Ce rase de pisici nu varsă

Unul dintre momentele esențiale care oprește mulți oameni în dorința lor de a obține o pisică este vărsarea și blana în toate colțurile apartamentului. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care suferă de alergii, a căror viață devine insuportabilă în astfel de condiții. Dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți iei adio de la visul unui animal de companie, deoarece există rase de pisici care nu se varsă..

Pentru a fi obiectiv, trebuie remarcat faptul că nu poate exista o absență de 100% a vărsării la feline, dar la unele rase haina nu se schimbă foarte intens. Pe lângă eliminarea reacțiilor alergice, acest lucru necesită o curățare umedă mai puțin frecventă, ceea ce este important pentru persoanele care își economisesc timpul liber, dar nu vor să plătească pentru lipsa de curățenie din casă..

Sfinx

Sfinxurile

Sphynx este un grup de rase cu un strat minim, ceea ce l-a făcut automat foarte popular și căutat în întreaga lume. A fost obținut în 1966 datorită fuziunii accidentale a anumitor gene, după care a început să fie reprodusă activ de specialiști din diferite țări..

Există multe soiuri ale acestei rase, dar toate au părul complet sau parțial redus și adesea chiar și mustața și sprâncenele lipsesc..

În funcție de starea firului de păr, pisicile din această rasă sunt grupate în următoarele categorii:

 • goi (în sezonul rece, când temperatura din casă scade, pisoii de până la un an pot să parțial acoperiți de lână);
 • turmă (puf moale scurt, care amintește de linia părului copiilor din primul an de viață);
 • velur (lungime 1 - 5 mm);
 • perie (păr spinos, buclat și rar).

La acele pisici care au o acoperire slabă, se pot vărsa și nu se pot recupera odată cu vârsta..

Există o nuanță importantă de care ar trebui să fie conștienți oamenii care sunt pe cale să aibă sfinx: pielea lor produce transpirație care pătează țesătura de pe mobilier sau covoare. Acest secret poate fi spălat de pe piele numai cu ulei pentru bebeluși. Este strict interzis să folosiți săpun sau șampon pentru aceasta..

Cea mai captivantă caracteristică a sfinxurilor este prietenia și afecțiunea lor extremă pentru proprietar. Ador contactele tactile, așa că le place să stea în brațe sau să doarmă lângă proprietar..

Dintre sfinxuri, ar trebui să fim atenți la acești reprezentanți ai grupului:

 • Peterbald (Sfinxul St. Petersburg). Pielea goală se simte ca o suprafață cauciucată. Este foarte sensibilă la soare, prin urmare, vara, oferirea necontrolată a accesului animalului pe stradă este periculoasă pentru sănătatea sa. El nu va vărsa, deoarece se referă la gol. Îngrijirea Peterbald include frecarea constantă a pleoapelor cu tampoane de bumbac. Acest lucru este necesar din motivul că au lacrimi în mod constant, mai ales în timp ce mănâncă..

• Peterbald (Sfinxul St. Petersburg)

 • Donskoy. Uneori pisoii par lanosi, dar chiar și atunci, până la vârsta de doi ani, devin complet cheli, așa că nu mai varsă.

Don Sphynx

 • canadian. Aceste pisici au pielea ridată, în special în zona frunții, ceea ce le face diferite de alte pisici. Mustața și sprâncenele lipsesc aproape întotdeauna. Urechile mari și ochii mari își fac botul foarte drăguț.

Sfinx canadian

Rex

Dacă o persoană dorește în continuare ca animalul de companie să fie moale la atingere, puteți opta pentru rex. Aceste pisici sunt cunoscute pentru hainele lor cret, care oferă un aspect neobișnuit. O caracteristică frumoasă a Rex este că prezența lor în casă practic nu dă un miros specific de pisică: substanțele secretate de glandele lor nu sunt atât de puternic resimțite în comparație cu alte rase..

Fiecare soi are propriile sale caracteristici:

 • Devon rex considerată una dintre cele mai potrivite opțiuni pentru persoanele care suferă de alergii. Dacă le speli periodic părul rar, cu greu poți observa cum se varsă. Pisoii devin uneori lipicioși din cauza secrețiilor, în special pe părți și pe abdomen.

Devon rex

 • Cornish Rex are o singură parte a hainei - un substrat scurtat, părul de gardă este complet absent.

Cornish Rex

 • Selkirk Rex uneori cu părul scurt și cu părul lung, dar structura învelișului cu bucle dense seamănă cu lână de oaie. Buclele deosebit de pronunțate sunt situate pe gât, piept, burtă și picioarele posterioare ale pisicilor.

Selkirk Rex

Rex este o opțiune excelentă pentru cei care iubesc pisicile, dar sunt foarte sensibili la mirosul lor și cu greu suportă perioadele în care animalele mută. Această rasă arată exotică, în afară de reprezentanții săi sunt foarte jucausi și amuzanți.

Grupul oriental siamez

Acest grup se varsă foarte treptat și lin. Procesul este aproape invizibil, deoarece nu există nici un strat substrat pe pielea lor, iar lungimea stratului este foarte mică, dar în același timp este netedă și strălucitoare. Molele sezoniere nu sunt exprimate în ele, care la pisici apar de obicei primăvara și toamna..

Cele mai profitabile opțiuni din grupul siamez-oriental pentru o persoană care nu vrea să se confrunte cu faptul că animalul său de companie a început să vărsăm intens sunt următoarele rase:

 • siamez. Au un substrat mic, dar cu pieptănare constantă, care merge rapid și ușor, nu există probleme cu vărsarea. Trebuie doar să ne amintim că aceste pisici au răzbunare și rancoare foarte dezvoltate, astfel încât siamezele nu sunt potrivite pentru toată lumea..
 • Balinez. Stratul mediu și absența completă a substratului nu asigură încurcături.
 • Orientali. Suprafața corpului este satinată, cu aderență densă a firelor de păr la piele. Printre orientali, puteți găsi o mare varietate de culori, de la negru la lavandă. Întreținerea este extrem de simplă, deoarece nu au nevoie de scăldat frecvent și nu au deloc nevoie de tunsoare și pieptene. Doar exemplarele de expoziție sunt recomandate să se pieptene cu o perie specială de cauciuc înainte de expoziție pentru a îndepărta firele de păr decolorate.
 • Mekong Bobtail. Pisici foarte grațioase, de culoare asemănătoare cu siamezele, dar mult mai moi și mai pufoase. Supuse pieptănării periodice, aproape că nu se varsă, deoarece nu au practic nici un strat de acoperire. Prezența sa este un semn al căsătoriei de rasă. Acum cei mai apreciați și solicitați sunt reprezentanții cu liliac, auriu și crem.
 • Birmanez. Principalul lor avantaj este o frumoasă acoperire scurtă din lână care strălucește la soare. Culorile închise arată foarte scumpe și cochete, fără a provoca probleme cu grijă. Nu se estompează, dar au un dezavantaj semnificativ: un caracter absurd și capricios, deci sunt potrivite doar pentru estetele reale..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce rase de pisici nu varsă