Cel mai important lucru despre puii de îndrăgostit

Papagali iubitori Iubitorii sunt papagali mici; în sălbăticie, penele lor au o culoare verde pătrunzătoare. Iubitorii crescuți acasă au multe mutații de culoare: albastru, alb, galben, verde și alte culori. Păsările au o natură curioasă și sociabilă, ceea ce le face foarte populare ca animale de companie. Papagalii și-au primit numele datorită tendinței de a crea perechi monogame care pot dura o viață întreagă. Acest articol vă va spune despre creșterea la domiciliu a păsărilor iubitoare, îngrijirea puiilor și hrănirea lor (naturală și artificială).

Cum depun ouă papagalii

Iubitorii sunt maturi sexual după șase luni, dar nu vor să se reproducă până la vârsta de 10 luni. O pasăre mai tânără decât această vârstă este adesea un părinte sărac. Femelele de papagali îndrăgostiți se pot reproduce până la patru ani, iar masculii până la șase ani.

Va fi util să știm, este posibil să păstrezi păsări dragoste unul câte unul.

Femelele de păsărică depun de obicei primul ou la 7-10 zile după împerechere, următorul ou va fi depus la o zi sau două după primul. Un ambreiaj complet este format din 4-7 ouă și majoritatea femelelor nu încep incubarea până când nu au fost depuse mai mult de două ouă. Papagal care pune ouăDupă ce toate ouăle sunt în cuib, femela de papagal stă pe ele pentru a incuba. Bărbatul hrănește mama însărcinată în acest moment - el îi aduce mâncare în cioc. Destul de des, papagalii bărbați îndrăgostiți stau în cuib cu femela..

Important! Femelele tinere și fără experiență depun uneori ouă în afara cuibului. Acest lucru nu este înfricoșător - transferul de ouă de către proprietar în cutie servește drept semnal că alte ouă ar trebui depuse în acest loc..

Câte zile și cum eclozează puii iubitori?

Femela va sta pe ouă timp de 21-27 de zile. Înainte de eclozare, puii fac o mică fisură sau gaură în coaja oului pentru a permite pătrunderea oxigenului. Acest lucru nu numai că îmbunătățește respirația, dar indică și faptul că puii vor începe să clocească în 12-24 de ore.Hatching Lovebird Birds Părinții își hrănesc bebelușii timp de două săptămâni după naștere; la atingerea acestei vârste, bebelușii încep să se hrănească singuri. Puii maturi părăsesc cuibul în 35-40 de zile.

Afla despre, cum să ai grijă în mod corespunzător de păsări dragoste.

Cum arată puii nou-născuți

Puii nou-născuți de păsări iubitoare au pielea goală, cu o margine rară, ochii lor încă nu pot vedea. Puii nu se țin de cap, nu stau în picioare și pot mânca doar alimente lichide. Puii de pasăre

Dezvoltare de zi cu zi

Interval de timp Etape de dezvoltare
1 zi Puii se nasc neajutorați, goi și orbi.
7-10 zile Puii deschid ochii.
11-13 zile Complet acoperite cu puf, apar rudimente de pene de zbor și coadă.
17-18 zile Penele de zbor și de coadă cresc și apar cânepa de pene de acoperire. Păsările devin arici.
24-26 zile Pene de zbor și pene de coadă cresc aproape complet, pene de acoperire continuă să se deschidă.
30 de zile Corpul este complet acoperit cu pene reale
35-40 de zile Puii părăsesc lada cuibului, zboară singuri, dar pentru încă 14 zile părinții lor îi hrănesc.

Știați? În Australia, papagalii fac ravagii asupra furnizorilor locali mușcând cablurile de internet.

Cum să hrănești puii de păsări dragoste

Odată ce puii s-au născut, crescătorul ar trebui să ofere alimente mai hrănitoare părinților pentru a hrăni bebelușii. Următoarele tipuri de alimente sunt necesare în dietă:

 • porumb;
 • verdeaţă;
 • semințe;
 • mere;
 • banane;
 • spanac;
 • coaja de ou zdrobita.
De asemenea, apa proaspătă este foarte importantă și trebuie înlocuită frecvent cu apă proaspătă.. Hrana pentru puiPuiilor nu trebuie să li se administreze următoarele alimente:
 • ciocolată;
 • cafea;
 • alcool;
 • avocado;
 • sare;
 • zahăr.

Hrănirea naturală

La câteva ore după naștere, puii pot mânca. În prima săptămână de viață, femeia însăși le oferă nou-născuților hrana de care au nevoie. În timpul primelor câteva hrăniri, ea le hrănește un lichid limpede umplut cu nutrienți și enzime. Acest lichid va ajuta digestia nou-născuților. După aceea, femela își va voma mâncarea pentru a-și hrăni copiii..

Știați? Fiecare ochi de papagal are o viață proprie și oferă proprietarului o imagine originală. În știință, aceasta se numește viziune monoculară..
În primele câteva zile, masculul transportă mâncare femelei, iar ea mănâncă singură și dă o parte din aceasta mestecată puiilor. În a doua săptămână de viață, atât bărbatul, cât și femela se ocupă cu hrănirea puilor.

Cum să te hrănești

Hrănirea papagalilor cu mâna este un proces complex, care consumă mult timp.

Ce să hrănești

Magazinele de animale de companie oferă hrană pentru puii de papagal. Oferă amestecul potrivit de nutrienți, vitamine și minerale pentru bebeluși. De asemenea, puteți să vă faceți griș lichid mediu sau terci de mei. Se fierbe în lapte, iar la cel finit se adaugă puțin ulei de pește și zahăr. Micuțul iubitor are nevoie de vitamine și minerale, mâncarea din magazin are totul și trebuie să adăugați legume rase, fructe, coji de ou măcinate în făină la cerealele de casă. Hrănind puiul Furajele achiziționate trebuie diluate conform instrucțiunilor furnizate. Rezultatul este un grâu opac, a cărui temperatură ar trebui să fie moderat caldă. Dacă mâncarea este fierbinte, puii se vor opări, iar mâncarea rece poate provoca răceli și, în cele din urmă, poate fi fatală. Temperatura optimă a alimentelor este între + 40 ° C și + 45 ° C. Pentru a măsura cu precizie temperatura terciului, puteți utiliza un termometru.

Important! Crescătorul de păsări nu ar trebui să folosească niciodată cuptorul cu microunde pentru a încălzi alimentele pentru papagalii mici, deoarece acest lucru poate duce la încălzire neuniformă și, în unele locuri, alimentele vor fi prea fierbinți, ceea ce poate arde esofagul la pui..

Cum se hrănește

 1. Mâncarea poate fi dată puiilor pe o lingură de plastic cu margini curbate (pentru aceasta, înmuiați capătul unei lingurițe de plastic în apă clocotită, apoi împăturiți marginile spre interior - se obține un dozator mic cu un spațiu relativ îngust) sau printr-o seringă cu o duză largă. De asemenea, puteți cumpăra o lingură-seringă specială pentru hrănire în magazinele de animale de companie..
 2. Seringa vă va permite să măsurați cu precizie cantitatea de alimente și să introduceți relativ ușor mâncarea în ciocul deschis al puiului. Cu toate acestea, în acest caz, există întotdeauna pericolul de sufocare, prin urmare se recomandă utilizarea unei linguri de hrănire după ce bebelușii au vârsta suficientă, la aproximativ 10 zile după naștere. O lingură permite puiului să înghită mâncarea într-un ritm convenabil, dar nu simulează foarte bine fluxul de „regurgitare”, ca după utilizarea unei seringi.
 3. Oricare ar fi metoda de hrănire, toate instrumentele pentru hrănire ar trebui sterilizate înainte de utilizare și orice alimente nemâncate trebuie aruncate. Nu puteți găti o cantitate mare de alimente și apoi puneți-le la frigider - mâncarea trebuie întotdeauna să fie proaspăt amestecată și încălzită.
 4. Așezarea puilor este, de asemenea, importantă atunci când se hrănește, aceștia ar trebui așezați pe un prosop sau un alt obiect moale.
 5. Trebuie să atingeți ciocul puiului cu o lingură sau seringă cu alimente, imitând mișcările materne - gura acestuia se va deschide pentru consumul de alimente. Amestecul alimentar se servește lateral, fiind la 90 de grade față de cioc, așa se hrănesc papagalii..
 6. Hrănirea puilor care nu sunt păsări
 7. Când folosiți o seringă, este recomandabil să nu strângeți toate alimentele în cioc simultan - bebelușul are nevoie de timp pentru a înghiți mâncarea, altfel se poate sufoca cu ușurință. Pentru a înțelege când este timpul să servești următoarea porție, trebuie să te concentrezi pe comportamentul puiului. Dacă mâncarea nu a fost încă înghițită, bebelușul își va închide ciocul și va refuza să-l deschidă pentru următoarea înghițitură de mâncare. Dacă pasărea nu și-a mâncat porția obișnuită, nu este necesar să o hrănești forțat, este posibil ca pofta de mâncare să se reia până la următoarea masă. Dacă lipsa poftei de mâncare persistă în hrănirile ulterioare, solicitați ajutor veterinar.
 8. Mâncarea va fi digerată în două până la patru ore, în funcție de vârsta puilor, și vor avea nevoie de hrană suplimentară la fiecare trei până la patru ore. Primul semn al foamei la un pui este un cioc larg deschis. Hrănirea papagalilor manual este o muncă cu normă întreagă, la început se efectuează de cel puțin 6 ori pe zi.
 9. Papagalii mici cresc rapid și crește și cantitatea de alimente pe care o consumă. La două săptămâni după eclozare, în funcție de mărime, puiul va mânca 2-4 ml de alimente pentru fiecare hrănire. După trei săptămâni, porția este crescută la 4-6 ml, în cinci săptămâni - până la 5-8 ml.
Pui de dragoste Îngrijirea puilor devine mai ușoară doar după trei săptămâni. Micii păsări dragoste arată acum ca niște dinozauri miniatura neîngrijite, cu un model drăguț de pene pufoase și vârfuri proeminente de pene de zbor și coadă viitoare, precum și personaje emergente și curiozitate care le vor rămâne pe tot parcursul vieții. La această vârstă, sunt hrăniți la fiecare patru ore, dar bebelușii au nevoie de îngrijirea fermierului de păsări pe tot parcursul zilei..

Știați? Budgerigars pot fi învățați să numere până la trei. După antrenament, își amintesc ferm că lumea se învârte strict în jurul acestor numere. Cu alte cuvinte, dacă crescătorul de păsări ține trei delicatese în mână, le demonstrează animalului său de companie, dar dă doar două, papagalul va fi sigur că a fost înșelat.

După cinci săptămâni, puteți începe să puneți mâncarea pe podeaua cuștii sau în bolurile de hrănire pentru a permite puii să dezvolte un instinct natural de a găsi hrană. După șase sau șapte săptămâni, papagalii vor deveni independenți. Cu toate acestea, fermierul de păsări ar trebui să monitorizeze în continuare comportamentul lor de hrănire. Este posibil ca unele persoane slabe să fie hrănite manual până la vârsta de șapte săptămâni.

Cum să ai grijă de pui

Pe lângă hrănire, papagalii mici necesită căldură, care poate fi furnizată cu un termostat de casă. Apă fierbinte, dar care nu fierbe, este turnată într-o sticlă mare de plastic sau sticlă (3-5 litri). Pui de dragoste O sticlă de apă este plasată pe o parte într-o cutie în care puii vor fi așezați și înfășurați într-o cârpă moale. După aceea, puii sunt așezați în jurul sursei de căldură rezultată.

Știați? În Roma antică, se credea că un papagal vorbitor trebuie să pronunțe în mod necesar un cuvânt "Cezar".

Pentru a vă încălzi în mod fiabil, cutia este închisă cu un capac. În nici un caz cutia nu trebuie închisă ermetic, tăiați o gaură de 3-5 cm în diametru în mijlocul capacului din carton pentru acces la aer. Această gaură trebuie să fie direct deasupra sticlei de încălzire. Pe măsură ce apa din sticlă se răcește, aceasta este înlocuită cu apă fierbinte.

Pe măsură ce puii îndrăgostiți se maturizează, temperatura din cuib scade. După ce corpul papagalului este acoperit cu pene, dispare necesitatea încălzirii artificiale. Nu trebuie să uităm că o scădere bruscă sau o creștere a temperaturii ambiante poate afecta negativ sănătatea puiului.. Pui de dragoste Temperatura optimă pentru puii cu încălzire artificială:

 • de la 1 la 10 zile de viață - aproximativ +30 ° C;
 • la vârsta de 15–20 de zile - de la +20 la + 25 ° C.
Alegeți-vă cu atenție casa de cuibărit. Cuibul ideal este unul care poate fi agățat în afara cuștii, dar cu acces ușor pentru păsări în interior, la copii. Nu puteți utiliza o cutie cuib care să atârne în interiorul cuștii. Aceste cutii sunt folosite de papagali ca platforme de îngrijire a copiilor și, ca urmare, sunt acoperite cu fecale..
Vă recomandăm să știți despre, Cum să crești îndrăgostiții Fisher în mod corect.

Litiera este esentiala pentru cuib. Oferă moliciune și căldură, previne orice deformare a creșterii puilor. Cel mai bine este dacă așternutul constă din așchii de cedru sau pin. Unii crescători preferă să schimbe așternutul numai după ce puii sunt scoși din cuib de la femelă, dar acest lucru poate determina mama să abandoneze cuibul. Dacă se schimbă așternutul, este important să blocați orificiul de intrare pentru a împiedica mama să intre în cutia cuibului. Pui de papagal dragoste Este necesar să mutați temporar puii într-o cutie caldă de rezervă cu un strat moale în interior, apoi îndepărtați foarte repede așternutul vechi și curățați cutia cuibului de excremente. Când cutia de cuibărit este proaspătă, puii sunt readuși cu atenție la locul lor și intrarea este decupată, astfel încât femela să revină la îndatoririle sale..

Important! Băutorii și bolurile pentru hrănire nu trebuie așezate una peste alta, deoarece alimentele și apa contaminate pot provoca infecții grave și boli.
Când puii cresc, ceea ce se va întâmpla în câteva săptămâni, vor începe să părăsească cuibul. În acest timp, vor explora mediul cuștii lor și vor încerca să zboare. Când abilitatea de zbor este suficient dezvoltată (și acest lucru se întâmplă la aproximativ vârsta de 8 săptămâni), aripile bebelușilor sunt ușor tăiate, în principal penele de zbor..

Decuparea aripilor papagalilor asigură faptul că bebelușii nu zboară accidental într-o ușă sau fereastră deschisă, nu se rănesc în atac de panică. Puii sunt îndepărtați de la părinți imediat ce devin independenți. Dacă bebelușii nu sunt îndepărtați, mama îi poate face rău din cauza dorinței de a sta din nou pe cuib. Pentru a evita reproducerea inutilă sau agresivitatea feminină, cutia cuibului este scoasă din cușcă până anul viitor..

De ce puii pot muri

 1. Hrănirea puilor. O formulă selectată incorect pentru hrănirea artificială poate duce la moarte. De asemenea, motivul poate fi depozitarea necorespunzătoare a formulei, mâncare prea rece sau prea mare, igienă slabă (vase slab spălate), hrănire forțată, care a dus la aspirarea pneumoniei. Dacă fermierul de păsări nu este prea experimentat, este mai bine pentru el să consulte un medic veterinar sau ornitolog înainte de a începe hrănirea cu biberonul..
 2. Alimente și plante otrăvitoare. Nu toată hrana umană este bună pentru păsări. De exemplu, o bucată de ciocolată mâncată în corpul unui papagal produce o substanță foarte otrăvitoare - teobromina. Provoacă expansiunea sistemului vascular și este absolut contraindicat la păsări. Există, de asemenea, plante care pot fi otrăvite de un papagal (toate plantele bulbice, crinii de vale, oleander).
 3. Temperatura inadecvată. Dacă camera este prea rece sau cușca este amplasată într-un tiraj, acest lucru poate duce la moartea animalelor de companie cu pene (și nu numai la o vârstă fragedă).
 4. Deshidratare. Lipsa apei este fatală. Acest lucru se poate întâmpla dacă proprietarii nu au observat că bolul de băut a fost spart. Pentru a preveni acest lucru, în fiecare zi trebuie să verificați dacă este disponibilă apă din bolul pentru animale de companie. Iubitorii vor putea trăi din alimente uscate și fără apă nu mai mult de trei zile. Pentru sănătatea și siguranța papagalilor, trebuie să schimbați zilnic apa din băutor, deoarece bacteriile patogene se dezvoltă în apa stagnantă.
 5. Aripi netăiate sau decupate necorespunzător poate face ca pasărea să nu poată să se scufunde ușor pe podea, ci pur și simplu să cadă. Aripile care nu au fost tăiate deloc (sau care au crescut deja) vor ajuta papagalul să zboare pe fereastră, după care păsările dragoste nu își vor găsi drumul spre casă. O pasăre speriată poate începe să se grăbească și să încerce să zboare pe o fereastră închisă - acest lucru va duce la rănire.
 6. Știați? Budgerigarele au a treia pleoapă subțire și translucidă. Este asigurat de natură pentru rezolvarea problemelor importante: nu usucă ochii și îi protejează de praf.
 7. Deschideți frigiderul, firele electrice neizolate, o mașină de spălat deschisă, o imprimantă, o oală cu apă clocotită, o baie plină de apă sunt toate pericole mortale pentru păsările mici și curioase.
 8. Substante toxice - Vasele din teflon cu un strat antiaderent, atunci când sunt încălzite, emit vapori care sunt letali pentru păsări. Produsele chimice de uz casnic (pulberi de spălat, produse de curățat, înălbitor, amoniac, cosmetice și aerosoli de uz casnic) nu trebuie lăsate la îndemâna papagalului.
 9. Fumul de mâna a doua. Inhalând în mod regulat fumul de țigară, un papagal poate dobândi diverse boli (căile respiratorii, ochii, pielea). Pasărea poate începe să tusească și să dezvolte sinuzită sau conjunctivită..
 10. Alte animale de companie. Dacă există alte animale în casă, atunci nu puteți lăsa papagalul zburând nesupravegheat. O pisică sau un câine (chiar și prietenoși) pot dăuna păsării în timp ce vânează sau se joacă. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să lăsați papagalul sub protecția pereților cuștii..
 11. Lupte între păsări iubitoare. Uneori papagalii adulți de același sex care trăiesc împreună se luptă și se ciocnesc brutal picioarele și capul celuilalt. În acest caz, cuplul trebuie să fie așezat imediat, altfel se vor lupta până când unul dintre ei moare..
Lupta între păsări iubitoare Iubitorii strălucitori, activi și sociabili vor aduce multă distracție în orice casă. Ca orice altă creatură, păsările necesită atenție și îngrijire. Sperăm că informațiile furnizate în acest articol vor ajuta crescătorii de păsări de curte în creșterea pergăriilor.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cel mai important lucru despre puii de îndrăgostit