Făină de ovăz comună, ce mănâncă pasărea

Bunting comun - frumusețe cu pene de pasăreFulgi de ovăz este o pasăre mică din familia bunting. Îl puteți întâlni în Australia, Noua Zeelandă, Asia și țările europene. Populația europeană scade în fiecare an, deci în ultimii patruzeci de ani numărul persoanelor a scăzut

cu 50%. Astăzi pasărea a dispărut aproape complet în Anglia și Irlanda, dar în Asia este răspândită peste tot..

Descrierea fulgii de ovăz

Buntings sunt păsări din ordinul paserinelor. Pasărea este reprezentată de 29 de specii. Următoarele tipuri de fulgi de ovăz sunt frecvente în Rusia:

 • comun;
 • chit;
 • grădină;
 • mucegai;
 • cu capac alb și altele.

Aspect

Pasărea cântărește aproximativ 30 de grame, lungimea corpului este de 18 cm. În timpul sezonului de împerechere diferențe clare are o bantă masculină:

 • Buntingul comun al păsărilorpenaj galben-auriu pe burtă, bărbie, piept, vârful capului și obraji;
 • linii longitudinale pe gușă și piept;
 • un fel de model verde măslin pe obraji, frunte și pe părțile laterale ale capului și castan pe spate;
 • aripile sunt maro închis;
 • coada este lungă, coada și coada sus au culoarea castanului.

Culoarea penelor femelelor nu este atât de strălucitoare. Culoare galben pal cu o nuanță verde, aripi maro. Tinerii au aceeași culoare ca femela (indiferent de sexul puiului).

Mutarea la păsări începe toamna, apoi penele galbene sunt înlocuite de penajul întunecat. Petele luminoase rămân doar pe burtă și gât. În această perioadă a anului, este aproape imposibil să îi spui unei femele dintr-un bărbat. Primăvara, penajul maro se uzează, iar pene galbene și strălucitoare apar din nou.

Cântând fulgi de ovăz

Făină de ovăz comunăSunet liniștit și melodic masculul publică. Cântarea este formată din 5 sau 8 silabe monotone. De obicei, pe ultima silabă, tonul crește sau coboară, urmat de o scurtă continuare sub formă de pasaje extinse.

Masculul preferă să cânte dimineața devreme de pe vârful copacilor. El reușește să cânte până la 300 de melodii diferite pe oră. Activitatea de canto începe în aprilie și se încheie la mijlocul lunii iulie. Bărbații mai energici încep să inunde de la sfârșitul iernii până la sfârșitul lunii august.

Răspândire obișnuită de fulgi de ovăz

Ovaz - pene timpurii, sunt primii care se întorc din țările calde. Primii care sosesc sunt masculi cărora nu le este frică de îngheț. Ei dau concertele de debut înainte ca zăpada să se topească. Deci, le arată tuturor că teritoriul este deja ocupat și femelele vor sosi în curând.

Zonă

Făină de ovăz comună - familie de fulgi de ovăzPăsările sunt răspândite pe vastul teritoriu al Europei, în Iran și în partea de vest a Siberiei. Preferă să cuibărească în sudul Peninsulei Iberice, de-a lungul coastei Franței și a țărmurilor Peninsulei Balcanice, în sudul Italiei. În nord, poate zbura către țările scandinave și peninsula Kola, în Rusia spre văile râurilor Yenisei și Ob.

Lunga graniță de cuibărit trece prin sudul Moldovei, Ucraina și ocolește partea de nord a golfului Taganrog, apoi se întinde până la capătul inferior al râului Ilovlya. Loc de cuibărire separat situat în Caucaz și Transcaucazia, care se extinde până la munții iranieni.

Buntul comun a fost relocat în mod deliberat din Anglia (1862) în Noua Zeelandă. Datorită abundenței hranei în timpul iernii și a unui număr mic de prădători, buntul a început să se reproducă activ aici. Dacă numărul persoanelor în Europa a scăzut în ultimii ani, atunci în Noua Zeelandă, dimpotrivă, populația a crescut. Conform ultimelor calcule ale oamenilor de știință, densitatea păsărilor cuibăritoare pe insule este de 3 ori mai mare decât în ​​Anglia.

În zonele de cuibărit din est, păsările se încrucișează uneori cu buntul cu cap alb, formând astfel populații hibride.

Habitat

Făină de ovăz comună - o pasăre din FAMILIA OATHabitatul păsării este o pădure diferită și o stepă de pădure, unde este distribuită în principal în zone uscate cu vegetație lemnoasă rară. În pădure, preferă să se așeze pe margini, poieni cu vegetație tânără, precum și de-a lungul liniei ferate, sub linii electrice, în câmpiile inundabile ale râurilor și lacurilor, la marginea diferitelor mlaștini și câmpuri. De multe ori fulgi de ovăz se așează în plantații forestiere.

Nu se teme de oameni și nu evită, dacă condițiile sunt favorabile vieții, atunci se instalează în oraș. În perioada de cuibărit, se oprește în locuri liniștite și inaccesibile, de exemplu, în râpe, terasamente, șanțuri. Iarna, fulgi de ovăz pot fi găsiți la periferia zonelor populate, în câmpurile recoltate și grădinile de legume. În momentul utilizării tracțiunii calului, iarna se hrănea cu ovăz în curți și lângă grajduri.

Pasărea este capabilă să urce munți până la centura subalpină. Acolo preferă să fie printre tufișuri.

Caracteristicile nutriției și reproducerii

Când zăpada abia începe să se topească și există înghețuri ușoare noaptea, bantul mascul se întoarce din iarnă. La începutul primăverii, trilul acestor păsări se aude printre primele.

Reproducere

Sezon de imperechere în buntinguri comune, începe în aprilie și până la sfârșitul lunii, se formează perechi. Bărbați puternici și strălucitori curtând femelele, izbucnind cu un tril melodic. După ce femela a ales un partener pentru sine, începe căutarea unui loc pentru un cuib viitor..

Buntingul începe să construiască un cuib la mijlocul lunii mai, când aerul și pământul s-au încălzit bine. La urma urmei, păsările se cuibăresc sub tufișuri, în iarbă înaltă și chiar pe sol, de-a lungul marginii râpelor.

În timpul cuiburilor, buntingul își ascunde familia cât mai mult posibil de ochii din altă lume. Forma cuibului seamănă cu un castron mic. Un cuib este așezat din tulpini de cereale, iarbă uscată, lână sau păr de ungulate.

Într-un sezon, fulgi de ovăz depune ouă de două ori, într-o ambreiaj nu există mai mult de cinci ouă. Ouăle sunt mici, violet, gri, cu o nuanță roz. Întreaga coajă este încadrată cu vene întunecate și subțiri care creează un model interesant de pete și bucle.

Primii pui apar în 12-14 zile. Pui acoperiți roșu dens în jos. În această perioadă, bărbatul caută hrană pentru familia sa. Copiii sunt hrăniți în principal cu insecte mici. Când descendenții cresc și devin independenți, dieta este completată cu semințe de plante tinere. Puii fac primele încercări de zbor după 14 zile..

Înainte ca primii urmași să caute în mod independent hrană, femela caută un loc pentru un cuib nou. Și începe să-l echipeze.

În august, două generații de bunturi se înghesuie și zboară în căutarea unor zone noi. Care sunt bogate în insecte și cereale. Astfel de populații zboară adesea departe de locul de reședință permanentă..

În condiții bune, fulgii de ovăz pot trăi până la 4 ani. Cu toate acestea, oamenii de știință înregistrează cazuri când pasărea a trăit mai mult de 13 ani..

Alimente

Cele mai frecvente fulgi de ovăz mănâncă alimente vegetale. Aproape tot timpul anului (vara și sfârșitul iernii), ea caută boabe de diferite plante în iarbă. Când puii eclozează, este nevoie de mult mai mult furaj. În astfel de condiții păsările se sărbătoresc cu insecte, care alcătuiesc dieta principală a copiilor.

După cuibărit, păsările aleg locuri bogate în mei, hrișcă și zboară aici pentru a se hrăni. La începutul toamnei, turmele zboară spre regiunile sudice, fugind astfel de frig și îngheț.

Buntings, ca și vrăbiile, se păstrează aproape de locuința umană în timpul iernii. Găsesc hrană în bălegar - boabe nedigerate de animale copite.

Păstrarea fulgilor de ovăz obișnuiți acasă

Cel mai bun moment pentru a prinde păsări este primăvara. În acest moment, fulgi de ovăz începe să cânte melodios, astfel încât este ușor să alegeți cel mai vocifer cântăreț pentru casa dvs. Puteți prinde o pasăre cu o femelă momitoare sau pentru hrană.

Întreținere și îngrijire

Frumusețe obișnuită cu penePrimele câteva zile după capturare, pasărea este ținută într-o cușcă, care este acoperită cu o cârpă densă. În această perioadă, ea cântă, astfel încât o schimbare bruscă de reședință poate fi dăunătoare. Dacă această condiție nu este îndeplinită, o obișnuită fulgi de ovăz se vor închide și nu va cânta decât în ​​primăvara anului viitor. Cușca ar trebui să fie spațioasă, altfel pasărea va cânta în liniște sau se va opri complet.

Se pot păstra mai multe păsări, dar fiecare individ ar trebui să aibă propria cușcă separată. Lungimea locuinței nu este mai mică de 60 cm. Fundul cuștii este acoperit cu nisip spălat sau cernut. După un timp, nisipul este înlocuit cu așternuturi obișnuite de hârtie..

Iluminatul din casa de terci ar trebui să fie bun. Prin urmare, se recomandă expunerea cuștii într-un loc însorit în timpul zilei. Lipsa luminii puternice duce la estomparea penelor, culoarea păsării devine estompată, cenușie.

Făina de ovăz trebuie deschisă acces la apă curată și scăldat zilnic. Deci, un băutor și un recipient mic și larg cu apă curată ar trebui să fie prezente în cușcă..

Dieta

Cele mai bune delicii pentru fulgi de ovăz sunt orezul, meiul, rapița, fulgi de ovăz, semințele de buruieni. Semințele care conțin grăsimi (floarea-soarelui) trebuie aruncate. Păsările iubesc foarte mult viermii de masă, sunt incluși și în dietă..

În timpul năpârlirii, pasărea are nevoie de proteine ​​animale. De obicei, astfel de grăsimi sunt incluse în amestecurile de furaje gata preparate pentru păsări de curte..

De asemenea, ar trebui să includeți în dieta dvs. de fulgi de ovăz:

 • ierburi proaspete;
 • cereale încolțite;
 • furaje minerale.

Făina de ovăz frumoasă și strălucitoare este de mare beneficiu pentru agricultură. Distruge dăunătorii majori și semințele de buruieni. Și o pasăre care trăiește acasă, cu îngrijire și întreținere adecvată, la începutul primăverii va rog cu minunatul tău cântat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Făină de ovăz comună, ce mănâncă pasărea