Vodca pentru viermi la pisici: va ajuta sau va afecta?

Ce instrumente sunt mai bine de utilizat dacă sunt găsite viermi într-o pisică? Remediile populare ajută și care sunt mai eficiente? Se poate folosi alcoolul sau vodca pentru a scăpa de viermi la o pisică? Vom afla mai detaliat mai jos.

Vodca și alcoolul în general sunt adesea creditate cu proprietăți curative neobișnuite. Mulți oameni au așa-numita tradiție de a se trata cu vodcă. Sensul terapiei este destul de simplu: o persoană se otrăvește cu alcool și se duce la culcare. În timpul nopții, încercând să se curățe, corpul transpiră mult și, împreună cu transpirația, ies din ea toxinele care au contribuit la dezvoltarea bolii..

Rețineți că astfel de agenți profilactici sunt relevanți doar în etapele inițiale ale unei răceli ușoare, iar eficacitatea lor, în comparație cu vătămarea, este foarte îndoielnică. Recuperarea miraculoasă are loc doar deoarece corpul uman poate transpira intens. Pisicile nu transpiră din moment ce oamenii au o cantitate mică de lichid din glandele dintre degete, salivă și secreții de miros din glandele situate pe bot.

Ce se întâmplă cu o pisică dacă o bei cu vodcă? După ce alcoolul intră în stomac și intestine, acesta este absorbit rapid în membranele mucoase și duce la otrăvire. Alcoolul are o proprietate îmbătătoare, slăbitoare. Imediat după ce a consumat alcool, animalul arată relaxat și liniștit, dar acest lucru se datorează doar faptului că corpul său a suferit o intoxicație severă.

Deoarece pisica nu poate transpira și scăpa rapid de toxine, ficatul și rinichii sunt implicați în curățarea sângelui. Este important să rețineți încă o nuanță - o pisică infectată cu viermi suferă în mod constant de intoxicație. Viermii se hrănesc cu sânge și limfă, care se descompun în substanțe toxice în timpul digestiei..

Important! Produsele reziduale ale viermilor și rămășițele paraziților morți otrăvesc în mod constant corpul purtătorului de animale.

În cel mai bun caz, dacă corpul pisicii este potențial puternic, după ce a băut alcool, animalul de companie va dormi pentru întreaga perioadă de detoxifiere. Dacă animalul se confruntă cu o infestare prelungită de către viermi, imunitatea acestuia este slăbită, iar funcțiile ficatului sunt deja afectate, consumul forțat de vodcă va duce la probleme suplimentare..

Primele simptome ale intoxicației pot fi recunoscute literalmente în 10-15 minute. Pisica începe să vomite, mersul devine incert, elevii reacționează încet la lumină. Odată cu dezvoltarea intoxicației, vărsăturile, scăderea temperaturii corporale inițiale, convulsiile și chiar coma sunt posibile.

De ce sunt necesare remedii populare și care dintre ele sunt cele mai eficiente?

Mai mult, vodca nu este un panaceu pentru orice animal de companie este otravă pură. Pentru tratament și prevenire, utilizarea tincturilor alcoolice este relevantă numai în cazuri excepționale, numai după numirea unui medic veterinar.

in orice caz remedii populare viermii sunt uneori singura alternativă. De exemplu, dacă un pisoi mic este infectat cu viermi de la mama sa sau trăiește pe stradă, este posibil să nu „atingă” vârsta în care poți folosi tradițional măsuri preventive. A doua opțiune comună este recuperarea animalului după o boală gravă complicată de o puternică invazie helmintică.

Primul produs sigur pentru prevenirea viermilor cu remedii populare este semințele de dovleac crude.. Semințele sunt curățate, zdrobite intens până la o grămadă omogenă și hrănite animalului de companie. O pisică adultă este hrănită cu 2-3 semințe zdrobite de două ori pe zi timp de o săptămână. Această metodă este eficientă și sigură, dar ajută doar la infecții viermi plat. Apropo, dacă întâlnești semințe de dovleac uscate, este mai bine să le diluezi puțin cu ulei. Uleiul favorizează eliberarea rapidă a viermilor morți din sistemul digestiv al animalului de companie și reduce intoxicația.

Al doilea produs sigur este morcovi și suc de morcovi. Morcovii pot fi hrăniți pisicii crude, cel mai probabil sucul va trebui să fie băut cu forța. Sucul de morcovi poate fi folosit pentru a „dilua” carnea tocată sau pentru a o adăuga la caș. În cazurile de intoxicație severă și infestare helmintică prelungită, medicii veterinari prescriu adesea clisme din suc de morcovi.

Pătrunjel natural și suc obținut din acesta, De asemenea, este eficient în prevenirea infestării helmintice la pisici. Nu vă grăbiți să hrăniți forțat pătrunjelul, deoarece majoritatea animalelor de companie îl mănâncă singuri. Pe lângă efectul preventiv, pătrunjelul servește ca sursă de vitamine și fibre grosiere care ajută la readucerea sistemului digestiv al animalului la normal..

Când vine vorba de o infestare puternică cu viermi, nu este suficient să scapi de paraziți. Corpul unui animal care suferă de intoxicație mult timp se va recupera mult timp. Pentru a vă ajuta animalul să se vindece și să se pregătească pentru următoarea acțiune preventivă, trebuie să aibă grijă refacerea microflorei intestinale.

Alimentele fermentate au un efect benefic asupra microflorei intestinale. Deoarece pisicile sunt reticente în a mânca legume murate, pot obține enzime suplimentare din produsele lactate naturale. Puteți pregăti cu ușurință iaurt de casă, chefir sau brânză de vaci pentru animalul dvs. de companie. Pentru prepararea produselor lactate fermentate, este important să folosiți numai lapte integral de casă.

Dacă animalul dvs. de companie este ținut la o dietă industrială, alimentele fermentate pot fi înlocuite cu suplimente alimentare speciale care conțin bacterii benefice. Suplimentele sunt vândute sub formă de pulbere și pot fi adăugate în alimente sau diluate în apă. Pentru pisicile ținute pe alimente uscate, ca profilaxie pentru viermi, puteți bea decoct de fenicul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vodca pentru viermi la pisici: va ajuta sau va afecta?