Papagali iubitori: caracteristici ale speciei, îngrijire și întreținere

Îngrijirea și întreținerea papagalilor iubițiMajoritatea oamenilor din întreaga lume sunt dependenți de papagali. Unele le conțin pentru suflet, altele pentru a fi mai aproape de natură. Oamenii antrenează păsările pentru a vorbi, pentru a efectua diferite acțiuni la comandă. Pentru locuitorii orașelor, o astfel de distracție ajută să distragă atenția de la locul de muncă în spații de birou înfundate și să învețe să se bucure de viață. O atenție deosebită în rândul iubitorilor de păsări de curte este cauzată de papagalii păsări dragoste, deoarece întreținerea lor nu necesită eforturi uriașe.

Papagali iubitori

Caracteristicile vederii

Papagalii iubitori sunt foarte popular pene printre păsările de interior. Se disting de alți reprezentanți ai papagalilor prin corpul lor îndesat, cu penaj strălucitor. Colorarea papagalilor poate avea o mare varietate de culori, cum ar fi: verde deschis, albastru, roz, roșu, galben, verde. Ciocul acestor papagali este gros și curbat. Culoarea ciocului depinde de ce specie aparține papagalul și poate fi galben deschis sau roșu. Iubitorii sunt asemănători ca mărime cu vrăbiile sau coșurile. Papagalii au 10–17 cm lungime, aripile au aproximativ 4 cm, iar lungimea cozii este de 6 cm. Greutatea acestor păsări este de asemenea mică și are 40–60 g.

Picioarele acestor papagali mic, dar în ciuda acestui fapt păsările sunt foarte mobile și agile. Din nume se poate concluziona că papagalii preferă să trăiască în perechi și sunt foarte atașați unul de celălalt. Dar pot trăi și separat, iar în cazul morții unuia dintre papagali, al doilea își continuă viața deplină.

Specie de papagal iubitor de pui

Există 9 tipuri:

 • Iubit mascatMascat. Habitat: Tanzania și Kenya. Capul este negru, în timp ce femininul are capul maroniu. Burtica, spatele, aripile și coada au pene verzi, iar orice altceva este de culoare portocalie. În zona ochilor de-a lungul circumferinței papagalilor, zonele goale cu pielea albă. Aceste păsări se disting printr-un cioc roșu aprins..
 • Capul cenușiu. Penele de papagal sunt verzi, cu excepția unor zone. La femele, zona pieptului, capului și gâtului este verde sau gri, cu o nuanță verde. La masculi, aceste părți ale corpului au pene gri deschis. La masculi, ciocul este gri, iar irisul ochilor este maro. Zona spatelui și aripilor masculilor și femelelor este de culoare verde închis. Partea inferioară este formată din pene, vopsite în culoarea verde deschis.
 • Obraz roz. Acest tip este cel mai popular pentru întreținerea locuințelor. Are o culoare verde strălucitor pe tot corpul, cu excepția spatelui, care are o nuanță albastră. Și, de asemenea, în culoare există o tranziție lină de la roz în gât la roșu în frunte. Ciocul este deschis la culoare. Masculii sunt puțin mai mici decât femelele și mai luminoși.
 • Cu fața roșie pasare iubitoare. Majoritatea penelor sunt verzi. Gâtul, obrajii, fruntea și partea din spate a capului sunt de culoare portocalie strălucitoare. Aripile sunt vopsite în negru pe interior. La femele, penele sunt în mare parte verzui-gălbui..
 • Obraz negru pasare iubitoare. În aparență, seamănă cu o îndrăgostită mascată, cu excepția unei dimensiuni mai mici și a unui cap gri. De asemenea, partea superioară a sânului este de culoare roșu-portocalie, iar partea superioară a cozii este verde.
 • pasare iubitoareNegru cu aripi. Reprezentanții acestei specii au dimensiunea cea mai mare egală cu 17 cm Penajul unui papagal este verde ierbos, cu excepția penelor roșii aprinse de pe frunte, cioc și lângă ochi. Femelele și puii tineri diferă prin culoare de masculi. Capul masculilor, spre deosebire de femele, este acoperit cu penaj roșu și nu verde. Partea inferioară a aripii, precum și vârful acesteia, sunt vopsite în negru.
 • Iubitori Liliana. Reprezentanții acestei specii trăiesc în partea de nord a Mozambicului, în partea de sud a Tanzaniei, în Malawi și, de asemenea, în partea de est a Zambiei. Această specie este asemănătoare cu păsările dragoste cu obraz roz, dar partea din față a capului și a gâtului seamănă cu căpșunele coapte. Ciocul este roșu, iar în fața ochilor se pare că poartă ochelari albi. Penajul strălucește frumos, datorită tranzițiilor netede de la verde la galben.
 • Guler. Habitat - Africa Centrală, Nigeria și Liberia. Penajul este verde. Această specie se distinge prin prezența unui guler de culoare portocalie pe gât în ​​negru. Pieptul este de culoare galbenă, coada superioară are o nuanță ultramarină frumoasă. O trăsătură distinctivă a acestei specii de papagali este ciocul negru..
 • Iubitori Pescar. Această specie este adesea crescută și păstrată acasă. Întregul corp al papagalului este verde. Singurele excepții sunt capul galben-portocaliu și coada superioară, care se distinge prin penajul albastru. Papagalii cioc roșu.

Stil de viață sălbatic

În habitatul lor natural, în principal în Africa și Madagascar, papagalii trăiesc în grupuri mici. Păsărilor le place să rămână aproape de apă. Când zboară, papagalii emit strigături bizare, ascuțite, care zboară cu mare viteză. Dieta papagalilor include atât hrană vegetală sub formă de fructe de pădure mici și diverse semințe, cât și hrană pentru animale sub formă de larve și bug-uri mici.

Iubitorii prefera stabili în goluri sau în spații între rădăcinile copacilor. Papagalii nu sunt dispuși să se așeze în cuiburi gata făcute ale altor păsări, cum ar fi stârc și barză. Femelele construiesc case și clocesc ouă. Masculii sunt responsabili pentru hrănirea femelelor și a puilor eclozați. Papagalii femele depun 4 până la 6 ouă, dintre care puii eclozează după aproximativ 3 săptămâni.

Iubitorilor le pasă și

Cu îngrijire și întreținere adecvate, păsările iubitoare pot trăi până la 20 de ani în cușcă. Îngrijirea nu necesită mult efort, deoarece aceste păsări sunt nepretențioase chiar și în ceea ce privește compoziția furajelor.Într-o cușcă, păsările se înțeleg doar cu propria lor specie. Papagalii se comportă foarte agresiv cu alte păsări și pot chiar ucide păsări mai mari..

Dacă decideți să aveți papagali păsări dragoste, ar trebui să cunoașteți câțiva caracteristici:

Premise

Camera în care ar trebui păstrați papagalii ar trebui să fie luminoasă, caldă, fără curenți și, de asemenea, cu o bună ventilație. În condiții urbane, păsările sunt adesea ținute în apartamentele lor. Papagalii sunt, de asemenea, păstrați într-o curte, unde papagalii pot fi păstrați în aer liber vara și în interior în timpul iernii..

Celulă

CelulăO atenție specială trebuie acordată cuștii, care ar trebui să fie complet metal și de preferință nichelat. Puteți alege o cușcă de tip combinat, formată din elemente din lemn și fier. Aceste celule sunt mai ieftine, dar de scurtă durată, și pot deveni, de asemenea, un teren de reproducere pentru paraziți care amenință viața papagalilor. Cuștile pot fi fabricate și din materiale sintetice. O astfel de locuință are un aspect frumos și este igienică, dar se teme de temperaturile ridicate..

Cușca ideală pentru reproducerea acestei specii de papagali este o formă dreptunghiulară cu acoperiș plat. Datorită acestei forme, cuștile pot fi stivuite una peste alta și ușor de curățat. Dacă alegeți o locuință pentru papagali cu o formă rotundă sau cu mai multe fațete, atunci îngrijirea și curățarea acesteia vor provoca dificultăți, drept urmare paraziții pot începe în murdărie.

Echipamente de colivie

Cuștile trebuie să aibă un fund retractabil, datorită căruia curățarea se va transforma într-o sarcină ușoară. Este mai bine să alegeți un palet din metal sau aluminiu decât unul din lemn. Acest lucru îi va mări durata de viață, deoarece placajul va putrezi rapid din apa pulverizată de papagali..

Intr-o cusca necesar puneți stinghii cu un diametru de aproximativ 1,5-2 cm, astfel încât degetele papagalilor să nu o poată înțelege complet. Cel mai bine este să alegeți crenguțe drepte făcute din foioase. Dacă crenguțele au fost aduse dintr-un parc sau pădure, atunci înainte de a le pune într-o cușcă, este necesar să turnați apă clocotită peste ele pentru a îndepărta eventualii paraziți. Stingherile din plastic nu vor funcționa, deoarece vor dăuna sănătății papagalilor sub formă de porumb pe labele lor.

Fundul cușcă papagalUn echipament important pentru cușcă va fi un alimentator și un bol de băut. Nu este recomandat să le puneți una lângă alta, deoarece apa poate uda și strica mâncarea uscată. Ambele nu sunt recomandate pentru a fi plasate direct sub stinghii, altfel excrementele păsărilor pot pătrunde în alimente sau apă. Pentru alimentatorul și cupa sippy, pot fi folosite recipiente speciale sau borcane obișnuite din sticlă..

Fund cuștile trebuie să fie căptușite cu rumeguș sau cu un strat de nisip de râu curățat. În niciun caz nu trebuie să folosiți ziare, deoarece vopseaua aplicată asupra acestora este foarte dăunătoare păsărilor. Nu este de dorit să folosiți hârtie de scris obișnuită..

Unde se pune cușca?

Cușca trebuie așezată la nivelul ochilor și, de preferință, lângă perete, astfel încât păsările să se simtă în siguranță. Cușca ar trebui să fie departe de diverse aparate electrice, deoarece radiațiile lor pot dăuna păsărilor.

Asigurarea unui stil de viață sănătos:

 • Dormi. Pentru a asigura un somn sănătos și confortabil papagalilor, există mai multe lucruri de știut. În întuneric, acoperiți cușca cu țesut. Acest lucru va asigura un somn sănătos, deoarece papagalii nu vor fi intimidați de faruri, mașini care trec și alte surse de lumină bruscă. Dacă papagalul este speriat de ceva noaptea și se comportă neliniștit, trebuie să aprindeți iluminatul, să scoateți cârpa și să așteptați până când pasărea se simte în siguranță. Durata somnului la papagali vara este de aproximativ 10 ore, iar în sezonul de iarnă crește la 12 ore.
 • Solar băi. Papagalii trebuie să facă plajă pentru a produce vitamina D. Pentru a asigura o plajă adecvată, acoperiți o parte din cușcă cu o cârpă, astfel încât pasărea să se răcească la umbră dacă se întâmplă ceva. Dacă cușca este în aer liber în timpul plajei, atunci papagalul ar trebui protejat de păsările de pe stradă, care pot deveni o sursă de infecție..
 • Pădurele îndrăgiteBaie. Papagalii adoră să înoate, dar trebuie amintit că camera în care păsările iau proceduri de apă ar trebui să fie caldă și fără curenți de aer.
 • Alimente. Mâncarea principală pentru păsări dragoste este un amestec de boabe în cantitate de 3 linguri. Alimentarea trebuie să fie fără praf și impurități nedorite. Papagalii ar trebui să includă legume și fructe în piure în dieta lor. Acestea trebuie rase pe o răzătoare grosieră și agățate sub formă de ghirlande pe o șnur. Utili pentru papagali sunt terciul de hrișcă, orezul, fiert în apă fără zahăr și sare. Puteți adăuga o cantitate mică de piure de fructe la terciul finit. De asemenea, puteți include leguminoase în dieta dvs., care sunt o sursă excelentă de proteine ​​pentru păsări. Dar, înainte de a da leguminoaselor păsării, acestea trebuie pregătite cu atenție. Pentru a face acest lucru, sunt înmuiate de mai multe ori în apă și fierte cel puțin o oră. Dieta papagalilor ar trebui să conțină verde, care conține o cantitate mare de minerale, fibre și vitamine. În aceste scopuri, frunzele de spanac, urzică sau salată sunt potrivite..

Cresterea papagalilor

Dacă proprietarul dorește să reproducă papagali acasă, atunci ar trebui să știe care dintre specii este cea mai potrivită în acest scop. Pentru reproducere, speciile de papagali cu obraz roz sunt cele mai potrivite, masca lui Fisher și păsările iubitoare sunt mai puțin potrivite.

Pentru a crește cu succes papagali necesar:

 1. Potriviți perechea potrivită.
 2. Asigurați îngrijire temeinică.
 3. Acordați o atenție deosebită papagalului atunci când clocesc pui.

Posibile boli

Cu îngrijire adecvată și asigurarea tuturor condițiilor, papagali rareori a te imbolnavi. Dar dacă hrăniți păsările cu alimente de calitate slabă, puteți fi otrăvit de pasăre. Dacă cușca este slab curățată, poate apărea o infestare parazitară. O camera de pescaj sau frig va duce la raceli. O cameră fără ventilație va provoca otrăvire cu substanțe toxice. Supraalimentarea și întreținerea constantă a unui papagal într-o cușcă pot provoca obezitate..

Este destul de dificil să vindeci un papagal și orice boală duce adesea la moartea acestuia, prin urmare, pentru a preveni astfel de situații, este necesar să se asigure îngrijirea corespunzătoare a păsărilor și să se creeze toate condițiile pentru o existență confortabilă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Papagali iubitori: caracteristici ale speciei, îngrijire și întreținere