La ce vârstă pisicile sunt sterilizate?

Fiecare proprietar responsabil care primește un pisoi acasă ar trebui să fie conștient de faptul că, după o vreme, acest pisicuț drăguț și mic va deveni o pisică adultă cu propriul caracter și nevoile sale. Până la sfârșitul primului an de viață, pisica este deja capabilă să se reproducă. Dacă nu doriți să dezvoltați o populație de pisici fără adăpost și doriți să păstrați sănătatea animalului dvs. de companie, atunci trebuie să vă gândiți la sterilizare în avans.

Aspecte pozitive ale sterilizării unui animal

Mulți oameni cred că o astfel de operație este dăunătoare și pune viața în pericol pentru animalul de companie. Vom încerca să risipim acest mit.

 • Experții spun că cu cât o pisică este mai devreme sterilizată, cu atât va fi mai ușor să se supună operației, care va avea un efect benefic asupra vieții sale ulterioare..
 • Operația este posibilă nu numai la o vârstă fragedă, ci și la animalele mai în vârstă. Nu există practic o vârstă târzie pentru operație.
 • Pisicile care au suferit o astfel de operație sunt mult mai puțin susceptibile de a face cancer, iar corpul lor este mai puțin susceptibil la diferite procese inflamatorii..
 • Animalul de companie nu trebuie să chinuie constant cu pastile hormonale, încercând să-i stingă dorința naturală, fiziologică.
 • Animalul dvs. de companie va avea probleme cu nașterea timpurie și, de fapt, poate provoca patologii periculoase în viața animalului.
 • Căldura nu va mai provoca disconfort, așa că vei salva pisica de chinuri în timpul pubertății.

După ce ați tratat avantajele sterilizării, veți înțelege că o astfel de operație va prelungi viața animalului de companie și vă va salva de la căutarea unui animal care a scăpat în timpul estului.

Ea nu va căuta să fugă în stradă în căutarea unei pisici active, ci, dimpotrivă, va deveni un dulce și afectuos ședere acasă, așteptând doar proprietarii ei, spre deosebire de animalele de companie nesterilizate. Și, desigur, nu vor exista niciodată probleme cu distribuția descendenților după următoarea naștere..

Principalele dezavantaje ale sterilizării

Există destul de multe momente pozitive. Sunteți gata să începeți să căutați un medic veterinar experimentat și sunteți în starea de spirit pentru asta? Amintiți-vă că fiecare proprietar ar trebui să știe nu numai despre avantajele, ci și despre dezavantajele unei astfel de operațiuni, de exemplu:

 • Intoleranță la anestezie (risc anestezic).
 • Ieșirea complicată din anestezie.
 • O pisică sterilizată este predispusă la obezitate din cauza dezechilibrelor hormonale. O alimentație adecvată poate ajuta la rezolvarea problemei creșterii în greutate în exces.

Toate dezavantajele sunt individuale, majoritatea acestor probleme sunt ușor evitate prin alegerea unui medic veterinar competent pentru sterilizare. De la el puteți afla cum să hrăniți corect o pisică sterilizată, astfel încât să nu câștige excesul de greutate, precum și din câte luni o pisică poate fi sterilizată..

În prima lună după operație, animalul are nevoie în special de îngrijire, îngrijire și nutriție echilibrată. Fundalul hormonal va fi restabilit, iar ea va putea mânca normal pe cont propriu.

Dezvoltarea sexuală a animalului are loc la aproximativ 6-9 luni de viață. Dezvoltarea fiziologică este mai lentă. Pentru a înțelege când să sterilizați o pisică, trebuie să consultați un medic veterinar. El va examina animalul de companie, îi va spune proprietarului despre dezvoltarea acestuia și va alege metoda optimă de intervenție chirurgicală:

 • Dacă pisica nu a fost încă în căldură, ovarele vor fi îndepărtate (ovariectomie).
 • Dacă animalul a avut deja descendenți, atât uterul, cât și ovarele sunt îndepărtate. Acest lucru va ajuta la evitarea inflamației în viitor..
 • După ce a constatat aspectele fiziologice ale dezvoltării sexuale și fiziologice, proprietarul va înțelege când este mai bine să sterilizați pisica fără a o răni. Dar, pe lângă dezvoltarea animalului de companie, trebuie să știți exact cum are loc intervenția chirurgicală și pregătirea pentru aceasta.

Pregătirea animalelor

Cu o zi înainte de sterilizare, trebuie să vă pregătiți. Nu o hrăniți cu 12 ore înainte.. Stocați-vă medicamente pentru a ușura perioada postoperatorie. Și curăță casa. Deși animalul va fi în bandaj, totuși nu poate fi în condiții insalubre. Urmați toate recomandările medicului, apoi nu vor apărea probleme.

Caracteristicile operației

După ce ați decis subtilitățile fiziologice și ați decis să sterilizați o pisică la o vârstă timpurie sau mai mare, aflați în prealabil cum se desfășoară procedura:

 • O operație se efectuează într-o clinică veterinară, unde medicii experimentați sunt echipați cu toate instrumentele și medicamentele necesare. Aici animalul va fi sigur și confortabil.
 • În timpul intervenției chirurgicale abdominale, se face o mică incizie pe abdomen, uterul și ovarele sunt trase cu cârlige. După aceea, sunt îndepărtați cu un bisturiu. Apoi se aplică cusături și se aplică un bandaj steril. Operația abdominală durează până la o jumătate de oră.
 • După 10 zile, medicul îndepărtează bandajul, este absolut imposibil să o faci singur..

Proprietarii ar trebui să fie preocupați nu numai de intervenția chirurgicală, ci și de metodele sale. Există o altă cale - radiația. Unele radiații sunt direcționate către ovare. Această metodă este complet nedureroasă, dar sunt posibile complicații în viața viitoare a animalului de companie. Metoda medicală are și aspectele sale negative, puteți perturba întregul fond hormonal al sănătății, ceea ce reprezintă un pericol pentru viața pisicilor.

Intervenția chirurgicală este considerată cea mai sigură, mulți proprietari o aleg..

Îngrijirea unei pisici castrate

O pisică sterilizată va avea nevoie de îngrijiri speciale. După operație, vă duceți animalul de companie acasă, la pereții săi nativi. Va fi deja aici pentru a se îndepărta de anestezie. Rămâi lângă ea și sprijină-o, astfel încât să nu cadă și să lovească. Când este complet lipsită de anestezie, nu trebuie hrănită imediat. Furnizați-l cu apă curată. Nu uitați rețeta medicului dumneavoastră.

Toate medicamentele trebuie administrate într-un program clar, al cărui timp va fi prescris de medicul veterinar. Nu lăsați animalul dvs. să rupă bandajul, asigurați-vă că nu zgârie rana.

Contraindicații

Desigur, operațiunile au succes și mii de pisici își încântă stăpânii cu sănătatea lor. Dar genul felin are și propriile sale contraindicații pentru intervențiile chirurgicale:

 • Nu este necesar să operați o pisică deja prea adultă, la bătrânețe le este greu să suporte operațiile.
 • Dacă animalul este bolnav sau a suferit recent boli complexe, atunci sterilizarea nu va fi necesară. Așteptați până când animalul de companie se recuperează, câștigă putere și energie, apoi simțiți-vă liber să mergeți la medic.
 • Nu puteți opera animalul fără examinare.

Acum ați aflat totul despre castrarea pisicilor. Dacă este prea devreme pentru a steriliza pisica, medicul vă va informa cu siguranță despre asta. Încercați să nu pierdeți momentul potrivit pentru a nu tortura animalul și a nu vă suferi. Găsiți un medic bun în prealabil. Întrebați-vă prietenii, citiți reclame și recenzii, încercați să alegeți cea mai bună clinică veterinară. Viața și sănătatea animalelor de companie depind de competența medicului. Înscrieți-vă pentru o consultație în avans.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă pisicile sunt sterilizate?