Care sunt rasele de pisici cu părul scurt?

rase cu păr scurtPisicile cu păr scurt nu și-au pierdut popularitatea de-a lungul anilor. Nu necesită îngrijire specială și îi privează pe proprietarii lor de o „plăcere” precum periajul constant al animalului de companie și curățarea blănii în toată casa. Mai mult, nu sunt mai puțin frumoși decât rudele lor pufoase și majoritatea au, de asemenea, un caracter agreabil și o bună dispoziție. Luați în considerare în articol mai multe astfel de rase cu nume și fotografii.

abisinian

Patria acestor frumuseți grațioase - Etiopia (Abisinia). Ele pot fi văzute pe fresce antice așezate lângă faraoni: doar ei sau rudele lor aveau dreptul de a deține aceste animale, considerate sacre.

De asemenea, rasele de pisici cu părul scurt includ: britanic, american, celtic, Ocicat,bobtail, chausie, turca angora, oriental, thailandez, Singapore, munchkin, snoopy

În exterior, reprezentanții acestei rase sunt subțiri, de dimensiuni medii, cu un corp grațios lung și membre musculare..

rase cu păr scurt

Abisinele atractive nu numai pentru grațiozitatea și purtarea lor regală, pe care le-au dezvoltat la nivel genetic, ci și pentru culoarea lor neobișnuită. Modelul de pe față și firele de păr fine de pe corp creează un model foarte special numit „tabby bifat”. Datorită faptului că alternează nuanțele întunecate și deschise ale culorii părului, se pare că haina pisicii străluceste în lumină.

Vă sfătuim în detaliu studiază complexitățile caracterului și îngrijirii rasei de pisici abisiniene

În ciuda originii lor maiestuoase, abisinienii sunt buni, foarte prietenoși și deloc capricioși. Ei distrug stereotipul conform căruia numai câinii pot fi un prieten fidel proprietarului lor. Aceste pisici sunt loiale și inteligente, preferă să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu o persoană, ca și când ar participa la treburile sale.

Abisinienilor nu le place să stea singuri mult timp, le este dor de stăpânul lor și sunt întotdeauna gata să joace.

rase cu păr scurt

Pe lângă o dispoziție bună, plusul neîndoielnic al acestor pisici este ușurința de îngrijire.. Părul lor scurt necesită periaj săptămânal, iar dieta abisiniană nu diferă de cea a altor rase..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să recunoaștem sexul unui pisoi și cum să-l hrăniți corect.

Birmaneză (birmaneză)

Una dintre cele mai populare cinci rase de pisici din lume. Pisicile cu puțină lână au mulți fani, dar farmecul unei pisici birmane nu este doar în absența părului lung.Blana mătăsoasă și ochii de chihlimbar ai acestui animal vor lăsa rar pe cineva indiferent..

rase cu păr scurt

Reprezentanții acestei rase sunt mici și dens în construcție. Sunt foarte îngrijite și au o dispoziție calmă. În ciuda prădării exterioare pe care o datorează ochilor lor asiatici înclinați, birmanii sunt incredibil de dulci și prietenoși. Nu vor face niciodată rău unei persoane, mai ales unui copil. Aceste pisici sunt extrem de atașate de casă și de oamenii cu care locuiesc..

Citește și, cum să aibă grijă de o pisică birmană

Există două linii de reproducere pentru pisicile birmane: American și european. Principala diferență între reprezentanții diferitelor linii este numărul de culori. Tipul american este reprezentat de patru culori primare: maro închis, ciocolată, platină, albastru. Culorile pisicilor de tip european sunt mai diverse.

rase cu păr scurt

Pot avea un strat de maro și ciocolată, albastru și liliac, roșu și crem, mai multe variante de culoare broască țestoasă.

Important! Nu este recomandat să vă hrăniți pisica cu hrană pentru câini, deoarece acest lucru poate provoca un deficit de proteine ​​în corpul ei. Pisicile au nevoie de 5 ori cantitatea din această substanță de care au nevoie câinii.

Cornish Rex

Este dificil să găsești o pisică mai neobișnuită. Pisicuțele cu păr scurt din Cornish Rex arată mai mult ca un fel de creaturi fabuloase decât reprezentanții familiei feline. La urma urmei, un animal cu păr creț și membrane pe labe nu poate decât să provoace surpriză. În plus, reprezentanții acestei rase au doar 18 degete în loc de 20. Părul Cornish Rex este complet lipsit de fibre dure, este moale și matasos.

rase cu păr scurt

Dar aspectul neobișnuit nu epuizează complet unicitatea acestor pisici.. Ele sunt speciale nu numai pe plan extern, ci și prin conținutul lor. Cornisele Rexes sunt foarte inteligente și inteligente. În comportamentul lor, aceștia amintesc oarecum de câini - știu cum să îndeplinească anumite comenzi (aduc mingea, așezați-vă) și sunt orbiți devotați stăpânului lor, care este ales între toți membrii gospodăriei pe cont propriu..

Citeste mai mult, despre unicitatea unei astfel de rase de pisici precum Cornish Rex

O altă trăsătură asemănătoare câinilor Rexes este abilitatea lor de a bate din coadă pentru a-și exprima sentimentele. De exemplu, atunci când își vor întâlni proprietarul, își vor dădu vesel coada dintr-o parte în alta..

Aceste pisici sunt foarte prietenoase și nu tolerează singurătatea. Sunt jucăuși, iar jucăria lor nu se estompează de-a lungul anilor. Cornish Rexes sunt foarte curioși, așa că încearcă mereu să fie în centrul evenimentelor. Aceste animale se înțeleg bine cu alte animale de companie. Este corect să spunem că aceste pisici sunt destul de independente, ceea ce uneori provoacă anumite dificultăți în antrenament..

rase cu păr scurt

Standardul permite acestor pisici să aibă orice culoare și culoare a ochilor..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi așternutul pentru pisici, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, înțărcați un animal de companie pentru a rahat într-un loc greșit, cum să speli o pisică, trebuie să tai ghearele pentru o pisică și cum să scapi de mirosul de urină de pisică.

Albastru rusesc

O altă rasă de pisici cu păr scurt, care nu necesită îngrijire specială. Albastrul rusesc își datorează numele unei culori neobișnuite a hainei - albastru cu argint.

rase cu păr scurt

Originea rasei nu este încă pe deplin cunoscută, dar acest lucru nu împiedică albastrul rus să fie cea mai populară rasă de pisici cu păr scurt din lume. Motivul acestei popularități este lungimea egală a substratului și a hainei, care creează un efect de „pluș” și ochi verzi strălucitori incredibil de frumoși.

Verifică caracteristicile îngrijirii unei rase de pisici precum albastrul rusesc

Albastrul rusesc este un animal foarte pașnic și loial, deși are un caracter independent. Aceste pisici își iubesc stăpânul și nu tolerează singurătatea. Cu străinii, sunt rezervați și puțin precauți. Dar cu oamenii în care are încredere, albastrul rus se transformă într-o creatură dulce și prietenoasă. Cu toate acestea, animalele sunt inteligente și inteligente..

Reprezentanții acestei rase au un instinct de vânătoare foarte bine dezvoltat., prin urmare, un mediu de viață mai confortabil pentru ei va fi o casă la țară decât un apartament. Aceste pisici adoră să alerge după tot felul de pradă, fie că sunt șoareci, țânțari sau fluturi..

rase cu păr scurt

Harul natural al albastrului rus nu îl împiedică să fie foarte activ și jucăuș. Această rasă este o alegere excelentă pentru familiile cu copii. Un alt plus neîndoielnic al reprezentanților acestei rase este că nu necesită îngrijire specială. Pentru a-ți menține animalul fericit, este suficient pentru el o periere săptămânală, o dietă echilibrată și o cantitate suficientă de atenție și îngrijire..

Știați? Dacă pisica este „laconică”, poate fi făcută mai vorbăreață. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vorbești cu ea cât mai des posibil..

scoţian

Scottish Shorthair, sau Scottish Straight, Este o rasă de pisici adorabilă și foarte populară. S-a născut ca urmare a încrucișării pisicilor cu reprezentanți ai altor rase. Scoțienii sunt suficient de mari pentru a oferi siluetei lor o anumită rotunjime..

După cumpărare Rasa de pisică scoțiană, vă sfătuim să aflați cum să aveți grijă de ele

Aceste pisici sunt destul de independente și inteligente, ușor de dresat. Dispunerea lor amabilă le permite să construiască relații puternice cu stăpânul lor, pe care cei drepți îl iubesc nebunește..

rase cu păr scurt

Scoțienii sunt perspicace și simt subtil starea de spirit din casă, nu se vor impune niciodată, dar nu vor renunța la jocurile active, dacă apare ocazia. Dreptul este de obicei descris ca o creatură agitată și jucăușă, a cărei caracteristică principală este capacitatea de a sta pe picioarele din spate. Un scoțian ia această poziție atunci când este foarte interesat de ceva sau vrea să-și întindă coloana vertebrală..

Vă sfătuim să aflați, de ce ronțăie pisicile și miau

Bengaleză

Nașterea acestei rase se datorează încrucișării pisicii leopard asiatice cu rasele domestice. În ciuda prezenței strămoșilor sălbatici în pedigree, acest animal este complet lipsit de agresivitate. Chiar dacă proprietarul o rănește fără să știe, ea nu își va elibera ghearele pentru a-l zgâria.

rase cu păr scurt

Pisica din Bengal este necesar un fel de legătură spirituală cu stăpânul ei, este important pentru ea să simtă atitudinea lui reverentă față de sine. Aceste pisici sunt inteligente și foarte atașate de proprietarul lor, cu greu suportă despărțirea. Au nevoie de multă atenție pentru ei înșiși, în timp ce nu le place să stea pe mâini. Este important pentru ei doar să fie aproape de proprietarul lor..

Citește și, cum anume să ai grijă de o pisică din Bengal

Bengalienii sunt activi pe tot parcursul vieții, indiferent de vârstă. Sunt foarte curioși, adoră mersul pe lesă și au o atitudine excelentă față de apă: le place să se joace cu un șuvoi de apă cu labele sau să facă o baie cu o persoană.

Odată cu aceasta, bengalizii sunt foarte inteligenți și curioși. Sunt capabili să deschidă ușile în mod independent, să stingă luminile sau să ridice capacul toaletei. În plus, reprezentanții rasei în cauză pot produce o gamă largă de sunete: de la mârâituri la fluiere..

rase cu păr scurt

La fel ca multe pisici cu păr scurt, pisica din Bengal necesită puțină întreținere: perierea și tăierea regulată a unghiilor este suficientă.

Vei fi interesat să știi cum faceți un post de zgâriere cu propriile mâini, jucărie și complex de joc, și cum să coaseți o pătură, alege transportatorul și haine pentru pisică.

siamez

Locul de naștere al acestor frumuseți neobișnuites - Thailanda, unde această rasă a fost considerată sacră. Aceasta este, probabil, una dintre cele mai puternice rase de pisici: le place foarte mult să „vorbească” cu o persoană și o fac în tonuri suficient de înalte. Prin urmare, dacă credeți că pisica nu trebuie auzită, atunci pisica siameză nu este în mod clar pentru dvs. Sociabilitatea și curiozitatea nu îi permit să fie invizibil.

Rețineți că Pisică siameză foarte pretentios si are nevoie de ingrijire speciala

Siamezii sunt foarte sensibili la stăpânul lor și nu vor să-l împărtășească cu nimeni, din această cauză, într-un acces de gelozie, se pot comporta imprevizibil.

rase cu păr scurt

În general, acestea sunt animale foarte afectuoase și drăguțe, care necesită o interacțiune constantă cu oamenii. De aceea, persoanele care nu au suficient timp liber nu ar trebui să aibă o pisică siameză..

Pisicile siameze fac animale de companie bune, sunt tolerante față de copii, cu condiția să nu le trateze grosolan. În caz contrar, siamezii îi pot face rău copilului.. La fel ca verii lor cu părul scurt, pisicile siameze sunt îngrijitoare în îngrijire..

Important! Înainte de a vă hrăni carnea crudă a animalului de companie, produsul trebuie să fie umezit cu apă clocotită sau congelat pentru a evita răspândirea bacteriilor patogene..

Toyger

Aceasta este o rasă foarte tânără, care a apărut datorită încrucișării pisicilor bengaleze cu rase domestice obișnuite cu o culoare dungată.

rase cu păr scurt

Jucătorii din exterior sunt foarte asemănători cu tigrii, dar culoarea lor este singurul lucru care amintește de un prădător. Acestea sunt pisici foarte drăguțe și amabile, care își iubesc sincer stăpânul. În același timp, sunt autosuficienți și suportă cu ușurință despărțirea forțată de el. Jucătorii sunt foarte deștepți și atenți, se obișnuiesc cu ușurință cu regulile existente în casă și le respectă cu strictețe.

Dacă decideți să aveți un animal de companie, ar trebui să fiți serios în ceea ce privește alegerea rase de pisici jucăuș

Jucătorii nu au dificultăți deosebite în a-și schimba mediul familiar, se adaptează cu ușurință la un mediu nou, se obișnuiesc rapid cu un nou mod de viață. Sunt complet nepretențioși. Plăcerea principală pentru ei este timpul petrecut cu proprietarul lor..

Acestea sunt pisici destul de active., dar preferă să ducă un stil de viață măsurat și să nu fie obraznic. Sunt echilibrați și reținuți ca niște tigri adevărați..

rase cu păr scurt

Toyger poate fi învățat cu ușurință trucuri, iar aceste pisici adoră, de asemenea, să comunice cu oamenii. Pentru a face acest lucru, ei fac o varietate de sunete, fără a se limita la miau și ronronare..

Când aveți grijă de haina animalului dvs. de companie, puteți utiliza furminator

Egiptean mau

În Egiptul antic, pisicile din această rasă erau considerate sacre. Găsiți astăzi Mau egiptean - foarte rar. Aceste pisici sunt active și curioase, adoră tot felul de jocuri. Este mai bine dacă egipteana Mau are propriile jucării, altfel va folosi totul în cale pentru jocuri. Aceste pisici se atașează de jucăriile lor și, dacă sunt ascunse, le vor căuta din greu..

Egiptean mau este un animal de companie care necesită o anumită îngrijire și atenție.

Mau egiptean, printre toți membrii familiei, îl desemnează pe unul pe care îl iubesc mai mult decât pe alții. Pisicile preferă să petreacă mult timp cu proprietarul lor și să nu se despartă de el mult timp. Acest lucru îi face puțin invadatori, așa că această rasă este perfectă pentru iubitorii de pisici adevărați..

rase cu păr scurt

Pisicile din această rasă adoră să petreacă timp într-un loc înălțat și să se joace cu apă. Sunt foarte îngrijite și ordonate..

Știați? Majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, așa că dragostea lor față de lapte este doar un mit..

Snow shu

În exterior, reprezentanții acestei rase seamănă cu pisicile siameze., pentru că sunt rudele lor apropiate. Trăsăturile distinctive ale zăpezii sunt „pantofii” albi pe labe și ochii de culoarea cerului. Pisicile pot fi alune sau albastre.

rase cu păr scurt

Zăpada ești orientată spre oameni, îți iubești cu adevărat stăpânul și îi este foarte dor de el când este absent. Ei simt subtil starea de spirit a proprietarilor lor și nu îi vor deranja dacă sunt supărați de ceva. Aceste pisici se disting prin dispoziția lor veselă și curiozitatea. Poate de aceea le place să urce în cele mai înalte locuri din casă și să urmărească ce se întâmplă de acolo..

pisică rasă zăpadă shu poate deveni un bun tovarăș și prieten devotat pentru stăpânul său.

Zăpada ești inteligentă și bine antrenată.. Înțelegeți-vă cu copiii, jucați-vă de bună voie cu ei. La fel ca majoritatea pisicilor cu păr scurt, proprietarii „pantofilor” albi adoră să comunice cu proprietarul lor, dar o fac cu o voce plăcută și liniștită. Le place să deschidă uși, cutii și chiar un frigider..

rase cu păr scurt

O altă pasiune ciudată a zăpezii de zăpadă este apa. Pisicile din această rasă se pot juca pur și simplu cu labele în apă sau se pot bucura să le stropească.

Dacă decideți să obțineți o pisică, veți fi interesat să știți, cum se împerechează la pisici, sarcina, naştere și sterilizare.

Vă rugăm să rețineți că cum să ai grijă de o pisică după sterilizare și de ce nutriție are nevoie

Fiecare pisică, indiferent de lungimea hainei și de rasă, are propriul său caracter unic. Dar toți, fără excepție, iubesc mângâierea și grija unei persoane.. Descrierea raselor de pisici cu păr neted, cu fotografii și nume, este doar un mic indiciu despre cum să-ți găsești animalul într-o mare varietate de rase, care pot deveni un prieten fidel și un adevărat animal de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care sunt rasele de pisici cu părul scurt?