Unde trăiește pescarul și de ce se numește

Descrierea păsărilor de pescarKingfisher-ul este o pasăre foarte frumoasă, găsită pe întreg teritoriul Federației Ruse, cu excepția regiunilor de nord, în Belarus, Ucraina, Europa, Asia centrală și de sud. În Rusia, cel mai faimos pescaresc obișnuit sau, așa cum se mai numește, pescarul albastru. Pasărea și-a primit numele datorită culorii albastre a aripilor și a spatelui. Pe părțile laterale ale capului până la cea din spate, există două dungi galbene, iar pe gât puteți vedea o pată albă pronunțată, care la femei poate avea o nuanță portocalie.

Dimensiunile pescarului sunt mici: distanța de la cioc până la vârful cozii este de numai 18 centimetri. Anvergura - 8 centimetri, greutatea ajunge la 45 de grame. Penajul este gras, ceea ce va permite păsării să se scufunde calm în apă la o adâncime de un metru. Ciocul lung face ca pescarul să fie un pescar excelent, dar acest pene este aproape incapabil să meargă datorită picioarelor foarte scurte.

Unde locuiește și cum vânează

Vânătoare de pescariKingfisher trăiește în jurul râurilor și lacurilor împădurite. Pentru a construi cuiburi, sapă găuri destul de adânci, de până la 1 metru, pe maluri abrupte. Dacă pasărea nu găsește un loc potrivit pentru cuibărit, locuința poate fi la o distanță decentă de apă, până la trei sute de metri, când există o stâncă adecvată în zona de acoperire. Nora se termină într-o peșteră rotundă, unde femela incubează puii. Pescarii nu construiesc cuiburi ca atare; ouăle sunt de obicei depuse direct pe sol.

Este foarte dificil să vezi un pescaresc în sălbăticie. De obicei, el caută pradă, ascunzându-se în frunzișul copacilor atârnați deasupra solului. Rareori sunt momente în care o pasăre vânează dintr-un butur sau o ramură care iese din apă, atunci poți vedea pe pescarul în toată splendoarea sa. Hrana obișnuită pentru pescarii de mare este:

  • pești mici: gobii, dorată, sumbru și așa mai departe;
  • insecte acvatice;
  • scoici mici;
  • alevin de aproape orice specie de pește.

Văzând prăjiți sau alte pradă, un înotător cu pene se repede în apă, apucând mâncarea cu un cioc lung, cel mai adesea pe tot corpul. Ținând peștele, el se întoarce la locul inițial și îl ucide în mod obișnuit pentru pescari: îl ia de coadă și îl lovește de multe ori pe cap pe o ramură, după care îl înghite mai întâi capul sau îl duce la femelă și pui..

Nu este dificil să se distingă vizuina pescarului de locuințele altor animale: mereu miroase urât. Faptul este că această pasăre nu este foarte curată, de-a lungul timpului, un strat de solzi de pești, scoici de moluște, oase și alte deșeuri se acumulează în fundul cuibului. Toate acestea se amestecă cu excrementele puilor și părinților, devine o casă binevenită pentru muște. Situația este agravată de faptul că pescarii de mare sunt monogami, iar câțiva ani după ani se întorc în aceeași gaură..

Reproducere

Habitat pescărușMasculul are grijă de femelă într-un mod destul de banal: el îi prezintă un pește prins. Dacă cadoul este acceptat, păsările devin un cuplu. În cea mai mare parte, așa cum s-a menționat mai sus, Kingfishers sunt monogami, reunindu-se în fiecare an după iernare, aceeași familie crește descendenți la locul de anul trecut. Se cunosc excepții atunci când masculul preferă poligamia, îngrijind mai multe femele și descendenți în același timp..

Merită o mențiune specială procesul de construcție a locuințelor. Ambele păsări o sapă, greblând pământul cu ciocul și labele. Dacă în timpul procesului de construcție se găsește un obstacol în pământ, acestea aruncă o gaură și încep să sape una nouă. De obicei durează o săptămână pentru întregul proces..

În locuința terminată, femela depune 7-8 ouă. Părinții eclozează pui la rândul lor. Trebuie remarcat faptul că descendenții sunt destul de lacomi, un pui poate mânca mai mult decât greutatea sa pe zi. Micii pescari pescari se nasc orbi și goi. Penajul complet durează trei săptămâni, după care puietul este gata să părăsească cuibul. Acest lucru se întâmplă pe la jumătatea lunii iunie. Din acest moment, părinții hrănesc puii încă câteva zile și, cel mai adesea, fac un nou ambreiaj de ouă. Astfel, pescarii de mare pot avea timp să clocească descendenții 2, mai rar 3 (în regiunile sudice cu primăvara devreme) în timpul verii..

Distanța dintre casele diferitelor perechi este destul de mare și variază de la 300 de metri la 1 kilometru. Deci, în ciuda fertilității aparente, numărul acestor păsări scade în fiecare an. Iar motivul nu stă în dușmanii naturali, pe care pescarii de mare aproape nu-i au. Este dificil să vânezi o pasăre care se ascunde cu măiestrie sub baldachinul frunzelor, iar în zbor dezvoltă o viteză de până la 80 de kilometri pe oră. Motivul principal al scăderii numărului de pescari regi este omul, care distruge habitatul lor natural. Din cauza activităților sale, este din ce în ce mai dificil pentru păsări să găsească un rezervor de pădure curat..

Secretul numelui

Există mai multe presupuneri de ce sunetul cuvântului „pescaresc” în numele acestei păsări. Cea mai logică explicație pentru faptul că puii acestei specii se nasc iarna, demult respins de observațiile oamenilor de știință. Mai mult, nici o specie de pescar (cum ar fi pescari cu guler, mare piebald, roșu sau rubin), chiar dacă trăiește în climatele foarte calde din nordul Africii sau din sudul Chinei, nu eclozează pui în lunile de iarnă. Nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea de ce a fost numită această frumoasă pasăre. Să luăm în considerare mai multe ipoteze cu privire la motivele acestui nume..

  1. Unde locuiește pescarul?Prima și cea mai consecventă, conform autorului, teoria este cea conform căreia aceasta este o denaturare a cuvântului „șaricel”. O explicație suficient de logică, dacă vă amintiți metoda de reproducere a acestei păsări.
  2. Se presupune că acest nume a venit de la greci, care au observat această pasăre numai în timpul iernării sale în Balcani și Peloponez.
  3. Există o legendă conform căreia oamenii nu au putut găsi cuibul pescarului mult timp, căutând structuri comune păsărilor, nu găuri. Din această cauză, cercetătorii din acea perioadă au ajuns la concluzia că această specie dă naștere descendenților în timpul iernii..

Oricum ar fi, acum știm foarte bine că acest nume nu are nicio legătură cu iarna. Apropo, printre alte popoare, pasărea este numită epitete mai potrivite, de exemplu, în Anglia, păsărelul cunoscut ca regele pescarilor. Acest reprezentant al păsărilor apare în poveștile și legendele multor popoare, pretutindeni acționând ca o pasăre magică evazivă din desiș. Unele dintre aceste povești sunt destul de poetice, asociate cu monogamia acestei păsări și penajul ei strălucitor..

A fost multă vreme un semn bun să vezi un pescar-pescuitor, oamenii l-au considerat un mare succes. Nu putem decât să sperăm că procesul de schimbare a naturii de către om nu va face să dispară cu totul pescarii de mare și pescarii vor continua să întâlnească aceste păsări frumoase în pustie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește pescarul și de ce se numește