Top 10 cele mai periculoase insecte din lume

A zburaInsectele periculoase trăiesc absolut pe toate continentele planetei noastre. Prin urmare, pe teritoriul Rusiei, puteți găsi o mulțime de reprezentanți insidioși și ucigași ai artropodelor nevertebrate. Oamenii trebuie să știe ce insecte pot dăuna grav sănătății lor și chiar provoca moartea. De aceea merită acum să discutăm cele mai periculoase insecte din lume, precum și consecințele după interacțiunea lor cu oamenii..

TOP 10 cele mai periculoase insecte din lume

Probabil nu toată lumea știe că o omidă, o gândac, o albină sau un țânțar simplu poate fi fatală. Acum vom analiza cele mai periculoase 10 insecte pentru oameni. Există chiar și astfel de artropode nevertebrate care sunt mult mai cumplite decât creaturile terestre. Prin urmare, oamenii nu ar trebui să-și piardă vigilența. După fiecare călătorie în țări exotice, în special în țările din Africa și America de Sud, este necesar să fie examinat de un specialist. Cel mai adesea, insectele provoacă daune sănătății:

 • Prin mușcături;
 • Prin atingere;
 • Dacă otravă intră în gură.

Să luăm în considerare mai detaliat TOP 10 insecte mortale din lume:

 1. Fly gadflyGadfly. În prezent, sunt cunoscute câteva zeci din această insectă. Gadflies își depun ouăle pe mușchi, țânțari, care apoi aterizează pe oameni. În același timp, larva cade pe pielea umană și începe să se maturizeze activ. Este demn de remarcat faptul că aparatele pot pătrunde chiar în creierul uman. Mușcătura gadfly este foarte dureroasă. O pată roșie apare la locul mușcăturii, care mănâncă și sângerează. Dacă nu luați nicio măsură la timp, atunci rana se va estompa și va începe infectarea pielii. Este necesar să se evite acele locuri în care poate trăi această insectă.
 2. Omidă păroasă. Unii oameni spun că omida păroasă este considerată cea mai periculoasă insectă din lume, dar în același timp este cea mai drăguță și mai frumoasă. Cu toate acestea, aceasta este considerată principala viclenie a omidei. De fapt, este capabil să provoace daune considerabile sănătății umane. Otrava sa provoacă o senzație puternică de arsură în apropierea zonei afectate a pielii, precum și dureri de cap, greață și leziuni ale ganglionilor limfatici. Uneori mușcătura acestei insecte duce la stop respirator..
 3. Albina tigru. Această albină este considerată cea mai mare viespă de pe planetă. În lungime, poate ajunge la 7 cm. Albina tigru trăiește în Japonia, China, India, Coreea. În plus, această insectă poate fi găsită pe teritoriul nostru Primorsky. Datorită dimensiunilor sale mari, viespea este numită vrabie de albine. Dacă otrava acestei insecte pătrunde în corpul uman, atunci începe să mănânce carnea, provocând umflături severe, dureri, care uneori sunt insuportabile. În Japonia, se crede că această insectă este cea mai periculoasă din întreaga lume..
 4. GândacTriatom bug. Această eroare poartă boala Chagas, o boală periculoasă caracterizată prin umflarea ganglionilor limfatici, a colonului și a esofagului. Cel mai rău lucru este că astfel de bug-uri pot trăi în apropierea locuințelor umane. Uneori, aceste insecte se instalează în clădirile de animale. O insectă mușcă animale sau oameni din zona din jurul ochilor și buzelor. După mușcătură, se formează vezicule pe acest site și începe mâncărime severă. Apoi corpul se acoperă cu o erupție cutanată, apar greață, respirație scurtă, ritmul cardiac crește. După o lună, bug-ul intră în corp și începe să înfunde vasele acolo, să înfunde ganglionii limfatici. Moartea survine după 1-2 luni.
 5. Androctonus. Această insectă este un scorpion care trăiește în Africa și Orientul Mijlociu. Veninul de Scorpion poate lua viața unei persoane în doar 7 ore. Copiii mor și mai repede când sunt mușcați. Mulți oameni din Orientul Mijlociu consideră această insectă cea mai periculoasă din lume. Principala lor caracteristică este că este posibil ca o persoană să nu simtă mușcătura unui scorpion, iar după câteva ore consecințele vor fi ireversibile..
 6. Țânțarul AnofelAnofel. Această insectă este denumită popular țânțarul malariei. În ceea ce privește aspectul acestui țânțar, este dificil să se distingă de cele obișnuite. Este considerat periculos datorită faptului că este capabil să poarte boli precum malaria. Această boală ucide în fiecare an aproximativ 1 milion de locuitori ai lumii. De aceea, mulți sunt de acord că această insectă este cea mai periculoasă din lume. Cu toate acestea, merită să fim atenți la faptul că pentru o persoană mușcătura de țânțar va fi periculoasă numai dacă, înainte de aceasta, mușcă o persoană cu malarie.
 7. Păianjen brazilian. Acest păianjen este cel mai mare și cel mai periculos dintre arahnide. Patria păianjenului brazilian este America de Sud. Această insectă este listată în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai periculoasă din lume dintre toate arahnidele. În lungime, acest păianjen atinge 15 cm, dacă ținem cont de întinderea labelor. Aceste insecte adoră să intre în casele oamenilor, astfel încât mușcăturile lor nu sunt neobișnuite. Când otravă pătrunde în corpul uman, apar probleme de respirație, inflamația apare la locul mușcăturii și tensiunea arterială crește. Drept urmare, o persoană moare înăbușită dacă nu îi oferiți ajutor la timp..
 8. Lonomia. Această insectă este o omidă, care mai târziu devine un fluture, un fluture foarte insidios. Se ascunde întotdeauna sub frunze sau scoarță de stejar. Adesea, o persoană, după ce a smuls o plantă, pur și simplu nu observă lonomia de pe ea și ea îl mușcă în acest moment. În timpul mușcăturii, această omidă injectează o doză letală de otravă în corpul victimei. Chiar și un singur contact cu corpul este suficient pentru ca o persoană să-și scuture sănătatea. În acest caz, activitatea rinichilor este întreruptă, apar sângerări interne și externe și hemoragia apare în creier. Dacă nu luați nicio măsură la timp, aceasta va duce la moarte..
 9. Spider KarakurtKarakurt. Acești păianjeni pot fi găsiți literalmente oriunde în lume, inclusiv în țara noastră. Karakurt este foarte frecvent în Crimeea. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să țină cont de faptul că acest păianjen nu va ataca niciodată mai întâi o persoană. Ei pot mușca numai dacă o persoană l-a deranjat. Mușcătura în sine este nedureroasă, dar după un timp apare o mică pată roșie pe zona afectată a corpului și apoi dispare rapid. După o jumătate de oră, apar dureri severe la nivelul abdomenului, spatelui și pieptului. Respirația devine mai dificilă, picioarele încep să amorțească. Dacă nu reacționați la acest lucru în timp, atunci mușcătura se va termina cu moartea..
 10. Zbura tsetse. Lui muște îi lipsesc glandele veninoase, dar este încă una dintre cele mai periculoase zece insecte din lume. Această insectă se hrănește cu sângele animalelor și al oamenilor și este purtătoare a unei boli atât de periculoase precum tripanos. Ca urmare a acestei boli la om, sistemul imunitar suferă mai întâi, apoi sistemul nervos. O persoană dezvoltă tumori și persoana începe să moară în fața ochilor noștri. Principalul habitat al acestui parazit este Africa. De asemenea, este demn de remarcat faptul că astăzi în lume există un remediu pentru boala pe care o poartă mușca tsetse.

Cei mai otrăviți gândaci din lume

Dacă vorbim despre sensul literal al otrăvirii gândacilor, atunci acestea nu există în natură. Desigur, unii gândaci pot mușca o persoană, dar nu pot injecta otravă. Cu toate acestea, există și cei a căror hemolimfă conține substanțe toxice..

 • În hemolimfa gândacilor aparținând familiei blisterului, există o substanță otrăvitoare numită cantharidin. Când picăturile acestei substanțe cad pe pielea umană, se formează o arsură care seamănă cu un abces. Și dacă o astfel de substanță intră în gura unei persoane, atunci aceasta poate provoca otrăviri grave. Cea mai comună a acestei familii este musca spaniolă..
 • Este greu de crezut, dar cunoscutele buburuze conțin și elemente otrăvitoare în sânge. Lichidul galben pe care îl secretă insecta este hemolimfa. Dacă ajunge în mâinile unei persoane și apoi în gură, atunci va fi provocată otrăvirea gravă.
 • Stafilinidele cu aripi albastre sunt un gen de insecte al căror sânge conține alcaloidul pederină. Chiar dacă atingeți accidental o parte deschisă a corpului cu un gândac, va apărea o aparență de dermatită. În același timp, pielea începe să mănânce, să se înroșească și să se umfle.
 • Gândacii din familia gandacilor cu frunze conțin o otravă în sânge, care este considerată cea mai puternică dintre otrăvurile de origine animală. Această otravă se numește diamfotoxină. Pentru a înțelege cât de puternică este această otravă, este suficient să știm că boșimienii ung vârfurile săgeților cu ea..

Puricii periculoși

Printre purici, există două tipuri principale care pot dăuna oamenilor:

 • Purice de șobolanPuricii de șobolan considerate periculoase datorită faptului că sunt purtători ai ciumei. Aceste insecte sunt paraziți ai șobolanilor și gerbilelor. Puricii de șobolani sunt capabili să poarte bacilul ciumei și sunt, de asemenea, gazde intermediare ale viermilor paraziți: tenia șobolanului și tenia șoarecelui. Aceste boli pot fi transmise de la o generație la alta prin ouă..
 • Puricii obișnuiți sunt, de asemenea, capabili să transmită diferite boli între oameni și animale. Există cazuri în istorie când au suferit ciuma bubonică..

Concluzie

În concluzie, este de remarcat faptul că, oricât de drăguță ar părea insecta, nu trebuie să uitați că poate provoca un prejudiciu considerabil sănătății umane. Adesea, contactul cu unele insecte periculoase este fatal. De aceea este necesar să se adopte o abordare mai responsabilă pentru a călători în țări exotice..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 10 cele mai periculoase insecte din lume