Cum se determină rasa unei pisici după culoare

Cum se determină rasa unei pisici

În acest articol, voi analiza modul de determinare a rasei unei pisici. Voi enumera caracteristicile celor mai frecvente: siameze, persane, britanice și Par scurt american

, Fald scoțian și siberian. Vă voi spune la ce vârstă este determinată rasa și la ce medicii veterinari sunt atenți.

La ce vârstă poți determina rasa

Trebuie să începeți cu faptul că doar pisoiul este considerat de rasă pură, care avea pașaport la cumpărare, unde originea sa nobilă este fixă.

Un copil care nu a fost luat de la creșă sau de la crescători, în mod natural, nu va avea un pașaport înregistrat la el. Cu toate acestea, va fi posibil să se stabilească apartenența la orice rasă deja atunci când anumite trăsături apar în ea..

Când un pisoi apare acasă, se pune întrebarea despre genealogia sa. Este important să se determine originea cât mai curând posibil, deoarece apartenența la o anumită rasă clarifică caracteristicile semnificative:

  • Caracterul și obiceiurile pisicii
  • Dimensiunile, culoarea și lungimea hainei unei persoane
  • Boli genetice care pot fi evitate prin prevenire
  • Îngrijirea pe care trebuie să o oferiți pentru a vă menține sănătatea
Puteți afla rasa unui animal de companie parcurgând toate punctele „trăsăturilor” speciilor nobile, dar acest lucru nu oferă încă o garanție de 100% a apartenenței lor.
Un pisoi este considerat un pedigree dacă avea pașaport la cumpărare.
Un pisoi este considerat un pedigree dacă avea pașaport la cumpărare.

Tipul corpului

Poate fi o pisică cu capul rotunjit, un nas turtit „deprimat” și o construcție densă persană sau par scurt exotic.

Picioarele lungi, corpul subțire, botul alungit indică apartenența individului siamez, angora sau cu părul scurt oriental.

Greutatea unei pisici adulte joacă un rol important în determinarea speciei. Pisicile care cântăresc 4-6 kg sunt considerate medii, dar o greutate de 6-9 kg poate indica o relație cu rasele mari, cum ar fi Maine Coon, pixie bob, chartreuse, bobtail, papusa de carpa și siberian pisică.

Lână

După tipul hainei, pisicile sunt împărțite în trei tipuri: fără păr, cu parul scurt și cu părul lung.

Reprezentanți fără păr rase - sfinxuri, peterbolds, devon rex și levkoi.

Cei mai frecvenți reprezentanți ai pisicilor cu păr scurt: bengali, burmila, bobtail, britanic, siamez, Albastru rusesc, scoţian, Bombay.

Proprietarii de tipuri de îmbrăcăminte de păr lung: birmanez, persan, Kurilian Bobtail, Maine Coon, Neva Masquerade, Pădurea norvegiană, turca angora, siberian, ragdoll.

Pisică Neva Masquerade Cat
Pisică Neva Masquerade Cat

Culoare

Culoarea hainei poate varia foarte mult chiar și în cadrul aceleiași rase. Dar există nuanțe și combinații de culori caracteristice pentru care sunt celebre pisicile de origine nobilă..

Paltonul deschis și picioarele, coada și botul de culoare închisă caracterizează pisicile siameze. O variație a acestei culori poate diferi ușor, un corp întunecat cu picioare ușoare și bot este un semn al raselor zăpadă shoo, păpușă și birmanie.

Culoare gri uniformă purtată de albastrul rusesc, Korat, nibelung și adesea British Shorthair.

Culoarea care seamănă cu culoarea nisipului distinge tiffany-chantly, Somaleză și abisinian.

Culori pete și dungi - semne ale Bengalului, egiptean mau, pisică siberiană, bobtail, savana, serengeti.

Blana neagră strălucitoare distinge pisica Bombay.

Blana neagră strălucitoare distinge pisica Bombay
Blana neagră strălucitoare distinge pisica Bombay

Coadă

Cozile pisicilor de diferite rase variază în lungime

Cele mai scurte cozi sunt: ​​bob de jucărie, bobtailuri Kurilian și americane și pixie bob. Coada bob japoneză iar pisica Manx nu are deloc cozi.

Urechi, ochi și nas

Forma urechilor și distanța dintre ele pot spune multe despre o rasă. Scoțienii poartă urechi ondulate, pisicile britanice au urechi rotunjite și întinse.

Urechile uriașe sunt trăsături caracteristice abisinianului, oriental, Siamezi, Angora, Maine Coon, Levkoy și Somali.

Ochii de diferite culori se găsesc printre sângele nobil. Pisica turcă Angora este înzestrată cu o astfel de caracteristică. Ochii portocalii strălucitori se găsesc în părul scurt britanic și scoțian..

Pisicile persane sunt renumite pentru nasul deprimat și botul plat..
Angora turcească este înzestrată cu ochi de diferite culori
Angora turcească este înzestrată cu ochi de diferite culori

Caracter

Desigur, în ceea ce privește obiceiurile și preferințele, fiecare pisică este unică. Animalele de companie adoptă adesea stilul și stilul de viață al proprietarilor lor. Cu toate acestea, există seturi de calități care sunt inerente numai anumitor rase..

De exemplu, britanicii introvertiți intră în contact cu o persoană numai atunci când ei înșiși o doresc. Pisicile persane se caracterizează prin atingere și gelozie. Pisicile siameze sunt jucăușe și active, preferă un stil de viață activ, spre deosebire de Maine Coon.

Sfinxurile nu sunt conflictuale și sunt amabile cu toată lumea, cu toate acestea, în caz de ofensă, le place să se răzbune. Vanul turcesc este în mod natural inteligent, capricios. Și ragdolls preferă un stil de viață măsurat și nu tolerează sunetele puternice..

De ce să te ghidezi atunci când alegi un pisoi

Este mai bine să alegeți un animal de companie pe baza caracteristicilor temperamentului de diferite tipuri. O persoană care duce un stil de viață relaxat are nevoie de o pisică care nu are nevoie să se joace în fiecare zi și să arunce constant energie.

Pisicile învechite se disting prin sănătate și rezistență excelente. Încearcă să-i mulțumească pe proprietari cu un șoarece prins și un ronțăit puternic. Nu au probleme cu creșterea, pisicile de curte au o inteligență ridicată și absorb rapid informațiile..

Pisicile de origine nobilă vor putea participa la expoziții. Animalele de companie din rasa pură vor încânta ochiul cu părul mat și strălucitor pe podea sau o culoare specială cu ochii.

Pisicile de origine nobilă vor putea participa la expoziții
Pisicile de origine nobilă vor putea participa la expoziții

De unde să cumpărați un reprezentant al rasei "speciale"

Pisicuțele cu pedigree sunt vândute de crescători care pot fi găsiți pe internet.

Există piețe de adăposturi și magazine pentru animale de companie unde puteți alege pisoiul preferat. Crescătorii pot fi găsiți prin reclame în ziare și reviste.

Pisicuțele sunt adesea vândute la expoziții de pisici, dar contrar credinței populare, nu este întotdeauna posibil să cumperi o rasă pură acolo. Garanția „purității sângelui” poate fi dată doar de pedigree-ul din pașaport.

Verificați dacă pisoiul are un pedigree complet. Cu un pedigree incomplet, animalul nu mai este considerat o rasă pură.

Dar, oricare ar fi animalul de companie, orice rasă ar purta, este necesar să-l educăm corect și să avem grijă de sănătatea lui. Pisica, la rândul său, va răsplăti pe deplin cu dragoste și devotament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se determină rasa unei pisici după culoare