Cum se manifestă alergia la pisici la copii?

Majoritatea experților în materie de părinți recomandă să nu restricționeze copiii de la animalele de companie încă din primele zile de viață. Singurul pericol este posibila apariție a unei alergii la pisică la un copil. Pentru a putea ajuta rapid copilul și a reduce consecințele, trebuie să știți ce este și cum se manifestă.

Cum se manifestă alergia la pisici la copii?

Ce cauzează alergii

Se crede că principalul alergen la care poate apărea o reacție alergică este părul pisicilor. De fapt, nu este cazul. Următorii factori sunt recunoscuți ca principalii alergeni care pot provoca un răspuns imun patologic:

  • O componentă proteică a secreției glandelor sebacee, care provoacă 80% din cazurile de alergii. Pisicile eliberează mai puțin din el decât pisicile.
  • O proteină care se găsește în sânge și în particulele moarte ale epiteliului pielii. Provoacă aproximativ 25% din alergiile la pisici.
  • Componentele urinei de pisică. Provoacă 12% din reacțiile alergice.

Caracteristici cheie

La diferiți copii, reacția poate diferi ca intensitate și loc de manifestare. Cele mai frecvente semne pot fi:

  • manifestări ale pielii - erupții cutanate, vezicule, acnee roșie, urticarie, peeling și piele uscată, iritații, puncte roșii mici asemănătoare capilarelor izbucnite etc .;
  • manifestări catarale - conjunctivită, rinită, lacrimare, roșeață a ochilor, mâncărime în nas, răgușeală, strănut, gât roșu, tuse uscată, umflarea pleoapelor, rinită, respirație scurtă, respirație scurtă;
  • manifestări sistemice - creșterea temperaturii, scăderea tensiunii arteriale, umflarea triunghiului nazolabial, albastru sub ochi, somnolență, stare de spirit crescută sau schimbări bruște ale dispoziției.

Cum se manifestă alergia la pisici la copii?

De regulă, cele mai puternice reacții se manifestă la nou-născuți și sugari, deoarece sistemul lor imunitar se află în stadiul final de formare și sunt mai vulnerabili la acțiunea alergenilor, care sunt distribuiți de pisică. Consecințele pentru nou-născuți pot fi, de asemenea, mai grave..

La bebeluși, manifestările cutanate sunt de cele mai multe ori pe primul loc, deoarece pielea lor este foarte subțire și susceptibilă la diferite tipuri de alergii..

Copiii care au fost deja expuși la alte tipuri de alergii - alimente sau medicamente și vaccinări - prezintă mai multe reacții alergice la prezența animalelor în casă.

Un nou-născut cu un sistem imunitar slab poate prezenta semne de alergie chiar și după ce unele persoane din casă primesc lână sau fluide corporale ale animalului.

Cât de repede apar manifestările

Statisticile arată că la copii o reacție alergică la pisici se manifestă cu un ordin de mărime mai rapid decât la adulți. În unele cazuri, primele semne pot apărea după câteva minute, dar uneori reacția apare după câteva ore sau chiar zile..

De regulă, la copiii a căror reacție la pisici se manifestă foarte repede, starea se agravează brusc și necesită asistență medicală imediată. Șocul anafilactic - cea mai periculoasă afecțiune a alergiilor severe - poate duce la moarte într-un timp scurt, deci nu puteți face fără ajutor specializat în astfel de cazuri.

Există copii care dezvoltă foarte încet alergii la pisici, iar primele manifestări apar doar la câțiva ani după naștere. Statisticile medicale arată că vârsta la care apar primele reacții clinice la alergenii felini este cuprinsă între trei și șapte ani.

Copil și pisică

Copiii ai căror părinți au suferit de orice tip de alergie au cu 60% mai multe manifestări alergice atunci când sunt expuși la pisici decât copiii ai căror părinți nu sunt alergici..

În orice caz, adulții care observă semne similare la copiii lor trebuie să contacteze un alergolog. Până când medicul nu va prescrie terapia, casa va trebui să fie păstrată perfect curată, curățată zilnic cu apă umedă și scăldând pisica mai des decât de obicei. Locul în care se află animalul și dormitorul copilului ar trebui să fie clar delimitate, iar accesul la creșă pentru pisică ar trebui să fie închis temporar. Este bine dacă apartamentul sau casa au un umidificator de aer, ionizator sau sistem de purificare a aerului din particule fine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se manifestă alergia la pisici la copii?