Instrucțiunile corecte pentru utilizarea pirostop pentru câini

Pirostop pentru câini

În acest articol voi vorbi despre Pirostop, un preparat pentru câini. Voi descrie instrucțiunile, forma de eliberare și compoziția, voi oferi mecanismul de acțiune al medicamentului. Vă voi spune despre indicațiile de utilizare și dozare. Voi enumera contraindicațiile și efectele secundare. Vă spun dacă există analogi și vă voi da costul.

Compoziția și forma eliberării

Pirostop (sau Piro-Stop) este o soluție lichidă destinată a fi injectată subcutanat sau într-un mușchi. Principalul ingredient activ este dipropionatul de imidocarb, fiecare ml de medicament conține 120 mg din această substanță. De asemenea, sunt incluse apă pentru injecție (1 ml), polivinilpirolidonă (10 mg), alcool benzilic (9 mg) și acid propionic (30 mg).

Se pune în vânzare în sticle întunecate de 10, 20 sau 100 ml, din plastic sau sticlă. Fiecare flacon este ambalat într-o cutie de marcă împreună cu instrucțiunile.

Pyrostop este injectat subcutanat sau într-un mușchi
Pyrostop este injectat subcutanat sau într-un mușchi

Mecanism de acțiune și indicații de utilizare

Pirostop este indicat pentru câinii cu piroplasmoză (babezioză). Agentul cauzal este un parazit unicelular care distruge celulele roșii din sânge. Purtătorii sunt căpușe ixodide. Boala este însoțită de febră, întunecarea urinei, o deteriorare rapidă în starea generală.

Componenta principală a agentului este activă împotriva majorității tipurilor de babezie, teileria și anaplasma (numai Babesia canis, B. gibsoni, Theileria annae parazitează la câini). Substanța previne ingestia de babezie sau teileria inozitol, care este vitală pentru microorganisme.

Acumularea medicamentului are loc în ficat și rinichi, concentrația terapeutică se realizează în decurs de o zi după administrare și durează 4-6 săptămâni. Este excretat din organism prin urină. Unii proprietari practică utilizarea preventivă a pirostop în timpul sezonului de activitate crescută a căpușelor (o injecție este suficientă).

Dozarea pirostopului de droguri

Medicamentul poate fi administrat în două moduri: într-un mușchi sau subcutanat. Doza terapeutică pentru câini este de 0,25-0,5 ml pentru fiecare 10 kilograme de greutate corporală. Introdus o singură dată.

Efecte secundare și contraindicații

Efectele secundare pot apărea cu hipersensibilitate individuală:

Din efectele secundare, se poate observa dificultăți de respirație
Efectele secundare pot include dificultăți de respirație, lacrimare etc..
 • salivație abundentă;
 • încălcarea ritmului cardiac;
 • dispnee;
 • tremor muscular;
 • urinare crescută;
 • lacrimare;
 • durere sau umflare la locul injectării.
După utilizarea pirostop, apare moartea masivă a paraziților, ceea ce poate duce la intoxicație severă..

În acest caz, hepatoprotectorii sunt conectați la tratament pentru a menține funcția hepatică, fluidele intravenoase de electroliți și terapia simptomatică.

Câinilor bolnavi trebuie să li se administreze prednison sau dexametazonă înainte de pirostop.

Contraindicațiile includ hipersensibilitate individuală la componente. Dacă câinele a fost vaccinat împotriva anaplasmozei sau babeziozei, pirostop nu trebuie utilizat timp de 4 săptămâni după administrarea vaccinului. De asemenea, medicamentul nu este combinat cu medicamente organofosfat și organoclor..

Reguli de depozitare

Medicamentul este păstrat strict separat de alimente. De asemenea, trebuie să vă asigurați că este izolat de animale și copii mici. Nu lăsați lumina directă a soarelui să lovească sticla.

Perioada de valabilitate în toate condițiile este de până la 2 ani la temperaturi de la +2 la +25 grade. După deschidere, medicamentul poate fi utilizat timp de 28 de zile, apoi trebuie eliminat.

Cost și analogi

Există două grupuri de analogi. Unele conțin imidocarb, care sunt medicamente mai moderne, care sunt mai ușor de tolerat de către animalele de companie. Preparatele celui de-al doilea grup conțin acetaturat de diminazenă. Aceste medicamente sunt mai toxice deoarece arsenicul este prezent în compoziția lor, prin urmare, cu cea mai mică supradoză, animalul poate avea otrăviri severe.

Primul grup (imidocarb) include:

 • Imidosan. Eficient pentru piroplasmoză (babezioză), anaplasmoză și invazii mixte. Doza pentru câini este de 0,05 ml per kilogram de greutate corporală, administrată subcutanat. Efectul terapeutic durează până la 3 săptămâni.
 • Forticarb. Conceput pentru tratamentul piroplasmozei. Se injectează în mușchi sau subcutanat la o doză de 4 mg pe kilogram de greutate corporală. Medicamentul protejează câinele de babesia timp de 15-30 de zile.
 • Corbezia. Este utilizat pentru tratarea babeziozei (piroplasmoza) la câini. Agentul este injectat în mușchi sau subcutanat, de două ori, cu o pauză de 2 săptămâni. Dozaj - 6,6 mg per kilogram.
Depozitarea pirostop
Atunci când alegeți un analog, ar trebui să acordați atenție compoziției, deoarece arsenul este prezent în multe medicamente

Al doilea grup (acetazin diminazenic) include:

 • Azidină. O pulbere galbenă care este dizolvată în apă pentru injectare și injectată o dată intramuscular sau subcutanat. Dozaj terapeutic - 0,0035 g per kilogram, profilactic - 0,0015-0,002 g per kg.
 • Diamidină. Pulbere roz. Doza este de 2 mg per kg. Medicamentul este dizolvat preliminar în cantitatea necesară de apă pentru injecție. Injectați medicamentul într-un mușchi sau subcutanat, o dată.
 • Pirosan. Pulberea este galbenă. Înainte de administrare, se dizolvă în apă pentru injecție (0,5 g la 5,5 ml sau 2,36 g la 25 ml). Doze pentru câini - 1 ml la 10 kg.
 • Veriben. Pulbere galbenă, ușor solubilă în apă pentru preparate injectabile (2,36 g la 25 ml). Doze pentru câini - 1 ml de soluție pe 10 kg de greutate corporală. Injectat o dată, într-un mușchi sau subcutanat.
Prețul unui pirostop depinde de volumul sticlei: 10 ml - 450-600 ruble - 20 ml - 590-650 ruble - 100 ml - 950-1200 ruble.

Orice medicament este categoric contraindicat pentru a fi administrat independent. Dozajul este selectat strict în funcție de greutate. După introducerea medicamentului, animalul trebuie monitorizat de un medic veterinar care, în caz de complicații, îi va oferi rapid primul ajutor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiunile corecte pentru utilizarea pirostop pentru câini