Veracol pentru câini

Veracol este un medicament homeopat care este utilizat pentru câinii cu diverse tulburări ale tractului gastro-intestinal. Medicamentul a fost creat de compania internă „AleksAnn” (Helvet), specializată în fabricarea homeopatiei pentru animale.

 • Arsenic alb. Substanța este otrăvitoare, dar este utilizată în medicament în doze minime, prin urmare are un efect terapeutic. Este capabil să tonifice corpul și, de asemenea, îmbunătățește pofta de mâncare, promovează o mai bună absorbție a vitaminelor și a altor substanțe nutritive. În doze mici, arsenicul distruge bacteriile dăunătoare care provoacă perturbarea tractului gastro-intestinal.
 • Cefalic tiroidian. Planta are proprietăți coleretice pronunțate. Îmbunătățește funcționarea pancreasului, începe procesele de regenerare și reface mucoasa intestinală și stomacală. Ajută la ameliorarea diareei.
 • Dovleac amar. Este utilizat în tratamentul tulburărilor. Ajută la eliminarea durerilor și crampelor din sistemul digestiv, stimulează ficatul și sistemul genito-urinar.
 • Chemeritsa albă. Are proprietăți antiinflamatorii pronunțate, elimină spasmele, îmbunătățește funcția intestinului, ajută la scăderea de supărare, greață și vărsături.

Veracol pentru câini

În remediul homeopat, substanțele enumerate sunt conținute în doze mici, prin urmare nu pot dăuna animalului, dar totuși, înainte de a utiliza Veracol pentru câini, ar trebui să studiați instrucțiunile de utilizare.

Eliberați formularele

Produsul este disponibil în trei forme de dozare:

 • Injecţie. Lichidul transparent extern, pe lângă componentele principale, conține clorură de sodiu, acid clorhidric, apă pentru preparate injectabile și alte substanțe. Este ambalat în sticle de sticlă cu o capacitate de 10 până la 500 ml, astfel încât este ușor să alegeți un pachet cu un volum adecvat.
 • Picături orale. Apa purificată și glicerina servesc drept componente auxiliare în picături. Ambalat în flacoane de polimer cu o capacitate de 20 ml, care au un picurător pentru confortul măsurării medicamentului.
 • Pastile. Tabletele albe mici sunt ambalate în 50 de bucăți în recipiente de plastic cu capace cu șurub. Pe lângă ingredientele active, acestea conțin firimituri de zahăr și stearat de calciu.

Proprietăți farmacologice

Medicamentul are următorul efect asupra organismului:

 • elimină procesele inflamatorii;
 • distruge bacteriile dăunătoare, inclusiv stafilococii și streptococii;
 • favorizează vindecarea rănilor în stomac și intestine;
 • reface membranele mucoase, elimină iritarea;
 • îmbunătățește peristaltismul intestinal;
 • ameliorează spasmele și durerea.

În plus, medicamentul ajută animalul să se refacă după diaree cauzată de otrăvirea alimentară și de alți factori și de invaziile helmintice. Este adesea folosit ca terapie adjuvantă pentru patologiile sistemului digestiv care apar într-o formă cronică, deoarece accelerează procesul de reabilitare.

Câinele nu mănâncă

Medicamentul aparține substanțelor cu risc scăzut. Nu există reacții iritante locale la locul injectării. În plus, produsul nu creează dependență, chiar și cu utilizarea prelungită..

Costul

Prețul Veracol pentru câini depinde de doi factori principali - forma de eliberare și cantitatea de medicament din pachet:

 • soluție pentru injecții 10 ml - aproximativ 290 de ruble;
 • picături de 20 ml - aproximativ 250 de ruble;
 • tablete 50 buc. - aproximativ 140 de ruble.

Puteți găsi cu ușurință un medicament de la un producător intern în orice farmacie veterinară sau într-un magazin online..

Când se aplică?

Conform instrucțiunilor, Veracol pentru câini este utilizat ca medicament principal sau auxiliar pentru următoarele boli:

 • cu gastrită;
 • cu gastroenterită;
 • cu disbioză acută sau cronică;
 • cu enterită;
 • cu enterocolită;
 • cu flatulență;
 • cu colici;
 • cu diaree;
 • cu pancreatită;
 • cu dispepsie;
 • în caz de otrăvire;
 • cu tulburări digestive;
 • pentru bolile care sunt însoțite de tulburări ale intestinului gros sau subțire.

Un agent auxiliar Veracol poate deveni cu otrăvire toxică. Ajută la restabilirea activității tractului gastro-intestinal în caz de nutriție necorespunzătoare, utilizarea hranei de calitate slabă sau alți factori care pot provoca perturbarea sistemului digestiv.

Caracteristici de dozare și aplicare

Utilizarea și dozarea medicamentelor depind în principal de forma de dozare.

Injecţie

Conform instrucțiunilor de utilizare, injecțiile cu Veracol se administrează câinilor intramuscular sau subcutanat. Doza se calculează luând în considerare masa - 0,1 ml de soluție per 1 kg de animal. Se fac 2-3 injecții pe zi. Numărul de injecții depinde de starea animalului, de simptomele și complicațiile prezente. Tratamentul medicamentos durează de la 5 la 10 zile.

Soluție injectabilă Veracol

Pastile

O doză unică de comprimate Veracol este:

 • pentru animalele de companie de rase mari - 3 buc .;
 • pentru câinii de rasă medie - 2 buc .;
 • pentru animale mici și pui - 1 bucată.

Pentru patologiile care apar într-o formă ușoară sau moderată, medicamentul se administrează dimineața și seara și pentru bolile severe - de trei ori pe zi. Medicamentul trebuie luat de la 5 la 10 zile. Dacă este necesar, cursul tratamentului poate fi repetat, după consultarea unui medic..

Pastilele pot fi administrate animalelor prin forță sau împreună cu alimente. Când utilizați a doua opțiune, este mai bine să le sfărâmați mai întâi. Unele animale de companie mănâncă pastile pe cont propriu.

Picături

Instrucțiunile indică faptul că picăturile de Veracol se administrează câinilor, ca și alte forme de medicament, de 2-3 ori pe zi, în funcție de evoluția patologiei și de starea animalului. Doza este calculată foarte simplu - este necesară o picătură de medicament pentru fiecare kilogram. Acestea sunt administrate cu forța, turnându-se în rădăcina limbii sau amestecând cu o cantitate mică de furaje. Cursul tratamentului este de 5-10 zile.

Picături Veracol pentru câini

Contraindicații și efecte secundare

Veracol este considerat un medicament sigur. Nu are contraindicații. Nu îl puteți utiliza numai dacă există o intoleranță individuală la componente. În acest caz, poate apărea o reacție alergică. Deși majoritatea câinilor tolerează bine medicamentul, prima dată când îl utilizați, ar trebui să observați reacția animalului pentru a ajuta dacă este necesar..

Medicamentul nu are efecte secundare. Nu are efect toxic asupra ficatului și asupra altor organe. Nu există niciun impact negativ asupra sistemelor importante ale corpului.

Beneficii

Un avantaj important al Veracol este eficiența ridicată. Producătorul a efectuat studii, în cadrul cărora s-a dovedit că atunci când se utilizează medicamentul este posibil să se obțină următoarele efecte:

 • reduceți durata tratamentului cu câteva zile;
 • preveni trecerea bolii de la o formă acută la una cronică;
 • elimina probabilitatea de recidivă;
 • elimină rapid vărsăturile, diareea și alte simptome.

Avantajele medicamentului includ siguranța. Nu conține substanțe toxice nocive, nu are contraindicații și efecte secundare. Excelent pentru tratarea bolilor bacteriologice la pui pentru care este interzisă utilizarea antibioticelor.

Cățeluș amuzant

Deoarece medicamentul este disponibil în mai multe forme, fiecare proprietar de animal de companie poate alege cea mai optimă opțiune. Proprietarii de câini cărora le este frică să facă injecții pot primi picături sau pastile. Doza este calculată cu ușurință, dar chiar și cu o supradoză accidentală, medicamentul nu provoacă consecințe negative.

Nu sunt necesare condiții speciale de depozitare. Principalul lucru este să alegeți un loc uscat departe de lumina soarelui și să vă asigurați că temperatura nu crește peste 25˚C. Când lucrați cu un medicament, nu sunt necesare măsuri speciale de siguranță.

Recenzii proprietarului

Lyudmila, proprietarul a trei terieri:

„Folosesc Veracol pentru câinii mei de mult timp. Diaree sau vărsături, scaun rău - medicamentul vine întotdeauna în ajutor. Am aflat despre el când unul dintre câini a fost grav otrăvit. Apoi, medicamentul a fost utilizat în combinație cu alte medicamente și a ajutat la eliminarea rapidă a simptomelor neplăcute. Acum, pentru mine, acesta este un adevărat salvator ".

Victor, proprietar de colie:

„După trecerea la un alt tip de hrană, câinele a dezvoltat probleme gastro-intestinale. Veterinarul a diagnosticat enterita, pe care am reușit să o vindecăm cu succes, dar consecința a fost disbioza. Am încercat o mulțime de bacterii și medicamente vii, iar rezultatul a fost zero. Doar un curs de Veracol a ajutat la refacerea microflorei intestinale și la uitarea problemelor existente ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Valentina, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Înainte, eram întotdeauna sceptic cu privire la medicamentele homeopate, nu credeam în eficacitatea lor. Dar, în clinica noastră, Veracol a fost utilizat de mult timp pentru patologiile tractului gastro-intestinal. Medicamentul nu este prescris singur, dar este adesea utilizat ca parte a terapiei complexe. Rezultatele tratamentului sunt vizibile deja în a doua sau a treia zi ".

Yuri, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Un preparat homeopat eficient și sigur. De multe ori îl prescriu în combinație cu alte medicamente pentru diaree, vărsături și alte probleme ale tractului gastro-intestinal, patologii cronice ale sistemului digestiv. Nu provoacă alergii și alte efecte secundare, este permis chiar și pentru pui ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Veracol pentru câini