Mastometrin pentru câini

Mastometrina este un medicament homeopat utilizat pentru tratarea patologiilor sistemului reproductiv care apar în forme cronice și acute. Conține doar ingrediente naturale în doze mici. Conform instrucțiunilor de utilizare, Mastometrin pentru câini poate fi utilizat independent și ca parte a terapiei complexe. Poate fi utilizat pentru cățele și pentru a preveni problemele cu glandele mamare sau organele genitale.

Mastometrin pentru câini

Compoziția medicamentului include următoarele componente homeopate:

 1. Lumbago de luncă (Pulsatilla pratensis) normalizează hormonii, reduce producția de prolactină, din care o cantitate excesivă duce la mastită. În plus, are efect antiseptic, calmează sistemul nervos, îmbogățește corpul animalului cu vitamine și minerale esențiale..
 2. Cazacul de ienupăr (Juniperus Sabina) are proprietăți de vindecare a rănilor și analgezice, tonifică corpul. Promovează contracția uterină, ajutând astfel cățeaua să scape de placentă și puroi. Are un efect pozitiv asupra funcționării ovarelor, glandelor mamare.
 3. Veninul de șarpe (Lachesis) îmbunătățește circulația sângelui, declanșează procesele de regenerare, acest lucru este deosebit de important în cazurile de ruptură și eroziune genitală. Are un efect pozitiv asupra sistemului vascular. Întărește vasele de sânge, previne formarea cheagurilor de sânge.
 4. Sepia (Sepia) - lichid obținut din sepie, calmează sistemul nervos și favorizează vasodilatația. În cazul patologiilor sistemului reproductiv la animale, acesta ajută la normalizarea estului, crește tonusul muscular. Încarcă corpul cu energie, dă putere pentru a rezista dezvoltării patologiilor.
 5. ASD-2 întărește sistemul imunitar și are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și, de asemenea, declanșează procesele de reînnoire a celulelor, normalizează echilibrul apă-sare.

Proprietăți farmacologice

Medicina homeopatică combinată are următorul efect:

 • elimină procesele inflamatorii;
 • favorizează contracția uterină;
 • începe procesele de regenerare;
 • crește imunitatea, inclusiv rezistența locală la infecții;
 • îmbunătățește circulația sângelui;
 • favorizează drenajul puroiului;
 • reface hormonii;
 • crește caracteristicile bactericide ale mucusului cervical.

Componentele pe bază de plante din preparat sunt conținute în doze mici, prin urmare nu se acumulează în organism. Medicamentul acționează ușor și treptat, cu un efect crescător. De obicei, durează câteva zile pentru a vedea rezultatele tratamentului, deși se poate observa o îmbunătățire după primele injecții.

Caine negru

Mastometrina nu are un efect iritant local și nu creează dependență cu utilizarea prelungită. Se referă la substanțe cu pericol scăzut, nu provoacă otrăviri și alte reacții negative.

Indicații de utilizare

Deoarece Mastometrin are un efect pozitiv asupra sistemului de reproducere al animalelor de companie, este prescris pentru tratamentul acestor patologii:

 • endometrita de orice tip;
 • mastită;
 • cistita;
 • mastopatie;
 • dismenoree;
 • vaginită.

Un remediu este prescris atunci când placenta este întârziată, deoarece componentele stimulează contracția uterului și excreția conținutului în exterior. Mastometrina este, de asemenea, utilizată în scopuri profilactice după naștere, pentru a preveni toate complicațiile posibile. Dacă nașterea este însoțită de ruptura vaginului sau de alte traume, riscul de apariție a endometritei crește. Utilizarea medicamentului favorizează vindecarea rănilor, refacerea microflorei și previne răspândirea infecției și apariția proceselor inflamatorii. Dacă tratamentul endometritei acute nu este finalizat sau sunt prescrise medicamente ineficiente, se poate transforma într-o formă cronică, care de multe ori se desfășoară fără simptome pronunțate. Utilizarea Mastometrin evită acest lucru.

Câine senzual

Normalizarea nivelurilor hormonale după administrarea unui remediu homeopat ajută la scăderea mastitei, tumorilor și chisturilor, a căror cauză constă în producția crescută de prolactină. În tratamentul piometrei, Mastometrina este utilizată pentru a spori efectul medicamentelor de bază.

Și, deși medicamentul este considerat sigur, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizare..

Instructiuni de folosire

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Mastometrin poate fi administrat câinilor în două moduri - intramuscular sau subcutanat. Doza de medicament este calculată luând în considerare greutatea animalului în conformitate cu următoarea schemă - pentru 1 kg de greutate, 0,1 ml de medicament:

 • pentru pui și reprezentanți de rase mici, o singură doză variază de la 0,5 la 2 ml;
 • pentru câinii de talie medie, o singură doză este de 2-3 ml;
 • pentru animalele de companie mari, va trebui să injectați 3-4 ml la un moment dat.

Injecțiile se administrează de la 1-2 ori pe zi până la 2-3 ori pe săptămână. Durata tratamentului este determinată de medicul veterinar, pe baza stării animalului, a utilizării altor medicamente și a altor factori. Cursul tratamentului nu poate dura mai mult de o lună.

Regimul de tratament depinde de evoluția bolii, simptome, starea câinelui. Pentru a preveni complicațiile postpartum, se fac 1-2 injecții timp de 24-48 de zile. Pentru bolile care apar într-o formă acută (mastită, endometrită și așa mai departe), medicamentul se administrează de 1-2 ori pe zi, iar cursul durează de la 5 la 7 zile.

Semne de mastită la un câine

În bolile cronice, medicamentul se injectează de 2-3 ori pe săptămână, iar durata de utilizare variază de la două săptămâni la o lună și este determinată de medic. Pentru a scăpa de piometru, injecțiile se administrează zilnic, o injecție timp de 10-14 zile..

Mastometrina poate fi utilizată împreună cu antibiotice, medicamente pentru ameliorarea simptomelor și alte medicamente. Nu există informații în instrucțiuni despre incompatibilitatea acesteia cu alte medicamente..

Nu săriți injecțiile. În caz contrar, se poate observa o scădere a efectului terapeutic. Dacă medicamentul este omis, în primul caz, faceți o injecție și reveniți la programul de injecție prescris.

Contraindicații și efecte secundare

Instrucțiunile conțin informații despre faptul că Mastometrin este potrivit pentru câinii de diferite rase, vârstă și greutate, deoarece nu are contraindicații. Refuzul de a utiliza un remediu homeopat ar trebui să fie în caz de intoleranță la componente. Nu puteți utiliza medicamentul dacă se observă antecedente de intoleranță.

Soluția injectabilă este bine tolerată de animale de companie și nu provoacă efecte secundare. În caz de intoleranță, poate provoca alergii. În prezența mâncărimii, a roșii și a altor fenomene neplăcute, Mastometrin este întrerupt. Pentru a elimina alergiile, antihistaminicele și medicamentele sunt prescrise pentru ameliorarea simptomelor.

Erupție alergică la un câine

Reguli de depozitare

Depozitați soluția sterilă în ambalajul original, întotdeauna departe de razele ultraviolete directe, la temperaturi pozitive (până la + 30 ° C). După deschiderea sticlei, medicamentul poate fi utilizat doar 3 săptămâni. Nu depozitați medicamentul lângă furaje și alimente.

Preț

Costul Mastometrinului pentru câini depinde de volumul ambalajului. Mai jos sunt prețurile aproximative, care pot varia în diferite regiuni și farmacii:

 • 10 ml - 200-300 ruble;
 • 100 ml - 900-1100 ruble.

Recenzii proprietarului

Larisa, proprietarul Buldogului francez:

„După ce căldura a trecut, frumusețea noastră a început să dezvolte inflamații. Există un miros neplăcut, descărcare. Am fost la diferite clinici, medicii au prescris tratament, dar nu a dat rezultatul dorit. Câinele nu s-a îmbunătățit. Un medic veterinar a sugerat îndepărtarea uterului, dar nu a vrut să facă un pas atât de radical (câinele are 9 ani). Pe Internet, am găsit din greșeală informații despre Mastometrin. Am finalizat cursul tratamentului, toate problemele au dispărut. Acum îl folosim în mod regulat după estrus și nu mai avem inflamații. Un medicament eficient și sigur! "

Lyudmila, proprietarul canisei:

„Am folosit Mastometrin pentru prima dată pentru a trata vaginita la una dintre cățele. Ajută la scăderea descărcării. Are un efect ușor și nu provoacă efecte secundare. Acum folosesc adesea medicamentul după naștere. Ajută la evitarea complicațiilor, inflamației, supurației. Un remediu eficient pentru mastită ".

Nina, proprietara unui ogar:

„Pe fondul unei sarcini false, am dezvoltat endometrita. Veterinarul a prescris Mastometrin. Au injectat medicamentul timp de 5 zile. Printre avantaje aș dori să menționez un preț acceptabil, siguranța (câinele tolerează bine injecțiile) ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Svetlana, medic veterinar:

„Mastomerina aparține preparatelor pe bază de plante. Acționează ușor asupra corpului, contribuie la contracția uterului și la refacerea nivelurilor hormonale. Prescriu pentru endometrită și mastită, în majoritatea cazurilor în asociere cu ovariovita. În practica mea, medicamentul și-a confirmat în mod repetat eficacitatea ".

Vadim, medic veterinar:

„Mastometrina aparține remediilor homeopate. Nu recunosc astfel de medicamente și cred că medicamentele ar trebui utilizate pentru tratament. Deși am auzit în repetate rânduri recenzii pozitive de la colegi și clienți, cred că aceasta este mai mult o coincidență. Prefer tratamentul tradițional ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mastometrin pentru câini