4 Tulburări psihice la animale care sunt similare cu oamenii

În timpul nostru, stresul este o parte integrantă a vieții umane. Obosim la locul de muncă, obosim acasă și pentru a face față cumva acest lucru mergem la prietenii noștri pentru sfaturi sau, în cel mai bun caz, să vedem un psiholog, pentru a nu se dezvolta în ceva mai grav. Dar animalele de companie care ne întâlnesc cu bucurie la prag nu au o astfel de oportunitate. Și există probleme mentale.

Mâncare excesivă compulsivă

Această boală poate fi cauzată de o varietate de motive: sociale, culturale, psihologice și chiar biologice.

Mâncarea excesivă este un aport alimentar necontrolat care urmează de obicei un fel de șoc (pierderea celor dragi, sarcină, stres). Acest tip de dietă duce inevitabil la obezitate, deoarece alimentele care sunt absorbite într-o anumită perioadă de timp sunt deseori bogate în grăsimi și zahăr.

Animalele de companie se confruntă cu aceeași problemă, dar mai des acest lucru se întâmplă din vina proprietarului, care crede că un animal de companie bine hrănit este un animal de companie sănătos și începe să-l hrănească. Aceasta este o mare concepție greșită. Excesul de greutate la animale duce la probleme cu sistemul cardiovascular, respirator și excretor. O răceală minoră este dificilă, adesea cu complicații.

Mâncarea excesivă la câini și pisici poate fi, de asemenea, legată de consumul în afara programului..

Cum se rezolvă problema:

  • revizuiți dieta animalului, asigurați-vă că primește toate substanțele necesare vieții;
  • hrăniți întotdeauna în același timp. Eliminați alimentele de pe masa umană;
  • creșteți activitatea fizică - jucați sau mergeți mai des și mai mult.

Depresie

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme mentale la om. Principalele simptome sunt starea de spirit deprimată, tulburările de somn și apetit, anxietatea, vinovăția.

La animale, acest lucru se manifestă în același mod, dar se adaugă frica, comportamentul agresiv, pierderea interesului pentru jocuri și dorința de a se retrage..

Cauza depresiei la un animal este schimbarea locului de reședință, apariția unui nou animal de companie în casă, restricționarea libertății, durerea de altă natură, dorul de proprietar.

Cum se rezolvă problema:

  • acordă-i animalului tău mai mult timp, oferă îngrijire, arată dragoste;
  • nu ridica vocea, reduce pedeapsa la minimum;
  • cumpărați jucării sau delicatese noi;
  • dacă depresia este cauzată de apariția unui nou membru al familiei - un copil, o altă pisică sau câine - introduceți-i și arătați că nu este periculos;
  • în ultimă instanță, sunt necesare medicamente prescrise de un medic veterinar.

Autism

Această tulburare apare ca urmare a afectării dezvoltării creierului și duce la o interacțiune socială și comunicare afectate, lipsa contactului emoțional cu oamenii, crize de agresivitate și dorința de ordine.

La animale, această boală apare de la naștere sau când este transferată noilor proprietari, adică cu un șoc puternic. Un simptom al acestui tip de tulburare este comportamentul imprevizibil: mișcare excesiv de activă, agitată, care este înlocuită de o privire îndelungată la același lucru cu o privire de neînțeles. Poate și manifestarea agresiunii la cele mai inofensive acțiuni umane, de exemplu, pentru a muta o jucărie sau un bol.

Cum se rezolvă problema:

  • consultați un medic veterinar care va prescrie antidepresive umane obișnuite pentru animal;
  • creați o atmosferă confortabilă în care animalul se va simți în siguranță.

Probleme cu somnul

Tulburările de somn la om apar atât din motive externe, cât și din motive interne: stres, zgomot, împrejurimi neobișnuite, ereditate, anxietate, malnutriție. Insomnia sau, dimpotrivă, somnolența excesivă duce la afectarea coordonării, a memoriei și a stării emoționale.

La animalele de companie, tulburările de somn pot fi asociate cu anotimpul rece sau invers, cu căldura, cu sarcina sau cu apariția oricărei boli sau stres. Sunt posibile și tulburări severe de somn, în care animalul de companie își poate mișca la întâmplare labele sau poate sări în sus.

Cum se rezolvă problema:

Din păcate, această zonă este foarte puțin studiată și încă nu a fost găsită o soluție. Tot ce se poate face este să înregistrați comportamentul animalului dvs. de companie pe video și să arătați medicul veterinar, iar apoi, probabil, acesta vă va oferi un fel de soluție..

Proprietarul este principala creatură din viața animalelor de companie, de care depinde starea lor fizică și emoțională. Corpul lor este la fel de complex ca cel al unui om. Este necesar să ne amintim acest lucru și să oferim ajutor în timp util și să oferim dragoste..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Tulburări psihice la animale care sunt similare cu oamenii