Nobivac pentru pisici - prezentare generală a grupului de vaccinuri

Chiar și crescătorii de pisici fără experiență știu că există anumite categorii de boli la animalele lor de companie, cu care sunt glumitoare. Și nu numai în ceea ce privește sănătatea animalului de companie, ci și în legătură cu propria sa viață. Sună puțin înfricoșător? Din păcate, aceeași rabie este complet incurabilă și, prin urmare, este extrem de importantă prevenirea bolilor infecțioase la animale. Vaccinurile "Nobivac" pentru pisici pot proteja atât animalele de companie, cât și proprietarii lor.

Pentru ce sunt?

Există patru tipuri de aceste medicamente simultan, care sunt concepute pentru a preveni următoarele boli periculoase ale pisicilor:

  • Bordetelioza.
  • Herpesvirus tip 1, Calicivirus, Panleucopenie.
  • Chlamydia.
  • Rabia.

După cum puteți vedea, lista este decentă. Să încercăm să descoperim fiecare tip: în ce cazuri este atribuit și care sunt nuanțele utilizate.

Vaccin antirabic

Deci, Nobivak Rabies. Dacă vorbiți brusc latină, ați înțeles deja că remediul este destinat prevenirii rabiei.

Important! Trebuie amintit că, în conformitate cu legislația țării noastre, fiecare animal de companie trebuie vaccinat împotriva acestei teribile boli.!

Această vaccinare "Nobivak" este făcută pentru pisici dintr-o tulpină inactivată (ucisă) a virusului rabiei. În aparență - un amestec de la galben la nuanță de zmeură. Poate fi administrat subcutanat sau intramuscular, ceea ce facilitează foarte mult munca medicului veterinar. Regulile de utilizare de bază sunt următoarele:

  • În primul rând, este interzisă utilizarea Nobivac Rabia în caz de boală a animalului, febră sau orice alte semne de sănătate..
  • Este strict interzisă utilizarea vaccinului dacă flaconul nu este sigilat, există semne de deschidere pe ambalaj și soluția în sine are un sediment floculent.
  • În niciun caz nu sunt vaccinate pisicile care nu au împlinit vârsta de opt săptămâni până acum..

După vaccinare, proprietarii ar trebui să monitorizeze animalul în primele zile. În cazul oricăror probleme cu sănătatea sa, este necesar să livrați urgent pisica la clinica veterinară. Trebuie remarcat faptul că, în cazul unei răspândiri puternice a rabiei în regiunea dvs. (schema de vaccinare este elaborată de medicul veterinar șef de la Ministerul Agriculturii), vaccinul este utilizat de două ori: la vârsta de opt săptămâni și trei luni.

Dozarea se efectuează strict individual, deoarece volumul administrat al medicamentului depinde în mod direct de vârsta și greutatea animalului. Există efecte secundare? Producătorul însuși susține că cea mai gravă consecință înregistrată este apariția pe termen scurt a umflăturilor la locul injectării..

Nu au fost identificate reacții alergice sau manifestări ale unor patologii, carantina nu este necesară. Acest lucru este foarte bun pentru proprietarii de animale de companie, mai ales atunci când vaccinările sunt urgente (de exemplu, pentru a duce o pisică în străinătate sau pentru un spectacol). În acest sens, „Nobivac” pentru pisici împotriva rabiei este un medicament extrem de sigur, care poate fi utilizat aproape din primele zile de viață. Depozitați produsul numai într-un loc răcoros și întunecat, fără acces la lumina soarelui..

"Trio"

Folosit pentru prevenire calciviroza, rinotraheita virală, și panleucopenia felină. Rețineți că preparatul este „viu” și conține o cultură virală slăbită. Pur și simplu, atunci când îl utilizați, ar trebui să respectați chiar mai strict regulile exprimate de producător. Deci, pentru a-l dizolva, puteți utiliza doar un solvent specializat, „Nobivac Diluent”. Injectat subcutanat.

Aspectul preparatului este o masă uscată, omogenă (omogenă) de o nuanță roz. Diluantul diluant Nobivac trebuie să fie complet transparent, fără sedimente floculente. El, la fel ca medicamentul în sine, este livrat în cutii din carton gros cu o capacitate de 10 sau 25 de sticle (20 și 50 de fapt, deoarece atât vaccinul în sine, cât și compoziția pentru diluarea acestuia sunt vândute într-un singur pachet). Încă o dată, vă reamintim că medicamentul poate fi administrat animalelor doar dintr-un pachet complet sigilat, fără urme de deschidere, turbiditate, mucegai și alte urme de deteriorare..

Este inacceptabil să utilizați un lot dacă cel puțin una dintre aceste condiții este încălcată. Este interzisă vaccinarea pisicilor bolnave și slăbite. Nu este de dorit să se vaccineze animalele însărcinate și care alăptează și, prin urmare, acest lucru trebuie făcut numai în cazul răspândirii în masă a acelor boli pentru prevenirea cărora a fost creat vaccinul Nobivak Triket Trio..

Medicamentul este destinat vaccinărilor profilactice la pisici, care la acel moment ajunseseră deja la vârsta de opt până la nouă săptămâni. După vaccinare, se poate dezvolta o mică umflare la locul vaccinului Nobivac Tricat Trio, care se va rezolva în următoarele două-trei zile. În plus, în cazuri excepționale, temperatura corpului animalului crește. De asemenea, acest semn nu implică nicio procedură medicală, deoarece temperatura revine în curând la normal.

Apropo, care este doza? Ca și în cazul precedent, acesta trebuie determinat doar de un medic veterinar, ghidat de vârsta, greutatea și starea fiziologică a animalului dvs. de companie..

Nobivac Bb (Nobivac Bb)

Acest medicament este destinat pentru prevenirea bordelelozei feline. La fel ca în toate cazurile descrise mai sus, medicamentul nu are efect terapeutic și, prin urmare, înainte de a-l intepa unui animal, trebuie să vă asigurați că este complet sănătos și nu are semne de manifestare clinică a bolii.

Aspect - masă poroasă, omogenă. Vaccinarea se efectuează intranazal (prin instilare în nas), începând cu vârsta de patru săptămâni. Doza este de 0,3 cm3 pentru fiecare animal. Rețineți că numai diluantul Nobivac trebuie utilizat pentru a dilua medicamentul. Nu este permisă utilizarea de apă distilată sau soluție salină de clorură de sodiu, deoarece acești agenți afectează caracteristicile de calitate ale "Nobivak".

Până în prezent, nu au fost identificate efecte secundare grave atunci când au fost aplicate. Producătorul raportează că, în cazuri rare, poate exista o tuse scurtă și strănut, o cantitate mică de secreție este eliberată din nas în astfel de cazuri..

Important! Dacă aveți mai multe pisici de vârsta corectă în casa dvs., toate ar trebui să fie vaccinate în același timp.!

Nobivac Forcat (Nobivac Forcat)

Această vaccinare cuprinzătoare este destinată tratamentului preventiv al pisicilor împotriva acelorași boli ca în cazul "Trio", dar este, de asemenea, eficientă în prevenirea clamidiei. Se administrează numai subcutanat. Aspect - masă albă uscată și omogenă. Pentru reproducere, se utilizează deja cunoscutul medicament Nobivac Diluent. În consecință, cerințele pentru starea tuturor componentelor sunt aceleași ca și în cazul „Trio”. Utilizare și contraindicații - similare.

Important! Nu am menționat acest lucru, dar toate vaccinurile pe care le-am descris presupun deparazitare obligatorie, deoarece animalele slăbite de paraziți nu pot fi vaccinate!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nobivac pentru pisici - prezentare generală a grupului de vaccinuri