Paraziți cutanati la câini. Măsuri preventive

Paraziții cutanati la câini nu numai că provoacă disconfort animalului, dar poartă și boli grave. Prin urmare, este necesar să vă protejați mustața. Din fericire, acum pe rafturile farmaciilor veterinare sau a magazinelor de animale de companie sunt pline de o varietate de mijloace de protecție împotriva ectoparaziților.

Aceste reptile includ nu numai puricii, ci și căpușele, păduchii. În plus, merită să ne amintim că acarienii sunt atât cutanati (ixodici, de exemplu), cât și „intradermici” (scabie, agenți patogeni ai demodicozei). Prin urmare, măsurile de protecție vor fi diferite. De asemenea, merită luat în considerare faptul că nu numai câinii suferă de parazitul acestor insecte, ci și oamenii. Puricii sar în jurul apartamentului, mușcând picioarele unei persoane, provocând apoi mâncărime severă. Căpușele se pot „agăța” și de oameni, infectându-i cu cea mai periculoasă boală. Prin urmare, protejând animalul dvs. de companie, vă protejați astfel animalul de companie, pe dumneavoastră și membrii familiei..

Puricii la câinii mici. Lungimea corpului lor variază de la unu la patru milimetri și are o lățime de doar 1-2 mm. Culoarea corpului maro închis.

Această insectă este capabilă să sară pe o distanță destul de decentă (mai ales având în vedere dimensiunea mică a parazitului cutanat) - până la 30 cm atât în ​​lungime, cât și în înălțime. Pentru a „ridica” aceste suge de sânge (și puricii sunt), câinele nu trebuie să intre în contact strâns cu un alt animal pe care trăiesc deja acești ectoparaziți. Prietenul tău cu patru picioare poate alerga lângă subsol (există o mulțime de aceste reptile, se reproduc acolo și pot trăi mult timp). Dacă intrarea este umedă și rece, întunecată, există o „conexiune” cu subsolul, atunci pot exista o mulțime de purici în ea. Și dacă locuiți la primul etaj, atunci fără protecție animalul dvs. este „atacat” chiar și acasă.

Câine mâncărime din cauza puricilor

Puricii sunt periculoși nu numai pentru că provoacă mâncărime sălbatică la câine, formarea crustelor pe piele (ca urmare a zgârieturilor și mușcăturii pielii mâncărime), căderea părului, ci și pentru că puricii înșiși poartă paraziți (tenia „castravete” provoacă dipilidioză la câine) ... Un câine se infectează cu el imediat ce înghite un purice zdrobit de dinți. În plus, există riscul ca în timpul zgârieturilor câinele să introducă o infecție în rană, care poate duce la dermatită. Mai rar, o mustață dezvoltă otrăvirea sângelui din cauza puricilor (în cazuri foarte avansate, precum și atunci când țineți un animal de companie în condiții insalubre, când microorganismele periculoase intră în organism prin rănirea rănilor).

Dermatita la un câine

Pentru a preveni acest lucru, animalul de companie trebuie protejat! Vânzarea este plină de gulere, picături și spray-uri de la diferiți producători. Dar, înainte de a lua primul care apare, citiți recenziile produsului și asigurați-vă că studiați compoziția și adnotarea. Animalele de companie slăbite, femelele însărcinate / care alăptează sau puii au nevoie de un echipament de protecție mai blând.

Căpușe într-un câine

Căpușe Ixodid

Ceea ce îl poate speria cu adevărat pe proprietar este acarienii găsiți pe câine. Aproape toată lumea a auzit deja despre bolile periculoase purtate de acești paraziți (piroplasmoza, encefalita transmisă de căpușe). Dar unii speră la „poate o va face”, în timp ce alții încearcă să-și protejeze animalul de companie în toate modurile posibile, cumpărând spray-uri, gulere sau picături din purici și căpușe pentru câini.

Nu vom vorbi despre căpușe. Deși sunt descrise „prin exemplul unei pisici”, dar, dacă pot să spun așa, aceste insecte sunt „universale” (parazitează atât pisicile, cât și câinii). Și puteți citi despre piroplasmoza care se dezvoltă după o mușcătură de căpușă pe site-ul nostru. Chiar dacă regiunea dvs. este sigură pentru această boală, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să vă protejați prietenul cu patru picioare..

Cum se aplică în mod corespunzător picături unui animal

Nu sunteți sigur cum să aplicați corect antipurici și căpușe pentru câinele dvs.? Este scris în detaliu aici - https://advantix-dog.ru/ru/about-advantix/how-to-apply-advantix/. Drops Advantix se utilizează pentru câini și pui de la vârsta de șapte săptămâni. Produsul trebuie aplicat pe pielea uscată și nevindecată. În procesul de aplicare, blana animalului între omoplați trebuie îndepărtată și medicamentul aplicat.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că multe depind de „toxicitatea” medicamentului. Este imposibil ca animalul să lingă singur medicamentul, de aceea trebuie aplicat astfel încât mustața să nu ajungă în limbile zonei tratate.

În cazul în care doriți să sporiți efectul protector, puteți combina picături și guler. Cu toate acestea, există o nuanță imensă aici. Este important ca compoziția să nu conțină aceleași ingrediente active, altfel va exista un supradozaj sau se va dezvolta o alergie severă.

Nuanțe ale utilizării produselor anti-căpușe și purici pentru câini

acarian

Amintiți-vă că aceste remedii nu pot descuraja toți paraziții. Mai degrabă, acționează după ce insecta a băut sânge. Apoi, substanța activă din agent împotriva puricilor și căpușelor pentru câini intră în corpul căpușei (sau puricii), ca urmare a căruia parazitul se paralizează și „dispare”. Dar dacă a fost o mușcătură, atunci exista deja riscul ca căpușa să-și injecteze saliva cu babezie (dacă există).

Cu toate acestea, fără guler și picături, riscul este mult mai mare ca animalul de companie să fie atacat de căpușe și purici. Pentru a rămâne complet calm pentru viața și sănătatea animalului dvs. de companie, nu mergeți acolo unde pot fi insectele și atacați un animal care merge. Și, de asemenea, înainte de a pleca acasă, inspectați haina și pielea mustaței..

Purtați un pieptene când mergeți pentru a ajuta la pieptanarea insectelor care au atacat, dar care încă nu au aderat. Dacă ați reușit să pieptănați pe cineva, nu plecați în fața intrării. În caz contrar, alte animale pot fi rănite (sau cineva pe încălțăminte va aduce un „musafir neașteptat” în casă).

Și nu uitați de data de expirare a antipurelor și a căpușelor pentru câine. Unele acțiuni sunt suficiente doar pentru o lună, în timp ce altele pentru o perioadă mai lungă. Cu cât este mai aproape timpul de schimbare a gulerului sau aplicarea de picături noi, cu atât este mai slabă protecția.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Paraziți cutanati la câini. Măsuri preventive