Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea antipar pentru pești

Aplicație anti-abur pentru pești

Știu direct că cei care au acvariu cu pești acasă sunt foarte greu să aibă grijă de ei. Au nevoie de multă grijă. Întotdeauna un loc curat, oxigen și un climat special. Un excelent preparat antipar va ajuta la îngrijirea peștilor dintr-un acvariu. Vă voi spune în detaliu despre proprietățile sale, instrucțiunile de utilizare, voi descrie toate avantajele și dezavantajele. Și pot spune cu fermitate că acesta este un medicament excelent pentru pești.

Compoziția și scopul antipar

Acesta este un produs care conține componente care dezinfectează întregul acvariu..

Datorită formalinei conținute în compoziția sa. Produsele sunt disponibile în sticle de 15, 20 sau 25 ml. Ajută la boli de natură infecțioasă, fungică la pești și curăță bine acvariul.

Trebuie să fiți puțin atenți atunci când îl utilizați, deoarece acest medicament este moderat periculos. Poate fi utilizat în lichid cu orice nivel de sare de mare sau în apă dulce.

Antipar tratează următoarele boli:

 • Costioza
 • Criptobioză
 • Amebioza
 • Saprolegniosis
 • Tricofrioza
 • Uronellez
 • Brooklynellosis și multe altele.
Antipar va ajuta în lupta împotriva putrezirii aripioarelor
Antipar va ajuta în lupta împotriva putrezirii aripioarelor

Acest medicament este utilizat în mod activ ca prevenire a bolilor putrefactive. Pur și simplu coborând pești noi într-un acvariu comun, ar trebui să adăugați cu siguranță o soluție anti-vapori.

Antipar este destinat nu pentru volumul acvariului, ci pentru cantitatea de apă.

Pentru a scădea din măsurătorile dimensiunilor, scădeți volumul de sol și spațiul rămas fără apă în partea superioară a acvariului.

Mecanismul de acțiune într-un acvariu general

Preparatul conține colorant verde malachit, datorită căruia apa și formalina sunt colorate. Au proprietăți antibacteriene.

Albastrul de metilen este un antiseptic, dezinfectant. El este un furnizor de ioni de hidrogen. Este, de asemenea, utilizat ca antidot pentru otrăvire..

Instrucțiuni pentru o utilizare corectă

Dacă vedeți că peștii dvs. au devenit letargici sau înghețați în anumite locuri, o substanță de neînțeles pe solzi, lipsa de oxigen (peștii cresc și înghit aer), atunci trebuie să începeți urgent lupta împotriva paraziților.

 1. Este necesar să transferați peștii din acvariu în apă adecvată mediului lor. Înainte de a adăuga un agent antibacterian, schimbați apa cu 20-30% și fă-o de fiecare dată.
 2. Este destul de simplu să aplicați antipair în raport 1 ml pentru 50 l de apă pentru peștii de apă dulce. Viața marină va avea destule 1 ml pentru 10 litri de apă.
 3. Tratamentul durează de la câteva zile în funcție de boală.
 4. Pesti nu trebuie hrănit atunci. Opriți filtrarea apei și lumina. Sfârșitul zilei este cel mai bun pentru asta..
 5. Temperatura apei trebuie să fie de 24-25 de grade, aciditatea pH-ului este de aproximativ 5-6 unități.
Înainte de a utiliza anti-abur, trebuie să înlocuiți 20-30% din apa din acvariu.
Înainte de a utiliza anti-abur, trebuie să înlocuiți 20-30% din apa din acvariu.

Dacă totuși decideți să hrăniți peștele, atunci acest lucru trebuie făcut cel târziu la 2 ore după ce ați contribuit cu fonduri și, cel mai important, eliminați resturile de alimente.

Pentru a evita consecințele neplăcute, ar trebui să efectuați un test preliminar pentru Antipar.

În bolile de patogenie fungică, acesta trebuie tratat timp de cel mult 5 zile, reducând în același timp doza la jumătate.

Dacă peștii sunt foarte bolnavi, atunci merită să aplicați Antipar într-un raport de 1 ml la 10 ml de apă și să scăldați peștele în el timp de aproximativ 3 ore, apoi să îl întoarceți în acvariu. Repetați această procedură după 1 zi.

După tratament, ar trebui să schimbați apa din acvariu, să porniți filtrele. Este imperativ să eliminați resturile medicamentului. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza cărbune activ prin împrăștierea acestuia în fundul sacilor. Materialul care a fost utilizat pentru dezinfectare trebuie spălat cu un agent antibacterian.

Medicamentul este activ împotriva agenților patogeni infecțioși și fungici. Acestea mor din cauza tulburărilor metabolice.

Nu este nevoie să îndepărtați solul, vegetația acvatică din acvariu atunci când adăugați Antipara.

Nu este necesară îndepărtarea solului sau plantelor
Nu este necesară îndepărtarea solului sau plantelor

Efecte secundare

Antipar este puțin toxic și sigur, în general nu provoacă efecte toxice.

Nu turnați soluția din sticlă direct în apă. Mai întâi, trebuie să-l diluați în mod corespunzător cu apă obișnuită într-un recipient separat și apoi să-l turnați treptat în acvariu..

Dacă dozajul nu este corect, pot exista intoxicații, pierderi de mișcare și echilibru. Dacă se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că plantați peștele rapid în apă curată.

Nu există contraindicații, dar nu ar trebui să o utilizați pe peștii care au daune vizibile. Asigurați-vă că testați înainte de a adăuga produsul.

Dacă urmați instrucțiunile, atunci Antipar nu va aduce niciun rău peștilor de acvariu. Trebuie doar să urmați în mod clar regulile și dozajul corect..

Nu utilizați produsul împreună cu preparate din zinc, argint, mercur, cupru, cu alcalii și agenți de oxidare..

Condiții și termen de valabilitate

Perioada de valabilitate este de 2 ani de la data fabricației.

Este important să nu utilizați medicamentul după data de expirare, deoarece nu se știe la ce consecințe poate duce..

Este important să nu utilizați medicamentul după data de expirare
Este important să nu utilizați medicamentul după data de expirare

Este necesar să respectați regulile de siguranță și igienă personală, cel mai bine este să lucrați cu mănuși.

A se păstra într-un loc în care nu există lumină solară și acces pentru copii și animale.

Astfel, puteți utiliza în siguranță Antipar ca agent antibacterian pentru acvariu. Se descurcă bine cu diferite boli ale peștilor și este demn de atenție. A câștigat un rating bun de la mulți care țin peștele acasă. Principalul lucru este să nu exagerați cu doza de medicament și să utilizați echipament de protecție personală.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea antipar pentru pești