Top 10 cele mai periculoase insecte din lume

Natura uimește nu numai prin frumusețea ei uimitoare. Este plin de multe pericole. Chiar și insectele de dimensiuni mici și aparent inofensive pot dăuna sănătății umane și chiar ucide. Locuiesc în diferite părți ale lumii. Unele dintre cele mai periculoase insecte din lume includ 10 reprezentanți ai lumii vii.

Anopheles este cea mai periculoasă insectă din lume

Deci, în comunitatea științifică, ei numesc țânțari de malarie. Dacă suntem obișnuiți cu mușcăturile țânțarilor obișnuiți, atunci întâlnirea cu anofelii poate provoca o boală gravă care duce la dizabilități sau moarte..

Tantarul malariei este cea mai periculoasa insecta din lume

Furnica de foc rosie

Anterior, această insectă periculoasă trăia doar în America de Sud. Acum poate fi găsit pe diferite continente.. După ce a fost mușcat de o astfel de furnică, se simte o puternică senzație de arsură, similară cu efectul unei flăcări deschise.. Astfel de mușcături sunt deosebit de periculoase pentru persoanele predispuse la alergii..

Furnica de foc rosie

Lonomy

Lonomia este o omidă a fluturelui Lonomia originar din America de Sud. Arată strălucitoare și atrăgătoare. Corpul insectei este acoperit pe toate părțile cu vilozități verzi, care ajută la camuflarea printre frunziș.. Aceste vilozități conțin o toxină periculoasă care perturbă instantaneu coagularea sângelui.. Atingerea omidei poate provoca hemoragii cerebrale, boli de rinichi. Și o persoană care a mângâiat mai multe persoane simultan va muri.

Lonomia

Megalopig opercularis

Așa-numitele omizi de fluturi cu frumosul nume Molly-coquette. Arată drăguț și pufos, dar nu vă lăsați păcăliți. Această insectă nu este în niciun caz atât de inofensivă pe cât ar părea.. Spini fragili sunt ascunși printre firele de păr pufoase. Când sunt atinse, ele se desprind și rămân în corpul uman, provocând dureri severe și arsuri. După un timp, se alătură simptome precum amețeli, vărsături, dureri abdominale ascuțite și uneori stop respirator.

Megalopig opercularis

Triatom bug

Această insectă mai este numită și „gândacul care sărută”. Cu toate acestea, sărutul său poate fi fatal. Bugul triatomului este purtătorul celei mai periculoase boli Chagas, caracterizată prin perturbarea inimii, a sistemului nervos și a tractului gastro-intestinal..

Triatom bug

Hornet japonez

Este una dintre cele mai mari insecte, ajungând la două centimetri în lungime. Locuiește în Japonia. În fiecare an, aproximativ 30 de locuitori ai țării mor din cauza unei mușcături de viespă, a cărei otravă provoacă o reacție alergică severă.

Hornet japonez

Furnicile fără stăpân

Una dintre cele mai periculoase specii ale acestei specii de insecte. Nu construiesc furnici, ci colindă în colonii întregi în căutarea prăzii. Furnicile fără stăpân sunt orbe și atacă simțind sângele. Pot mânca complet o persoană în mai puțin de o zi..

Furnică roaming

Zbura tsetse

Insecta trăiește în țările africane și este un purtător al bolii somnului. După mușcătura unei muște infectate, activitatea sistemului endocrin și cardiac este întreruptă. Peste 200.000 de oameni au murit în Uganda în ultimii 6 ani după ce au fost loviți de această muscă.

Zbura tsetse

Albina africana

În exterior, albinele ucigașe practic nu diferă de albinele obișnuite, care atacă doar atunci când este necesar pentru a proteja stupul.. Albinele africane atacă tot ce mișcă. Mușcătura unuia dintre ei nu este fatală. Un atac al mai multor persoane simultan va provoca o reacție alergică severă și poate fi fatal..

Albina africana

Gadfly

Mulți oameni cred că mușcătura unui gadfly nu este mai periculoasă decât o mușcătură obișnuită de albină sau viespe. Cu toate acestea, unele specii de insecte, atunci când sunt atinse de oameni, lasă ouă pe corp, care se coc și migrează sub piele, provocând un proces inflamator..

Gadfly

Insectele ucigașe sunt rare în Europa. Fanii țărilor exotice ar trebui să fie deosebit de atenți la întâlnirea cu reprezentanții lumii vii listate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 10 cele mai periculoase insecte din lume