Rândunică de grajd, descrierea ei: ce mănâncă pasărea, unde trăiește

Rândunică de grajdRândunica este o mică pasăre fragilă care își petrece întreaga viață în zbor, doar în cazuri rare se scufundă la pământ. Ea mănâncă insecte, care sunt suficiente în zbor, aducând astfel beneficii mari, deoarece distruge un număr mare de ele în timpul sezonului..

Specii de rândunică

În zbor, pasărea este frumoasă, rapidă și dexteră. Forma corpului său este alungită, aripile sunt înguste, coada are o crestătură, prin care se poate distinge ușor de alte păsări. Unii o consideră o rudă a rapidului, care are aceeași coadă, dar acest lucru nu este adevărat. Rândunica este un reprezentant al unui separat o familie de până la 100 de specii.

Pe teritoriul european, două tipuri de păsări sunt cele mai frecvente: urbane și rurale. O caracteristică distinctivă a rândunicii orașului este preferința sa de a construi un cuib în afara clădirii, iar acestei specii iubește faptul că cuiburile altor perechi sunt situate destul de aproape. Rustic amenajează o locuință separat de rudele din interiorul structurilor. În zbor, orașul bate din aripi mai des și se ridică foarte mult.

Alte specii de păsări sunt alese ca locuri pentru construirea unui cuib pe o piatră sau clădire. Și rândunica de la mal preferă o vizuină pentru asta. Păsările trăiesc în mediul lor natural timp de aproximativ 5 ani.

Unde locuiesc?

Habitat de rândunicăRândunica trăiește aproape pe tot globul, cu excepția nordului îndepărtat. Această pasăre migratoare, în ciuda dimensiunilor sale mici, este capabilă parcurgeți distanțe uriașe de două ori pe an. Anterior, înainte de secolul al XVIII-lea, naturaliștii credeau că rândunelele hibernează în fundul lacurilor pentru a putea petrece iarna, era atât de greu de crezut.

Această pasăre este iubită în Rusia, imaginea sa este populară și a fost întotdeauna folosită în legendele populare. Migrațiile rândunelelor, plecarea lor în regiuni calde iarna și sosirea primăvara au fost asociate cu ciclul vieții și al morții în natură..

Rândunică de grajd

Această specie de păsări pentru așezare alege orașe mici, orașe sau sate. Uneori poate fi văzut în zona stâncoasă din Caucaz. Penajul rândunicii de grajd este alb-negru. Spatele este albastru închis, cu un luciu metalic, iar abdomenul este alb. În zona frunții, o culoare roșu-maro, o dungă întunecată trece prin gât în ​​direcție transversală. Penajul este întunecat sau roșiatic deasupra cozii..

Construirea unui cuib

Nest echipează în clădiri rezidențiale, de regulă, alege cele din lemn, direct sub acoperișul clădirii, hambar, pod. Ca material de construcție pentru cuib folosește bulgări de nămol, nisip nămolos sau bulgări de lut. Le conectează cu ajutorul salivei lipicioase. De asemenea, folosește material suplimentar care conferă structurii rezistența sa:

 • păr,
 • tulpini de plante,
 • mirişte.

În interiorul cuibului, rândunica este căptușită cu pene. Forma locuinței este în formă de cupă, „intrarea” este de sus. Rândunică de grâu își atașează cuibul la scânduri sau grinzi sub acoperiș. Înălțimea locuinței este de obicei de 8 cm, diametrul este de la 8 la 14 cm.

În partea de vest a Rusiei, construcția unui cuib de rândunică începe în a doua jumătate a lunii mai.

Reproducere

Cât trăiesc rânduneleleSezonul de împerechere începe la sfârșitul vremii reci, imediat ce vremea se instalează. Bărbatul care cucerește femeia își demonstrează frumusețea: își întinde aripile și cântă cântece. Un cuplu este creat o singură dată și durează o viață întreagă. Din mai până în august, femela poate culca de trei ori.

Ambreiajul rândunicii conține 5 ouă, care sunt colorate maro-roșu pătat. Ambii părinți sunt angajați în incubație, care durează aproximativ 13 zile. Două săptămâni mai târziu, se nasc pui, complet lipsiți de apărare. Aproximativ trei săptămâni după nașterea descendenților, aceștia sunt îngrijiți, dar până în a 22-a zi de viață pot zbura deja și încep să trăiască independent și să primească hrană pentru ei într-o săptămână. Unii îi ajută pe părinți să hrănească puii din a doua pui.

Odată cu sosirea toamnei la începutul lunii septembrie, păsările își părăsesc patria și zboară spre zonele de iarnă pentru a se întoarce din nou la începutul lunii mai. Rândunici de hambar iarna în Africa de Sud și Centrală, și, de asemenea, în India.

Ce mănâncă rândunica??

Mâncarea principală a rândunicii de grajd este insectele, care sunt prinse rapid chiar din mers. Această caracteristică este adesea utilizată de oameni ca prognoză meteo. Dar, de fapt, nu există nicio legătură cu ploaia. Aceste păsări vânează, de obicei, la altitudini mici, în timp ce urbanele și rapidele zboară sus în căutarea hranei, iar seara se scufundă mai jos la sol, deoarece există o mulțime de insecte în acest moment.

În dieta rândunicii de grajd insecte mici:

 • Gândacii,
 • Muste,
 • Tantarii,
 • Orb,
 • Muiere,
 • fluturi,
 • Lăcustele,
 • Păianjeni.

Insectele otrăvitoare precum albinele sunt greu atinse. Prada este înghițită întreagă, în ciuda acoperirii dure a unor gândaci, deoarece digestia este intensă.

Dușmani naturali

Dușmani naturali ai rândunelelorPentru aceste păsări, cele mai mari pericolul este șoimul hobby. El, la fel ca ei, este rapid și agil, așa că așteaptă pradă în aer. Datorită abilităților lor de zbor remarcabile, rândunelele de grajd reușesc să evite întâlnirea cu alți prădători. Dar devin vulnerabili la atacurile inamicilor când zboară spre un rezervor în căutarea materialului pentru un cuib, așa că sunt angajați în acest grup.

Dovezi de încrucișări între rândunica de hambar și rândunica de oraș apar periodic. Frecvența unor astfel de rapoarte ale experților este privită ca atare, încât aceste două specii din ordinul paserinelor au mai multe relație genetică strânsă, ce se presupune.

Rândunici de hambar Habitat de rândunicăCuloare rândunicăRândunică de grajdDescrierea păsării rândunicăCe mănâncă rândunica?Unde trăiește rândunicaÎnghițiți zborulRândunică de grajdHabitat de rândunicăCe mănâncă rândunica?Care sunt obiceiurile rândunelelorRândunici de hambar
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rândunică de grajd, descrierea ei: ce mănâncă pasărea, unde trăiește