Incubarea ouălor de prepeliță acasă

Crescă prepelițele din ouăRecent, creșterea prepelițelor la domiciliu câștigă o cerere și popularitate deosebite. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece acest tip de activitate în curte este o activitate foarte profitabilă. Din timpuri imemoriale, prepelița a fost considerată cea mai uimitoare pasăre care s-a remarcat calitate excelentă a cărnii

și producția productivă de ouă.

Până acum, este o alternativă demnă pentru găini, rațe și alte păsări de curte..

Incubarea ouălor de prepeliță acasă

Creșterea prepelițelorNepretenția față de condițiile de detenție, ratele de creștere rapidă și absența necesității de a echipa un cocoș mare pentru reproducerea rasei la domiciliu (pentru un efectiv de 50 de persoane, este suficientă o cușcă cu o suprafață de 1 metru pătrat) sunt principalele motive pentru care mulți crescători de păsări începători încep să se angajeze în prepelițe. Și sub rezerva regulilor de bază de păstrare, un astfel de efectiv va putea depune aproximativ 48 de ouă pe zi (greutate de la 10 la 12 grame), care este echivalent cu 8 ouă de pui.

Cu toate acestea, înainte de a începe creșterea păsărilor de curte acasă, este important să cântăriți avantajele și dezavantajele, să vă evaluați capacitățile financiare și disponibilitatea de a echipa locul potrivit în teritoriul curții sau al curții.

Condițiile potrivite pentru păstrarea prepelițelor

Crescă prepelițe acasăIndiferent de locul în care trăiesc prepelițele, principala condiție pentru creșterea lor normală este temperatura optimă. Prin urmare, dacă păstrați pui într-o încăpere comună rezidențială sau într-o casă de păsări construită separat, asigurați-vă că aveți grijă de indicatori stabili de temperatură de 18-20 de grade Celsius. Dacă temperatura aerului scade periodic sub 12 grade Celsius sau crește peste 25 de grade, productivitatea creșterii va scădea semnificativ.

La rândul său, cu o apăsare rece rece, pasărea poate contracta boli infecțioase sau chiar poate muri..

A doua condiție, nu mai puțin importantă, este o cușcă echipată corespunzător. Dacă sunteți un crescător de păsări novice care nu a mai fost niciodată în contact cu prepelițele, nu încercați să reinventați bicicleta și cumpărați mai degrabă o cușcă gata făcută în magazinul corespunzător. Când creați singur un astfel de design, urmați numeroasele instrucțiuni și tutoriale. Acestea vor simplifica foarte mult evenimentul următor și vor evita diverse dificultăți..

Incubația prepelițelor la domiciliu

Prepelița de incubație din ouăOamenii care vor crește păsări în scopuri personale, cu excepția oricărei vânzări, pot cumpăra mai mulți tineri de la o fermă de prepelițe sau o piață de păsări..

Dacă acest lucru nu este posibil, puii pot fi comandați în magazinul online, iar livrarea poate fi încredințată serviciului poștal..

Când vine vorba de creșterea în masă a animalelor, soluția ideală este incubarea ouălor de prepeliță acasa. Și, deși un astfel de eveniment poate părea foarte complicat și costisitor, acesta acoperă rapid tot efortul și banii cheltuiți. Utilizarea tehnologiei potrivite de incubație a prepelițelor vă va duce afacerea agricolă de acasă la nivelul următor și va face profituri bune. Prin urmare, dacă vă gândiți serios la viitoarea reproducere a unei păsări atât de uimitoare, ar trebui să acordați atenție alegerii unui incubator de calitate..

Etapa pregătitoare

Selecția ouălor de prepeliță pentru incubarePentru ca următoarea procedură să aducă rezultatele scontate, selectarea ouălor pentru incubarea prepelițelor trebuie luată cu o responsabilitate specială. În caz contrar, capacitatea de eclozare va fi sub 50%. Ouăle sunt eclozionate în mod deliberat prin păstrarea păsărilor separate. Prepelița este plantată în mod deliberat timp de 30 de minute cu 2-4 masculi. Pentru a crește probabilitatea unei fertilizări bune, procedura se repetă la fiecare două zile. Utilizarea unei tehnici similare mărește indicatorii finali până la 80-90 la sută..

Pentru a forma o turmă de incubație, se folosesc prepelițe în vârstă de 3-7 ani, care sunt sub supraveghere separată timp de aproximativ trei luni. Dacă o pasăre își îndeplinește sarcinile de reproducere de mai mult de o lună, aceasta este înlocuită de una tânără. Ouăle rezultate pot fi utilizate pentru sacrificare. Ca urmare, procentul de ouă fertilizate ajunge la 90%..

Cum se selectează ouă de incubație de prepeliță acasă

După cum sa menționat mai devreme, este imposibil să folosiți toate ouăle depuse pentru a ecloza populația de prepelițe. Majoritatea nu sunt fertilizate. Pentru a găsi „materialul de construcție” potrivit pentru creșterea descendenților noi, ar trebui luate în considerare o serie de criterii de selecție, inclusiv:

 • dimensiunea medie;
 • ușoară pigmentare;
 • formă adecvată;
 • greutatea oului pentru direcția oului ar trebui să fie de 9-11 grame, pentru cea din carne - 13-16 grame;
 • oul trebuie să aibă o culoare foarte deschisă sau foarte închisă. Culorile plictisitoare nu sunt acceptate;
 • oul trebuie să fie lipsit de depuneri de var sau alte nereguli. Dacă sunt, utilizați o soluție de permanganat de potasiu pentru curățare. În caz contrar, prezența ouălor contaminate în incubator va reduce numărul de pui care clocesc;

După ce s-a decis alegerea ouălor potrivite, imediat înainte de a fi introduse în incubator, acestea trebuie iluminate cu atenție cu un dispozitiv special - un ovoscop, care determină adecvarea unui ou pentru reproducerea animalelor. Poate fi folosit pentru a identifica orice defecte sub coajă, inclusiv:

 • prezența unui al doilea gălbenuș;
 • prezența petelor pe gălbenuș;
 • prezența fisurilor în cochilie;
 • prolaps necaracteristic al gălbenușului în capătul ascuțit al oului;
 • incluziuni de sânge;
 • creșterea gălbenușului până la cochilie;

Puteți cumpăra un astfel de dispozitiv de la orice magazin de păsări sau de pe internet (acesta va fi trimis rapid prin poștă). În plus, este destul de ușor să creați singur un ovoscop, folosind o foaie de hârtie sau carton rulată și un bec obișnuit de 150 de wați. Pentru a mări zona de căutare, puteți utiliza o lupă pentru a identifica defecte minuscule.

Ouăle pot fi păstrate timp de șapte zile, într-o cameră pre-ventilată, unde nu există umiditate, iar temperatura aerului variază în intervalul de 10-15 grade Celsius. Dacă indicatorii de temperatură depășesc 20-22 de grade, stocarea este inacceptabilă. Din acest motiv, ouăle nu pot fi cumpărate online și livrate prin poștă. Chiar dacă produsul inițial are proprietățile necesare, nimeni nu poate garanta că după expediere vor rămâne aceleași. Dacă nu puteți face fără livrare, atunci în locul serviciilor poștale, este mai bine să folosiți ajutorul companiilor de transport de încredere, după ce ați indicat anterior fragilitatea coletului.

Dezinfectarea ouălor înainte de introducerea în incubator. Folosirea tăvilor

Înainte de a așeza ouăle de prepeliță în incubator și de a începe incubarea prepelițelor, trebuie luate toate măsurile de dezinfecție. Ouăle fertilizate sunt tratate cu o lampă de cuarț, care este setată la o distanță de 80 de centimetri. Patru minute sunt suficiente pentru procedură. Această acțiune crește semnificativ procentul de eclozare a ouălor. Vaporii de formaldehidă pot fi folosiți ca dezinfectant.

Este greu de imaginat retragerea prepelițelor acasă fără a folosi tăvi speciale. În capacitatea lor, puteți utiliza tăvi pentru incubarea altor tipuri de păsări de curte, care sunt transformate printr-o metodă simplă: o plasă de plastic cu plasă fină este plasată pe pereți și pe fundul structurii. Ouăle sunt așezate vertical cu capătul bont deasupra. Pentru depozitare stabilă, acestea sunt fixate cu scânduri. Utilizarea tăvilor pentru păsările mai mari crește numărul de puiet de aproximativ 3 ori. Acest lucru se datorează diferenței semnificative de dimensiune.

Ce temperatură ar trebui să existe în incubator

Ce temperatură ar trebui să fie în incubatorOpiniile fermierilor cu privire la temperatura optimă ar trebui să fie în incubator sunt uneori foarte diferite una de cealaltă. Unii cred că indicatorii optimi de temperatură sunt de 37-38 grade Celsius, în timp ce alții sunt siguri că pragul superior de temperatură poate atinge 40 de grade. Din fericire, există numeroase sfaturi și tabele disponibile pe Internet care vă pot ajuta să rezolvați această problemă foarte repede..

Deci, majoritatea crescătorilor de păsări de curte aderă la următorul regim de temperatură:

 1. Din prima până în a douăsprezecea zi de incubație, temperatura din incubator este de 37,7 grade cu indicatori de umiditate nu mai mult de 59%;
 2. în următoarele două zile, temperatura scade la 37,3 grade, iar umiditatea scade la 54%;
 3. înainte de a transfera ouăle în incubație, ceea ce se întâmplă de obicei în a 16-a zi, temperatura este redusă cu încă 0,1 grade Celsius, iar umiditatea relativă la 48 la sută;
 4. până la sfârșitul procesului de incubație a ouălor de prepeliță, temperatura rămâne aceeași și umiditatea este crescută la 90%;

Pentru a monitoriza în mod corespunzător regimul de temperatură, crescătorii de păsări păstrează un jurnal special, care înregistrează modificările și rezultatele la fiecare patru ore. Pentru un control mai convenabil, puteți utiliza tabelul de umiditate și temperatură. Dacă este nevoie să creșteți procentul de umiditate relativă, în cameră cu incubatorul este instalat un castron cu apă caldă..

În timpul incubației, ouăle pot fi scanate periodic cu un ovoscop pentru a identifica posibilele abateri în dezvoltarea embrionului. Înainte de a efectua un astfel de eveniment, este important să se ia în considerare faptul că pigmentarea congenitală a ouălor de prepeliță interferează uneori cu o examinare exactă a structurii embrionului. Pentru a rezolva problema, se folosește încă o procedură - cântărirea.

Începutul perioadei de incubație

În timpul primei 15 zile în perioada de incubație, ouăle se întorc în mod regulat de cel puțin 5 ori pe zi. Când efectuați o astfel de acțiune, este important să fiți extrem de atenți, deoarece orice mișcări incorecte și influențe agresive pot deteriora coaja și perturba starea puilor din interiorul oului. Dacă regulile și cerințele stabilite sunt respectate fără încălcări, procesul de incubare a oului de prepeliță este considerat finalizat la data de Ziua 17-18. Pentru eclozarea finală a puilor, sunt suficiente 4-6 ore. Dar există momente când mici prepelițe se nasc la 1-2 zile după primul puiet..

Puiul eclozat este lăsat timp de 4-5 ore pentru uscare completă. Apoi este transferat la o creșă pre-echipată..

Dacă eclozabilitatea finală este 80%, se poate considera că incubația prepelițelor la domiciliu a fost productivă. Dar dacă indicatorul scade la 75% și mai jos, este necesar să se determine cauza acestuia. În majoritatea cazurilor, este determinat de astfel de factori:

 • ouăle pentru incubație au fost depozitate în condiții inadecvate;
 • regimul de temperatură sau umiditate a fost încălcat;

În orice caz, prepelița în creștere cu ajutorul unui incubator, în ciuda multor subtilități și dificultăți, este un eveniment foarte interesant și eficient. Cu atitudinea corectă și respectarea subtilităților de bază, procedura vă va aduce un profit bun..

Fapte interesante despre prepelițe și ouă de prepeliță

 • Creșterea prepelițelor se practică nu numai în Rusia, ci și în multe alte țări ale lumii. Această tendință se datorează calității gustative ridicate a ouălor și a produselor din carne. Carnea se remarcă prin tandrețea sa incredibilă, suculența și aroma plăcută;
 • În cartea de înregistrare internațională a raselor și liniilor de prepeliță există șase rase de păsări și 60 de linii;
 • Oul de prepeliță este considerat un produs foarte valoros, care se remarcă prin proprietățile sale antibacteriene, imunomodulatoare și anticanceroase. Acestea conțin o cantitate mare de vitamine și oligoelemente, în timp ce prezența colesterolului este exclusă;
 • Datorită proprietăților sale unice, prepelița a fost crescută cu multe secole în urmă. Chiar și în Egiptul antic, această pasăre era considerată sacră, iar ouăle ei erau un medicament de neprețuit;
 • Ouăle de prepeliță sunt superioare Viagra și luptă împotriva crizelor epileptice;
 • Ouăle de prepeliță nu se strică, deoarece conțin un aminoacid unic numit lizozim, care previne dezvoltarea microflorei în interiorul cochiliei;
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Incubarea ouălor de prepeliță acasă