"Dehinel" pentru pisici

Fiecare proprietar de animale de companie știe că periodic animalele de companie trebuie să ia măsuri preventive pentru a expulza viermi. Pentru aceasta, de regulă, se folosesc instrumente speciale, care sunt achiziționate în magazinele de animale de companie. Unul dintre antihelmintici eficienți și bine dovediți este „Dehinel”. Veți afla mai multe despre aplicația sa din articol.

Descriere și caracteristici

„Dehinel” este un medicament antiparazitar combinat utilizat pentru a scăpa un animal de diferite helminți, în special viermi, viermi rotunzi.

Știați? În 1976, a fost descoperit un fenomen care a primit numele "sindrom felin de mare altitudine". Vorbim despre reflexul unui animal când cade de la înălțime pentru a cădea pe labele sale. În timpul studiului, a fost descris un caz când o murka a căzut de la etajul 16 și nu a primit niciun prejudiciu.

Remediul este clasificat ca pericol redus pentru sănătatea animalelor de companie. Aparține clasei a patra. De obicei, atunci când este utilizat la pisici de diferite rase și vârste, nu există complicații..

Îl puteți cumpăra în lanțul de farmacii și în magazinele de animale de companie. Nu este necesară prescripția pentru cumpărare. Medicamentul este produs de compania KRKA (Slovenia).

Medicamentul „Dehinel”

Compoziția chimică a medicamentului

Există două ingrediente active în medicament: pirantelul în cantitate de 230 mg și praziquantelul, care conține 20 mg. Un agent antiparazitar este, de asemenea, disponibil cu adăugarea de elemente suplimentare: amidon de porumb, celuloză microcristalină, polidonă, stearat de magneziu, cuarț coloidal anhidru, hipromeloză, polietilen glicol, dioxid de titan.

Știați? Cele mai vechi rămășițe ale unei pisici domestice până în prezent au fost găsite în Cipru. Arheologii le datează în anul 7500 î.Hr. e. Animalul a fost îngropat împreună cu persoana respectivă.

Forma de dozare

Dehinel este disponibil în tablete ovale acoperite cu alb care trebuie administrate animalelor pe cale orală. Un pachet, cutie sau blister conține 1, 2 sau 10 comprimate.

Forma de dozare a medicamentului

Se poate da pisicilor „Dehinel”

Medicamentul este disponibil în două serii. Primul este destinat special pisicilor, așa cum este indicat pe ambalaj. Al doilea se numește „Dehinel Plus” și este conceput pentru câini. Acest medicament nu trebuie administrat pisicilor..

Principiul de funcționare

Una dintre substanțele active ale medicamentului - praziquantel - duce la blocarea conexiunii nervilor cu sistemul nervos central, apariția paraliziei și moartea cestodelor. Acțiunea acestui element este rapidă. Îndepărtarea acestuia din corp are loc cu ajutorul urină.

Al doilea ingredient activ - pirantel embonat - provoacă o stare paralitică și moartea nematodelor. Este parțial absorbit de intestine, excretat cu ajutorul fecalelor.

Important! În ciuda faptului că medicamentul este eliberat fără prescripție medicală, acesta trebuie utilizat numai după consultarea cu un medic veterinar, care trebuie să prescrie doza, frecvența și frecvența administrării..

Indicații pentru utilizarea medicamentului

„Dehinel” este destinat tratamentului și prevenirii helmintiazei la pisici cu vârsta mai mare de 3 săptămâni.

Simptomele caracteristice ale bolii sunt:

  • scădere drastică în greutate;
  • lipsa poftei de mâncare;
  • diaree;
  • identificarea paraziților în scaun;
  • balonare;
  • constipație;
  • stare letargică;
  • temperatura corporală crescută;
  • albirea membranelor mucoase.

Constipație la o pisică

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului

Dozajul standard al produsului se calculează conform formulei: 1 comprimat la 4 kg din greutatea în viu a animalului:

Greutatea pisicii, kg Numărul de tablete
1.0-2.0 o jumătate de tabletă
2.1-4.0 1 buc.
4.1-6.0 1,5 buc.
6.1-8.0 2 buc.

Comprimatele se administrează animalelor dimineața, în timpul hrănirii, amestecându-le într-o cantitate mică de alimente.. În scopul prevenirii, medicamentul se administrează o dată pe trimestru. Acestea sunt tratate în caz de dezvăluire a simptomelor caracteristice ale bolii. După ce tabletele au fost furnizate animalului, persoana ar trebui să se spele pe mâini cu apă și săpun..

Aplicarea medicamentului

Efecte secundare și contraindicații

În general, produsul este bine tolerat de animale. Nu s-au observat efecte secundare. Medicamentul nu este destinat utilizării la pisoi sub vârsta de trei săptămâni și cu o greutate de 1 kg. De asemenea, nu trebuie administrat acelor animale care au o intoleranță individuală. Aceste pisici pot prezenta vărsături și diaree după administrarea medicamentului. Medicamentul este interzis pentru utilizare în femele însărcinate, deoarece nu a fost testat pe animale fertile.

Citește și, cum să dai pisicilor medicamentul antihelmintic „Milprazone”.

Este important să urmați cu strictețe instrucțiunile pentru medicament sau recomandările medicului veterinar cu privire la doza și frecvența administrării. Dacă există un ușor exces de doză, atunci efectele secundare, de regulă, nu sunt observate.. Atunci când se utilizează un număr excesiv de tablete, există o perturbare a sistemului digestiv, vărsături, diaree. Dacă sunt pe termen scurt, atunci animalul nu are nevoie de ajutor. Încălcările ar trebui să se recupereze în curând.

Efecte secundare și contraindicații

Conditii de depozitare

După cum indică producătorul, medicamentul poate fi utilizat timp de 2 ani după eliberare. Dacă tableta a fost împărțită în jumătăți, atunci poate fi salvată timp de o lună și apoi aruncată..

Depozitarea medicamentului trebuie efectuată în condiții de cameră la o temperatură nu mai mare de + 25 ° C, nu mai mică de 0 ° C, în absența umidității și a expunerii la lumina soarelui. Nu-l lăsați la îndemâna copiilor și a animalelor de companie, departe de alimente și băuturi.

Important! Înainte de a da medicamentul unui animal, ar trebui să vă familiarizați cu data de expirare a acestuia. Dacă este expirat, atunci hrănirea cu pisica este interzisă. Îi poate dăuna sănătății..

Analogi și prețuri

Un remediu similar în acțiune și compoziție este Drontal. Medicii veterinari pentru pisici deparazitare prescriu, de asemenea, următoarele medicamente, care conțin unul dintre ingredientele active similare: „Dirofen”, „Azinox”, „Alben-S”, „Kanikvantel plus”, „Droncite”, „Prazicid”, Strongid, Triantelm, „Troncil”.

Un pachet cu două tablete Dehinela în Rusia costă aproximativ 180 de ruble.

Dehinel pentru pisici

Drept urmare, observăm că „Dehinel” este un instrument eficient care poate fi utilizat pentru eliminarea sau prevenirea diverselor helminți la pisici. Este important să urmați instrucțiunile și să nu vă auto-medicați. Pentru a nu vă face rău animalul de companie, trebuie să consultați un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Dehinel" pentru pisici