Medicament veterinar "troncil-k" de la viermi pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

„Troncil-K”Apariția unei pisici în casă pentru proprietari înseamnă nu numai farse jucăușe, ci dragoste și grijă de el. Aceste calități, pe lângă alimentația sănătoasă, îngrijirea urechilor, dinților și părului, includ activități antihelmintice. Medicamentul "Troncil-K" este popular printre medicii veterinari. Ce este acest medicament, în ce constă, cum este utilizat și cât de eficient este - despre toate acestea vom vorbi mai târziu în articol..

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Mulți experți consideră că „Troncil-K” este unul dintre cele mai eficiente medicamente în lupta împotriva unei game largi de viermi. Produsul este o pastilă de culoare albă ca zăpada sau lăptoasă, ambalate în blistere și cutii de carton sau individual în sticle. Sunt disponibile vânzări de 2-20 de comprimate.

Știați? Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare an fiecare al doilea locuitor al planetei este infectat cu helmintiază. Drept urmare, aproximativ 1,2 miliarde de oameni suferă de enterobiază, 900 de milioane - de la infecția cu hookworm și peste 700 de milioane de victime suferă de tricocefaloză..

Medicamentul se bazează pe praziquantel și pirantel, care blochează absorbția glucozei în corpul viermilor, care îi ucide. Într-un comprimat, aceste substanțe sunt conținute, respectiv, în doze de 20 mg și 230 mg..

Vă recomandăm să citiți despre principalele semne și tratamentul viermilor la pisici, și, de asemenea, verificați o listă de medicamente pentru viermi pentru pisici.

„Troncil-K”Următorii sunt folosiți ca substanțe nutritive auxiliare care contribuie la formarea formei: polivinilpirolidonă, lactoză, aerosil, stearat de magneziu, celuloză, amidon, laurilsulfat de sodiu.

Proprietăți farmacologice

Conform studiilor de laborator, următoarele sunt sensibile la ingredientele active ale medicamentului:

 • hookworm tubaeforme și braziliense;
 • toxocars cati, mystax, leonine;
 • tenii;
 • agenți cauzali ai alveococozei;
 • rundă;
 • castravete;
 • bandă largă;
 • flukes;
 • viermi pulmonari;
 • viermi mici hepatici;
 • cestode;
 • nematode;
 • diphyllobothrium latum, caninum;
 • echinococcus granulosus, multilosularis;
 • joyeuxiella sp;
 • mesocestoides lineatus;
 • oipylidium caninum;
 • uncinaria stenocephala;
 • trichocefalie.
„Troncil-K”
Știați? Pe parcursul activității lor vitale, viermii pot bea până la 0,5 litri de sânge de la gazdă în fiecare zi. Și dacă sunt prea mulți, atunci această cifră este mult mai mare..

Când medicamentul este dizolvat în corpul pisicii, în procesul de reacții fizico-chimice complexe, crește permeabilitatea celulară, disfuncția musculară, paralizia și, în cele din urmă, moartea parazitului..

O caracteristică a tabletelor este capacitatea de a fi absorbit rapid în tractul digestiv și de a se răspândi în toate sistemele cu ajutorul sângelui. Pentru moartea completă a helmintilor, 48 de ore sunt suficiente. După acest timp, „Troncil-K” este complet îndepărtat din corpul pisicii .

Indicații de utilizare

Medicamentul este utilizat pe scară largă în scopuri terapeutice și profilactice. Veterinarii recomandă administrarea de pastile pisicilor și pisicilor adulte de la vârsta de trei săptămâni.„Troncil-K”

Puteți înțelege că secția are „chiriași” prin următoarele semne:

 • vărsături;
 • diaree (constipație la pisoi);
 • ouă, viermi întregi sau părți ale acestora în fecale;
 • burta rotunda;
 • scădere bruscă în greutate;
 • apetit slab;
 • anemie;
 • deficiență de creștere;
 • o erupție în anus;
 • pradă care se rostogolește pe covor;
 • supurație în colțurile exterioare ale ochilor.

Important! Dacă proprietarii lasă situația să urmeze cursul său, ignorând simptomele helmintiazei la un animal de companie, în curând toți membrii familiei vor avea viermi. Pentru a face acest lucru, nu este deloc necesar să vă împărțiți patul sau vasul cu pufosul. Este suficient doar să-l mângâi.
„Troncil-K” pentru pisiciVă rugăm să rețineți că la început, paraziții din pisica dvs. pot fi asimptomatici. Prin urmare, nu așteptați semnele evidente ale bolii, deoarece indică o formă neglijată sever..

Și, între timp, deși crezi că secția ta este curată, el a reușit deja să recompenseze toți membrii gospodăriei cu „cadouri”. De aceea, medicii veterinari recomandă deparazitarea animalelor de companie la fiecare 3 luni..

Droguri precum „Milprazon”, "Pratel", „Prazitel”, „Prazicid”, „Prazicide Plus”, Dirofen Plus, „Profender”, „Milbemax”, Drontal, „Kaniquantel”, "Avocat" au și proprietăți antihelmintice.

Mod de administrare și dozare

Iubitorii experimentați de pisici amestecă tablete antihelmintice în hrana pentru animale de companie. Forma lor vă permite să vă ascundeți într-o bucată de brânză, carne tocată sau într-o pernă uscată. Dacă această metodă nu funcționează, puteți încerca să dizolvați medicamentul în puțină apă..

Fii pregătit ca pisicii să nu-i placă medicamentul în forma sa pură și, în mod natural, îl va refuza. Prin urmare, deparazitarea necesită ingeniozitate și inventivitate de la proprietari..„Troncil-K” pentru o pisicăDe regulă, pentru a scăpa de viermi un animal adult, este suficient să-i dai 1 comprimat dimineața. Dacă există simptome care indică forme severe de helmintiază, după 2 săptămâni procedura se repetă.

Important! Pentru ca procesul de deparazitare să aibă succes, toți membrii familiei trebuie să ia medicamente antihelmintice. De asemenea, o anumită igienă este necesară pentru obiectele de uz casnic ale unei pisici și ale oamenilor..

Producătorii de „Troncil-K” declară că dozajul medicamentului este indisolubil legat de greutatea animalului. Prin urmare, ei avertizează că pentru fiecare kilogram de greutate vie, există ¼ pastile. Ca rezultat, se dovedește că întreaga doză este recomandată pentru pisicile care cântăresc 4 kg. Animalele de companie care cântăresc 8 kg vor avea deja nevoie de 2 comprimate.

Instrucțiuni Speciale

„Troncil-K” nu necesită greva foamei preliminare sau diete speciale. Nu poate fi combinat cu alte medicamente antihelmintice. Și, de asemenea, medicamentul este contraindicat la pisicile care așteaptă apariția descendenților..„Troncil-K” pentru o pisicăTroncil-K este indicat pentru secțiile care urmează să aibă imunomodulare și împerechere cu 14 zile înainte. După miel, comprimatele pot fi luate după o săptămână..

Contraindicații și efecte secundare

Utilizarea oricărui medicament necesită familiarizarea prealabilă cu recomandările producătorului. Acordați atenție efectelor secundare și contraindicațiilor menționate în instrucțiunile de utilizare..

Dacă nu luați în considerare aceste informații, atunci pastilele vă vor submina sănătatea:

 • pisici în timpul sarcinii și alăptării;
 • pisoi de la 0 la 21 de zile;
 • animale care suferă de boli infecțioase;
 • pisici de orice vârstă cu insuficiență renală;
 • animale de companie epuizate și slăbite (în special cele mici);
 • secții cu intoleranță individuală la ingredientele active ale medicamentului.

Dacă pisica aparține categoriei hipersensibile, atunci medicamentul poate provoca în el reacții alergice, salivație pe termen scurt în cantități abundente, vărsături și diaree.„Troncil-K”

Știați? Astăzi viermii Diphyllobothrium Saturn sunt cei mai lungi deținători ai tuturor viermilor cunoscuți de medicină. Preferă să locuiască în organismele peștilor și oamenilor și au un corp de 12 metri..
Prin urmare, este recomandabil ca proprietarii de alergici să se consulte cu un medic veterinar și, în toate celelalte cazuri, simptomele care apar sunt de natură pe termen scurt și nu necesită terapie specială..

Termenul și condițiile de depozitare

Comprimatele trebuie ținute departe de copii, animale și alimente. Locul ar trebui să fie inaccesibil razelor ultraviolete, cu o ventilație bună, precum și o temperatură adecvată (0 ... +20 ° С) și umiditate a aerului. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, medicamentul nu își va pierde proprietățile farmacologice timp de 5 ani..

Vă sfătuim să citiți despre cum să alegeți tavă și casa pentru o pisică cum să facă zgâriere stâlp și jucării pentru animalul tau de companie, cum să speli rapid și calm o pisică, trebuie să tai ghearele pentru o pisică și cum să aibă grijă de vibrisele de pisică.
„Troncil-K”
Important! Dacă ronronul tău refuză să ia medicamente, dezvăluindu-ți proiectele cu o tabletă ascunsă sau dizolvată în apă, pregătește o suspensie și injectează-o oral cu o seringă.
Fiecare iubitor de pisici care își iubește animalul de companie este obligat să desfășoare activități antihelmintice regulate. Dacă acest lucru nu se face, nu numai prietenul cu patru picioare este în pericol, ci întreaga familie. Mai mult, ouăle viermilor se răspândesc la 3 metri chiar și atunci când secția respiră. Nu dați viață unor astfel de „culturi” și aveți grijă de cele pe care le îmblânziți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicament veterinar "troncil-k" de la viermi pentru pisici: instrucțiuni de utilizare