Ce mirosuri sperie pisicile și pisicile?

Proprietarii de pisici nou-făcuți nu reușesc întotdeauna să învețe rapid animalul de companie să meargă la tavă și să mănânce dintr-un castron dedicat. Adesea, pisicile domestice aduc o mulțime de neplăceri: se coboară în colțuri, cad flori, sar pe mese și zgârie mobilierul. Pentru a preveni urâtul felin, puteți speria animalul cu mirosuri neplăcute și înfricoșătoare pentru el. Acestea includ citrice, lavandă, parfum și alcool..

1 Mirosuri care resping pisicile

În comparație cu oamenii, pisicile și pisicile au un simț al mirosului mult mai bun. Mirosurile pe care oamenii abia le simt pot enerva și speria aceste animale..

Dacă nu poți împiedica pisica să ceară într-un loc greșit sau să zgârie mobilierul, poți folosi caracteristicile naturale ale simțului olfactiv al animalului de companie în scopurile tale.. Agenții de descurajare nu trebuie să fie cumpărați în magazine și farmacii - pot fi găsiți și în gospodărie.

O listă de mirosuri care nu-i plac pisicilor:

 • Arome dure de parfum și apă de toaletă. În cazul în care pisica începe să se rahat pe mobilă, covoare sau haine, este necesar să stropiți aceste obiecte cu un miros înțepător de parfum. Atâta timp cât parfumul persistă în lucruri, animalul de companie le va ocoli, ceea ce îl va ajuta să-l înțărcăm de daune materiale. Ar trebui să aveți grijă atunci când manipulați lenjeria de pat, pernele și păturile: pe lângă faptul că speriați o pisică, așternuturile cu miros aspru pot dăuna sănătății și bunăstării proprietarului în timpul somnului..
 • Citrice. Aromele de portocale, lămâi, grapefruit sunt categoric intolerante la pisici. Dacă animalul tău de companie coboară într-un loc greșit, trebuie să tratezi zona podelei cu suc de lămâie sau să pui acolo câteva felii de portocală. Pentru a împiedica pisica să zgârie mobilierul, trebuie să-l frecați cu coajă de citrice.
 • Oţet. Esența de oțet este un remediu eficient care va ajuta la sperierea pisicii departe de covor sau de scaunul preferat pe care cade. Este necesar să puneți câteva picături de oțet pe mobilier sau pe un covor, iar animalul de companie va ocoli.
 • Lacuri, acetonă, solvenți. Lichidele care miros dur sunt garantate a fi neplăcute pentru pisică sau pisică.

Există mirosuri care nu numai că nu le plac aceste animale de companie, ci le provoacă și un dezgust real:

 • Alcool. Pisicile nu suportă absolut mirosul de alcool. Dacă animalul tău sare pe masă pentru a fura niște alimente, poți lăsa un vas sau o farfurie cu o cantitate mică de alcool (alcool pentru frecare, vodcă etc.) pe el. Mirosul puternic de alcool vă va ajuta să vă înțărcați pisica de furt. Dacă pisica trece pe lângă tavă, trebuie să pulverizați acest loc cu alcool dintr-o sticlă de pulverizare sau să îl ștergeți cu o cârpă îmbibată în alcool.
 • Usturoi de ceapă. Aceste legume sunt foarte dezgustătoare pentru pisici. Dacă pisica aruncă ghivecele, trebuie să tăiați mărunt legumele și să le aranjați pe pervaz. Simțind un miros neplăcut, pisica nu îndrăznește să sară pe fereastră. Dacă pisica a învățat să țintească spre ușă, o puteți freca cu suc stors dintr-o ceapă.
 • Ruth. Pisicilor și pisicilor nu le place mirosul uleiului acestei plante. Cu ajutorul acestuia, vă puteți dezlipi cu ușurință animalul de companie de la marcare într-un loc interzis.
 • Piper negru. Trebuie să luați 2 linguri. l. condimente măcinate și adăugați la un pahar de apă fierbinte. Cu ajutorul unui pulverizator, sunt tratate toate suprafețele de pe care doriți să speriați un animal de companie.

2 Alarme pentru pisici

Pentru a împiedica pisicile de pe stradă să intre în intrarea într-o clădire de apartamente, puteți utiliza aromele pe care animalele le asociază cu un sentiment de pericol și anxietate. Pisicile se tem de următoarele mirosuri:

 • Lavandă. Un parfum plăcut care îi place unei persoane provoacă anxietate mare la pisici și pisici. Puteți întinde crengi de lavandă la intrare, iar apoi oaspeții neinvitați vor părăsi rapid camera.
 • Ulei de rozmarin. Dacă este necesar să înțărcați pisica să nu lase lână pe mobilier tapițat, trebuie să amestecați câteva picături din acest ulei cu apă și să tratați suprafețele cu o sticlă de pulverizare.

3 Accesorii magazin

Dacă o persoană este alergică la unele arome dure de ierburi, puteți utiliza produse comerciale gata preparate:

 • Dispozitiv cu ultrasunete sau cu apă. Aceste dispozitive emit vibrații cu ultrasunete care sunt clar auzite de pisici. Expunerea la ultrasunete nu dăunează sănătății animalului de companie, dar va părăsi rapid camera cu un sunet neplăcut. Dispozitivele sunt folosite în locuri în care prezența animalelor fără stăpân este indezirabilă: în subsoluri, pe paturi de grădină etc. Repelatoarele de apă degajă un flux puternic de lichid atunci când o pisică încearcă să intre pe teritoriul interzis. Dispozitivul poate fi folosit și în țară sau în grădină pentru a păstra intacte culturile și paturile de flori..
 • Aerosoli. În orice magazin de animale de companie puteți cumpăra spray-uri speciale pentru sperie animalele de companie. Au mirosuri înțepătoare, cel mai adesea bazate pe extracte de ardei sau citrice și pot descuraja o pisică să strice mobilierul sau să-l marcheze în locul greșit..

Atunci când utilizați mijloace pentru a speria animalele de companie, nu trebuie să uitați de intoleranța individuală a oricăror componente din compoziție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce mirosuri sperie pisicile și pisicile?