Caracteristici ale vieții unui bondar negru (albastru)

Caracteristici ale vieții bondarului negruBunicul negru diferă de ceilalți membri ai familiei prin dimensiunea corpului mare (27 mm). Toți indivizii sunt identificați în Xylocopa generică. Insecta are o culoare complet neagră, cu efect de reflexii violet. La prima vedere, oamenii obișnuiți ar putea crede că sunt în fața unei muste. Bunicii albastri trăiesc singuri, fără să creeze niciodată familii numeroase care lucrează sub conducerea unui pântec cu reputație.

Caracteristicile și habitatul insectelor

 • Albine are o dispoziție destul de calmă și nu va ataca o persoană care trece pe acolo. Cu toate acestea, forța mușcăturii unui bondar negru (albastru) este de câteva ori mai mare decât cea a unei insecte obișnuite cu miere.
 • Capul mare, cu o nuanță purpurie, este izbitor ca mărime, în plus, bondarul albastru are fălci foarte puternice. Datorită acoperirii lipicioase unice a picioarelor, aceste creaturi colectează cantități mari de polen de la plante, copaci și flori..
 • Au fost numiți tâmplari pentru că preferă să amenajeze locuințe pe trunchiuri și în podurile caselor oamenilor. Capabil să roască tuneluri lungi pe acoperișuri.
 • În cuiburile lor, insectele construiesc pereți despărțitori speciali, unde, după ce au colectat o cantitate suficientă de polen, depun ouă și sunt angajați în sigilarea pasajelor din locuințele lor.
 • Larvele de bondar negru (albastru) se maturizează singure și, după ce au eclozat, încep să roască calea spre libertate.
 • Când această insectă activă este ocupată cu activitățile sale, o persoană care se odihnește calm aude un sunet destul de puternic.

Pe o notă!

Apicultorii au prețuit multă vreme speranța de a domestica această insectă și de a face să pară o albină, dar toate încercările de a îmblânzi dispoziția sălbatică nu au reușit până acum..

Bunicul negru este foarte rar în natură și este listat în Cartea Roșie. Această specie locuiește pe teritoriile centrale și occidentale ale Lumii Vechi. Habitatul său se găsește în imensitatea Asiei Centrale, Transcaucasia muntoasă și pe pământurile fertile din Orientul Mijlociu. Momentul cel mai potrivit pentru activitatea insectelor este primăvara. Din mai până în iunie, albinele muncitoare colectează cu nerăbdare nectarul dintr-o varietate de plante și flori (salcâm alb, salcie, trifoi roșu).

Cum se reproduce bondarul negru?

Bumblebee negruOamenii de știință compară comportamentul câtorva albine îndrăgostite cu jocurile de împerechere la unele specii de păsări. Individul masculin se ridică cu curaj la suprafața unui loc înalt și, mult timp, cu mare curaj protejează teritoriul de încălcările altor masculi. Viitoarele mame de pui încearcă, de asemenea, să ia înălțimi unde vor întâlni un potențial partener..

După ce a colectat polen cu ajutorul picioarelor sale lipicioase, bondarul albastru îl transportă la propria sa casă. Acolo depozitează o recoltă bogată în partea de jos a celulelor speciale, apoi o udă cu nectar nutritiv. Ouăle sunt depuse în amestecul rezultat. Descendenții sunt închise cu o partiție, care va servi drept bază pentru construirea următoarei celule. Astfel, bondarul negru umple complet pasajul pe care l-a săpat anterior. Se pare că un embrion se dezvoltă în fiecare secțiune separată, iar nectarul este lăsat cu dragoste și din abundență în jurul său, ceea ce va servi drept hrană pentru un nou-născut. Părinții și mamele familiei, după ce au închis intrarea în cuib, o părăsesc pentru totdeauna.

Soiuri de albine

 • Bunicul comun este uneori confundat cu o viespe, pe corpul căruia se observă și dungi galbene. Albinele au o dispoziție calmă și rareori înțeapă o persoană..
 • Exemplare de miere mai muncitori, de aceea sunt foarte solicitați în rândul apicultorilor. Pe abdomenul lor se văd dungi de maro și auriu. Albinele de miere diferă în ceea ce privește nutriția și viața..
 • Bumblebee negru de pe continentul american este un colector de nectar productiv. Acest exemplar este înzestrat cu un caracter activ și nervos, începe să se grăbească cu pasiune când apicultorul deschide stupul.
 • AlbineAlbina germana are o imunitate puternică și o dispoziție mai calmă. Există o mare stratificare în familie: unii creează familii colosale, alții sunt păstrați ca pustnici..
 • Insecta din regiunile nordice ale Africii este cea mai agresivă din stupină. Specia este renumită pentru fertilitatea sa. Atunci când păstrează insecte, apicultorii folosesc echipament de protecție personală, deoarece mușcătura unui bondar negru este destul de sensibilă.
 • Instanțe din Europa Centrală toamna și primăvara se angajează activ în reproducere. Înzestrat cu o imunitate puternică împotriva bolilor populare ale speciei. Dacă sunt deranjați, încep să se comporte iritabil și sever..
 • Bumblebee sicilian negru are o lungă proboscidă și un caracter pașnic. Nu vă permiteți niciodată să furați provizii altcuiva.

Pe o notă!

Știința cunoaște o mare varietate de bondari negri. Fiecare specie are un comportament unic, culoare și structură corporală. Apicultorii îi apreciază pe acei indivizi care colectează din greu nectarul și îi duc la stupină, unde se obține mierea vindecătoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale vieții unui bondar negru (albastru)