Alegerea unui animal de companie sigur: rase de câini hipoalergenice

Alegerea unui animal de companie sigur: rase de câini hipoalergeniceToate câini sunt purtători de alergeni care sunt periculoși pentru persoanele predispuse la alergii. Cu toate acestea, unele specii varsă mai puțin sau scad mai puțin. Probabil că ați auzit un termen de genul „Câine hipoalergenic”

- să aflăm împreună ce înseamnă acest lucru și dacă există cu adevărat.

Ce câini sunt factori alergenici și de preferat

Un alergen este o proteină care se găsește în saliva și părul animalului. Diferite tipuri de câini pot afecta corpul uman în moduri diferite: unii vor provoca o alergie teribilă, alții nu vor avea niciun efect. Există rase hipoalergenice - cele mai sigure pentru persoanele alergice, în care riscul unei reacții alergice este minim. Alergiile se pot manifesta ca urmare a expunerii la diverși factori: lână, salivă, mătreață etc..Ce câini sunt factori alergenici și de preferat

Reacție la lână

Unii crescători de câini neexperimentați susțin că cu cât este mai lungă haina câinelui, la care apare alergia, cu atât reacția la alergen este mai puternică, dar nu există nicio confirmare a acestei opinii. Pe baza acestui fapt, merită să acordați preferință animalelor de companie elegante și cu părul scurt, cum ar fi dobermanii sau teckel. Se crede că, dacă există mai puțină lână, înseamnă că animalul varsă mai puțin, adică alergia nu va apărea atât de des..

Știați? Corpul câinelui secretă sudoare prin tampoane labe.

Foarte repede, adepții unei astfel de teorii sunt convinși de falsitatea ei imediat ce descoperă un nou covor de lână în casa lor. Pentru a evita acest lucru, câinii trebuie să fie pieptănați în fiecare zi sau să obțină un reprezentant al unei rase diferite. Există rase de câini cu părul lung care nu se varsă aproape niciodată (firele moarte sunt îndepărtate la pieptănat).

Reacție de scurgere

Persoanele cu alergii se tem de egalitate câini, pe care nu există deloc lână, deoarece reacția se poate manifesta și asupra salivei animalului. Acest alergen la fel de periculos nu este ușor de exclus din lista de contacte. Chiar dacă câinele nu aparține rasei cu salivație crescută, aceasta nu este o garanție a absenței salivației. Biomaterialul poate pătrunde în mediu în momentul lătratului.Reacție de scurgere

Reacția la alți factori

Câinii care vorbesc pot fi, de asemenea, periculoși pentru o persoană cu alergii. În timp ce latră, nu numai saliva se răspândește în cameră, ci și mătreața. Dă preferință unui câine calm și echilibrat.

în afară de, câini mici mai puțin periculoase pentru persoanele care suferă de alergii. Suprafața lor mică a corpului produce cantități mai mici de alergeni care afectează corpul uman.

Important! Luați în considerare dimensiunea apartamentului dvs. înainte de a obține un câine..

Cu cât dimensiunile spațiului de locuit al persoanei alergice sunt mai mici, cu atât este mai mare concentrația de substanțe periculoase pentru el în mediu. Evaluează în mod adecvat condițiile de viață: ar trebui să existe suficient spațiu nu numai pentru tine, ci și pentru animal, și astfel încât zonele libere de labe să rămână în continuare.

Cheia sănătății este curățenia

Pentru persoanele cu o reacție alergică severă la câini, este foarte important să spălați regulat și deseori animalul de companie, să-l pieptănați și a tăia. În ceea ce privește scăldatul, este suficient de 2 ori pe săptămână pentru a menține alergiile la minimum. Este mai bine să pieptănați zilnic și să tăiați - cel puțin de 4 ori pe an.Cum să alegeți un câine hipoalergenicÎngrijirea zonei de existență comună cu animalul este, de asemenea, importantă: spălarea podelelor, curățarea mobilierului și covoarelor, aerisirea camerei. Nu uitați să nu lăsați animalul de companie să intre în dormitor. Zona trebuie să fie lipsită de alergeni. Dacă este posibil, instalați purificatoare de aer cu filtre speciale pentru tratarea aerului.

Cum să alegeți un câine hipoalergenic

Afirmațiile anterioare indică faptul că există astfel de rase de câini care nu prezintă un pericol special pentru persoanele cu alergii, așa-numitele non-alergenice. Alegeți un cățeluș sănătos, curat și îngrijit. Pentru alți parametri:

 • ] haina - de preferință scurtă, care rareori se varsă;
 • dimensiune - mică sau medie;
 • bot scurt și „aripi”, câinele nu trebuie să sufere de salivație crescută;
 • caracter - calm, echilibrat;
 • condiție - câinele trebuie să aibă un aspect sănătos și îngrijit, fără semne puricii, viermi, lipsind și alte probleme.

Câinii sunt animale active, dar dacă un parazit se instalează în corpul lor, devin apatici, își pierd pofta de mâncare, haina lor pare plictisitoare. Împotriva viermilor, se utilizează medicamente pentru câini, cum ar fi: „Milbemax”, „Kaniquantel”, „Prazicide Plus” (suport), și „Ivermectină”. Dacă nu rulați viermi la câini în mod regulat, puteți dezvolta ulterior o boală a sistemului cardiovascular al câinilor. - dirofilarioza.

În ceea ce privește costul acestor animale, prețul lor depinde nu numai de rase, dar și de la locul de cumpărare, caracteristicile câinelui, prezența unui pedigree și alți factori.

Rase de câini hipoalergenice

Lista tuturor raselor de câini antialergenice existente este împărțită în mod convențional în mai multe grupuri:

 • non-decolorare;
 • chel;
 • fără substrat;
 • cu păr;
 • mare;
 • mic.

Important! O reacție alergică poate apărea și la hrana animalelor. Dacă se întâmplă acest lucru, câinele este ridicat altul a hrani sau îl transferă în hrana naturală.

Rase de câini care nu se varsă

 • Bichon Frise - un câine mic hipoalergenic pentru păstrarea într-un apartament. Au o haina matasoasa, cretata. Nu se varsă și aproape nu miros. Un astfel de animal de companie este foarte activ și vesel, iubește să se joace și să-și amuze proprietarul. Potrivit pentru familiile cu copii care sunt dispuși să tolereze lătratul frecvent. O caracteristică distinctivă este inteligența ridicată. Bichonii sunt ușor de antrenat. Nu le place să fie singuri cu ei înșiși..
Bichon Frise
 • Terrierii (galeză, graniță, albastru kerry, grâu irlandez cu părul moale, negru rusesc și altele). Cea mai populară rasă este Cairn Terrier. Reprezentanții săi au un strat hipoalergenic care nu se varsă. Animalele în sine sunt mici și inteligente. Sunt foarte energici, deoarece aparțin vânătorii și sunt nepretențioși față de condițiile de întreținere și îngrijire..
Galeză
 • Affenpinscher. Animalul de companie are o dimensiune mică, sprâncenele stufoase și buza inferioară proeminentă. Conceput pentru a locui în apartamente (chiar și în cele mici). Nu este recomandat să aveți astfel de câini pentru familiile cu copii..
Affenpinscher
 • Coton de Tulear - animalul de companie perfect pentru copii. Este de dimensiuni mici, foarte amabil, jucăuș și prietenos. Un animal din această rasă iubește comunicarea și este aproape tot timpul în cercul de proprietari.
Coton de Tulear
 • Griffins. Câinii foarte amuzanți și drăguți au o dispoziție amabilă și un caracter jucăuș. Principala lor pasiune sunt jocurile și sărutările. Aceasta este cea mai ascultătoare rasă care se poate înțelege cu aproape orice persoană, copil și animal..
Grifon

Rase de câini cheli

 • American gol terrier. Această rasă de câini este ideală pentru persoanele care suferă de alergii și astmatici pentru păstrarea atât în ​​casă, cât și în apartament. Reprezentanții săi se disting prin activitatea și energia lor. Sunt curioși, ușor de antrenat, plecați și prietenoși. Printre dezavantaje se numără necesitatea unei activități fizice sporite sub formă de mers pe jos și exerciții sportive.
Terrier fără păr american
 • Chinez crestat aproape niciun fir de păr (este doar pe picioare, coadă și cap). Sunt câini ușor de dresat, de dimensiuni mici, foarte prietenoși, dar se comportă ca paznici. Dintre neajunsurile - încăpățânarea și antipatia față de singurătate.
Chinez crestat
 • Xoloitzcuintle. Principala lor diferență este densitatea mare a pielii. Acesta este un animal foarte inteligent și tăcut. În ciuda acestei caracteristici, singurătatea pentru Xoloitzcuintle nu este absolut potrivită.
Xoloitzcuintle
 • Orhideea inca peruviană - cel mai exigent câine. Trebuie îngrijită cu grijă din cauza pielii ei subțiri. Principala cerință este menținerea unei temperaturi stabile a aerului.
Orhideea inca peruviană

Știați? La fel ca degetele umane, amprenta nasului unui câine este absolut unică..

Rase de câini fără substrat

 • Merman irlandez spaniel cu un strat gros, cret, care practic nu se varsă. Acesta este un câine puternic și rezistent, un tovarăș bun și absolut neagresiv. Avantaje: loialitate, inteligență, lătrat rar. Dezavantaje: nevoia de plimbări lungi și sporturi frecvente.
Spaniel de apă irlandez
 • Pudel cu un strat gros și moale, fără substrat. Acest animal de companie prietenos și inteligent este foarte ușor de dresat. Singurătatea este cel mai mare dezastru pentru pudeli.
Pudel

Câini cu păr în loc de lână

 • Malteză - o rasă de câine cu păr hipoalergenic, asemănătoare ca structură părului uman, este mai potrivită pentru familiile fără copii. Acesta este un animal vesel, vesel, este calm în a fi singur. Aceste animale de companie sunt ușor de dresat, dar țin cont de fragilitatea lor fizică..
Malteză
 • Yorkshire Terrier - paznic inteligent, agil și vesel. Este ușor să predai comenzi. Dintre neajunsurile - îngrijire exigentă.
Yorkshire Terrier

Proprietarii de câini, în special cei cu păr lung, vor găsi util să știe ce este: îngrijire, furminator și cum să alegeți un tuns.

 • Shih tzu - un animal sociabil de dimensiuni mici. Câinele este solicitant în îngrijirea hainei. Principalele caracteristici: agilitate, dispoziție veselă și inteligență rapidă. Această rasă este ușor de dresat. Este rezistentă și răbdătoare.
Shih tzu

Rase mari

 • Komondor conceput pentru a proteja familia și casa. Este loial și altruist. Această rasă de câine, care nu provoacă alergii la persoanele predispuse la acesta, este cea mai potrivită pentru păstrarea în casă, deoarece câinii necesită mult spațiu pentru a trăi. Mai puține - dificultăți de învățare.
Komondor
 • Gloanțe similar cu rasa anterioară, dar mult mai ușor de antrenat. Sunt paznici veseli și veseli, care încearcă să mulțumească toți membrii familiei și să protejeze copiii mici..
Gloanțe
 • Schnauzer uriaș - un paznic și protector cu un instinct de vânător dezvoltat. Pare intimidant și necesită mult spațiu pentru a trăi. Un câine prietenos și vesel poate deveni deprimat din cauza lipsei de atenție..
Schnauzer uriaș
 • Terrierii: Negru rusesc și irlandez. Sunt aceiași gardieni, vânători și paznici. Câinii se comportă întotdeauna cu atenție cu străinii, dar își iubesc foarte mult stăpânii..
Terrier: negru și irlandez rus

Dacă sunteți un fan al câinilor mari, verificați nuanțele păstrării acestor rase: doberman, mastin, schnauzer gigant, samoyed, Cane Corso, Husky siberian, Alaska Malamute, akita inu, Labrador, Ciobănesc german, staffordshire terrier, pit bull terrier, bull terrier și rottweiler.

Rase mici

Dintre rasele de câini hipoalergenici, majoritatea reprezentanților au o statură mică:

 • affpinscher;
 • Terriers (australian, Bedlington);
 • Bichon Frise;
 • Chinez Crested.

Cum să aveți grijă de câinele dvs.

Regula de bază a îngrijirii animalelor este pieptănarea regulată a blănii. De asemenea, vă puteți scălda animalul de companie mai des (de câteva ori pe săptămână) pentru a reduce riscul unei reacții alergice.Cum să aveți grijă de câinele dvs.

Important! Îngrijirea trebuie făcută de un membru al familiei care nu este alergic.

În plus, curăță cu atenție habitatul câinelui, nu-l lăsa să intre în teritoriul tău „liber”.

Ce trebuie să faceți dacă aveți alergie la câini

Dacă observați următoarele simptome în dumneavoastră, trebuie să solicitați urgent ajutor de la un medic:

 • roșeață pe piele;
 • tuse;
 • nas curbat;
 • temperatură ridicată.

Prima recomandare a unui specialist pe care o auzi poate fi: "Scăpați urgent de câine!" Cu toate acestea, nu este nevoie să vă grăbiți. Amintiți-vă: dacă aveți grijă de cățeluș și apartament corect, atunci acest tip de reacție a avut loc cel mai probabil la mâncarea uscată. Prin urmare, merită să ne gândim cum să schimbăm producătorul alimentelor sau să revizuim întreaga dietă a câinelui..Ce trebuie să faceți dacă aveți alergie la câiniDesigur, trebuie totuși să treci teste pentru alergeni pentru a te asigura de cauzele alergiei. Respectați tratamentul prescris de medicul dumneavoastră și monitorizați-vă starea de sănătate.

Știați? În Egiptul antic, câinii erau idolatrați. Proprietarii acestor minunate creaturi s-au întristat mult timp după moartea lor. Și-au ras sprâncenele și și-au pus noroi pe păr.

Ca o concluzie, trebuie subliniat faptul că un animal de companie hipoalergenic este selectat numai în mod individual. Chiar și un câine chel trebuie să fie îngrijit cu atenție, precum și locurile de uz comun cu acesta. Controlează starea corpului tău. Alergiile nu sunt un motiv pentru a abandona un prieten.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unui animal de companie sigur: rase de câini hipoalergenice