Cât timp scoate ouă un papagal

PapagaliPapagalii sunt păsări de curte populare. Mulți proprietari, având un papagal, se gândesc în timp să cumpere o pereche pentru el, astfel încât păsările să își poată extinde genul. Dar nu este atât de ușor să crești aceste creaturi în captivitate. Trebuie să cunoașteți caracteristicile aspectului puilor și regulile de îngrijire a femelelor în perioada de ouat. Vom vorbi despre acest lucru în articolul nostru..

În câte zile papagalii eclozează ouă

Pentru a fi gata să umple familia păsărilor, trebuie mai întâi să știi câte zile femela incubează puii. Aceste informații vor ajuta la observarea în timp a abaterilor de la normă și vor oferi asistență în timp util păsării..

Ondulat

La 8-10 zile după împerechere, femela de papagal începe să depună ouă. Îi ia jos cu un interval de 2-3 zile, așa că, pentru a determina ziua apariției puiilor, trebuie să vă amintiți când au apărut primul și ultimul ou în ambreiaj..

Citiți mai multe despre crescând muguri acasă.

Apoi, trebuie să calculați diferența dintre aceste evenimente în zile și să adăugați 21 de zile la rezultat. În medie, ar trebui să se aștepte ca puii să apară la 17-21 de zile după începerea ouării. Clocirea unui pui poate apărea mai devreme sau mai târziu. Acest lucru este influențat de anotimp, vârsta și sănătatea papagalilor, dimensiunea ambreiajului..Budgerigars pe ouă

Amadines

La 3-4 zile după finalizarea cuibului, femela de cinteză începe să depună ouă. Ea face acest lucru cu un interval de 1 zi, iar când apar 3-4 bucăți în cuib, începe procesul de eclozare. Puii trebuie să se nască după 14-16 zile.

Important!Femelele acestei specii de papagali nu sunt renumite pentru instinctele lor materne. După depunerea ouălor, nu se ocupă întotdeauna de ele. Prin urmare, este extrem de dificilă creșterea amadinelor..

Cockatiels

Cockatielii sunt capabili să se reproducă în captivitate pe tot parcursul anului. Procesul de împerechere este lung, 7-10 zile și, uneori, 4-6 săptămâni. După un timp, femela începe să depună ouă, câte 1 pe zi.Cockatiel de papagal pe ouăCând apar 2-3 bucăți în cuib, începe procesul de eclozare. Primul pui eclozează după 21-23 de zile. Bebelușii se nasc în același interval în care au fost depuse ouăle.

Iubitori

După ce a făcut un cuib, femela de păsări dragoste depune 6 ouă în el și începe să incubeze. Nu există date exacte despre durata acestei perioade..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să ai grijă în mod corespunzător de păsări dragoste, și, de asemenea, aflați este posibil să păstrezi păsări dragoste unul câte unul.

În medie, puii eclozează după 26 de zile. Este important în acest timp să stabilim care ouă au fost fertilizate și care nu, astfel încât pasărea să nu-și irosească resursele..Iubitori pe ouă

Colier papagali

După construirea cuibului, începe perioada de ouă pentru papagalii colier, care durează 2-3 săptămâni. Apoi pasărea începe să clocească descendenți. Aceasta durează aproximativ încă 3 săptămâni. După un timp specificat, se nasc puii.

Știați? Jaco are talent pentru onomatopee. Pasărea poate memora mai mult de 1500 de cuvinte.

Jaco

Dacă perechea de Gri s-a dezvoltat cu succes, încep jocurile de împerechere, care durează câteva zile. În 2-3 săptămâni după acestea, femela depune ouă cu un interval de 2 zile. Începe să le incubeze când se îndepărtează 3-4 bucăți. Incubația durează 1 lună.Egg Greys

Cum să aveți grijă și cum să hrăniți papagalii în timp ce incubați ouăle

Pentru perioada de incubație, este necesar să se schimbe dieta femelei. Trebuie îmbogățit cu vitamina D, care este implicată în formarea scheletului puilor, și vitamina E, care este responsabilă pentru formarea mușchilor. Împreună cu furajele, trebuie să dați aditivi alimentari destinați femelelor în perioada de ouat..

Puteți cumpăra acest supliment la un magazin de animale de companie sau îl puteți face singur. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un gălbenuș fiert tare, să îl înlocuiți cu un vârf de brânză de vaci și morcovi râșiți fin.

Vă va fi util să citiți despre, ce poate și ce nu poate fi hrănit papagalii, și, de asemenea, despre, ce le puteți oferi pe lângă mâncarea principală.

Alimentele încolțite bogate în vitamine vor fi utile. Luați grâu sau alte boabe și acoperiți cu apă caldă, lăsând câteva zile. Când boabele sunt umflate, le puteți hrăni la papagal. Dieta femeii ar trebui să includă, de asemenea, o mulțime de fructe și legume..Papagal mănâncăCurățenia în cuști este la fel de importantă ca o dietă sănătoasă în timpul incubației. Este necesar să-l îndepărtați numai atunci când femela părăsește singură cușca. Și este recomandabil să faceți totul foarte repede, pentru a nu-l face pe cel cu pene să devină nervos. De asemenea, este recomandabil să aveți timp să inspectați ambreiajul pentru a găsi ouă goale. Dacă sunt găsite, scoateți-le discret din slot..

Important! Puteți determina viabilitatea unui ou în a 5-a zi după depunere..

Deci, v-ați familiarizat cu durata de incubație a puilor în diferite papagali. Datele sunt mediate. Se întâmplă ca unele femele să aibă dificultăți în ouat, iar apoi durata incubației și intervalele dintre apariția puilor pot crește.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât timp scoate ouă un papagal