Interspectin-l pentru câini

Interspectin-L este un agent antibacterian combinat extrem de eficient care a fost utilizat cu succes pentru câinii cu o boală bacteriană. Medicamentul a fost dezvoltat inițial de compania olandeză Interchemie werken "De Adelaar" B. V. " pentru animale de fermă, în special vițe și porci, dar a găsit o aplicare mai largă în medicina veterinară.

Shar Pei

Notă! Un flacon închis de medicament poate fi depozitat la o temperatură de 5 până la 25 de grade. După deschiderea acestuia, temperatura de depozitare ar trebui să fie cuprinsă între 2 și 8 grade, deci este mai bine să puneți soluția în frigider. În plus, îl puteți folosi la numai 2 săptămâni după deschidere..

Efectul „uciderii” asupra bacteriilor medicamentului se datorează combinației a două componente - spectinomicină și lincomicină. De asemenea, conține apă purificată și alte componente auxiliare.

Interspectin-L pentru câini

Costul

Prețul unei sticle de 100 ml Interspectin în farmaciile online variază între 950-1100 ruble. La farmaciile veterinare obișnuite, medicamentul poate costa puțin mai mult. Uneori, cumpărarea unui flacon de 100 ml nu este practic dacă câinele dvs. este mic. Pentru astfel de cazuri, unele clinici veterinare vând medicamentul pentru îmbuteliere. Cantitatea necesară este imediat trasă în seringă. Este adevărat, astfel de metode sunt practicate numai în orașele mari, unde fluxul de clienți este destul de mare.

Proprietăți și acțiuni

Cele două componente active se completează reciproc acțiunea, astfel încât antibioticul are un spectru larg de acțiune și eficacitate. Acțiunea sa se extinde la bacteriile gram-pozitive și gram-negative care provoacă boli ale căilor respiratorii, alimentare, ale sistemului genito-urinar și ale altor organe. Interspectin-L este eficient împotriva următoarelor tipuri de microorganisme patogene:

 • streptococi;
 • salmonella;
 • stafilococi;
 • treponema;
 • micoplasma;
 • Escherichia coli;
 • clostridia;
 • camplibacterii etc..

Atât lincomicina, cât și spectinomicina au un principiu de acțiune similar, care este suprimarea sintezei proteinelor în organismele patogene. Din cauza unei încălcări a proceselor vitale, bacteriile se opresc mai întâi din multiplicare și apoi mor.

Interspectin-L acționează rapid. În doar o oră, și uneori mai puțin, concentrația atinge valoarea maximă. Împreună cu fluxul sanguin, substanțele antibacteriene pătrund cu ușurință în toate țesuturile și organele. Din acest motiv, medicamentul este utilizat cu succes pentru tratarea patologiilor bacteriene, indiferent de localizarea bolii. Efectul antibiotic durează 24 de ore.

Labrador într-o clinică veterinară

Indicații de utilizare

Interspectin-L pentru câini este cel mai frecvent utilizat pentru tratarea bolilor sistemului digestiv cauzate de microorganisme patogene:

 • dizenterie;
 • salmoneloză;
 • enterită;
 • intoxicații intestinale cauzate de E. coli și alte infecții.

De asemenea, antibioticul poate fi utilizat pentru pneumonie, amigdalită și alte boli ale sistemului respirator. Este, de asemenea, utilizat pentru infecții ale sistemului genito-urinar, micoplasmoză, răni purulente, inclusiv cele care au fost obținute în timpul unei lupte. Un antibiotic poate fi, de asemenea, utilizat pentru tratarea infecțiilor secundare care s-au dezvoltat pe fondul patologiilor virale sau altor factori.

Notă! Interspectin-L este considerat un medicament cu risc redus, dar nu trebuie utilizat fără prescripția medicului. Înainte de tratament, este necesar să se efectueze studii clinice și să se stabilească cauza patologiei.

Caracteristici de utilizare

Instrucțiunile indică faptul că injecțiile cu Interspectin-L trebuie administrate câinilor intramuscular. Dozajul se calculează după cum urmează - 1 ml la 5 kg de greutate corporală. Dacă este necesar, doza este ajustată de medic în funcție de caracteristicile individuale ale animalului de companie și de complexitatea evoluției bolii. De obicei, injecțiile se administrează o dată pe zi. Uneori injecțiile se administrează dimineața și seara dacă boala este severă. În fiecare caz, regimul de tratament este selectat individual de către medicul veterinar. Durata tratamentului este de 3-5 zile. Uneori medicamentul este utilizat mai mult, dar nu mai mult de 21 de zile.

Labrador într-o clinică veterinară

Injecțiile sunt dureroase, de aceea se recomandă injectarea unor doze mari în mai multe locuri. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele de companie de rasă mare. Terapia cu antibiotice cu Interspectin-L poate fi combinată cu medicamente simptomatice. Nu se recomandă combinarea medicamentelor cu alte antibiotice. În acest caz, riscul de supradozaj și complicații crește..

Respectați măsurile speciale pentru prima utilizare și nu este necesar să anulați medicamentul.

Contraindicații și efecte secundare

Este categoric imposibil să utilizați Interspectin-L cu intoleranță la componente. Intoleranța se poate manifesta prin diferite simptome:

 • greață și vărsături;
 • diaree;
 • încălcarea coordonării mișcărilor;
 • reacții cutanate etc..

Dacă simptome similare sunt observate la un animal după o injecție cu antibiotice, acesta trebuie anulat imediat. Pentru un tratament suplimentar, medicul trebuie să selecteze un medicament cu alte ingrediente active. În alte cazuri, animalele tolerează medicamentul fără complicații și efecte secundare.

Deoarece componentele active ale agentului antibacterian sunt excretate din organism de rinichi și ficat, este interzisă insuficiența renală și hepatică. În acest caz, corpul pur și simplu nu va putea elimina substanțe din corp, drept urmare va începe intoxicația..

Notă! Instrucțiunile nu conțin informații despre utilizarea Interspectin-L pentru câinii care alăptează și pentru cei însărcinați. În general, utilizarea unui antibiotic nu este interzisă, deși este necesară consultarea prealabilă cu un medic.

Dacă se depășește doza de antibiotic, câinele poate dezvolta următoarele simptome:

 • durere și inflamație la locul injectării;
 • depresie, apatie;
 • refuzul de a mânca sau apetit slab.

Câinele nu mănâncă

Argumente pro şi contra

Principalele avantaje ale Interspectin includ:

 • Siguranță;
 • Eficiență ridicată;
 • versatilitate (eficientă în tratamentul multor patologii).

O mică listă de contraindicații poate fi, de asemenea, atribuită plusurilor, dar principalul dezavantaj este forma de dozare. Unii proprietari de câini cer să înlocuiască injecțiile cu un alt antibiotic pentru pilule, deoarece nu pot sau nu pot face injecții. Nu toată lumea are ocazia să meargă la clinică în fiecare zi. Sticlele mari sunt, de asemenea, un dezavantaj. Adesea, majoritatea medicamentelor trebuie aruncate. Pentru animalele de companie mici, dacă nu este posibil să achiziționați un agent antibacterian în seringi, este mai înțelept să alegeți un alt medicament.

Caine mic

Recenzii proprietarului

Marina, proprietarul Shar Pei:

„Ni s-a prescris Interspectin când am avut probleme cu sistemul digestiv. Datorită infecției, animalul a dezvoltat sângerări interne, astfel încât Cerucal a fost injectat suplimentar. Câinele a luat injecțiile cu greu, a încercat în toate modurile posibile să iasă din mâinile sale și a plâns în timpul administrării medicamentului, dar chinul nu a fost în zadar. În a doua zi, sănătatea ei s-a îmbunătățit, iar în a treia zi a început să meargă normal la toaletă. Vărsăturile au continuat mai mult timp, dar s-au întâmplat doar dimineața. Un medicament bun, doar foarte scump, dar pentru un câine iubit, nimic nu-i pare rău ”.

Lyudmila, amanta golden retriever:

„Ni s-a prescris acest antibiotic pentru intoxicații alimentare severe. Câinele s-a aruncat din greșeală pe mâncarea lipsă din coșul de gunoi. S-a găsit Escherichia coli. Diaree cumplită (chiar și covorul trebuia aruncat) și vărsături. Un antibiotic a fost utilizat cu alte medicamente, dar rezultatul a fost imediat vizibil. Acum câinele se descurcă bine "..

Recenzii ale medicilor veterinari

Anton Andreevich, medic veterinar (experiență profesională - 15 ani):

Interspectin-L este un antibiotic excelent. În ciuda eficacității sale, acționează ușor, nu provoacă efecte secundare. Este rău că nu este vândut în pachete mici. Îl prescriu numai pentru bolile avansate. În astfel de cazuri, fondurile cheltuite se justifică pe deplin ".

Tatiana, medic veterinar al clinicii din Sankt Petersburg:

„În clinica noastră, Interspectin-L a fost utilizat de mult timp. Acesta este unul dintre cele mai bune antibiotice disponibile. Funcționează întotdeauna 100% și rapid. Pentru a fi sincer, îl folosesc regulat în clinică, dar îl prescriu rar pentru tratamentul la domiciliu, deoarece cumpărarea unei sticle mari este de obicei neprofitabilă pentru proprietarii de animale de companie. Dacă medicamentul ar fi produs în sticle mici, ar fi mult mai popular datorită eficienței și siguranței sale ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Interspectin-l pentru câini