"Neosidină": cum să utilizați un medicament antiparazitar pentru câini

Între martie și octombrie, câinii sunt deosebit de sensibili la atacurile insectelor, în special la căpușe. Pe lângă faptul că provoacă în mod direct daune corpului animalului, insectele sunt purtătoare de agenți patogeni periculoși, care, înmulțindu-se în celulele roșii din sânge, duc la boli grave.

Conform instrucțiunilor de utilizare, „Neosidina” este un medicament antiparazitar pentru câini (și nu numai pentru câini) cu o gamă largă de efecte și eficacitate dovedită.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

1 gram de „Neosidină” conține ingrediente active:

 • diminazenă - 450 mg;
 • fenazonă - 550 mg.
Forma de eliberare a medicamentului este o pulbere portocalie sterilă instantanee cu o nuanță galbenă pentru prepararea soluțiilor pentru injecții. Pulberea este ambalată în sticle de sticlă de culoare închisă cu câte 2,36 g de substanță în fiecare.

Știați? O caracteristică a paraziților este capacitatea lor de a rezista sistemului imunitar al victimei. Ca urmare a proceselor în continuă schimbare care au loc în membranele celulare, sistemul imunitar al câinelui nu le poate recunoaște..
Medicamentul este ambalat în ambalajul original, câte 10 flacoane fiecare. La vânzare, medicamentul se vinde în flacoane pe bucată.

Proprietăți biologice

Un spectru larg de acțiune „Neosidina” are asupra agenților patogeni care parazitează în eritrocite.

Pentru căpușe se pot prescrie și câinii "Leopard", „Bravecto”, Front Line, „Demonstrații”, "Avocat", YAM BK unguent, „Ivermectină”.
Acțiunea substanței active diminazene vizează reducerea eliberării de oxigen și energie în celule, precum și suprimarea diviziunii celulare, care ulterior distruge și duce la moartea paraziților din sânge.Fenazona are un efect antiinflamator și antipiretic asupra corpului animalului.
Efectul antiinflamator este exercitat și de: „Mastometrin”, „Bonharen”, „Gamavit”, „Opriți cistita”, „Norocarp”, "Travmatin", Flexoprofen, „Ketofen”.
Medicamentul, absorbit rapid și distribuit prin țesuturile organelor, își câștigă concentrația maximă după 3-5 ore de la momentul injectării și îl reține pe tot parcursul zilei.

Acumularea de substanțe are loc în ficat și rinichi, iar excreția se efectuează în mod natural prin tractul urinar și intestine.

Indicații de utilizare

Utilizarea „Neosidinei” este indicată în tratamentul bolilor provocate de agenți patogeni:

 • din familia Babesiidae cauzatoare de boli babezioză;
 • familia Francaiella, cauzând boala francaieloza;
 • Theileria annulata care provoacă boala teilerozei;
 • Nuttalia equi cauzând boala nuttaliasis;
 • specii din familia Trypanosoma: brusei, congolense, evansi, crusi, ducand la boala tripanosomiazei;
 • infecții helmintice mixte cu paraziți din diferite grupuri.
Agenții cauzali ai bolilor sunt cele mai simple organisme, dar sunt specifice fiecărui tip de animal. La câini, acești agenți patogeni duc la boli severe..

Important! Administrarea intramusculară a medicamentelor este foarte dureroasă și necesită administrarea combinată de analgezice și medicamente care susțin sistemul cardiovascular.

Mod de administrare și dozare

„Neosidina” este prescrisă pentru o singură injecție intramusculară la o doză în funcție de greutatea animalului:

 • pentru babebioză, franseiloză, nuttaliasis, se prescrie o singură injecție intramusculară la o rată de 0,5 ml pentru fiecare 10 kg de greutate;
 • cu teileroză, se prescrie o singură injecție intramusculară la o rată de 0,8 ml pentru fiecare 10 kg de greutate corporală;
 • pentru tripanosomioză, se prescrie o singură injecție intramusculară cu o rată de 1,1 ml pentru fiecare 10 kg de greutate corporală.

În absența apariției unui efect terapeutic o zi mai târziu, a doua administrare a soluției este presupusă la doza primei.Aplicați medicamentul sub formă de soluție de 7% pentru injecții intramusculare la animale.

Pregătirea unei soluții de 7% se realizează prin adăugarea unei soluții de clorură de sodiu 0,9% (soluție salină) în sticlă, este permisă și diluarea cu apă sterilă specială pentru preparate injectabile..

Soluție salină / apă se adaugă în flacon într-o cantitate de 12,5 ml pentru întregul volum de pulbere.

Important! Medicamentul preparat nu este supus niciunei încălziri, fierberea este, de asemenea, inacceptabilă.
Depozitarea soluției preparate este permisă la temperatura camerei, dar nu mai mult de două zile (48 de ore).

Depozitarea soluției la frigider este permisă timp de 4 zile (96 ore).În timpul tratamentului, animalul este odihnit.

În cazul manifestărilor concomitente ale bolii, tratamentul este prescris pentru ameliorarea simptomelor care au apărut (de exemplu, febră sau manifestări acute de alergii).

Ca profilaxie, „Neozidin” este utilizat de două ori în cantitate de 0,5 ml pentru fiecare 10 kg din greutatea animalului de companie, cu o pauză de 10-15 zile..

Precauții

Când lucrați cu un dispozitiv medical, trebuie să respectați următoarele măsuri de precauție:

 • utilizarea echipamentului de protecție special (măști, mănuși, halate) care împiedică contactul direct cu substanța;
 • eliminarea imediată a seringilor, acelor și fiolelor uzate imediat după utilizare;
 • evitând contactul strâns cu un animal infectat.
Știați? Efectul toxic asupra corpului animalului nu este atât medicamentele antiprotozoale (antiparazitare), cât produsele de descompunere ale celulelor paraziților din sânge..
Dacă o soluție sau o substanță ajunge pe piele și mucoase, este necesară clătirea abundentă imediată cu apă curentă obișnuită.

Dacă apar reacții alergice, este necesară apelarea imediată la o instituție medicală.

Aflați cum să faceți față paraziților, cum ar fi viermi, puricii, căpușă subcutanată, păduchi.

Contraindicații și efecte secundare

Numeroase decese de microorganisme în timpul infecției în masă după introducerea „Neosidinei” pot duce la apariția efectelor secundare, și anume deficiențe ale sistemului cardiovascular și ale rinichilor și pot duce la apariția convulsiilor, tremurăturilor musculare, vărsăturilor.

Efectele secundare sunt de scurtă durată și dispar în decurs de 3-5 zile, dar pot fi necesare unele medicamente (de exemplu, hepatoprotectori) pentru a susține funcția organelor.

Contraindicații pentru utilizare:

 • perioadă mai mică de 28 de zile după vaccinarea împotriva babebiozei sau anaplasmozei;
 • tendință la manifestări acute de alergii.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Depozitarea „Neosidinei” prevede următoarele condiții:

 • lipsa razelor solare directe;
 • îndepărtarea de alimente;
 • inaccesibilitate pentru copii sau animale.
Perioada de valabilitate a medicamentului este limitată la 24 de luni de la data de producție indicată pe fiecare sticlă, după care medicamentul nu poate fi păstrat sau consumat.

Prin multiplicarea celulelor sanguine, paraziții provoacă daune ireparabile sănătății animalului de companie.Medicamentul „Neozidin” este un medicament eficient pentru tratamentul infecțiilor cu protozoari cauzate de astfel de paraziți „simpli”.

Pentru a obține efectul maxim, este suficientă o singură administrare a medicamentului la un animal bolnav, dar efectul pozitiv depinde de cât de corect a fost calculată, divorțată și administrată doza de „Neosidină”..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Neosidină": cum să utilizați un medicament antiparazitar pentru câini