Descrierea albinei dulgher, caracteristici de comportament

AlbineApicultorii cu experiență sunt conștienți de toate tipurile populare de albine. Interesul lor pentru acest lucru nu este inactiv, aceste informații îi ajută pe apicultori să decidă ce rase de albine să reproducă, care ar trebui abandonate. Una dintre popular

insectă este o albină tâmplară. Să aflăm mai multe despre el.

Aspect

 • Primul lucru care distinge o albină tâmplară de semenii săi este dimensiunea sa. Această insectă neagră are o lungime de 27 mm, cu o dimensiune medie de aproximativ 20 mm.
 • Capul, pieptul și abdomenul sunt negre, picioarele sunt de asemenea negre, dar cu o culoare ușor strălucitoare și părul negru rar.
 • Aripile sunt întunecate cu un luciu albastru-violet.
 • Părul purpuriu pe corp.

În aparență, albina neagră seamănă cu un bondar sau cu o muscă, așa că mulți confundă albina tâmplarului cu aceste insecte.

Tâmplarul nu organizează familii numeroase cu mătci în capul albinei, așa că mai degrabă pot fi numite singuri, nu plante de miere.

Caracteristicile locuinței albinei negre

Albina tâmplară în natură face cuiburi caracteristice - le roagă în lemn, făcând mișcări lungi. Ca urmare, locuința seamănă cu o clădire cu mai multe etaje, cu apartamente cu celule în care insectele depun ouă. „Apartamentele” au tavan și podea, un design uimitor! O lucrare atât de magistrală a unei albine negre cu un copac a fost motivul pentru care albina a fost numită tâmplar.

De regulă, insectele aleg copaci cu lemne libere, de exemplu, sumac și soc. Insectele se instalează adesea în om locuinţă:

 • Cuib de albineîn garduri;
 • în grinzi;
 • în acoperiș;
 • în stâlpi.

Este preferabil lemnul vechi ușor putrezit. În natură, albinele se așază pe marginile și poieniile pădurilor vechi..

Insectă - nu agresiv. Când se ciocnește cu o persoană, de obicei nu reacționează la aceasta, își continuă mișcarea.

Habitat

Specia este destul de rară, inclusă în cărțile roșii de date ale mai multor state. Traieste in:

 • Părțile sudice ale Europei Centrale și de Vest.
 • Asia Centrala.
 • Transcaucazia.
 • Orientul Mijlociu.
 • Unele regiuni din Mongolia.

În Federația Rusă, reprezentanții acestei specii se găsesc:

 • În sudul regiunii Rostov.
 • În teritoriile Krasnodar și Stavropol.
 • În Caucazul de Nord.
 • În Tyva.
 • În regiunea Volga.
 • În Ural.
 • La Moscova, Tula și alte regiuni.

Insectele sunt cele mai active din mai până în iunie, deși colectează nectar în alte perioade. De la plante, pomi fructiferi, salcâm alb, salcie înflorită sunt preferate primăvara, iar vara se pot vedea adesea pe trifoi roșii și flori..

Caracteristici de reproducere

Bee Carpenter-ReviewComportamentul de împerechere este similar cu cel al unor păsări în timpul sezonului de împerechere. Bărbații zboară în cele mai înalte locuri și patrulează mult timp, protejând teritoriul de alți bărbați. Și femelele zboară sus, pentru că așa se pot întâlni cu domni.

La fel ca frații, insectele noastre colectarea polenul și transportați-l pe firele de labe la cuiburi, pliați-l până la fundul celulelor și umeziți-l ușor cu nectar. Ouăle sunt depuse în acest amestec. Apoi, este construit un perete suplimentar - tavanul unei celule și podeaua celeilalte. Treptat, astfel de secțiuni umple întregul pasaj săpat. Fiecare secțiune conține un ou și componentele necesare pentru hrănirea unei insecte tinere. După ce intrarea în cuib este închisă, iar insecta îl părăsește pentru totdeauna.

Un an mai târziu, lăstarii tineri zboară din cuib, iar insectele zboară pentru a-și crea propriile cuiburi..

Soiuri

Potrivit experților, există până la 730 de specii de albine negre în natură, iar insectele se găsesc chiar și în colțurile îndepărtate ale planetei..

Pe lângă cele comune, există și o subspecie americană care trăiește în munții SUA și Mexic. Femelele acestei specii sunt complet negre, la fel și dronele, dar au mici pete albe pe cap, corpul este șubred cu părul gri.

Pentru o mită, aceste insecte decolare la răsărit și la căderea nopții. Îi plac, printre altele, caprifoiul înflorit. Bărbații sunt agresivi unul față de celălalt și pot mușca puternic o persoană dacă ajung sub hainele sale. Pachet de miere - alb.

Albina tâmplară germană locuiește în Europa Centrală. Această specie se distinge prin imunitate ridicată - aproape că nu se îmbolnăvește.

Cea mai periculoasă specie, al cărei habitat este Africa de Nord. O insectă iritată de către o persoană sau un animal al agresorului său frotiuri Miere. Reprezentanții populației se găsesc în Tunisia și Algeria. Când inspectează cuiburile, insectele atârnă în grupuri. O burtă largă, cu o margine rară. Lungimea proboscisului - până la 6,5 ​​mm.

Bumblebees poate fi considerat unul dintre subgrupuri. Corpurile lor sunt decorate cu dungi galbene, iar sarcina principală este, probabil, polenizarea plantelor. În ciuda acestui fapt, insectele se comportă adesea agresiv față de oameni și animale, iar mușcăturile lor sunt foarte periculoase.

Reproducerea

Apicultorii au încercat de multe ori să îmblânzească această insectă pentru a o putea reproduce ca o plantă obișnuită de miere. Până acum nu s-a făcut nicio încercare reușită, tâmplarul este încă o insectă sălbatică. Dacă reușiți vreodată să-l îmblânziți, apicultorii vor avea o rasă cu adevărat valoroasă. În plus, ar fi util pentru specia însăși, deoarece este pe cale de dispariție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea albinei dulgher, caracteristici de comportament