ovulația, reduceți excitabilitatea, opriți estrul.

Impactul utilizării contraceptivelor orale asupra sănătății animalelor de companie

Mulți proprietari de animale de companie consideră că contraceptivele orale sunt mult mai umane și mai inofensive decât sterilizarea și castrarea. Dar nu este așa. Se poate spune că aceasta este o bombă cu ceas. Într-o doză mică și pentru o utilizare pe termen scurt, de exemplu, o dată pe an în primăvară, un astfel de contraceptiv nu va face mult rău. Dar utilizarea sa necugetată în mod continuu poate duce la consecințe foarte complexe și chiar la moarte..

Faptul este că, indiferent dacă este vorba de pastile sau picături, toate astfel de medicamente conțin o doză de hormon care nu numai că blochează producția de hormoni sexuali naturali, ci afectează și negativ activitatea întregului organism, în special a sistemului endocrin. Pe lângă obezitate, tulburări metabolice, animalul se încadrează în zona de risc a diferitelor tipuri de boli tumorale. Femelele dezvoltă piometru, masculii dezvoltă probleme cu sistemul genito-urinar.

Pisică indiferentă de aproape

Astfel de medicamente au o serie de contraindicații chiar și pentru animale absolut sănătoase, prin urmare, înainte de administrarea lor, este necesar să consultați un medic veterinar. Și cu atât mai mult dacă animalul de companie are un fel de afecțiune cronică.

Ca dovadă a cuvintelor noastre, putem spune că în multe țări ale lumii, de exemplu, în Anglia, toate astfel de droguri sunt interzise. În multe țări europene, chiar și pedeapsa penală este prevăzută pentru acordarea lor. În țara noastră, medicii veterinari sunt, de asemenea, opuși negativ la astfel de medicamente, dar sunt încă permise și vândute în mod liber în orice farmacie veterinară..

Majoritatea contraceptivelor hormonale, cum ar fi antisexul pentru pisici și alte mijloace de mers, au activitate progestogenă, prin urmare, acestea afectează negativ glanda pituitară și hipotalamusul. Este foarte dificil și aproape imposibil să observi aceste schimbări în timp. Fără sfatul și numirea unui medic veterinar și recomandările acestuia, nu vă sfătuim să selectați și să cumpărați în mod independent orice tip de contraceptiv pentru pisici. Amintiți-vă că, în acest caz, sănătatea și viața animalului dvs. de companie sunt complet pe conștiința voastră.!

Video „Contraceptivele promovează cancerul la animale”

În acest videoclip, un specialist povestește mai detaliat despre pericolele contracepției pentru pisici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Supresoare sexuale la pisici