Îngrijirea și întreținerea papagalilor îndrăgostiți acasă

Un papagal îndrăgostit, supus condițiilor necesare, poate deveni un excelent animal de companie și prieten pentru fiecare familie.

Păsările au fost poreclite păsări iubitoare pentru loialitatea lor uimitoare: există o părere că aceste păsări își aleg o pereche singură o dată și până la sfârșitul vieții lor. Nu este neobișnuit să vezi păsările cuibărindu-se ușor unul împotriva celuilalt..

În natură, aceste păsări se curtează constant una pe cealaltă. În acest articol veți găsi, dacă nu totul despre papagalii îndrăgostiți, atunci cel puțin cerințele de bază și cele mai importante și recomandările pentru îngrijirea lor.

Aspect

Au dimensiuni destul de mici - lungimea corpului nu depășește 17 cm, iar greutatea lor este de până la 60 de grame. Labele lor sunt scurte, dar puternice, coada este de asemenea mică, ușor rotunjită la capăt. Culoarea penelor poate fi foarte diversă: penajul verde strălucitor combinat cu tonuri multicolore - de la roz și roșu la galben și verde. Ciocul acestor păsări, destul de ascuțit și puternic, este capabil să provoace daune atât celorlalte animale, cât și oamenilor..

Specie de păsărică

Acest grup de păsări include multe soiuri de papagali îndrăgostiți, fiecare dintre care are propriile sale caracteristici și proprietăți care îl disting de alte specii.

 1. Una dintre cele mai populare specii de papagali îndrăgostiți este specia Mascat. Diferența sa specială este culoarea strălucitoare a penelor, precum și prezența zonelor albe ale pielii goale în jurul ochilor. Ciocul roșu intens oferă acestor papagali un aspect reprezentativ.
 2. Un alt tip comun este Papagali cu obraz roz. Caracteristica lor este că femelele sunt ceva mai mari decât masculii, dar culoarea lor nu este atât de vizibilă și nu atât de saturată.
 3. O altă specie faimoasă a acestor păsări este Pescar. La fel ca păsărușul mascat, Fischer se remarcă prin ciocul roșu și penajul strălucitor..
 4. Un alt tip comun este Papagal cu fața roșie, care are o culoare superioară portocalie strălucitoare.
 5. Negru obraz asemănător cu culoarea Maskovy, dar are o dimensiune a corpului puțin mai mică.
 6. Culoarea penajului Capul cenușiu predominant verde, dar gâtul, pieptul și capul sunt gri deschis.
 7. Cel mai mare reprezentant al speciei de papagali îndrăgostiți este Negru cu aripi - dimensiunea corpului său atinge 17 cm.
 8. Liliana sunt foarte asemănătoare cu obrajii roz, în timp ce de la Maskov au adoptat un cioc roșu și jante albe în jurul ochilor.
 9. Papagal cu guler are un guler portocaliu în jurul gâtului, acoperit cu penaj negru. Pentru aceasta și-a primit numele. Ciocul acestei specii este, de asemenea, vopsit în negru..
Papagali iubitori
Papagali iubitori

Îngrijire și

Se recomandă îmblânzirea păsărilor iubitoare până în momentul în care părăsesc cuibul. La maturitate, aceste păsări nu mai sunt atât de dispuse să ia contact. Le va fi mult mai ușor să se obișnuiască cu condițiile de casă în pereche.

Cele mai frecvente întrebări la păstrarea păsărilor dragoste:

Cât trăiesc papagalii acasă?

Durata de viață a păsărilor va depinde de calitatea acesteia, inclusiv de îngrijire, întreținere, hrănire. În plus, cel mai important factor în acest număr este genetica și ereditatea..

În medie, păsările iubitoare trăiesc între 12 și 15 ani și, cu cea mai bună îngrijire posibilă, pot trăi până la 20 de ani.

Poți trăi singur?

Cu o îngrijire și o comunicare mai atentă cu papagal, el sau ea poate exista fără o pereche. Cu toate acestea, dacă vedeți semne de albastru sau agresivitate la o pasăre, cel mai bine este să luați în considerare achiziționarea unui alt animal de companie. Un alt semn al acestui lucru poate fi apariția tristă a unui papagal și smulgerea penelor..

Cușca și echipamentul ei

Atunci când alegeți un loc unde să locuiți, este important să vă amintiți că păsările iubitoare iubesc foarte mult spațiile deschise, libere, astfel încât cușca ar trebui să fie cât mai spațioasă posibil.

Materialul din care este fabricat trebuie să fie foarte durabil, deoarece pasărea iubește foarte mult să roiască tijele. În curând nu va mai rămâne nimic din tijele de lemn. Cea mai bună opțiune sunt tijele metalice nămolate, nămol-cromate, cu o distanță de aproximativ 1,5 cm între ele. Materialul optim pentru baza coliviei este plasticul. Arborele nu este practic pentru motivul că trebuie tratat împotriva paraziților, care încep adesea în obiecte din lemn..

Dimensiunea minimă a volierei este determinată în conformitate cu principiul - anvergura aripilor păsării și plus încă 20-25 cm. Pentru un papagal acest spațiu va fi suficient. În consecință, două păsări au nevoie de două ori mai mult spațiu liber.

Forma ideală a celulei este dreptunghiulară. În interior, nu ar trebui să-l îngrămădiți cu diverse dispozitive pentru papagali - jucării, scări, stinghii - acestea vor împiedica foarte mult păsările în mișcare și zbor. Principalul lucru care ar trebui să fie în el este un alimentator și un bol de băut. Înălțimea cupei trebuie să fie de aproximativ 5 cm. Cel mai bine este dacă este din ceramică. Puteți folosi aceeași ceașcă pentru apă. Există, de asemenea, opțiunea de a achiziționa un băutor automat.

Colivie papagal
Colivie papagal

Hrănire

La fel ca majoritatea papagalilor, alimentele pentru păsări iubitoare se bazează pe amestecuri de cereale. Pe lângă cereale, alimentele trebuie să conțină verdețuri și alte alimente bogate în proteine, grăsimi, carbohidrați și, desigur, vitamine și minerale. Iarba proaspătă poate fi utilizată ca supliment la dieta principală. Iarna, ingredientul poate fi înlocuit cu tulpinile plantelor de cereale. Pansamentele minerale trebuie păstrate întotdeauna în cușcă. Acestea includ, în special:

 • o bucată de cretă
 • piatra minerala;
 • scoici;
 •  etc..

Un animal de companie iubit poate fi uneori răsfățat cu legume, fructe și semințe de floarea-soarelui în cantități mici. În același timp, nu este strict recomandat să tratați păsările cu alimente și băuturi de la masă..

Important! Timpul pe care corpul unui papagal îl petrece pentru a digera mâncarea nu depășește 3 ore.

Un astfel de metabolism rapid este asociat cu cheltuirea regulată a unei cantități mari de energie pentru zbor. Reaprovizionarea acestei energii este asigurată de temperatura corpului ridicată (până la 43,5), care, la rândul său, accelerează metabolismul. Din acest motiv, păsările trebuie să aibă acces constant la hrană. Lipsa hranei poate duce la înfometare, pierderea puterii și chiar moartea animalului de companie.

Puteți face singuri amestecuri de furaje sau puteți cumpăra gata preparate. Este mai sigur să cumpărați alimente din magazinele pentru animale de companie, deoarece astfel de truse au o compoziție echilibrată. Cantitatea de alimente pe zi pentru o tânără păsărică nu trebuie să depășească 4 linguri de alimente. Pentru păsările mature, este suficient să dai 2-3 linguri. Pentru a preveni obezitatea, în niciun caz nu trebuie să supraalimentați animalele de companie..

Caracteristicile conținutului

Într-o pereche, păsările iubitoare se simt mult mai confortabile și se adaptează mult mai repede la noile condiții. Coexistența a două păsări va fi doar o bucurie atât pentru animalele de companie, cât și pentru proprietarii lor. În plus, cerințele pentru îngrijire și întreținere vor crește ușor.

Se recomandă să lăsați păsările să iasă din cușcă cât mai des posibil. Acest lucru va reduce la minimum șansa de a dezvolta obezitate cât mai mult posibil. Cușca ar trebui să fie într-o zonă bine luminată. În acest caz, nu permiteți căderea directă a soarelui. De asemenea, ar trebui să protejați animalele de companie de curenți de aer. Prin urmare, atunci când aerisiți camera, este mai bine să transferați cușca cu păsări de dragoste într-o altă cameră sau într-o parte a apartamentului, unde curentul nu pătrunde.

Deoarece păsările iubesc libertatea și adesea zboară în jurul camerei, cușca papagalului ar trebui menținută deschisă. Când eliberați păsări, nu uitați să acoperiți ferestrele și gurile de ventilare, altfel animalele dvs. de companie ar putea zbura pur și simplu în stradă.

Papagalii iubiți mascați
Papagalii iubiți mascați

O altă caracteristică a conținutului păsărilor dragoste este că nu tolerează fumul., prin urmare, nu puteți fuma în camera în care se află cușca pentru animale de companie. De asemenea, nu este recomandat să amplasați voliera pe fundalul pereților cu scheme și culori luminoase, captivante..

Deoarece această specie de papagal iubește procedurile de apă, puteți pune o cadă în cușcă. Păsările își spală adesea penajul sub apă curentă de la robinet. Nu trebuie să forțați păsările să înoate, ar trebui să se întâmple numai la cererea lor.

În plus față de alimentele principale, cușca ar trebui să conțină o ceașcă cu un amestec mineral. Puteți adăuga puțină cretă. În voliera trebuie să existe dispozitive de cățărat: scări, stinghii (cel puțin 2 bucăți). Cu toate acestea, nu este nicidecum necesar să forțăm tot spațiul cu ele (așa cum am menționat anterior). Stâlpii trebuie să fie din lemn, de preferință cu scoarță necojită. Pentru a preveni creșterea paraziților în ele, nu uitați să le schimbați în mod regulat. Nu așezați stinghii aproape de tije. În caz contrar, coada papagalului îi va atinge, iar penajul va avea un aspect neglijent. Stinghii ar trebui să fie la o distanță suficient de mare unul de celălalt pentru ca pasărea să zboare între ele. În plus, localizarea obiectelor în cușcă trebuie calculată în avans, astfel încât excrementele să nu cadă în apă sau în alimentator. Pentru a împiedica păsările să se plictisească, puteți adăuga câteva volute la voliera. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie abuzat..

Este necesar să curățați cușca în mod regulat. Curățarea ar trebui să implice literalmente totul: jucării, tije, stâlpi, fundul cuștii. În special, acordați atenție băutorului și alimentatorului și asigurați-vă că nu rămân în ele particule de alimente sau excremente..

Concluzie

Papagalii păsări sunt printre cei mai populari papagali de companie. Aceste păsări sunt foarte mobile, pline de viață, active și, prin urmare, necesită o abordare specială pentru întreținerea și îngrijirea lor. Îndeplinind toate cerințele și recomandările specificate în acest articol, veți găsi un prieten minunat cu pene. Cu ei nu te vei plictisi niciodată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îngrijirea și întreținerea papagalilor îndrăgostiți acasă