Cum arată o pasăre turn și cât timp trăiește?

Turn de pasăre penajRook este membru al familiei corvid. Această pasăre poate fi găsită atât în ​​Europa, cât și în Asia..

Turnurile se găsesc în Marea Britanie, Scandinavia și Irlanda. Ele pot fi văzute și în Extremul Orient, vestul Chinei și Japonia. Asia Mică și Asia Centrală, vestul Rusiei sunt, de asemenea, incluse în habitatul turnurilor.

În secolul al XIX-lea s-a încercat popularea Noii Zeelande cu aceste păsări, dar s-a încheiat cu eșec. Această zonă nu avea cantitatea necesară de alimente adecvate pentru turnuri, așa că nu s-au înrădăcinat acolo și populația lor din Noua Zeelandă continuă să scadă rapid..

Turnurile sunt sedentare și migratoare:

 1. Păsările care trăiesc în regiunile sudice stau acasă pentru iarnă și nu zboară..
 2. Locuitorii din regiunile nordice zboară în regiuni mai calde pentru a aștepta iarna acolo.

Descriere

Penajul turnurilor este negru cu un luciu metalic. Aceste păsări au o caracteristică, datorită căreia pot fi distinse de ceilalți membri ai familiei corvid - chiar la baza ciocului, nu cresc pene și sunt goi, fără loc de pene, formează un inel subțire. Numai adulții au un astfel de inel, iar animalele tinere pot fi ușor confundate cu corbi. Femelele și masculii nu diferă unul de celălalt, nici prin mărime, nici prin aspect și arată la fel.

Păsările adulte au următorii parametri:

 • Lungimea corpului de la patruzeci și cinci la cincizeci de centimetri.
 • Greutate de la patru sute la șapte sute de grame.
 • Anvergura aripilor unui adult are aproximativ o sută de centimetri.
 • Turnul are o coadă lungă de aproximativ douăzeci de centimetri..

Dieta

Cum o cuibărește o pasăre turnTurnurile sunt aproape omnivore și nu au cerințe speciale de hrană.. După întoarcerea de la iernat păsările nu se refuză să mănânce recoltele de anul trecut și să planteze semințe, care stau toată iarna sub un strat de zăpadă. În petele dezghețate, aceste creaturi caută gândaci și alte insecte care s-au trezit după hibernare și le mănâncă..

Când începe cultivarea pentru însămânțarea ulterioară, turnurile se mută pe terenul arabil pentru a găsi râme în solul arat.. Ce este uimitor, aceste păsări sunt absolut calme în ceea ce privește oamenii și echipamentele agricole, așa că puteți observa adesea o linie de creaturi cu pene mergând chiar în spatele unui tractor funcțional, colectând alimente pe parcurs.

Vara, există mai multe alimente pentru turnuri. Încep să mănânce diverse dăunători, găsindu-i pe frunzele copacilor sau culturilor.

În sezonul cald, principala parte a dietei aceste păsări formează semințe diferite:

 • Mazăre.
 • Porumb.
 • Floarea soarelui.
 • Semințe de buruieni.

De asemenea, nu se refuză să mănânce:

 • Viermi.
 • Diverse crustacee.
 • Amfibiu.
 • Insecte.

Turnurile sunt de mare beneficiu pentru locuitorii de vară, eliminând grădinile de dăunători și chiar rozătoarele mici.

Dar nu toți fermierii tratează bine aceste păsări; mulți încearcă să le extermine sau cel puțin să le sperie de posesiunile lor. Ce a provocat această atitudine? Faptul este că turnurile afectează adesea culturile agricole.. Dezgropă plantări proaspete, ciuruiți semințele semănate, mâncați fructe de padure, pepeni și pepeni verzi. Adesea rup crengile mărilor și ale altor copaci, iar în distrugerea dracilor de ploaie, care ară pământul din interior și ajută umezeala să pătrundă direct la rădăcini, turnurile nu pot fi lăudate.

Comportament și interacțiune

Pasăre turn în care locuieșteTurnurile sunt păsări foarte sociale și le place să interacționeze cu semenii lor din trib. Uneori puteți observa modul în care păsările se joacă între ele în timpul recuperării, selectând orice obiect. Din când în când, turnurile se adună în turme mari și încep să strige în cor, ceea ce irită adesea oamenii și animalele..

Un alt joc popular printre turnuri, se ia în considerare leagănul pe ramurile copacilor și aruncarea diferitelor obiecte unul către celălalt. Un astfel de comportament nu este caracteristic doar masculilor sau doar femelelor, absolut toate păsările din această specie participă la jocuri și întâlniri..

În primăvara sezonului de împerechere, bărbații susțin diverse spectacole și concurează în zbor.. Acest lucru este făcut pentru a ieși în evidență și arată-te femeilor. Puteți observa adesea câteva ture care stau unul lângă celălalt cu cozile pufoase, gâfâind în liniște despre ceva.

Reproducere

Ciorile încep să cuibărească în aprilie. La construcția cuibului participă atât bărbații, cât și femelele. Păsările aleg un loc pentru cuiburi viitoare pe vârfurile copacilor, iar turnurile oferă întregului turm să se așeze, în imediata apropiere una de cealaltă. Păsările folosesc aproape tot ce găsesc pe pământ ca materiale de construcție și anume:

 • Frunze.
 • Nuiele.
 • Noduri.
 • Puf, pene și blană de animale.
 • Diverse coșuri de gunoi.

Turnurile sunt păsări destul de conservatoare. Pentru construirea unui cuib aleg același loc în fiecare an. De asemenea, aceste păsări iau foarte în serios unirile matrimoniale: turnurile formează perechi în tinerețe și rămân împreună pentru tot restul vieții. Au chiar propriile reguli de construcție pe care toate păsările din această specie le folosesc atunci când își creează cuiburile:

 1. Pentru stratul inferior, se folosesc ramuri groase și crenguțe, acestea sunt bine conectate între ele, formând un cadru puternic.
 2. Stratul superior al cuibului este așezat cu crenguțe subțiri.
 3. În interiorul adăpostului este așezat blana de animale, pene, iarbă moale, mușchi și diverse cârpe..
 4. Partea exterioară a cuibului este împodobită cu ramuri întunecate și mușchi pentru a fi mai invizibilă printre ramuri.

Cum mănâncă o pasăre turn?Cuibul turnurilor este foarte diferit de cuiburile corbii, sunt mult mai spațioase și cu pereți mai înalți..

Turnurile se stabilesc în colonii mari, alegând parcuri, grădini, păduri și margini de pădure pentru așezare. Cuiburile sunt construite la o înălțime de șaisprezece până la douăzeci de metri lângă trunchi sau la o furculiță în ramuri foarte groase și puternice.

Femelele depun trei - șase ouă gri de nuanță verzuie cu stropi maronii. Doar femela este angajată în incubarea ouălor, masculul în acest moment primește mâncare pentru el și pentru doamna sa. Puii eclozează după șaisprezece până la douăzeci de zile, complet goi și neajutorați. Până când primul puf crește la pui, mama își petrece tot timpul cu ei pentru a împiedica puii să înghețe. Toată responsabilitatea pentru hrănirea familiei este asumată de tatăl nou creat. Când puii au o lună, sunt deja suficient de puternici și pot părăsi cuibul.

În mediul lor natural, turnurile trăiesc de obicei timp de cinci până la șapte ani. Cât timp poate trăi o turlă în captivitate? Păsările domestice se remarcă prin longevitate, au fost înregistrate cazuri când turlele îmblânzite trăiau până la patruzeci - cincizeci de ani.

Abilități intelectuale

Observatorii de păsări și alți cercetători compară turnurile cu maimuțele. Oamenii de știință cred că aceste păsări sunt foarte inteligente, iar inteligența lor nu este inferioară celei primatelor. Turnurile diferă cu adevărat de alte păsări care locuiesc în pădurile noastre prin ingeniozitatea lor mare. Ei știu să folosească diverse mijloace pentru a-și atinge obiectivele. Dacă o turnură are dificultăți în a obține alimente, de exemplu, nu poate ajunge la o omidă cu ciocul său dintr-o depresiune din scoarța unui copac, atunci va găsi un băț subțire cu care va fi posibil să obțineți o insectă dintr-un loc greu accesibil..

Astfel de experimente au fost efectuate chiar în centre de cercetare și, în aproape toate situațiile dificile create artificial, turnurile nu au arătat o inteligență rapidă și o ingeniozitate neobișnuită pentru păsări..

Conținut de acasă

Descriere pasăre turnÎn ciuda faptului că turnurile sunt păsări sălbatice, ele se înțeleg calm cu oamenii. Ornitologii cred că aceste creaturi găsesc cu ușurință un limbaj comun cu oamenii, datorită inteligenței lor.. Din moment ce aceste creaturi sunt absolut omnivori, atunci proprietarul unui astfel de animal de companie nu va trebui să întâmpine dificultăți în alegerea hranei pentru animalul său de companie.

De asemenea, merită să înțelegem că aceasta este o pasăre mare. Vă poate păta întreaga casă, deci este mai bine să o păstrați într-o volieră..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum arată o pasăre turn și cât timp trăiește?