Unde trăiește urogoiul negru și cum trăiește pasărea: câteva informații utile

Descrierea păsării grouseGrouse este o pasăre destul de mare aparținând familiei fazanilor, al cărei habitat este foarte extins: este o pădure, pădure-stepă și parțial stepa Eurasiei. Puteți găsi această pasăre pe teritoriul Federației Ruse. Cel mai adesea, duce un stil de viață sedentar, rătăcind uneori în căutare de hrană. Preferă să locuiască la marginea pădurii, în valea râurilor mari.

Aceste păsări sunt de mai multe tipuri:

 • luncă;
 • ascuțit;
 • ternus negru;
 • albastru;
 • ternus negru;
 • pelin.

Unele dintre ele au fost puse în pragul dispariției de către oameni și sunt acum sub protecție..

Zonă

Unde locuiește urogelul negruTânărul este cel mai răspândit pe teritoriul care se întinde de la Insulele Britanice și Alpi până la Peninsula Coreeană și regiunea Ussuri..

În partea de vest și centrală a Europei, aceste păsări trăiește în păduri, se așează în munți. Le puteți găsi, de asemenea, de-a lungul coastei de nord a Danemarcei, Belgiei, Olandei. În Asia, aceste păsări se găsesc adesea în Kazahstan, China, Mongolia, Coreea de Nord. În unele zone, păsările sunt complet exterminate de oameni (de exemplu, nu se găsește ursul negru în Sudetele de Est).

Pe teritoriul Rusiei, cocoșul negru are, de asemenea, o gamă foarte extinsă. În nord, acestea se găsesc în următoarele zone:

 • Peninsula Kola;
 • Regiunea Arhangelsk;
 • Republica Komi;
 • Regiunea Tyumen.

În sud, locuiește în următoarele zone:

 • Kursk;
 • Volgograd;
 • Voronej;
 • văile râurilor Ural și Samar.

În estul Rusiei, ternusul negru poate fi văzut aici:

 • în nordul Baikalului;
 • în văile râurilor Gorin și Argun,
 • de râul Ussuri.

Tărâțul negru se găsește adesea în statele baltice, Ucraina, Polonia și Germania. Puteți vedea această pasăre în Kazahstan, în special în regiunile sale de nord și în Mongolia.

Este evident că habitatul acestor păsări este suficient de larg. Uneori, în căutarea hranei, se angajează migrații pe distanțe scurte, extindând astfel habitatul.

Un reprezentant de talie mare, caucazian, are un habitat mai limitat: acesta este teritoriul Rusiei (Caucaz), Azerbaidjanului, Armeniei, Georgiei, Turciei. Preferă să se așeze și să construiască cuiburi la o altitudine semnificativă, la mai mult de doi kilometri și jumătate deasupra nivelului mării și să se hrănească chiar mai sus - la o altitudine care depășește 3 km!

Aceste păsări se găsesc, de asemenea, în America de Nord, așa că tânărul înțelept preferă acest continent. Iarna, locuiește lângă ferme, mănâncă pe cheltuiala lor, iar pentru perioada de cosit se mută în desișuri de iarbă.

Tărâțul pelin preferă să cuibărească în imediata apropiere a Munților Stâncoși din Turkmenistan, în desișuri de pelin. Pădurile de conifere sunt locuite de tufișul de lemn.

Habitat

Cum mănâncă tânărul negruKosachi preferă să trăiască în păduri unde există zone deschise: de obicei păduri de dimensiuni mici, păduri ușoare. De multe ori se așează de-a lungul marginilor terenurilor agricole sau a pajiștilor inundabile, în zone arse sau în poieni. Se evită pădurile dese mohorâte. Preferă pădurile de mesteacăn, mai rar - pustii de pășune și mlaștini. Pădurea de mesteacăn este cel mai iubit loc în care tânărul negru tânjește să ajungă să trăiască, nu degeaba în Germania pentru această simpatie a păsărilor au fost poreclite mesteacăn!

Mai devreme, păsările s-au așezat în stepe, dar în cursul dezvoltării agriculturii, aceste pământuri au trecut la om, care a apăsat pe giganții înaripați.

Aceste păsări preferă să așeze cuibul pe sol, după ce au ales în mod special un loc sigur în tufișuri dese sau desișuri. Uneori se alege pentru „acasă” o mică depresiune în pământ. Construirea unui cuib este responsabilitatea femelei; masculul nu va lua parte la acest proces. „Locuința” finită este izolată cu pene, iarbă uscată.

Tânărul depune aproximativ 6-8 ouă și le incubă ea însăși. După aproximativ o lună, uneori trei săptămâni, puii eclozează. În primele zile de viață, larvele și insectele vor deveni hrana lor. Cu toate acestea, păsările adulte preferă alimentele vegetale: muguri, frunze, fructe de pădure, conuri de ienupăr, flori și semințe.

Tânărul negru caucazian se așează mai bine în tufișuri de rododendron și trandafir, populează plantații mici de ienupăr și se cuibăre printre mesteacănii cu creștere redusă. Cuiburile sunt așezate în tufișuri sau pe versanții de pajiști, femela este angajată în incubarea ouălor și îngrijirea descendenților. Ouă, de obicei nu mai mult de șase.

La fel ca un tânăr negru obișnuit, reprezentanți caucazieni prefer să păstreze în turme, iarna, femelele tind să se lipească de masculi. În lunile de primăvară, păsările urcă în copaci pentru a testa muguri sau lăstari proaspeți. Prindând labe puternice pe trunchi, acestea pot atârna cu capul în jos mult timp. Păsărilor nu le place să-și schimbe locul de reședință, care a fost motivul distrugerii lor aproape complete: nu a fost dificil pentru vânători să găsească cuiburile acestor mari frumuseți.

Aspect

Date externe ale păsării tânăruluiAcestea sunt păsări destul de mari, de aproximativ 45 cm lungime și cântăresc aproximativ un kilogram. Bărbații sunt frumoși proprietari de pene negre cu o nuanță, dungi roșii sunt așezate deasupra ochilor, ca sprâncenele. Ciocul este negru, picioarele sunt întunecate. Coada și penele de pe partea interioară a aripii sunt albe, iar burta este maro. Pene de zbor de culoare maro închis cu pete albe, așa-numitele oglinzi. Penele cozii sunt negre. Pasărea arată foarte frumoasă datorită îndoirii netede a penelor exterioare ale cozii.

Femelele sunt mai puțin atractive ca aspect. Sunt de dimensiuni mai mici, vopsite în nuanțe galben-maroniu sau gri-galben cu dungi transversale. Coada nu este la fel de frumoasă ca cea a masculilor și este semnificativ mai scurtă.

Puii sunt, de asemenea, pestriți, culoarea lor include dungi și pete maro, alb, maro, galben.

Fapte interesante

 • Grouse are caracteristici sexuale pronunțate: chiar și unul neexperimentat nu va confunda bărbații și femelele. Femelele sunt pestrițe, maro-cenușii, mai rar galben închis, fac sunete asemănătoare cu gâfâitul, iar masculii sunt negri, cu o nuanță verde sau violet, proprietari ai unei voci clare.
 • Tetereva se remarcă prin auz excelent și vedere acută, așa că simt pericolul de departe.
 • Bărbații nu iau aproape nici un rol în creșterea puilor. Femelele sunt angajate în aranjarea cuibului și îngrijirea tinerilor. Hrănesc bebelușii și îi ascund cu atenție de pericol. Dacă femelele văd un prădător care se apropie, vor distrage atenția asupra lor, fugind de cuib, pentru a salva puii..

Mod de viata

Conduce o existență terestră, mutându-se în copaci doar în căutare de hrană. Cu toate acestea, zboară bine și poate parcurge zeci de kilometri fără pauze. Preferă să trăiască în turme, care pot atinge dimensiuni foarte impresionante - până la 300 de păsări de diferite sexe.

Timp mare de activitate - dimineața devreme sau seara târziu.

Alimente

Tânărul negru caucazian preferă semințele, fructele de pădure, frunzele și iarba vara, iar în timpul iernii frig, va mânca cu bucurie pisici de mesteacăn, muguri, sapă boabe și semințe de sub zăpadă.

Kosachi sunt și ei erbivori: se hrănesc fericiți cu muguri (atât de mesteacăn, cât și de alți copaci: plop, salcie, arin, fructe de pădure (afine, trandafiri, cireșe de pasăre, afine, semințe). Uneori mănâncă insecte, dar acest aliment este mai caracteristic puiilor. păsările trăiesc mai aproape de câmpuri pentru a se delecta cu cerealele rămase după recoltare. În anii nefavorabili, conuri și ace de pin, fructele de ienupăr devin hrana lor.

Iarna

Grouse nu zboară în țările calde, preferând să ierneze în habitatul său permanent. Această pasăre s-a adaptat în mod surprinzător la perioada dură a anului: trăind lângă mesteacăn, ea sărbători pe rinichi. Și, în frig, se încălzește în zăpadă: se scufundă într-un strat de zăpadă dintr-un copac, străpungând un adevărat canal mic, terminând într-o „cameră” în care ternul negru se confruntă cu vreme rea. Cu toate acestea, auzind scârțâitul zăpezii sub labele unui prădător care se apropie, păsările sensibile se ridică instantaneu în sus și zboară.

Un pic despre reproducere

Cum se reproduce pasărea tânărului negruTigrul negru începe să cuibărească primăvara. Bărbații sunt așezați la marginea unei păduri sau într-o poieniță și încep să mărșăluiască - scoate sunete ciudate, melodice, atrăgând grouse. În acest moment, sunt foarte activi: se mișcă în jurul poienii, se grăbesc unul după altul, încercând să apară în toată gloria lor.

După ce femelele ajung în luminiș, încep bătăliile. Sunt practic sigure pentru păsări, dar arată uimitor! Cuplurile de tânăr negru nu se formează, un bărbat poate da descendență mai multor tânăruri. După împerechere, toată îngrijirea cuibului, a ouălor și a puilor devine sarcina femelei.

Zona de reședință a tânărului este destul de largă, cu toate acestea, intervenția umană a condus în mare măsură la faptul că suprafața a fost redusă. Mai presus de toate, acest lucru a afectat locuitorii stepei, care au supraviețuit literalmente muncii agricole. Păsările din pădure se simt încă în largul lor, ocupând un teritoriu destul de vast al pădurii și al stepei forestiere din Europa și Asia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește urogoiul negru și cum trăiește pasărea: câteva informații utile