Rață broiler: cum să crească acasă

Rațe pentru pui: întreținereCarnea de pasăre este un produs valoros și util, care include o cantitate mare de vitamine și aminoacizi care sunt necesare organismului uman. Rase deosebit de populare de păsări care sunt adesea crescute de fermieri sunt pui de carne, care includ găini și rațe. Popularitatea speciilor de păsări broiler în creștere se datorează faptului că aceste animale sunt ușor de întreținut, necesită mai puțină îngrijire personală, cresc rapid și câștigă masă musculară..

Ce trebuie să știți despre particularitățile creșterii raței broiler

Primul lucru de reținut este că pentru rațele de pui de carne aveți nevoie de suficient gratuit cameră. Nu țineți păsările în cuști și magazii înghesuite și mici. Dacă locuința rațelor este supraaglomerată, acest lucru le poate afecta sănătatea, rata de creștere și vor simți pur și simplu disconfort.

Pentru a păstra rațele de pui la domiciliu, trebuie să alegeți o casă destul de spațioasă și uscată. Trebuie să fie bine ventilat și dezinfectat. De asemenea, ar trebui să acordați atenție unor factori precum:

  • nivelul de umiditate;
  • regim de temperatură;
  • iluminat și microclimat în casă.

Când rațele sunt foarte tinere, au nevoie de iluminat 24 de ore pe zi. Acest lucru le va permite să nu se sperie, să nu se grăbească în jurul întregii zone a carcasei și să evite rănirea în acest sens. Când rățuștele cresc și se obișnuiesc cu terenul, durata orelor de lumină este redusă. Este optim să faceți 8-9 ore de iluminat. Atunci păsările au nevoie de odihnă. Asigurați un schimb bun de aer vara.

Fii atent la nivel umiditate în casa de păsări. Optimul este considerat a fi 65-70% umiditate. Regimul de temperatură trebuie selectat 23-24 grade. Când temperatura din casă este setată incorect, rațele se simt incomode, pot deveni letargice și se mișcă puțin, ceea ce nu este, de asemenea, foarte bun.

După cum sa menționat deja, nu ar trebui să țineți păsările în spații apropiate. Pentru rațe, aria optimă este de 16 rațe pe metru pătrat. Acest lucru se aplică rațelor cu vârsta de până la o lună. În viitor, trebuie să urmăriți că există 6-8 persoane pe metru pătrat.

GunoiÎn ceea ce privește podelele, acestea trebuie acoperite așternut, grosimea căreia ar trebui să fie de aproximativ cincisprezece până la douăzeci de centimetri. Paie, fân, turbă sau așchii de lemn pot funcționa pentru acest așternut. Acest gunoi trebuie înlocuit din când în când..

Rațele broiler sunt crescute timp de aproximativ trei luni. În acest timp, au ajuns deja la 4-6 kilograme, iar în penele lor încep să se formeze „conuri”, care sunt apoi foarte greu de smuls. În plus, în această perioadă, încep să necesite o cantitate mai mare de alimente, atunci când sunt consumate în viitor, carcasele de rață își pierd prezentarea..

Se pot ține rațele pentru pui în cuști?

Mulți fermieri cred că este mai bine să crești acasă rațe pentru pui celule. Pentru a face sau nu, fiecare decide de la sine. Cu toate acestea, trebuie spus că astfel de celule mari nu sunt disponibile comercial. În acest caz, va trebui să vă aranjați cușca. Este dificil să țineți adulții în cuști și o fac în principal în fermele de păsări.

Dimpotrivă, rațele mici în creștere sunt mai ușor de păstrat într-o cușcă. La urma urmei, necesită mult mai puțin spațiu. De asemenea, facilitează hrănirea și băutura păsărilor tinere. De asemenea, puteți mecaniza procesul de hrănire și realizați o alimentare automatizată cu apă, ceea ce va simplifica foarte mult îngrijirea rațelor și creșterea lor..

Hrănirea rațelor pentru pui

Ar trebui spus și câteva cuvinte despre modul în care sunt hrănite rațele pentru pui. Cum să o faci bine și ce mai bine să nu faci. În primul rând, trebuie să aleagă regimul adecvat de hrănire. Când rățuștele tocmai eclozează, este necesar să le hrăniți pentru prima dată după șaisprezece sau optsprezece ore. Acest lucru este necesar pentru normal activitatea vieții și dezvoltarea persoanelor tinere.

Prima hrană pentru puii de carne tineri este ouăle fierte, care sunt tăiate în bucăți mici. De asemenea, bebelușilor li se administrează furaje compuse special dezvoltate în aceste scopuri. În decurs de o săptămână, micuțele rațe au voie să mănânce de șapte până la opt ori pe zi. Apoi trec la patru mese pe zi.

Pe măsură ce păsările îmbătrânesc, suplimentele minerale sunt adăugate furajelor. De asemenea, încep să introducă furaje solide - furaje compuse. Suplimentele alimentare sunt esențiale pentru a evita problemele digestive. Hrana trebuie să îndeplinească mai multe parametrii:

  • fii hrănitor;
  • echilibrat de cantitatea de proteine ​​brute din ea;
  • care conține o cantitate suficientă de aminoacizi, vitamine, fibre etc..

FăinăFermierii cu experiență consideră că este mai bine să ofere furaje concentrate speciale pentru creșterea rațelor înainte de a ajunge la vârsta de trei săptămâni. Apoi furajele compuse sunt introduse treptat în alimente. De asemenea, deoarece rața este considerată o pasăre erbivoră, este necesar să adăugați verdeață la hrana sa. Boabele pot fi adăugate la alimente începând cu vârsta de trei săptămâni..

În plus față de hrana principală, păsările au nevoie de suplimente minerale, care includ diverse premixuri, făină de oase, făină de plante, ulei de pește, coji de ouă, legume rădăcină fierte etc..

Rase de rață broiler

Toate rasele de rațe broiler care sunt acum cunoscute au fost obținute de cruci Rațe albe și americane din Moscova. Una dintre cele mai frecvente încrucișări în rândul crescătorilor este rața din Peking. Cu o îngrijire adecvată, această rasă poate câștiga în greutate până la trei kilograme în câteva luni. Rațele din Beijing încep să depună ouă la 25-26 săptămâni.

La rasele de mosc, gustul produselor din carne este apropiat de cel al rațelor sălbatice. Rațele Moscova pot trăi fără un rezervor, dar le este foarte frică de îngheț. Astfel de indivizi sunt crescuți în principal în condiții climatice calde..

MulardCrescătorii francezi au crescut o rață broiler, a cărei rasă se numește mulard. Aceasta este o încrucișare între o rață din Beijing și o rață moscată. Rățușele acestei rase se caracterizează prin rate de creștere rapide, indiferent de tipul și regimul de hrănire. De asemenea, atunci când sunt crescute, sunt remarcate pentru o bună toleranță la diferite condiții meteorologice. Pot fi hrăniți intens. Mulardam, pentru a le îngrășa mai bine, la vârsta de douăzeci și șase de săptămâni, ciocul și ghearele sunt ușor tăiate.

Carnea Mulard este foarte apreciată la gătit. Are un conținut minim de grăsimi și un gust delicat excelent. Este considerat un tip dietetic de produs din carne..

Trebuie remarcat faptul că este imposibil să obțineți descendenți ai acestei rase de la o rață adultă. Cultivarea lor are loc numai artificial, deoarece femelele acestei rase sunt inițial sterile. Obțineți rațe de rasă mulard este posibil doar atunci când țineți rațe obișnuite și drakuri din Beijing.

Astfel, creșterea puilor de carne acasă nu este un proces atât de dificil, dar necesită anumite cunoștințe și abilități. Dar dacă abordați această sarcină în mod responsabil, atunci cultivarea acestor păsări va aduce fără îndoială roade..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rață broiler: cum să crească acasă