Balenele ucigașe de înghițituri de câmp câți ani trăiește rândunica

Rândunică de grajd - balenă ucigașăRândunică de grajd aparține familiei de paseri. În acest moment există 75 de specii de rândunele. Corpurile acestor păsări sunt grațioase, alungite. Capul păsării este mic, dar în timpul hrănirii sunt capabili să-și deschidă ciocul foarte larg.

Migrează în funcție de anotimp, cuibărește aproape în toată Rusia, cu excepția regiunilor reci și a nordului.

Rândunică (balenă ucigașă) este o mică pasăre migratoare. Pe lângă Rusia, se găsește adesea în Europa, Asia, America și Africa..

Are o serie de trăsături distinctive de la alte păsări, și anume:

  • Coadă de cal lungă, tăiată cu furculița.
  • Aripi lungi curbate.
  • Are o statură mică, lungimea corpului este de 14-19 centimetri.
  • Anvergura aripilor 31-34 centimetri.
  • Greutatea păsării este mică, 17-20 de grame.

Deasupra corpului, penajul este albastru și negru, sub abdomen este bej. Pe frunte și gât, pasărea are pete albe. Cu toate acestea, bărbații arată aproape la fel ca femelele, femelele au o culoare mai puțin contrastantă, iar coada este mai scurtă.

Habitat

Rândunică - balenă ucigașă cu puiRândunelele de grajd trăiesc în aproape toate regiunile pământului, cu excepția Australiei și Antarcticii. Aceste păsări ușor de adaptat la diferite condiții de viață. Tot ce le trebuie pentru a putea trăi în regiune este apă potabilă, hrană și un loc unde să construiască cuiburi. Rândunelele aleg locuri pentru crearea cuiburilor pe stânci sau sub acoperișurile clădirilor, unde nu cade ploaia. Ele pot fi adesea văzute în întreprinderile agricole, unde fac cuiburi lângă acoperișurile hambarelor..

În timpul zborurilor, rândunelele încearcă să rămână în spații deschise, lângă apă sau de-a lungul lanțurilor montane. Cuiburile acestor păsări pot fi situate la o altitudine de 3 mii metri deasupra nivelului mării.

Mod de viata

Balenele-ucigașe sunt păsări migratoare diurne. Migrația are loc la mijlocul lunii mai, iar cuiburile și depunerea ouălor încep în a doua jumătate a lunii. Femelele incubează ouăle timp de 12-13 zile, după nașterea descendenților, hrănesc pui timp de 20 de zile. Puii cresc în timp și zboară din cuiburi la sfârșitul lunii iunie. Migrația în masă a balenelor ucigașe poate fi văzută în septembrie. Păsările din această rasă sunt foarte sociale, se strâng în grupuri mari, stau pe fire, copaci și dealuri. Cuibăresc și în colonii mari, în interiorul coloniei, fiecare pereche protejând teritoriul din apropierea cuibului său.

Alimente

Se hrănesc în principal cu insecte, și anume:

  • Lăcustele.
  • Muste.
  • Greierii.
  • Libelule și gândaci.
  • Furnicile.

Înghițiți lângă cuibInsectele reprezintă 99% din dieta tuturor rândunelelor. Prada este prinsă în zbor, are o pricepere bună de a-și hrăni puii în zbor. Cu toate acestea, uneori coboară la pământ și o fac mai des decât alte specii de rândunele. Pentru producția de furaje, straturile de aer apropiate de sol sunt adesea folosite. Acest mod de a obține hrană distinge rândunica de hambar de cea de oraș. Drumurile asfaltate atrag rândunelele de hambar, deoarece suprafețele lor netede și încălzite de soare sunt de obicei grupuri de insecte, sunt ușor de prins. Rândunelele zboară până la asfaltul încălzit și sperie insectele cu aripile, după care le prind în zbor.

Adesea păsările din această rasă suferă de lipsă de hrană din cauza vremii cu vânt și a vremii reci. În astfel de situații, o turmă de păsări se mută pe țărmurile corpurilor de apă, unde există un număr mare de desișuri. În același timp, felul în care primesc mâncare se schimbă. Se păstrează într-un grup prietenos și fac zboruri scurte de 2-3 metri de-a lungul coastei, oprindu-se pe tulpini de plante. Zboară în jurul întregului țărm al rezervorului, înspăimântând insectele de pe tulpinile plantelor acvatice, apoi le prind. O astfel de vânătoare continuă câteva zile. Rândunelele economisesc energie și nu caută să se mute undeva fără o nevoie evidentă.

Creșterea rândunelelor de grajd

Rândunelele de grajd sunt păsări monogame. Un cuplu căsătorit se formează la începutul primăverii, imediat după ce păsările se stabilesc în reședința de vară. Cu toate acestea, perechile se formează din nou în fiecare an, dacă ar exista o pereche reproducere de succes, își păstrează uniunea încă un an, doi ani.

Specii de rândunicăRăspândindu-ți coada, masculii încearcă să atragă femele, emit ciripituri puternice cu un tril sfărâmicios. Bărbații care rămân fără partener se pot alătura oricărei familii și pot rămâne cu ei în timpul sezonului. Astfel de masculi nu ajută la hrănirea puilor, totuși, ajută la construirea și protejarea cuiburilor, precum și la incubarea ouălor. Uneori există cazuri de relații sexuale cu astfel de bărbați singuri cu o femeie din familie, apoi se formează o pereche poligamă.

Sezonul de împerechere al rândunelelor de grajd are loc de la începutul lunii mai până în august, dar timpurile pot varia în funcție de habitatul lor. O femelă este capabilă să se reproducă de două ori în timpul verii.

Ambii părinți sunt implicați în construcția cuibului, mai întâi se creează un cadru din noroi și apoi este tapițat cu iarbă și pene. O femelă lasă un ambreiaj de 3-7 ouă. Ouăle sunt de culoare albă sau maro-roșie, uneori gri sau cu pete purpurii. Atât bărbații, cât și femeile sunt implicați în eclozare.

Pui de rândunică de hambar

Perioada de incubație pentru nașterea puilor este de 13-15 zile. Puii apar complet goi și complet neajutorați. Părinții își hrănesc puii de până la 400 de ori pe zi, protejând în același timp cuibul de prădători și îndepărtând excrementele.

Puii stau în cuibul părintesc timp de 20 de zile până când învață să zboare. Dacă în acest moment luați în mână un pui de balenă ucigașă, va încerca să zboare, chiar dacă încă nu știe cum să o facă..

După ce puiul învață să zboare, părinții continua sa ajuti sunt hrăniți, păziți și arătați drumul spre casă în timpul săptămânii. Puii încep să zboare după 2 săptămâni, își părăsesc părinții și se alătură altor grupuri de păsări. În sezonul următor devin maturi sexual, de obicei păsările tinere aduc mai puțini descendenți decât cei mai în vârstă.

Rândunica stâncă trăiește în medie patru ani, cu toate acestea, există un caz înregistrat de longevitate la aceste păsări, a fost de opt ani, dar aceasta este o excepție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Balenele ucigașe de înghițituri de câmp câți ani trăiește rândunica