Ligfall pentru pisici

Ligfol este un corector de stres de nouă generație care are proprietăți imunostimulante, antioxidante, hepatoprotectoare și este utilizat în mod eficient pentru pisicile cu diferite boli. Medicamentul unic a fost dezvoltat de compania internă Ligpharm, care are propriul centru de cercetare și producție. Medicamentul a avut multă încredere în medicii veterinari și proprietarii de animale de companie..

Ligfall pentru pisici

Principala caracteristică a medicamentului este că conține substanțe humice. Acestea sunt obținute ca urmare a unei reacții chimice din fibrele de lemn. De asemenea, include următoarele componente:

 • clorura de sodiu;
 • pirofosfat de sodiu decahidrat;
 • apa demineralizata.

Notă! Pentru ca medicamentul să nu-și piardă proprietățile medicinale unice, acesta trebuie păstrat într-un loc întunecat la o temperatură de 10 până la 25 de grade Celsius..

Costul

Pentru pisici, este mai înțelept să cumpărați Ligfol în sticle mici (1 ml fiecare), prețul unui astfel de pachet variază de la 170 la 200 de ruble. O sticlă de 100 ml va costa 1800-1900 ruble. Medicamentul este vândut în multe farmacii veterinare, deci, de obicei, nu există dificultăți de cumpărare.

Principiul de funcționare și proprietăți

Ligfol are un spectru destul de larg de acțiune, deoarece afectează diferite sisteme și organe. Este capabil să activeze imunitatea la nivel celular, să stimuleze sinteza interferonului, datorită căreia apare rezistența la virusuri, bacterii și ciuperci în corpul animalului. Componentele medicamentului sunt implicate în formarea oxigenului activ și a celulelor sanguine.

Un medicament inovator are următorul efect asupra organismului:

 • întărește și restabilește imunitatea după imunodeficiențe și diverse boli;
 • stimulează regenerarea țesuturilor;
 • normalizează funcția ficatului;
 • îndepărtează substanțele toxice din organism;
 • are un efect pozitiv asupra proceselor metabolice;
 • îmbunătățește funcționarea sistemului de reproducere;
 • crește vitalitatea la animalele vechi.

Pisică vârstnică

Medicamentul are proprietăți antitumorale pronunțate, prin urmare este adesea utilizat în terapia complexă pentru oncologie.

Ligfol aparține substanțelor cu risc scăzut. Nu are efecte toxice și embriotoxice, nu provoacă reacții alergice sau dependență.

Indicații de utilizare

Gama de aplicare a medicamentului pentru pisici, ca și alte animale, este destul de extinsă. Este inclus în terapia complexă în tratamentul următoarelor patologii:

 • cu boli ale ficatului și pancreasului;
 • cu infecții cauzate de viruși și bacterii;
 • cu otrăvire și toxicoză;
 • atunci când este infectat cu ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi);
 • cu invazii helmintice;
 • cu boli fungice;
 • în oncologie.

De asemenea, medicamentul este utilizat pentru întărirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor infecțioase și a altor boli și, în general, pentru îmbunătățirea sănătății animalului de companie. De asemenea, utilizează medicamente pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului reproductiv, pentru a obține descendenți sănătoși. Ligfol poate fi utilizat pentru pisici retardate și animale mai în vârstă pentru a-și îmbunătăți vitalitatea și sănătatea..

Pisoi la veterinar

Deoarece componentele medicamentului îmbunătățesc procesele regenerative, este utilizat în astfel de cazuri:

 • dupa operatie:
 • cu fracturi;
 • cu lacerații;
 • cu arsuri;
 • cu degeraturi;
 • cu ulcere trofice;
 • cu inflamație purulentă etc..

Ligfol poate fi, de asemenea, utilizat ca un corector de stres pentru a preveni reacțiile negative ale corpului la situații stresante. Se recomandă utilizarea acestuia în astfel de situații:

 • în timpul transportului;
 • la mutare;
 • atunci când vizitați o clinică veterinară;
 • la plecarea proprietarului;
 • la sosirea oaspeților etc..

Pisica în stres

Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru a spori răspunsul organismului la vaccinare. Ca urmare a aplicării, se formează o imunitate mai stabilă și pe termen lung împotriva bolilor infecțioase..

Cum se aplică

Conform instrucțiunilor de utilizare, doza de Ligfol pentru pisici este calculată simplu - pentru fiecare kilogram de greutate, trebuie să luați 0,1 ml de soluție. Dar schema de utilizare poate diferi în funcție de faptul dacă medicamentul este utilizat pentru tratament sau prevenire. Injecțiile sunt administrate intramuscular.

Următoarele scheme de aplicații sunt cele mai des utilizate:

 1. Pentru creșterea imunității în bolile infecțioase, se fac 2 infecții cu un interval de 2 zile. Dacă este necesar, se administrează încă 2-3 injecții, dar la fiecare 5 zile.
 2. Dacă animalul de companie are intoxicații chimice sau alimentare, injecțiile se administrează la fiecare 3 zile. De obicei, 3 injecții sunt suficiente, dar numărul de tratamente poate fi modificat de medicul veterinar.
 3. Dacă se găsesc viermi, medicamentul este injectat cu 2-3 zile înainte de deparazitare și apoi în ziua viermelui. Pentru ca pisica sau pisica să facă față rapid intoxicației care poate apărea ca urmare a antihelminticului, se fac alte 2-3 injecții cu un interval de 5 zile.
 4. Pentru a preveni posibilele consecințe neplăcute ale stresului, se administrează o injecție de Ligfall cu 1-2 zile înainte de un eveniment care poate provoca o schimbare. Cu transportul pe termen lung, trebuie să injectați medicamentul la fiecare 2 zile..
 5. Pentru tumorile benigne, cursul constă în 6-8 injecții. Trebuie făcute o dată pe săptămână. În funcție de starea animalului, cursul se repetă în 2-3 luni. În cazul tumorilor maligne, injecțiile cu medicamentul se administrează la fiecare 3 zile. În funcție de caracteristicile evoluției bolii, poate dura 5 până la 10 injecții. Cursul se repetă de mai multe ori pe an. După chimioterapie și intervenție chirurgicală, Ligfall ajută animalul să se refacă mai repede.

Injecție intramusculară la pisică

Pentru a preveni complicațiile după intervenția chirurgicală și a accelera procesul de reabilitare, medicamentul poate fi utilizat ca injecție sau pentru tratament local. Se recomandă administrarea unei injecții cu câteva zile înainte de operație și apoi injectarea medicamentului de 1-2 ori după intervenție cu un interval de 1-2 zile. De asemenea, puteți trata cusăturile cu o soluție de 1-4 ori pe zi. Când este irigat, medicamentul este diluat în proporții egale cu apa pentru injecție. Procedurile se repetă până când rănile încep să se vindece. În caz de încălcare a integrității pielii (arsuri, răni, ulcere trofice etc.), puteți combina și utilizarea externă cu injecții.

Notă! Este recomandabil ca medicul veterinar să calculeze schema de utilizare a Ligfol. El va lua în considerare caracteristicile individuale ale animalului, evoluția bolii și alți factori.

Contraindicații și efecte secundare

Instrucțiunile indică faptul că nu au fost identificate contraindicații pentru utilizarea Ligfol, deci poate fi utilizat pentru pisici de orice vârstă și rasă. Potrivit pentru pisoi mici și animale de companie în vârstă, femei însărcinate și care alăptează.

Injecțiile medicamentului pot fi dureroase. Senzațiile neplăcute dispar în 5-10 minute după injectare. Nu este nevoie să luați măsuri speciale. Medicamentul nu are alte efecte secundare.

Kitty

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul unei pisici de 15 ani:

„Pisica noastră avea o tumoare pe limbă. Pentru tratament, a fost utilizat Ligfol (așa cum a fost prescris de un medic). Starea animalului s-a îmbunătățit semnificativ după o săptămână de tratament. Pisica chiar a încercat să mănânce singură. Medicamentul a prelungit semnificativ viața fetei noastre. Doctorul a menționat că, dacă pisica ar fi mai tânără, ar exista șansa de a-și reveni complet ".

Lyudmila, proprietarul Maine Coon:

„La vârsta de 17 ani, pisica noastră a fost diagnosticată cu cancer. Marchizul dispărea chiar în fața ochilor noștri. Doctorii au ridicat din umeri și mi-au spus să decid să adorm. Într-una din clinici, o femeie medic veterinar l-a sfătuit pe Ligfall. După injecții, pisica a devenit considerabil mai bună, a devenit mai activă. A mai trăit încă 2 luni și apoi a murit. Boala a fost la ultima etapă, deci nu a existat nicio șansă de recuperare, dar sunt recunoscător medicamentului că i-a dat pisicilor noastre încă 2 luni de viață. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Ksenia, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Am îndoieli cu privire la drogurile de acest gen. Așa că la început nu am avut încredere în Ligfall, până când nu am auzit mai multe răspunsuri pozitive despre el de la clienți. Am decis să încerc. Nu întotdeauna ajută în oncologie, dar în caz de otrăvire, pentru întărirea imunității sau a bolilor infecțioase, rezultatele tratamentului sunt de obicei vizibile..

Andrey, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„Acesta este un alt divorț de producători, placebo. Eficacitatea sa în cancer nu a fost dovedită. Nu îl folosesc în practica lor, deoarece consideră că utilizarea acestui instrument este o pierdere de timp și bani. Vreau să recomand proprietarilor de animale de companie să fugă de medicii care prescriu Ligfol pentru tumori. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ligfall pentru pisici