Ce miros îi sperie pe pisici, astfel încât să nu se căce

Dacă îndrăgitul ronron începe să prezinte „surprize” în locuri greșite, atunci este necesar să se ia măsuri pentru a se speria de locurile „preferate”. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă dați seama ce miros nu le place pisicilor..

Pentru a combate obiceiurile „proaste” ale dungilor de balenă, nu trebuie să recurgeți la pedepse fizice sau să aruncați nasul într-o „surpriză”. Este puțin probabil ca animalul să înțeleagă pentru ce este pedepsit. A unii indivizi pot adăposti furia, începând să o scoată în altă parte. De aceea, se recomandă utilizarea mirosurilor care resping pisicile. Trebuie să știți ce miros este neplăcut pentru animalul dvs. de companie.

Mirosuri respingătoare

Mirosurile înspăimântătoare sunt împărțite în preparate gata preparate și produse naturale cu miros înțepător. Preparatele gata preparate au o compoziție multicomponentă, mirosul lor sperie pisicile pentru a nu se caca în locul greșit. În farmaciile veterinare, puteți găsi medicamentul potrivit. Merită să experimentați diferite opțiuni, deoarece animalele au propriile lor mirosuri „neplăcute”.

În casă, puteți utiliza doar un medicament care este bine tolerat de persoanele și animalele de companie care locuiesc în casă.

Să enumerăm principalele arome care sunt neplăcute pentru baleen:

  • citrice;
  • rădăcină;
  • oţet;
  • piper negru;
  • usturoi de ceapă;
  • lavandă.

Mirosurile de citrice sperie pisicile departe de locurile lor preferate. În funcție de zona de tratat, folosiți coji de lămâie sau portocale, uleiuri esențiale sau soluții apoase. Cojile de lămâie pot fi aranjate în ghivece de flori. Este mai eficient să frecați mobilierul cu o crustă, astfel încât va păstra mirosul înțepător pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce sperie pisica.

Trebuie remarcat faptul că mirosul de citrice este folosit pentru a speria animalele de companie din locurile în care își ascuțesc ghearele, urcă perdelele sau se străduiesc să meargă pe masă. Vă recomandăm să pregătiți un spray de descurajare pentru tratarea unor astfel de suprafețe. Pentru a face acest lucru, luați și amestecați următoarele ingrediente:

  • ulei esențial de lămâie - zece picături;
  • ulei de rozmarin - douăzeci de picături;
  • un litru de apă.

Este necesar să tratați zonele cu un pulverizator. Această compoziție poate fi utilizată pentru a prelucra scara, ușa din față, dacă animalele din curte au obiceiul de a folosi intrarea sau de a lăsa urme pe ușa dvs..

Un alt produs de respingere eficient este fabricat din coajă de lămâie zdrobită și zaț de cafea.

Ceapa, mărunțită sau rasă, este așezată în locuri din care doresc să alunge animalul. Usturoiul este, de asemenea, antipatic de pisici, iritând simțul lor simțitor al mirosului. Dar mirosul lor poate fi neplăcut pentru persoanele care locuiesc într-un apartament..

Oțetul este adesea folosit nu numai pentru dezinfectarea „surprizelor” pisicilor, ci și pentru a speria. Cu toate acestea, animalele miros oțet mai mult decât oamenii..

O altă rețetă de casă se face așa. Două lingurițe de piper măcinat se adaugă la un pahar de apă clocotită la cinci minute după fierbere. După răcire, spray-ul este gata.

Uleiul de rută sau frunzele sale împrăștiate în zonele cu probleme vor ajuta la înțărcarea unei pisici pentru a rahat într-un apartament. Rădăcina trebuie utilizată cu precauție, deoarece planta este otrăvitoare și poate provoca alergii la om.

Din alte plante decât rue, păsărilor nu le place mirosul de lavandă. Florile ei pot fi așezate în colțuri, iar uleiul de lavandă poate fi presărat pe așternut, dacă doriți să înțărcați pisica din dormitul pe patul stăpânului.

Pisici și paturi de grădină

Dacă pisicile din toată zona aleargă în grădina dvs. sau în cabana de vară, atunci nu numai că ameliorează nevoia de pământ, dar pot afecta și plantele. Este deosebit de neplăcut atunci când paturile cu legume, căpșuni, ierburi sunt „atacate”. De aceea, vă recomandăm să plantați rue, lavandă, mentă, coleus de câine de-a lungul marginii paturilor. Puteți împrăștia coji de lămâie sau portocală.

Plantele care nu pot fi folosite pentru a speria pisicile includ valeriana..

Pisicile ca parfumul ei, de la care se pot agita, aleargă sălbatic prin casă, măturând tot ce le stă în cale. Deoarece valeriana afectează felinele în moduri diferite și este greu de prezis rezultatul.

Mirosul, astfel încât pisicile să nu se rațe, ar trebui să sperie animalul, dar să nu dăuneze sănătății umane și pufului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce miros îi sperie pe pisici, astfel încât să nu se căce