Care este numele iubirii excesive pentru pisici

Când o persoană conține un număr mare de animale de companie și are atașament patologic față de acestea, acesta este un semn al unei stări mintale nesănătoase. Cum se numește dragoste excesivă pentru pisici? Dacă proprietarul își iubește literalmente animalele, le hrănește cu bunătăți, negându-și multe lucruri? Această tulburare mentală este cunoscută sub numele de ailurophilia

. Tradus din greacă, înseamnă „dragoste pentru pisici”, dar de fapt este o tulburare mentală gravă, periculoasă nu numai pentru crescătorul însuși, ci și pentru cei din jur..

Dragoste excesivă pentru pisici

Simptome periculoase ale bolii

Puteți vorbi despre o pasiune nesănătoasă pentru animale de companie dacă o persoană ține un număr mare de pisici în casa sa, dar nu este în măsură să le ofere condițiile de viață necesare. Astfel, el înrăutățește calitatea propriei sale vieți, neobservând condițiile înghesuite și insalubre.

Dragostea excesivă pentru pisici este o afecțiune patologică care progresează doar fără un tratament adecvat. Este important să consultați un medic la timp pentru a determina boala. Adesea, simptomele sale sunt că proprietarul animalului de companie:

 • nu doarme suficient noaptea, deoarece este îngrijorată că va deranja un prieten cu blană care doarme lângă el în pat;
 • până la ultima îndură și nu merge la toaletă sau pentru alte probleme, dacă o pisică a amânat în brațe;
 • se ridică noaptea pentru a mulțumi un animal de companie plângător care miaună cu lapte sau cârnați;
 • milă de fiecare pisoi vagabond și îl aduce acasă;
 • nu închide ușa la toaletă sau baie, astfel încât animalul de companie să nu se teamă de singurătate și să nu fie trist;
 • spune în mod constant tuturor despre farsele prietenului cu patru picioare, dependențele și dorințele sale;
 • cumpără caviar roșu și pește pentru pisica iubită pentru ultimul salariu, negându-și legumele și fructele de bază;
 • are mai multe fotografii ale unei pisici în toată casa decât fotografii ale rudelor și copiilor.

Atenţie! Poveștile asociate cu o iubire puternică pentru pisici nu se termină întotdeauna bine. Cu o mare concentrație de animale într-un apartament mic, acestea încep să se reproducă activ, să se îmbolnăvească, să moară de foame sau alte boli feline. Murdăria, zgomotul, duhoarea, duhoarea insuportabilă interferează cu viața nu numai pentru restul gospodăriei, ci și pentru toți vecinii.

Dragoste excesivă pentru pisici

Cauzele dependenței nesănătoase

Oamenii de știință occidentali au efectuat cercetări și au descoperit că tulburarea mentală asociată cu dragostea patologică față de pisici, în special femeile în vârstă singure, suferă. Deși există oameni destul de tineri, inclusiv reprezentanți ai jumătății puternice. Tulburarea psihologică se dezvoltă adesea după traume psihice grave sau pierderea rudelor. Sunt expuse riscului persoanelor cu următoarele caracteristici personale:

 • lipsa contactelor sociale stabile;
 • stimă de sine scazută;
 • depresie prelungită;
 • îndoială de sine constantă;
 • instabilitate emoțională.

Un număr mare de pisici din casă umple golul de la duș. Animalele de companie oferă proprietarului posibilitatea de a simți importanța și chiar superioritatea lor, deoarece ființele vii îl așteaptă și îl iubesc. Ei depind de el și, literalmente, sar pe picioarele din spate pentru a atrage atenția și a cerși ceva gustos.

Pisoiul stă pe picioarele din spate

Cum să tratezi dragostea dureroasă pentru pisici

Numai un specialist cu experiență poate face un diagnostic precis și poate prescrie un tratament cuprinzător. Mai degrabă, este nevoie de o consultație a mai multor medici - un psihiatru, un psihoterapeut și un psiholog. Adesea persoanele bolnave nu recunosc că au o tulburare mintală și refuză să fie tratate. În astfel de situații, este nevoie de ajutorul celor dragi, care vor găsi argumente rezonabile..

În situații grave, persoanele cu o pasiune nesănătoasă pentru animale ar trebui tratate într-un dispensar neuropsihiatric. În acest moment, este mai bine să trimiteți prieteni cu patru picioare la voluntari sau la adăposturi pentru supraexpunere, unde vor avea șansa reală de a găsi proprietari adecvați și de a trăi în condiții normale. Pseudo simpatia și indiferența față de ceilalți duc adesea la faptul că toate animalele de companie ale unei persoane bolnave mor, iar el însuși își pierde toate legăturile sociale și își subminează propria sănătate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este numele iubirii excesive pentru pisici