Caracteristici de îngrijire maine coon

Toți cei care măcar o dată s-au gândit să obțină un bărbat atât de frumos ca Maine Coon s-au gândit și ei la ce fel de îngrijire ar trebui să fie. Prin urmare, acest articol va vorbi despre ceea ce ar trebui să fie îngrijirea lui Maine Coon.

Îngrijirea și hrănirea Maine Coon afectează calitatea hainei, sănătatea generală, dezvoltarea și creșterea.

Maine Coon, ca o pisică de orice altă rasă, poate fi hrănit fie cu hrană naturală (oamenii spun „natural”), fie cu hrană industrială (hrană „gata preparată”).

Nu are rost să ne certăm despre ce este mai bine sau mai rău, aici fiecare crescător decide singur ceea ce este mai bun pentru îngrijire și întreținere. Cu toate acestea, este general acceptat faptul că naturalul este mai sănătos și mai bun. Prin urmare, mai întâi, ia-o în considerare.

Mâncare naturală

 • Vită. Conducător din toate punctele de vedere și este potrivit pentru aproape toate pisicile, inclusiv Maine Coon. Acest tip de delicatețe poate fi dat atât crud cât și fiert. Dacă doriți să vă hrăniți animalul de companie cu carne de vită crudă, atunci trebuie mai întâi să o înghețați cel puțin trei zile. Doar atunci poți fi complet sigur că nu există paraziți. Orice carne trebuie administrată în bucăți; bucățile trebuie dimensionate în funcție de vârstă. Carnea tocată este exclusă cu totul, corpul pisicii pur și simplu nu percepe acest lucru.
 • O găină. Puiul este, de asemenea, adesea folosit în dieta Maine Coon. Adevărat, spre deosebire de carnea de vită, poate fi administrată exclusiv sub formă fiartă. Din carnea crudă de pui poate apărea indigestie și, în general, se poate pierde munca tractului digestiv. În general, trebuie să te uiți la reacția animalului de companie, o reacție alergică la pui nu este neobișnuită.
 • Iepure. Carnea de iepure este alimentară reziduală, de aceea este potrivită pentru pisici. Puteți da un iepure, precum și un pui fiert. Adesea, pisicile adoră carnea de iepure și o tolerează bine..
 • Curcan. Pieptul de curcan va fi, de asemenea, bun pentru corpul lui Maine Coon. Acesta, ca și puiul, trebuie fiert. Reacțiile alergice sunt rare.
 • Carne interzisa. Carne de porc, miel, gâscă, rață și așa mai departe. Toate acestea sunt strict interzise! Niciodată, sub nici o formă și nu sub nici un pretext, nu trebuie să dați carne grasă pisicilor! Astfel de alimente sunt foarte dăunătoare tractului gastro-intestinal felin. Este ușor să întrerupă digestia, dar foarte greu de restaurat!
 • Ouă. Este mai bine să dați gălbenușul unui ou de pui fiert, este mult mai sigur decât crud. Ouăle de prepeliță pot fi hrănite și crude.
 • Lactate. Brânză de vaci, chefir, smântână, smântână 8-10%. Toate aceste alimente pot fi hrănite și vor completa bine dieta Maine Coon. Cu toate acestea, laptele nu trebuie administrat niciodată! Hrişcă. Terci foarte sănătos. Este imposibil să i se dea, ca orice produs din plante în formă pură. Hrișca se amestecă cel mai bine cu carnea fiartă. Produsele nu sunt amestecate cu carne crudă. Nu se recomandă pisicilor cu culoare albă.
 • Orez. Cereale nu mai puțin utile. Cu toate acestea, amidonul trebuie să fie bine spălat..
 • Morcovi și sfeclă. Un aditiv util, totuși, cum ar fi hrișca, nu este potrivit pentru culorile deschise..
 • Iarba pisicii. Fie varză specială de plante, fie cereale. Un fel de mâncare foarte sănătos.
 • Grăsimi vegetale. Uleiurile vegetale nu sunt potrivite pentru hrănirea pisicilor și nu ar trebui adăugate în dietă. Este strict interzis să îi dați mâncare Maine Coon „de pe masă”! Dulce, picant, sărat. Orice conserve.
 • Furaje industriale pentru îngrijire și întreținere. După cum am spus mai devreme, o parte importantă a îngrijirii este nutriția. Dacă nu ai timp să gătești mâncare naturală, atunci această opțiune este pentru tine..

Holistică

Sloganul pentru această clasă sună de genul „scump, dar merită”. În comparație cu hrana holistică, chiar și alimentele naturale pierd. La urma urmei, acest tip de mâncare este fabricată exclusiv din produse de calitate, oamenii de știință au dezvoltat proporțiile ideale ale tuturor substanțelor care sunt atât de necesare atunci când îngrijesc Maine Coon..

Toate caracteristicile fiziologice ale animalelor sunt luate în considerare, puteți alege hrana în funcție de vârstă și nevoi, acest lucru va asigura îngrijirea și întreținerea corespunzătoare.

Carnea din acest tip de furaje nu este doar prezentă, ci și de cea mai înaltă calitate și trece prin multe controale. Carnea folosită pentru oamenii holistici este potrivită chiar și pentru oameni.

Nu există „deșeuri”, „produse secundare” și „înlocuitori”. Totul este exclusiv natural și strict prescris în compoziție. Îngrijirea și întreținerea unui Maine Coon cu astfel de alimente vor fi destul de simple. La urma urmei, pisoiul nu va avea probleme cu dinții, părul și tractul digestiv.

Ce lipsește în holistică, cu excepția cărnii de calitate scăzută? Nu conțin: conservanți chimici, elemente colorante, soia, amidon și gluten, component care conține celuloză. Toate aceste „produse” sunt necesare pentru volum și un fel de umplere a compoziției produsului, care afectează negativ starea pisoiului. Aditivii aromatici sunt, de asemenea, excluși.

Această clasă alimentară aparține fără cereale și are în principal proteine, conținutul său nu este mai mic de 80%.

Clasa super premium

Digestia Maine Coon reacționează în mod normal la alimentele super premium. Cu toate acestea, nu este la fel de bun ca un holistic pentru îngrijirea și sănătatea GI. Conține materii prime de calitate și procentul său nu trebuie să fie mai mic de 40.

Au o gamă largă de produse. Conține gluten, porumb și așa mai departe. Dar nu o poți numi complet rău. De acest fel, mâncarea este prezentă în cea mai mare parte pe rafturile magazinelor de animale de companie..

Clasa premium

Aceasta este o încrucișare între „super” și „economie”. Calitatea produsului este mai mare decât cea economică, dar valoarea nutrițională este mai mică decât cea premium. Nedorit pentru îngrijirea animalelor.

Economie

Cel mai rău lucru de oferit ca recomandare pentru îngrijirea Maine Coon.

Acest aliment este mai rău decât „mâncarea de masă”. Cu siguranță va duce la probleme de sănătate și la moartea timpurie a animalului. Astfel de fluxuri includ whiskas, friskas și așa mai departe. În general, această categorie nu este potrivită pentru îngrijire și nutriție..

Cu toate acestea, orice ai alege ca feed, trebuie să ții minte asta produsele naturale și cele finite nu pot fi amestecate. Trebuie să alegeți un lucru. Aceasta este singura modalitate de a obține un rezultat pozitiv din îngrijirea și îngrijirea animalului dvs. de companie..

Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii Maine Coon

1. Lână Maine Coon

Toți cei care au văzut părul luxos și curgător Maine Coon încep imediat să se gândească și nu este greu să ai grijă de o astfel de frumusețe? A spune că nu este necesară îngrijirea părului Maine Coon ar fi o minciună directă. Da, lâna acestei rase nu se încurcă, nu se urcă în bucăți tot timpul anului. Dar va trebui să-l piepteni pe Maine Coon.

Îngrijirea constă în scăldat și aplicarea părului. De fapt, atât. Va trebui să-l piepteniți de două până la trei ori pe săptămână. În perioada sezonieră, năpârlirea (și aceasta este toamna și primăvara) mai des.

De asemenea, este necesar să vă spălați animalul de companie, aceasta este o componentă importantă de îngrijire. Deși lâna acestei rase este destul de „sfărâmicioasă”, dar totuși, dacă neglijați procedurile de baie, aceasta se va lipi împreună și va forma „polei”, care, în general, nu vor decora aspectul animalului de companie.

Șampoanele trebuie utilizate numai pentru pisici și trebuie alese pentru rasele cu păr lung. Aceste șampoane conțin agenți de condiționare, ceea ce îl face ușor să pieptene Maine Coon și să-l facă să pară divin..

În ceea ce privește cheski-ul, aveți nevoie de un șmecher pentru îngrijirea părului. Mai ales în timpul sezonului de năpârlire din primăvară. Maine Coon „scoate izolația” și, prin urmare, substratul va fi peste tot.

Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai „mutantă” rasă. Aceleași pisici persane aruncă mult mai mult și le dau stăpânilor lor mult mai multe probleme în ceea ce privește îngrijirea..

2. Ochii Maine Coon

Îngrijirea ochilor unei pisici sănătoase este de obicei simplă. Ochii sănătoși nu trebuie să se scurgă, să aibă apă sau să aibă depozite de culoare albe sau de alt tip.

Este suficient să contactați orice magazin de animale de companie și vi se vor oferi o mulțime de loțiuni, produse de îngrijire a ochilor și igienă. Toate produsele sunt ușor de utilizat. Ele sunt aplicate pur și simplu pe un tampon de bumbac, cu care șterg ușor ochii.. Procedura ar trebui să fie în mod ideal zilnică..

Este foarte important să organizați îngrijirea și întreținerea pisoiului Maine Coon. Organele vederii necesită îngrijire separată. La urma urmei, lacrimarea este adesea observată la pisoi. Aceasta ar putea fi o simplă alergie sau ceva mult mai grav. De exemplu, așa se manifestă bolile infecțioase sau virale..

Prin urmare, trebuie să monitorizați cu atenție ochii de-a lungul vieții lui Maine Coon, dar mai ales în copilărie.

3. Gura Maine Coon

Caracteristicile îngrijirii Maine Coon în ceea ce privește cavitatea bucală sunt reduse la acțiuni nu complicate.

Ciudat și poate chiar neașteptat pentru unii, dar pisicile se spală și pe dinți, aceasta este o parte foarte importantă a îngrijirii! Pentru a face acest lucru, utilizați o pastă de dinți specială pentru pisici. De asemenea, puteți găsi o periuță de dinți moale la vânzare..

4. Îngrijirea dentară se reduce la mai multe puncte:

 • Curatenie zilnica.
 • Examinați cavitatea bucală cel puțin de două ori pe săptămână pentru a vedea cariile, placa și alte anomalii.
 • Pisoii sub 6 luni ar trebui să fie verificați în mod regulat pentru eventuale anomalii. Totul datorită faptului că de la 3 la 5 luni există o schimbare a dinților, iar alții noi cresc.
 • Este necesar să oferiți alimente solide (de exemplu, alimente uscate) și jucării, astfel încât Maine Coon să le poată mesteca, îndepărtând astfel placa.

5. Îngrijirea urechilor Maine Coon

Cum să ai grijă de urechile Maine Coon? Nici aici nu este nimic complicat. Principalul lucru de reținut este că nu ar trebui să existe depuneri în urechi, urechile să fie curate, roz.

Dacă există sânge, scurgeri de lichid sau placă neagră, atunci acesta este un motiv pentru a vizita medicul veterinar. În mod normal, pisicile domestice nu au nimic în urechi decât secrețiile naturale (sulf).

Placa neagră poate fi dovada unui acarian al urechii. Mai ales dacă pisica își zgârie urechile.

Pentru a avea grijă de urechile Maine Coon, veți avea nevoie de două lucruri:

 • Tampoane de bumbac.
 • Loțiune pentru curățarea urechilor. Acest produs este vândut la magazinele de animale de companie..

Este mai bine să nu folosiți tampoane de bumbac, deoarece o mișcare greșită din partea dvs. sau din partea animalului dvs. de companie și el se vor răni.

Urechile sunt examinate săptămânal sau mai des dacă Maine Coon are un „interes special” în ele. De exemplu, le zgârie.

6. Îngrijirea labelor Maine Coon

După cum știe toată lumea, pisicile trebuie să-și măcine ghearele, așa că proprietarii care își iubesc mobilierul și tapetul cumpără stâlpi de zgârieturi pentru animalele lor de companie. Cu toate acestea, nu se termină aici..

Maine Coon are nevoie de o „manichiură” regulată. Farmaciile veterinare și magazinele de animale de companie oferă foarfece speciale pentru pisici pentru acest lucru..

La fel ca în multe alte proceduri, Maine Coon trebuie învățat să-și tundă unghiile încă din copilărie. La urma urmei, această procedură, deși nedureroasă, dar nu foarte plăcută pentru pisici.

7. Metode de îngrijire a unghiilor:

 • Apăsând ușor tamponul piciorului, „stoarce” gheara.
 • Uită-te la gheară cu lumină bună, vei vedea că există o parte transparentă (margine liberă) și o parte care are o nuanță roz..
 • Este necesar să tăiați cu atenție vârful transparent al ghearelor cu ajutorul foarfecelor de pisică. În acest caz, partea cu vase de sânge nu trebuie atinsă! Este mai bine să tăiați mai puțin decât să răniți.
 • După procedură, puteți lipi pe capacele speciale din silicon. Se vând la magazinele de animale de companie și se numesc anti-zgârieturi. Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile cu copii sau pentru proprietarii de Maine Coons încăpățânați care nu recunosc postul de zgâriere ca atare.

Ce altceva mai este necesar pentru a avea grijă de Maine Coon?

În plus față de toate cele de mai sus, aveți nevoie de „echipament” pentru Maine Coon. Și anume tavă, boluri, jucării, stâlp de zgâriere.

Dar dacă este limpede cu boluri și cu orice altceva, atunci ar trebui spus câteva cuvinte despre partea tăvii. Maine Coon este, în primul rând, o pisică mare și dimensională. Prin urmare, tava ar trebui să fie inițial mare. Într-o tavă mică, pisica va fi pur și simplu incomodă să meargă și poate refuza să o folosească. Merită să ne gândim.

Pisicile de orice rasă, în special Maine Coon, trebuie vaccinate în timp util. De asemenea, face parte din îngrijire și întreținere. Vaccinările se fac conform unui program despre care vă spune crescătorul sau medicul veterinar.

Folosiți regulat produse pentru purici și viermi. Există medicamente generice, cum ar fi cetatea. Acestea trebuie utilizate strict în conformitate cu greutatea și vârsta Maine Coon. Elimină viermii, puricii și căpușele într-o singură aplicație.

Sperăm că articolul nostru a fost de ajutor.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici de îngrijire maine coon