Cum să dai loratadină unei pisici?

În mod ciudat, alergiile la pisici nu sunt atât de rare pe cât ar părea la prima vedere. Poate fi cauzată de modificări dietetice, stimuli externi sau medicamente utilizate pentru tratarea diferitelor boli. Loratadina pentru pisici și câini este unul dintre cele mai populare medicamente utilizate de proprietari și medici veterinari pentru a combate diferite manifestări ale reacțiilor alergice la animalele lor de companie..

Descrierea medicamentului

Loratadina este un antihistaminic utilizat pentru combaterea simptomelor alergice. Acțiunea medicamentului începe în aproximativ 30 de minute și durează aproximativ o zi. Medicamentul nu creează dependență și are foarte rar efecte secundare asupra organismului.

Mulți proprietari de animale de companie au o întrebare foarte rezonabilă: "Este posibil ca pisicile să Loratadin?" În ciuda faptului că medicamentul este conceput pentru oameni, Loratadina a fost utilizată de mai mulți ani în medicina veterinară, astfel încât utilizarea sa pentru tratamentul pisicilor este pe deplin justificată și sigură. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul nu are aproape niciodată efecte secundare asupra corpului animalului. În plus, efectul medicamentului apare destul de repede, ceea ce are un efect pozitiv asupra stării pisicii..

Analogi

Loratadin are un astfel de analog ca Claritin. 1 ml de sirop conține 1 mg loratadină, iar 1 comprimat al acestui agent conține 10 mg loratadină.

În plus, astfel de antihistaminice care au proprietăți antihistaminice similare:

  • Suprastin;
  • Diazolin;
  • Astemizol.

Aceste produse conțin un ingredient activ diferit, iar doza lor trebuie verificată la medic..

Mod de administrare și dozare

Principalul lucru la tratarea unui animal este dozarea corectă. Loratadina pentru pisici se administrează pe baza greutății animalului. Cel mai adesea, tabletele sunt utilizate pentru tratament, la o doză de 10 mg. Pentru o pisică care cântărește 3-4 kg, este necesar un sfert de tabletă. Trebuie să administrați medicamentul o dată pe zi..

Există, de asemenea, alte forme de eliberare de Loratadină (de exemplu, sirop). Cu toate acestea, comprimatele sunt mai preferabile în utilizare: sunt mai ușor de dozat și de dat pisicii..

Loratadina este utilizată atât pentru tratamentul alergiilor, cât și împreună cu alte medicamente. După cum arată practica, medicamentele cu o substanță activă precum loratadina nu interacționează cu alte medicamente..

Înainte de a administra Loratadina pentru alergii la pisica dvs., trebuie să vă asigurați că aveți cu adevărat de-a face cu o reacție alergică. Multe boli au aceleași simptome ca alergia la polen sau un nou tip de alimente. De aceea nu se recomandă prescrierea independentă a Loratadinei unei pisici.. Va fi din ce în ce mai sigur să-i arăți animalului medicului veterinar. Specialistul va fi capabil să identifice cu precizie simptomele și să ofere instrucțiuni cu privire la metoda de utilizare și dozarea medicamentului.

Contraindicații și efecte secundare

În cazuri rare, Loratadina poate provoca aceste reacții adverse:

  • vărsături;
  • stomac deranjat;
  • gură uscată.

Medicamentul nu este recomandat pentru tratamentul pisicilor însărcinate, deoarece substanța activă a medicamentului este excretată împreună cu laptele și acest lucru este periculos pentru descendenți.

Loratadina nu este, de asemenea, utilizată pentru tratarea pisoilor mici. Această regulă poate fi încălcată numai dacă este justificat riscul potențial al utilizării acesteia. Această decizie poate fi luată doar de un specialist..

De asemenea, unele animale au intoleranță individuală la Loratadină sau la componentele medicamentului. Simptomele pot include vărsături sau slăbiciune generală la pisică..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai loratadină unei pisici?