3 Motive pentru care câinilor nu le place să bea

De ce câinilor nu le plac beții? Probabil, nimeni nu se îndoiește de autenticitatea declarației, dar motivele dezamăgirii sunt încă necunoscute. Grupurile de control sau orice alte studii pe această temă nu au fost încă observate, astfel încât concluziile noastre se pot baza doar pe experiență..

Alcool și câini

Primul lucru la care trebuie să ne gândim este de ce câinii nu beau alcool? Să facem o rezervare imediat că există patrupede care vor vinde proprietarul pentru un dop de coniac ... dar, după cum se spune, poți învăța un iepure să fumeze. În sălbăticie, caninii evită alcoolul și produsele de fermentare. Doar câteva specii din lume se pot bucura de plăcerea imaginară a intoxicației, cum ar fi elefanții, maimuțele și oamenii. Unele rozătoare consumă produse fermentate, dar în scopuri medicinale, și nu pentru efectul intoxicant.

Toate substanțele din care este fabricat așa-numitul alcool natural sunt toxice pentru câini, Indiferent dacă este vorba de bere (hamei) sau vin (struguri), nici măcar nu se vorbește despre lumina lunii. Pericolul produsului pentru câini este dificil de supraestimat, deoarece starea de insuficiență renală acută este fatală.

Notă! Există o versiune conform căreia câinele poate fi vindecat cu vin cald. Până în prezent, nici măcar o persoană sănătoasă nu poate explica modul în care intoxicația severă poate ajuta la o boală virală. Singura zonă în care (în cazuri extreme și doze foarte mici) alcoolul natural este acceptabil sunt problemele cu motilitatea intestinală..

Ai avut vreodată mahmureală? Acel sentiment când lumea se micșorează și neapărat în zona capului? Când sunetele devin prea puternice, miroase prea puternic și mâncarea vă face să vă simțiți rău? Același lucru, doar de 2-3 ori mai mult, experimentează câinele, trecând prin procesul de detoxifiere naturală. Acesta este modul în care organismul răspunde la otrăvirea obținută prin consumul de etanol..

Notă! Câinii sunt predispuși la dependența de alcool dacă sunt forțați (chiar și rar și în glumă).

Etanolul este alcoolul găsit în aproape toate băuturile alcoolice. Produsele de descompunere sunt absorbite rapid în fluxul sanguin și pătrund în toate organele, inclusiv în creier. Chiar și o cantitate mică de etanol poate ucide un câine și aceasta nu este o glumă. Când un animal „pompat” de către proprietarii îngrijitori „pentru tratament” intră în clinica veterinară, medicii se detoxifică în loc să abordeze cauza principală a sănătății precare!

Notă! Un câine aflat în stare de intoxicație cu alcool este considerat un pacient critic care are nevoie de îngrijire de urgență.

De la iubire la ură 3 motive

Câinii literalmente nu tolerează oamenii beți, cel puțin majoritatea celor patru picioare sunt clar dezgustate. Merită să înțelegem că nici măcar animalul tău loial nu se poate reține și nu mușcă dacă, după ce bei, te comporti prea intruziv. Pentru străini, oamenii beți, un necunoscut, darămite un câine de apărare și de pază, este periculos. În cel mai bun caz, patrupedul va părăsi singur conflictul, deplasându-se cât mai departe posibil de iritant, adică de cel beat..

Notă! Potrivit câinelui, bețivul miroase insuportabil.

Primul lucru pe care îl simte un animal de companie este un miros înțepător și extrem de neplăcut.. Ar trebui să se înțeleagă că simțul mirosului unui câine este de zece ori mai sensibil decât al omului și, dacă mirosul de fum este amestecat cu mirosul de tutun, animalul nu poate rezista fizic la un astfel de iritant. Patrupedul este amețit, începe să se simtă mai puțin încrezător. Mai mult, totul depinde de temperamentul câinelui, fie ea atacă, fie se retrage.

Dacă câinele se întâlnește cu mult așteptatul, dar bețiv proprietar, care se întoarce acasă, cade într-un sentiment de confuzie. În plus față de mirosul de fum, patrupedul simte că mirosul proprietarului s-a schimbat. Aceste modificări se datorează activității sistemelor de curățare și excreție ale corpului. Mirosul transpirației devine acru și foarte neplăcut. De fapt, câinele nu prea înțelege dacă proprietarul este în fața lui sau este o persoană foarte asemănătoare, ciudată.

Animalul dvs. de companie poate să-și amintească zilele de naștere sau alte sărbători când ați băut alcool și ați acordat o mare atenție oaspeților. După aceea, ai dormit mult timp, te-ai trezit cu dispoziție proastă, ai refuzat să te joci cu animalul tău de companie sau chiar ai țipat la el iritat. Cvadrupedele știu cum să conecteze cauza și efectul, își pot aminti că mirosul de alcool de la proprietar nu prezintă un bun augur. Unii câini temperamentali nu numai că se jignesc, dar au și o profundă iritație nemeritată din partea proprietarului.

După cum sa menționat mai sus, câinii sunt capabili să-și amintească și să analizeze evenimentele, iar animalul de companie nu trebuie să-l vadă pe proprietar într-o stare de intoxicație alcoolică pentru a trage concluzii. Când se consumă o anumită cantitate de băuturi amuzante, oamenii se confruntă cu încălcări ușoare în coordonarea mișcărilor, persoana însăși nu observă acest lucru, dar absolut sobri sunt imediat vizibili. Continuând să folosească otravă, o persoană își pierde capacitatea de a vorbi în timbrul obișnuit al vocii, merge cu încredere și gesticulează.

Notă! Prin fire, câinii lași vor ataca o persoană în timp ce sunt în stare de ebrietate, deoarece își înțeleg superioritatea.

În funcție de temperamentul unei persoane, comportamentul său se schimbă, dar schimbările exagerează întotdeauna obiceiurile obișnuite. Adică, în viață, o persoană calmă caută să se culce, iar semenii veseli vor aventură, lupte de agresori etc.. O observație a unui bărbat într-o stupoare beată este suficientă pentru ca un câine să concluzioneze că toți cei care miroase a alcool se comportă ciudat.

Există o versiune care agresiunea față de oamenii beți se află în genele câinelui. Această opinie are dreptul să existe, întrucât un animal care a consumat produse de fermentație devine o pradă foarte ușoară pentru un prădător, adică un câine. Un individ beat nu este capabil să se apere pe deplin și, cel mai probabil, va pierde lupta chiar și în fața unui tânăr prădător.

Sfat: Desigur, este mai bine să nu beți, dar dacă există posibilitatea să vă întâlniți cu câini necunoscuți pe drumul spre casă (în timp ce sunteți intoxicați) este mai bine să aveți un repeller cu ultrasunete cu dvs., deoarece tactica obișnuită de protecție nu va avea rezultatul dorit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Motive pentru care câinilor nu le place să bea