Ce contraceptive să dea o pisică

Absolut orice animal are o nevoie naturală de reproducere, acest lucru se aplică și pisicilor. Însă proprietarul nu este întotdeauna mulțumit de sarcina animalului său de companie, deoarece există o problemă cu unde sau cui să le dea. S-ar putea să întrebați ce să faceți în această situație și dacă există contraceptive pentru pisici..

Injecții contraceptive

Mulți medici veterinari folosesc un medicament precum Covinan în practica lor, acesta vă permite să eliminați estrusul timp de șase luni sau un an.. Prima injecție trebuie administrată de un medic veterinar, iar injecțiile ulterioare pot fi administrate independent. Medicamentul trebuie utilizat cu puțin timp înainte de debutul estrului. Medicii nu recomandă utilizarea acestui medicament în cazurile de sarcină a unui animal, deoarece acest instrument nu este utilizat pentru avort. Mulți oameni preferă injecțiile contraceptive pentru pisici, încep să lucreze rapid și mult timp. Pro și contra ale acestei metode:

 • ușor de folosit;
 • în caz de retragere a drogurilor, animalul de companie poate avea cu ușurință descendenți;
 • există o serie de efecte secundare;
 • injecția nu trebuie utilizată la animale cu vârsta peste cinci ani.

Soiuri de contraceptive orale

Pastilele contraceptive orale pentru pisici sunt împărțite în două clase. Primele includ picături care conțin un hormon. Astfel de fonduri provoacă sarcini false la animale. Puteți utiliza un astfel de medicament numai după consultarea unui medic veterinar..

Contraceptivele orale de clasa II conțin mai puțini hormoni și reduc apetitul sexual. Astfel de fonduri se fac în picături sau tablete.. Cele mai eficiente sunt

 • gestrenol,
 • libidomin,
 • bariera sexuală,
 • oprește sexul,
 • contra sex.

Medicii cred că nu ar trebui să utilizați astfel de produse, deoarece sunt dăunătoare animalului. S-a dovedit deja că au un efect negativ asupra corpului pisicii. Veterinarii au observat cazuri când un animal de companie complet sănătos a prezentat efecte secundare. Și imaginați-vă dacă un medicament similar este utilizat la un animal de companie bolnav. În astfel de cazuri, sunt pur și simplu categoric contraindicate..

Adesea, după contracepție, pisicile se îmbolnăvesc și există diferite tipuri de complicații. De exemplu, au existat cazuri în care, după administrarea unor astfel de medicamente, puroiul a fost îndepărtat din uter.

Dar chiar și după operație, nu există nicio garanție că animalul se va recupera complet. Prin urmare, absolut fiecare proprietar ar trebui să ia în serios această problemă și, înainte de a administra orice contraceptive, trebuie să consultați un medic veterinar.

Pastile

Există mai multe tipuri de pastile pentru sarcină pentru pisici, acestea sunt: ​​naturale și nenaturale.

Cel mai adesea, medicii le recomandă pe cele naturale, deoarece conțin proprietăți utile. Dar, de regulă, efectul acestor medicamente trece foarte repede și este posibil ca pisica dvs. să rămână însărcinată. Avantajul acestor medicamente este că acestea au un efect pozitiv asupra corpului animalului și cu siguranță nu vor dăuna.

Remediile non-naturale sunt mai eficiente, iar pisica ta se va calma în 24 de ore după ce a luat-o. Există producători care recomandă administrarea constantă de contraceptive pentru animalele de companie. Dar se știe, de asemenea, că contraceptivele nenaturale pot afecta negativ corpul animalului de companie..

Picături

Picăturile contraceptive pentru pisici sunt destul de convenabile și ușor de utilizat. Au exact aceleași proprietăți ca injecțiile cu comprimate. La fel ca tabletele, pot fi naturale sau chimice. De regulă, cele naturale se fac pe baza diferitelor plante și decocturi. Picăturile nu vizează reglarea hormonilor, ci imitarea nivelurilor hormonale. Aceasta înseamnă că pisica nu își pierde dorința, dar primește plăcere fără sex. Din această cauză animalul de companie devine mai calm și mai echilibrat..

Un astfel de contraceptiv este foarte convenabil de utilizat, deoarece trebuie să fiți de acord că este mai ușor să picurați medicamentul în gura animalului de companie decât să împingeți o pastilă.

Sterilizare

Desigur, vaccinurile și pilulele pentru controlul nașterii sunt ușor de utilizat și complet inofensive, dar sunt bune într-o oarecare măsură. Mulți medici cred asta contraceptivele afectează negativ sănătatea animalului de companie, la urma urmei, de regulă, intervenția hormonală nu poate trece neobservată. Prin urmare, dacă nu doriți ca pisica dvs. să aducă descendenți, atunci cel mai bine este să sterilizați.

Avantajul acestei metode este că nu trebuie să cumpărați în mod constant contraceptive și această metodă reduce șansele de a dezvolta cancer.

În lumea modernă, sterilizarea poate fi efectuată în trei moduri:

 • medicamente;
 • chimie;
 • radiații.

Efectele contracepției asupra corpului pisicii

Majoritatea proprietarilor consideră că vaccinurile și pilulele anticoncepționale sunt mult mai bune decât sterilizarea, dar nu sunt. Și de multe ori pe Internet își pun întrebarea când trebuie să începeți controlul nașterii pisicii dvs. Nu. Dacă doriți ca animalul dvs. de companie să trăiască mult timp și să nu se îmbolnăvească, atunci este mai bine să nu folosiți astfel de mijloace, deoarece aceasta este o bombă cu ceas.

Chiar și cu utilizarea pe termen scurt a unui astfel de medicament, pot apărea probleme..

Nu contează ce-i dai animalului tău, picături sau pastile, nivelurile hormonale sunt reglate cu ajutorul lor. Astfel, medicamentul afectează nu numai producția acelorași hormoni, ci și întregul corp. Dacă totuși decideți că nu doriți ca animalul dvs. să aducă descendenți, atunci sterilizează mai bine, este eficient și sigur pentru corpul animalului. Și dacă decideți să vă administrați contraceptivele pisicii la ceva timp după ce ați născut, atunci este mai bine să vă consultați medicul..

Ce contraceptive sunt mai bune

Medicamentele contraceptive, potrivit medicilor veterinari, sunt considerate eficiente și vă permit să evitați fără durere sarcina nedorită. Pentru a determina ce medicament utilizați, trebuie mai întâi să vă consultați cu medicul dumneavoastră. De asemenea, dacă doriți, puteți citi recenzii despre pilulele contraceptive pentru pisici. Și numai după aceea, gândește-te la toate și ia o decizie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce contraceptive să dea o pisică