Biseptol pentru câini: programare, aplicare

Astăzi, când cineva aude sintagma „medicament antibacterian”, îmi vin imediat în minte antibioticele. Acest lucru este de înțeles, deoarece aceste medicamente sunt cele care „conduc spectacolul” în medicina modernă și medicina veterinară. Dar există și alte mijloace, care sunt încă destul de bune pentru a face față multor agenți patogeni ai patologiilor infecțioase. Acestea includ medicamentul Biseptol.

Ce este?

Acesta este numele compoziției combinate de sulfanilamidă, care se bazează pe două substanțe simultan - trimetoprim (80 mg) și sulfametoxazol (400 mg). Unul dintre ei este eficient împotriva microorganismelor gram-pozitive, al doilea - împotriva gram-negativ. Într-un cuvânt, este un medicament cu spectru larg care se arată bine chiar și într-o epocă de predominanță pe scară largă a antibioticelor. Vă rugăm să rețineți că este necesar să se administreze Biseptol unui câine numai după ce tipul specific de agent patogen a fost identificat cu exactitate și sensibilitatea acestuia la componentele medicamentului a fost determinată.

Inițial, medicamentul era destinat uzului medical, ceea ce, în general, nu este rău: poate fi ușor cumpărat de la orice farmacie și nu necesită rețetă. Așadar, biseptolul pentru animale este o opțiune bună pentru tratamentul „bugetar”.

Disponibil în trei forme diferite. În primul rând, există pastile. Pastile rotunde și mari, fiecare cu un șanț adânc în mijloc. Ambalate în blistere din plastic din folie și plastic, ambalate în cutii de carton. În medicina veterinară, această formă de dozare a medicamentului este utilizată relativ rar, iar motivul este destul de simplu - pastilele sunt sălbatice amare, nici un câine normal nu le va mânca de bunăvoie..

Dacă vă place să hrăniți comprimatele de Biseptol unui câine, este mai bine să nu le măcinați! Dimpotrivă, întreaga pastilă este rulată într-o bucată de unt (trebuie să fie moale, dar încă nu topită), după care shmatul rezultat este plasat pe rădăcina limbii câinelui. Uleiul se topește rapid, forțând animalul să înghită involuntar. Cu carne, acest truc nu va funcționa, deoarece animalul de companie va fi probabil capabil să scuipe o bucată sau chiar să se sufoce deloc.

Suspensie mult mai convenabilă (200 mg sulfametoxazol și 40 mg trimetoprim în cinci mililitri). Este mult mai convenabil să o dozați datorită concentrației scăzute de ingrediente active, iar gustul său este căpșuni / căpșuni. Desigur, câinii sunt indiferenți la fructe de pădure, dar totuși le este mult mai ușor să dea un astfel de medicament unei pastile monstruos amare. În cele din urmă, există și un concentrat de Bispetol pe piață, care are un miros bine definit de alcool etilic. Este destinat preparării soluțiilor intravenoase. În medicina veterinară, această formă de dozare nu este practic utilizată..

Când se aplică?

Lista cazurilor în care merită să utilizați acest medicament pentru tratament include o listă largă de diverse patologii cauzate de bacterii gram-pozitive și gram-negative:

  • Multe boli ale tractului respirator superior și inferior, inclusiv bronșită acută și cronică pneumonie. Medicamentul este potrivit și pentru vindecarea unui animal cu pleurezie acută. La tuse, cauzat de o răceală, medicamentul este, de asemenea, destul de eficient și vă permite să faceți fără a prescrie antibiotice mai periculoase și mai puternice.
  • Cand artrită și artroză, ceea ce este deosebit de important pentru animalele deja în vârstă.
  • Un remediu bine dovedit în tratamentul multora boli inflamatorii ale rinichilor și ale tractului urinar. Mai ales medicamentul funcționează bine la cistita. Este excretat cu 90% din corp cu rinichii și, prin urmare, are un timp excelent pentru a dezinfecta cavitatea vezicii urinare..
  • De asemenea, s-au obținut rezultate bune în tratamentul animalelor din inflamator boli de piele, însoțită de formarea furunculurilor și abcese.

Intr-un cuvant, introducerea Biseptolului este posibilă în aproape toate bolile de etiologie bacteriană, dacă doar agentul patogen era sensibil la componentele sale. Apropo, care este doza de Biseptol pentru câini? Doza este de așa natură încât o tabletă reprezintă aproximativ ... kilogram la 50 de greutate vie. Pentru oameni acest lucru este normal, dar este mai bine să oferiți câinelui o suspendare. Un mililitru din acesta ajunge la 10 kilograme de greutate a animalului de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Biseptol pentru câini: programare, aplicare