Rasa pisicilor nibelung și caracteristicile sale

Cum arată o pisică Nibelung?Rasa de pisici Nibelung a apărut în SUA și este crescută artificial. Astăzi vă vom spune despre istoria originii acestei rase, cum să identificați aceste pisici după aspectul lor, ce caracter și obiceiuri au.

Rasa Nibelungen poate fi numită cu încredere „mătase”, atât din exterior, cât și din punct de vedere al caracterului.

Istoria originii pisicilor Nibelungilor

Ca rasă independentă, Nibelungii au apărut relativ recent. La începutul anilor 80, șefii secolului trecut din Denver (SUA) prin traversarea unei pisici africane domestice negre cu părul scurt și a unei pisici albastre rusești. Drept urmare, s-au născut pisoi, dintre care unul avea o culoare albastră solidă, păr lung și picioare lungi..

Proprietarul acestui pisoi a decis să-i dea numele original - Siegfried, în cinstea eroului operei lui Wagner „Inelul Nibelungilor”. O altă pisicuță, obținută prin încrucișarea diferitelor rase, avea o haină lungă și mătăsoasă..

De când în opera lui Wagner Preferata lui Siegfried era Brünnhilde, amanta numită pisica. Acești doi pisoi - Siegfried și Brunhilde au devenit fondatorii noii rase, dând descendenți. Așa că a apărut rasa de pisici Nibelung, amanta pisicilor și-a compilat independent standardul.

Mulți experți, chiar și în vremurile noastre, nu percep pisicile Nibelungen ca pe o rasă separată, deoarece în multe privințe seamănă cu albastrul rusesc. Dar, cu toate acestea, diferențele față de alte rase sunt încă prezente, prin urmare, în lume, populația reprezentanților Nibelungilor este încet, dar în creștere.

Principalele caracteristici externe ale pisicilor Nibelungen

Aceste pisici se vor distra se vor juca cu proprietarii și vor fi mari prieteni, în timp ce aceștia vor avea o postură regală și maniere rafinate.

Foarte bine în legătură cu Nibelungii atât crescătorii profesioniști, cât și proprietarii răspund. Mai jos vă prezentăm principalele caracteristici ale aspectului reprezentanților acestei rase de pisici:

 • Descrierea raseicap mic, formă moale de pană. Profil neted, bărbie puternică și frunte înaltă;
 • linia nazală dreaptă și lobul urechii clar, gri;
 • urechi mari, erecte, înclinate înainte. Urechile de la bază au o lățime egală cu lungimea lor, la distanță mare, iar la exteriorul urechilor părul este subțire și scurt;
 • ochii mari și rotunzi, așezați ușor oblic de urechi. Pisoii pot avea ochi galbeni, dar la aproximativ patru luni, inelele verzi ar trebui să se formeze în jurul pupilelor, care vor umple în cele din urmă întregul iris. Ca adulți, pisicile au doar ochi verzi. Dacă există o suspensie roșie în culoarea ochilor, aceasta poate fi numită o defecțiune a rasei și dacă ochii nu sunt deloc verzi, atunci acesta este un semn de descalificare. Se crede că cu cât ochii Nibelungului sunt mai verzi, cu atât rasa este mai valoroasă;
 • gât lung și nu puternic;
 • mușchii sunt uscați, scheletul este subțire, trunchiul este subțire și lung, ceea ce dă impresia unui corp de sport;
 • labele mici și rotunjite și membrele zvelte.Se crede că nibelungii merg constant pe vârfuri. Culoarea tamponelor pentru labe corespunde cu culoarea hainei - sunt gri-albastru;
 • coada dreaptă lungă, ușor ascuțită. Ar trebui să existe un luxos pene de coadă;
 • reprezentanții rasei pot fi destul de înalți, în timp ce nu sunt prea grei din punct de vedere al greutății. În medie, un animal adult cântărește aproximativ 2,5-5 kilograme;
 • Pisicile Nibelungen au o structură unică de lână, este mătăsoasă și curgătoare, are o nuanță albastră. Unicitatea lânii lor constă în faptul că, chiar și cu un strat foarte dens, nu se rostogolește, prin urmare, nu formează încurcături. La sfârșit, părul este decolorat, uneori poate părea că un așa-numit nor cețos de culoare argintie se învârte în jurul pisicilor;
 • În ceea ce privește culoarea animalelor, firele de păr tipizate contrastează puternic cu fundalul tonului de bază al hainei. Întotdeauna, fără excepție, aceste pisici au o nuanță albastră cu un luciu argintiu pronunțat. Dar pisicile de culoare albă sau neagră nu mai pot fi numite Nibelungs..

Caracterul animalului

Cum să hrănești o pisică NibelungPisici Nibelungen foarte amabil și dulce. Pot fi numiți conservatori, deoarece se obișnuiesc cu condiții noi sau cu oameni noi pentru o perioadă foarte lungă de timp și numai după dezvoltarea finală se simt deja încrezători.

Nibelungii nu sunt obsedanți, dar tind să fie foarte atașați de un membru al familiei. Vor fi foarte loiali și vor încerca în permanență să-i facă pe plac stăpânului lor.. Dar cu restul membrilor familiile vor fi jucăuși și cuminți, dar nu vor mai experimenta o afecțiune mare.

Nibelungul nu este o rasă căreia îi place să fie singur. Determinați dacă pisica este plictisită, este posibil din următoarele motive:

 • refuzul hranei;
 • animalul merge la toaletă în „locul greșit”;
 • începe să se joace cu lucruri interzise.

În acest caz, pisica nu poate fi pedepsită, probabil că face toate acestea nu din ciudă, ci pentru a atrage atenția proprietarului. Din acest motiv, dacă sunteți rar acasă, este mai bine să aveți un alt animal de companie, astfel încât acesta să poată distra Nibelungul atunci când sunteți plecat.

De multe ori mulți oameni acordă atenție faptului că pisicile Nibelungen sunt mici și nu au nevoie de mult spațiu pentru o viață confortabilă.. Un astfel de animal de companie va merge bine simțiți-vă atât în ​​apartamente mici, cât și în case de țară spațioase.

Vocea rasei foarte liniștit și melodic. Nu tolerează țipetele, zgomotele și scandalurile proprietarilor. Se pot ascunde sub pat și, în unele cazuri, pot ataca o persoană care scoate sunete neplăcute.

Caracteristici de sănătate și reguli de îngrijire

Cum să păstrezi o pisică NibelungRasa Nibelungen poate fi numită foarte sănătoasă. Rasa nu are boli genetice, acest caz este unic în sensul că animalele crescute artificial sunt în stare bună de sănătate. Boli comune în mod natural pisicile amenință Nibelungii, precum și alte rase, dar dacă animalele sunt vaccinate la timp și duse la medicul veterinar, acestea pot fi evitate.

Durata medie de viață a acestor pisici este de aproximativ 15 ani, înflorirea are loc la aproximativ 2 ani.

În ceea ce privește îngrijirea animalelor, principalul lucru aici este să le monitorizăm blana. În ciuda faptului că nu formează încurcături, trebuie să fie pieptănat constant, astfel încât firele moarte să fie îndepărtate în timp, iar iluzia „aerisirii” să rămână..

Este foarte important să știi, scăldatul nu este necesar fără a fi nevoie de pisici, deoarece acest lucru poate afecta negativ calitatea hainei. Dar dacă este totuși necesară o procedură cu apă, atunci aceasta nu poate fi efectuată folosind șampon galben sau roz, deoarece coloranții din compoziția sa pot afecta culoarea pigmentului..

Trebuie doar să spume pisica în direcția creșterii lânii, de asemenea, înainte de procedură, asigurați-vă că conectați urechile animalului cu tampoane de bumbac.

Dar aceste animale sunt contraindicate să se afle la soare. Expunerea la lumina directă a soarelui poate deteriora pigmentul din strat. Ca urmare, culoarea albastră „corporativă” a pisicii se va pierde.

Cum să vă hrăniți animalul de companie

Experții recomandă hrănirea pisoilor mici din această rasă numai cu produse naturale. Dacă în viitor intenționați să transferați animalele de companie în furaje gata preparate, atunci introduceți-le încet în dieta animalului..

Cu toate acestea, se crede încă că chiar și nibelungii adulți sunt hrăniți cel mai bine cu alimente organice. Dar, cu o dietă naturală, este foarte important ca aceasta să fie completă.. Pentru a pregăti mâncare naturală - afacerea consumă foarte mult timp, ar trebui, de asemenea, luată în considerare.

Amintiți-vă că pentru a îmbunătăți calitatea hainei pisicii, ea trebuie să mănânce suplimente care conțin sulf, precum și vitaminele A și B..

Este strict interzis:

 • morcov;
 • ficat;
 • preparate care conțin iod;
 • hrişcă;
 • preparate pe bază de cupru și alge.

Toate aceste produse pot afecta negativ culoarea stratului..

Costul pisicilor Nibelungilor

Descriere și aspectDacă doriți să cumpărați un pisoi din această rasă, amintiți-vă că va fi foarte dificil să o faceți. Nu fiecare oraș are creșe de unde le puteți cumpăra. De exemplu, nu se află la Moscova, Minsk sau Kiev.. Singurul din CSI creșa, care se ocupă cu Nibelungii, este „Steaua de Nord” (Sankt Petersburg).

Costul aproximativ al unui pisoi fără rezervare este de aproximativ 55 de mii de ruble. Dar trebuie să adăugați la acest cost costurile unei călătorii preliminare la creșă și aproximativ 20 de mii de ruble pentru rezervare.

Nibelungul este o rasă foarte misterioasă, există legende în jurul ei. De exemplu, versiunea conform căreia numele rasei provine de la Wagner nu este confirmată pe deplin. Există o altă versiune a originii numelui rasei - din cuvântul german nebel, care se traduce prin „ceață”. Cu toate acestea, oricare dintre versiuni nu ar fi adevărată, pisicile din această rasă sunt încă adorabile și amabile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa pisicilor nibelung și caracteristicile sale