Apistograma ramirezi: întreținere și reproducere

Apistogramă de pește de acvariuApistograma ramirezi este un pește drăguț, prietenos și în miniatură. Ramirezi are multe forme de reproducere diferite, sunt foarte frumoase, cu toate acestea, au un sistem imunitar foarte slăbit. Fluturele Chromis este foarte prietenos. O apistogramă ramirezi poate fi păstrată într-un acvariu comun cu neoni sau gupi.

Apistograma lui Ramirezi este un pește de acvariu destul de cunoscut din familia ciclidelor. Au apistograme ramirezi multe elemente diferite:

 • Fluture Ramirezi;
 • Fluture Chromis;
 • Fluture venezuelean;
 • Fluture ciclide.

Aceste nume se pot confunda cu ușurință pentru un acvarist novice, deoarece acești pești se disting nu numai prin poreclă, ci și prin parametrii și culoarea.

Pește multicolor Apistogram ramirezi

Apistograma Ramirezi - una dintre cele mai mici din familia ciclidelor, parametrii săi abia ajung la 5 cm. Are un corp destul de înalt, turtit pe laterale. Aripa este înaltă, capul este mic. Sâni galbeni aurii și burtă cu pete negre și roșii. Există puncte irizante verde-albastre pe corp. Corpul are forma unui ou, aripioarele sunt galben-portocalii. Există dungi negre pe ambele părți ale capului.

Este luat în considerare locul de naștere al acestui pește în miniatură Amazon și Venezuela. A fost descris pentru prima dată în 1948 și apoi și-a primit numele. Se numește fluture datorită culorii sale strălucitoare. A apărut în Rusia nu mai devreme de anii 1950.

In vivo preferă să trăiască în rezervoare cu apă stagnantă, unde există multe plante și nămol sau nisip la fund. Se poate hrăni de la suprafață sau coloana de apă, precum și de la sol.

Caracteristici ale conținutului apistogramei ramirezi

Ea se deosebește de alte ciclide prin dispoziția sa pașnică. Se vor înțelege bine cu cocoșii, scalarii, curcubeii, gupyashki etc. Acest peștișor docil nu va încălca integritatea plantelor și a solului. Peștele agresiv nu trebuie adăugat la Tikhona.

Femela se deosebește de mascul prin culoarea strălucitoare și burta palidă. Aripioarea anală a masculului este ușor rotunjită.

Datorită faptului că parametrii peștilor sunt mici, este posibil să-l păstrați într-un acvariu cu un volum de 25-30 de litri. Dar este totuși mai bine să alegeți un acvariu cu o capacitate mai mare, în care va fi posibil să plantați fluturi venezueleni și să obțineți descendenți..

Este necesar să se asigure filtrarea și aerare, deoarece apistogramelor nu le place apa tulbure. Plantele precum limnofilele, cambosul etc. sunt cel mai bine plasate în acvariu. Se recomandă să puneți pietre întunecate pe fund. Solul trebuie să fie nisipos sau prăfuit.

Ramirezi preferă iluminarea puternică. O nuanță rece este capabilă să sublinieze culoarea fluturilor. Trebuie avut în vedere faptul că apistograma are nevoie de adăpost. Se recomandă instalarea unui încălzitor de apă. Dacă temperatura apei este sub 22 de grade Celsius chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, peștele va muri.

Când cumpărați pește, trebuie să verificați cu vânzătorul în ce condiții este mai bine să le păstrați. Adulții nu tolerează foarte rău modificările compoziției apei din acvariu. Prin urmare, este necesar să cumpărați de la vânzător apa în care a trăit peștele..

Este mai rațional să păstrați o apistogramă a unui fluture cu următorii indicatori de apă:

 • Temperatura = 28-32 grade Celsius;
 • Duritate = până la 12 dGH;
 • Aciditate = pH 5,5-7,5.

Hrănirea și boala

Mănâncă ramirezi aproape totul. Este mai bine să nu le dați mâncare mare, deoarece acest lucru poate fi fatal.

Pentru că ramirezi carnivor, ea va beneficia de alimente bogate în proteine. Se recomandă hrănirea peștilor cu viermi de sânge vii, precum și cu alimente congelate. În același timp, este mai bine să dați alimente congelate uscate..

Trebuie să hrănești peștii de 1-2 ori pe zi. Nu trebuie să vă hrăniți de mai mult de 2 ori, deoarece peștii pot deveni obezi sau otrăviți.

Fluturii sunt foarte nepretențioși, dar cu îngrijiri necorespunzătoare se pot îmbolnăvi. După cum sa menționat deja, trebuie să monitorizați cu atenție temperatura apei din acvariu, precum și compoziția sa. Cea mai faimoasă boală a acestor pești este hexamitoza..

Simptomele hexamitozei:

 1. Excremente albicioase, ca filamentele;
 2. Întunecarea culorii;
 3. Pierderea poftei de mâncare;
 4. Distensia abdominală.

Dacă un pește are simptome similare, acesta trebuie plasat într-un alt acvariu. Este necesar să se aplice un tratament hipertermic.

Reproducerea și reproducerea

Maturitatea sexuală apare la vârsta de șase luni. Acestea creează cupluri permanente. Aproximativ 10 persoane sunt plasate în acvariu și, după ce au fost create perechi, restul ar trebui îndepărtat.

Spawning este mai rațional de efectuat într-un alt acvariu. Se recomandă creșterea indicatorilor principali ai apei, în comparație cu cei obișnuiți pentru pești.

Diluarea apistogramelor va fi foarte dificilă, deoarece în captivitate, peștii nu au aproape niciun instinct parental pentru îngrijirea descendenților. Este foarte rar să găsești un cuplu care să aibă grijă de puiet. Și în timpul stresului, fluturele apistogramelor poate mânca chiar ouă. Prin urmare, este necesar să se creeze toate condițiile pentru pește și pentru reproducerea acestuia..

Înainte de a depune icre, masculul scoate o mică gaură în pământ pentru a trage larvele acolo. Fluturele depune de obicei ouă pe o pietricică mică. După depunerea ouălor, masculul le fertilizează. Ouăle pot fi de 100-200, sunt cenușii.

Pentru trei zile părinții păzesc ouăle, după care se nasc larvele. Sunt așezate într-o gaură săpată de mascul. După câteva zile, larvele se transformă în alevini și învață să înoate. Este mai bine să izolați fluturele. Iar masculul, în timp ce puietii încep să înoate, produce un efect destul de interesant: îi ia în gură, îi clătește și îi scuipă înapoi. Timp de trei săptămâni, bărbatul are grijă de puiet și apoi este transferat într-un alt acvariu..

La început, puii trebuie hrăniți cu praf viu și gălbenuș de ou. Și după șapte zile puteți da creveți în saramură.

Puii sunt foarte sensibili la parametrii apei. Este necesar să mențineți apă curată și stabilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să schimbați apa zilnic cu 10%, iar după ce bărbatul este scos din prăjituri, apa poate fi schimbată cu 30%.

Compatibil cu alți locuitori ai acvariului

Apistrograma ramirezi este foarte prietenoasă. Pare posibil să o adăugați în același acvariu cu alți pești mici și pașnici. Poate fi prietenă cu toată lumea, dar poate fi jignită de pești mai mari.

Vecinii săi pot fi neoni, guppi, rodostomi, cozi de spadă și altele. Dar nu ar trebui să adăugați creveți la apistogramă. Desigur, apistograma nu va atinge creveții mari. Dar cele mici pot fi confundate cu mâncare.

Un ramirezi poate trăi singur sau poate în pereche. Peștii înșiși aleg partenerii. Dacă achiziționați un bărbat și adăugați la femelă, acest lucru nu înseamnă că se vor alege reciproc. Prin urmare, cel mai bine este să plantați câteva perechi de pești în acvariu, astfel încât să poată alege un partener pentru ei înșiși..

Dacă s-au format mai multe perechi, atunci trebuie avut în vedere că ramirezi iubește un teritoriu spațios. Acvariul ar trebui să fie încăpător pentru a nu deranja cuplurile. Adăposturile sunt, de asemenea, foarte importante pentru ei, este mai bine să aveți multe dintre ele.

Câteva secrete pentru îngrijirea apistogramei

După cum știți, apistograma este ușor de întreținut, dar ar trebui să observați anumite reguli:

 1. Acvariul ar trebui să fie spațios;
 2. Este mai bine să faceți solul nisipos;
 3. Hrăniți-o în porții mici de câteva ori pe zi;
 4. Acvariul nu trebuie închis cu un capac;
 5. Temperatura, duritatea și aciditatea apei trebuie să fie stabile;
 6. În acvariu, trebuie să existe adăposturi pentru apistogramă;
 7. Se recomandă schimbarea apei în cantități mici de câteva ori pe săptămână..

Dacă îngrijirea nu este efectuată în mod corespunzător, peștele se poate îmbolnăvi sau deprima. În timpul stresului, peștele începe să se întunece și apetitul său dispare. Sub rezerva tuturor regulilor de mai sus, peștele ramirezi își va încânta stăpânul mult timp.

Oamenii care decid să crească acest pește frumos în casele lor, observă lipsa de pretenție, prietenie, liniște și comportament calm. Ramirezi nu strica solul, plantele, nu-și dăunează colegilor de cameră din acvariu. Avantajele includ hrănirea relativ simplă. De asemenea, multor oameni le place foarte mult faptul că peștele nu sare niciodată din acvariu și poate fi ținut deschis. Recenziile clienților pot fi găsite pe Internet.

Tipuri de apistograme

După cum sa menționat deja, acest pește are multe forme de reproducere.. Cel mai faimos:

 1. Apistogram albastru electric;
 2. Voalat;
 3. Balon;
 4. Cacadu.

Apistogram albastru electric este considerat unul dintre cei mai spectaculoși reprezentanți ai apistogramelor. Conținutul său este în puterea chiar a unui acvarist novice. Peștele are o culoare albăstruie spectaculoasă, care strălucește în portocaliu până la cap.

Pești de acvariu Albastru electricFemelele sunt greu de distins de masculi.. Nu diferă deloc de culoare. Singurul lucru este că femelele au capul superficial.

Un albastru electrician poate atinge o lungime de până la 25 mm. Volumul acvariului trebuie să fie de 30 litri per individ. Albastrul electrician se va înțelege la fel ca un fluture. Ar trebui să evitați să le adăugați creveți..

Este mai rațional să ai mai multe femele în acvariu decât bărbați. Regimul de temperatură ar trebui să varieze de la 25 la 35 de grade Celsius. Duritatea trebuie să fie cuprinsă între 1-14 dH.

Încep să dea naștere foarte devreme. După ce abia au atins 3 cm lungime, femelele depun deja ouă, dar după câteva zile uită de ambreiajul lor. Puii se nasc foarte mici și slabi. Este necesar să hrăniți puii cu un infusorium, la fiecare trei ore ar trebui să adăugați alimente.

Nu se recomandă hrănirea adulților cu tubifex și viermi de sânge, deoarece aceștia mănâncă foarte lacom și apoi tubifexul iese din branhii, ceea ce duce mai târziu la moarte. Trebuie să hrănești alimente mici și suficient de atent pentru a aborda această procedură. Hrana trebuie administrată în porții mici de 1-2 ori pe zi. Supraalimentarea este strict interzisă..

Apistograma voalului este un micropredator. Corpul său este de culoare galben strălucitor, cu dungi și puncte de culoare albastru închis. Femelele au o culoare mai puțin strălucitoare decât masculii. De asemenea, nu este nimic complicat în păstrarea acestui pește..

Apistograma voaluluiAr trebui notat, că peștele voalat iubește vegetația și libertatea. Prin urmare, acvariul ar trebui să aibă o capacitate de 40-50 litri..

Temperatura ideală a apei este de 25-28 de grade Celsius. De asemenea, este necesar să se asigure o filtrare și aerare regulate..

Singur acest pește nu va putea trăi, prin urmare este mai rațional să stabiliți 10-15 persoane din apistograma voalului în acvariu.

De asemenea, este considerat un pește destul de pașnic și nu va dăuna nici peștilor, nici vegetației..

Balon cu apistogramă. În mediul său natural, acest pește este văzut în apele Venezuela și Columbia. Corpul este scurt și ușor aplatizat în lateral..

Pești în acvariuMai multe dungi întunecate îi trec prin corp. Aripioara dorsală conturată într-o nuanță roz aprinsă.

Balonul cu apistogramă, la fel ca vălul, îi place foarte mult vegetația densă, precum și locurile unde vă puteți ascunde. Capacitatea acvariului trebuie să fie de 20 litri per pereche.

Duritatea apei ar trebui să fie cât mai mică posibil, iar temperatura ar trebui să varieze de la 22 la 24 de grade Celsius. Chiar și un începător poate păstra acest pește. Este destul de simplu să distingi masculii de femele: masculii sunt mai mari și mai luminoși decât femelele..

Apistograma cacatului. Dimensiunea corpului său atinge 7,5 cm. Culoarea corpului este gri-galben. Pieptul și burta sunt portocalii. Dungi lungi aleargă de-a lungul corpului. Există pete întunecate pe spate. Aripioare verzui-portocalii.

Pești de acvariuCockatoo îi place să fie în straturile medii și inferioare ale acvariului. Are o dispoziție foarte prietenoasă, cu toate acestea, pot exista excepții, deoarece femelele pot deveni agresive în timpul reproducerii..

Femela depune aproximativ 80 de ouă și le protejează ea însăși. În acest moment, culoarea sa capătă o nuanță gălbuie..

Masculul are o culoare mai strălucitoare decât femela. În timp ce îngrijește descendenții, femela devine de culoare lămâie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Apistograma ramirezi: întreținere și reproducere