Totul despre păsările rapide: cum arată, unde trăiesc și ce mănâncă

Păsări rapideProbabil, nu există o astfel de persoană în lume care să nu fi auzit niciodată de o pasăre migratoare numită „rapidă” sau „rapidă”. Această pasăre neagră și-a luat numele din particularitățile zborului: pare să tundă nori cu coada sa neagră, asemănătoare foarfecelor. Aceasta este o pasăre frumoasă care seamănă cu o rândunică. Iarna, această pasăre minunată, ca rândunica din basmul Andersen „Thumbelina”, zboară spre ținuturile calde, iar primăvara se întoarce din nou și aduce vreme caldă pe aripi..

Swift, sau swift negru, este una dintre cele mai rapide păsări. Are aripi unice care îi permit să dezvolte o viteză extraordinară și să rămână perfect pe cer în orice vreme. Nimeni nu are astfel de aripi, doar rapidul negru.

Păsări rapide: trăsături ale vieții

Swift-uri negre trăiesc în turme mici. Iarna, când păsările se răcesc și nu au ce mânca, zboară spre iarnă în regiunile calde, spre sud sau spre Asia. La începutul primăverii, păsările se întorc din iarnă, iar femela începe să depună ouă. Puii se obișnuiesc foarte repede cu viața independentă, stăpânesc arta zborului și învață să-și obțină în mod independent mâncarea.

Această pasăre este foarte pasionată de a se așeza în colțuri mici și retrase, preferând locuri greu accesibile. Poate că acest lucru se datorează faptului că în acest mod pasărea încearcă să se protejeze de prădătorii cărora le place să mănânce ouă de pasăre, precum și de persoanele care distrug cuiburile de păsări. Trebuie remarcat faptul că în secolul al XIX-lea a fost la un pas de dispariție. Europenii credeau că carnea de pasăre avea un gust ridicat și o valoare nutritivă ridicată și au distrus masiv cuiburile pentru a mânca sau a vinde carne de pasăre..

De obicei, rapidului negru îi place să se stabilească în astfel de locuri., la fel de:

 • Goluri adânci de stejar sau alți copaci puternici și mari;
 • Nurci pe maluri abrupte și abrupte ale râului;
 • Crăpături în stânci;
 • În orașe sau așezări de tip urban, păsările trăiesc adesea sub acoperișuri sau în crăpăturile caselor de lemn.

Caracteristicile naturii păsărilor rapide

Unde trăiesc rapidele?În orașele mari Swift-urile nu permit unei persoane să se apropie de ele, dar zboară de bună voie până la alimentatoare și, fără ezitare, iau mâncare. Cei care doresc să amenajeze un alimentator pentru aceste păsări (vara, deoarece zboară iarna) ar trebui să știe bine ce mănâncă și să înțeleagă că nu toate alimentele care sunt considerate în mod tradițional hrană pentru păsări le sunt utile. De exemplu, nu este recomandat să hrăniți păsările cu semințe prăjite sau nuci sărate, deoarece acest lucru poate afecta negativ sănătatea păsărilor..

În orașe sau așezări de tip urban, se întâmplă adesea ca rapidele să construiască cuiburi în cele mai incomode locuri. Datorită acestui fapt, mici coifuri de oaie cad adesea din cuib. Atenție: dacă puiul cade din cuib, trebuie fie să-l duci acasă pentru alăptare, fie să nu-l ridici deloc. Dacă bebelușul este ridicat și apoi lăsat pe pământ sau pus înapoi în cuib, este posibil ca mama să nu-și recunoască puiul din cauza faptului că miroase a om. Mirosul necunoscut va speria pasărea și va înceta să-și hrănească puiul. Dacă nu există intenții de îngrijire a păsării acasă, este indicat să nu o ridici deloc, pentru a nu o irita pe mama sa, deoarece păsările sunt foarte îngrijorate când copiii lor sunt în pericol.

Ce mănâncă rapidele

Negru rapid din fire - pasăre insectivoră. Rapidele zboruri de nivel scăzut se precipită în aer cu viteză mare și prind tot ce se mișcă. Mai presus de toate, rapidilor le plac următoarele tipuri de hrană pentru animale. Dacă vorbim despre ceea ce mănâncă rapid, atunci acestea sunt:

 • Bug-uri mici;
 • Fluturi;
 • Omizi și viermi;
 • Gandaci de bucatarie;
 • Greierii.

Când mama hrănește puii, ea prinde insectele, le macină în cioc și le transformă în mici bucăți moi. Folosește aceste bulgări pentru a-și hrăni puii..

Swiftul negru nu este inițial o pasăre populară, cu toate acestea, puii rapide sunt adesea în captivitate. Ajung la o persoană când cad din cuib.. În multe orașe, există centre speciale de reabilitare pentru bebelușii tunsi care au căzut din cuib, unde puii sunt alăptați, învățați treptat sălbaticului și apoi, pe măsură ce îmbătrânesc, sunt eliberați. Hrănirea păsărilor insectivore în captivitate este destul de problematică. Cu toate acestea, este posibil să se hrănească puii în captivitate. Principalul lucru este de a compune dieta puiului în așa fel încât cea mai mare parte a dietei să fie formate din alimente proteice de origine animală..

Lista celor mai potrivite alimente pentru puii de culoare neagră, trăind în captivitate:

 • Stil de viață rapidCarne tocată (carne de vită, miel, pui);
 • Măruntaie de carne tocată (inimă, ficat, plămâni);
 • Ou de pui tocat;
 • Viermi, viermi sau viermi;
 • Formula pentru sugari.

Atunci când compuneți o dietă pentru un copil, trebuie să ne amintim că puii nu ar trebui niciodată supraalimentați. Ar trebui hrăniți des și puțin câte puțin, deoarece mănâncă în natură. Mâncarea trebuie să fie proaspătă pentru a evita infecțiile și supărările gastrointestinale. Dacă pasărea este subnutrită, hrana rămasă nu poate fi folosită pentru următoarea hrănire..

Hrănirea rapidă în captivitate, trebuie să acordați atenție prezenței în dieta sa și a alimentelor vegetale. Așadar, puii mănâncă de bunăvoie morcovi, răzuți pe o răzătoare fină. Periodic, merită să adăugați suplimente de vitamine și minerale în hrană pentru a satisface pe deplin nevoia de vitamine, minerale și alți nutrienți importanți ai bebelușului. Pentru toate întrebările referitoare la hrănirea puilor captivi, este recomandabil să consultați un medic veterinar.

Este recomandabil să hrăniți puiul în același timp pentru ca bebelușul să îmbunătățească digestia și să dezvolte un reflex de a mânca la o anumită oră. Dieta puiului trebuie să conțină atât alimente de origine animală, cât și plante din fiecare zi. Rapidele adulte sunt rareori ținute în captivitate, dar principiul hrănirii păsărilor adulte este aproximativ același cu principiul hrănirii bebelușilor: hrănirea în același timp, adesea în cantități mici, o combinație echilibrată de hrană pentru plante și animale.

Unde iarnă pasărea neagră și rapidă

Deoarece punga neagră este exclusiv o pasăre insectivoră, iarna, când zăpada cade în Rusia, devine dificil pentru păsări să obțină hrană pentru ei înșiși: gândaci, viermi, omizi. În acest sens, la sfârșitul toamnei, de îndată ce începe să se răcească semnificativ, păsările merg iarna în regiunile mai calde, unde nu este zăpadă și poți obține cu ușurință mâncare pentru tine.

Ce mănâncă un rapid?Cele mai frecvente terenuri de iernare pentru Swift-urile negre care trăiesc în climatul rus din Centura de mijloc:

 • Ecuator;
 • Africa de Sud;
 • Asia de Sud-Est (Thailanda);
 • Indochina;
 • Insulele Indoneziei;
 • Australia.

Swift-urile merg iarna în turme mici. În timpul zborurilor, păsările rămân aglomerate, încercând să nu se îndepărteze una de alta. Ei petrec aproximativ patru până la cinci luni în regiuni calde: atâta timp cât vremea rece domnește în Rusia și există zăpadă. De regulă, păsările merg la iarnă la sfârșitul lunii octombrie (data specifică este diferită de fiecare dată și depinde de condițiile meteorologice) și se întorc când zăpada începe să se topească activ în Rusia. De regulă, aceasta este prima - a doua decadă a lunii aprilie. Sosind din iarnă, păsările încep imediat să se despartă în perechi, să creeze familii și să construiască cuiburi. Bărbații se luptă pentru femele, le îngrijesc și își apără teritoriul, iar femelele depun ouă și așteaptă puii să clocească.

Dușmani ai rapidilorSwift-urile pot fi adesea găsite atât în ​​oraș, cât și în mediul rural. Aceste păsări își construiesc de bună voie cuiburile în apropierea locuințelor umane, dar în același timp nu permit unei persoane să se apropie de ele. Rapidul este un adevărat „ordonat” al pădurii și al câmpului, scăpând plantele de dăunători de insecte. Prin urmare, în niciun caz nu ar trebui să distrugeți rapidele și să le stricați cuiburile! În caz contrar, numărul insectelor dăunătoare va crește dramatic, iar plantele din pădure și de pe câmp, din grădină și din grădina de legume pot fi în pericol grav..

Swiftul negru este o pasăre cu adevărat unică. Se remarcă prin frumoase culori alb-negru, viteză mare de mișcare și o agilitate extraordinară. Puteți întâlni cu ușurință un rapid în cele mai neașteptate locuri. Principalul lucru nu este să speriți această pasăre minunată și să nu distrugeți cuiburile și puteți, de asemenea, să hrăniți aceste păsări glorioase cu mâncarea lor preferată - viermi și alte insecte. Swifturile sunt utile în special în grădină și grădină de legume, distrugând dăunătorii periculoși.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre păsările rapide: cum arată, unde trăiesc și ce mănâncă